nuria77 20.09.07, 00:10 Watek o operacji w Berlinie sklonil mnie do zastanowienia, gdzie ewentualnie za granica mozna szukac pomocy. I u kogo? Ja sama znalazlam jeden instytut w Dallas, ktory zajmuje sie rozszczepami. www.craniofacial.net/index.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuria77 Re: Operacje za granica 20.09.07, 00:13 Moze jeszcze dodam, ze jestem dorosla osoba po rozszczepie. Chcialabym jeszcze co nie co poprawic i zwyczajnie zastanawiam sie gdzie? Odpowiedz Link
u.too Re: operacje za granica 25.09.07, 12:31 Nuria z całego serca życzę Ci,aby było Cię stać na zabiegi w The Cranifacial Center w Dallas (z tego co wiem prof. Dudkiewicz utrzymuje kontakty z tamtejszymi chirurgami i czasami odwiedza tą klinikę) tu lista registered clinical teams w Europie www.eurocran.org/content.asp?contentID=2&sid=11242 masz dość duży wybór - życzę ci zadowolenia z rezultatów i pozdrawiam Odpowiedz Link
top123 Re: Operacje za granica 25.09.07, 20:26 Witam. Moja coreczka Isabella miala zszywane podniebienie. Operacja byla w usa bo tutaj mieszkamy (ale nie w dallas). Wszystkie konsultacje od urodzenia, operacja i kontrole odbywaja sie w jednym szpitalu na oddziale wad twarzoczaszki. Jest to szpital dzieciecy takze za bardzo nie moge Ci pomoc, ale jesli chcesz moge sie zapytac lekarki prowdzacej o jakas klinike dla doroslych pacjetow z rozszczepami. Chcialam jeszcze dodac, ze koszty operacji sa ogromne. Nam na szczescie wszystko pokrywa ubezpieczenie. Ale wiem, ze operacja i dwudniowy pobyt Izy w szpitalu to byl koszt okolo 20000 $.Najblizsza konsultacje mamy 3 grudnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
u.too Re: Operacje za granica, do top 123 26.09.07, 19:01 Dziękuję,że sprecyzowałaś dokładnie koszty, miałam nadzieję,że napiszesz ;) Chociaż kwota może podziałać jak kubeł lodowatej wody :( Przy okazji mam bardziej osobiste pytanie czy Twoja stawka ubezpieczeniowa wzrosła z powodu konieczności zastosowania kosztownego specjalistycznego leczenia u dziecka ? Odpowiedz Link
top123 Re: Operacje za granica, do top 123 26.09.07, 19:45 Mieszkam w stanie illinois i tutaj gubernator wprowadzil ubezpieczenie dla wszystkich urodzonych tu dzieci. Isabella takowe wlasnie posiada. Przychodza do mnie rachunki ale tylko do mojej wiadomosci (nie do placenia na szczescie, bo chyba bysmy byli zadluzeni strasznie). Jesli chodzi o lekarzy to niewielu je honoruje, ale w szpitalu nie moga odmowic przyjecia dziecka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
camilla_maggio Re: Operacje za granica, do top 123 05.10.07, 18:15 Witam, jesli jestes zainteresowana to napisz do mnie na gazetowego. Mam namiary na klinike w chicago i fundacje, ktora moze pomoc w zwiazku ze zbieraniem pieniedzy na operacje. pozdrawiam Odpowiedz Link
mamathomasa Re: Operacje za granica 13.10.07, 11:33 Witam Mieszkam w Londynie, moj syn urodzil sie z obustronnym roszczepem wargi i podniebienia, jak tylko USG wykazalo wade od razu zostalismy skierowani do Great Ormond Hospital, jest juz po dwoch operacjach, wszystko odbylo sie za darmo, niestety nie mam informacji o ewentualnych kosztach. Odpowiedz Link
sza-na Re: Operacje za granica 13.10.07, 20:55 Witam! Jestem 15 - letnią dziewczyną po rozszczepie wargi i podniebienia. Jestem po wszystkich operacjach. Przeszczep kości nie przyjął się. Obecnie chciałam zrobić operację plastyczną nosa i ust. W Polsce mówią, że mogę zrobić dopiero po 18 r.ż. Znalazłam klinikę w Szwajcarii, w której lekarz Albino Triaca chce mi to zrobić teraz tzn. w styczniu, natomiast po 18 r.ż. skorygować elementy kostne szczęki. Czy ktoś miał operację plastyczną w tym wieku i możne znany jest komuś dr. Triaca? Odpowiedz Link
sza-na Re: Operacje za granica 29.10.07, 20:35 Pisze w sprawie kliniki w Dallas. Mam prośbę, czy mogłabym dostać więcej informacji na ten temat. Tzn. jak długo czeka się na operację oraz z kim się należy kontaktować i czy może ktoś ze znajomych był tam operowany? Dziękuję. Odpowiedz Link
roksanna1 Re: Operacje za granica 01.10.08, 10:16 Szukam mam z zagranicy. Konkretnie z Wysp Brytyjskich. Chciałabym się przenieść na wyspy z leczeniem mojego skarba. Jesteśmy przed operacja przeszczepu wyrostka. Tą druga operacje zaplanowałam (przeszczepu) jeszcze w Polsce. Ja już w Polsce nie będę ubezpieczona, więc prywatnie. Mam pytanie jak wy to rozwiązujecie? Bardzo proszę o kontakt. roksanna1@wp.pl, na gazetowym też mam konto ale rzadko tam zaglądam (roksanna1@...) Odpowiedz Link
diakini Re: Operacje za granica 02.10.08, 12:24 Wiem ze w Polsce jest kilku lekarzy światowego formatu zajumujących sie operacjami rozszczepów wargi i podniebienia. Jednym, którego sama znam jest dr Zbigniew Surowiec z Warszawy. Prywatnie przyjmuje w Medycynie Urody na Oświatowej w Warszawie. Moim zdaniem lepiej zaufać lekarzowi znanemu z Polski niż nieznanemu z zagranicy. Dr operuje jedno etapowo i bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
roksanna1 Re: Operacje za granica 04.10.08, 12:04 Czy mogę Cie prosić o kontakt na maila? roksanna1@wp.pl Odpowiedz Link
roksanna1 Re: Operacje za granica 10.10.08, 17:35 Ponawiam swoje pytanie? Szukam mam dzieci z rozszczepem, które mieszkają za granicą i operują dzieci w Polsce. Konkretnie chodzi mi o mamy z Wielkiej Brytanii. Konkretnie chciałabym wiedzieć jak rozwiązujecie sprawę z NHS. Czy może po prostu płacicie za operację w Polsce nie starając się o zwrot kosztów z NHS. Bardzo proszę o kontakt. roksanna1@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link