jetflamer 13.11.05, 14:23 Witam czy pomożecie mi w napisaniu bibliografi do tego tematu: "Język propagandy totalitarnej- środki i funkcje. Omów zjawisko, odwołując się do wybranych tekstów kultury." pozdro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate.is.great Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 06.01.06, 19:33 'Rok 1984', G. Orwell. jetflamer napisał: > Witam czy pomożecie mi w napisaniu bibliografi do tego tematu: "Język > propagandy totalitarnej- środki i funkcje. Omów zjawisko, odwołując się do > wybranych tekstów kultury." pozdro > > Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 13.01.06, 22:22 Michał Głowiński, Nowomowa po polsku. Odpowiedz Link
briken_miken Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 14.01.06, 00:18 Hehe, ale temat :) Na serio: przede wszystkim "Mein Kampf" Adolfa Hitlera. Bardzo wyrazisty język :) a i na nauczycielu wrażenie zrobi :) Może jeszcze traktaty komunistyczne Engels, Marks, Lenin. Odpowiedz Link
magdam12 Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 02.02.06, 13:08 proponuję przekartkować Polska - losy państwa i narodu 1939-1989 Andrzej Friszke, znajdziesz tam sporo o propagandzie językowej. Odpowiedz Link
szwabacha Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 09.02.06, 23:57 spróbuj "historię spłeczną trzeciej rzeszy' tam jest cały rodzdział na ten temat. niestety nie pamietam autora Odpowiedz Link
amoureuse Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 10.02.06, 12:17 Heh, miałam ten temat na maturze ;) Korzystałam z Głowińskiego, Bralczyka i tego: 2. Mazur Mariusz, Propagandowy obraz świata. Polityczne kampanie prasowe w PRL 1956-1980. Warszawa 2003 s. 235-252. Bardzo fajna książka. A w ogóle robiłam pracę na pdst Przemówienia Jaruzelskiego z 13 grudnia '81, jak chcesz, mogę wysłać konspekt na maila :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
coloureddevil Re: Help! Język propagandy totalitarnej! 22.01.14, 11:10 Hejka, zastanawiam się także nad tym tematem i mam prośbę, czy mogłabyś wysłać mi konspekt na adres: coloureddevil@gmail.com z góry dziękuję za pomoc! ;) Odpowiedz Link