marzusia100 04.11.05, 14:41 Mam zamiar pojechac z rodzink.a na Roztocez - od 26 grudnia do 2 stycznia. Jaki przewodnik kupić? Co warto na pewno zobaczyć w tak krótkim czasie? dzięki Wam za info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Przewodnik po Roztoczu 04.11.05, 15:03 Liczę na odpowiedź sprawnych w wydobywaniu informacji z internetu , Kolegow i koleżanki, naszych forumowiczow . m Odpowiedz Link
benia30 Re: Przewodnik po Roztoczu 04.11.05, 23:50 marzusia100 napisał: > > Jaki przewodnik kupić? Co warto na pewno zobaczyć w tak krótkim czasie? > > A był tu taki wątek swego czasu: • Przewodniki lalka_01 27.02.04, 10:31 + odpowiedz z jakich korzystacie? Mam w domu tylko jeden - "Roztocze, Puszcza Solska, Lasy Janowskie i Wyzyna Wolynska" Artura Pawlowskiego. Fajny Kupilam go w Zagrodzie Guciow - byliscie juz? Jesli nie, koniecznie musicie, chocby ze wzgledu na ludzi, ktorzy ja stworzyli. Niewiele o nich wiem (wlasciwie to nic) ale podziwiam za podejscie z sercem do zastanego piekna. Szkoda niestety, ze to na Roztoczu raczej wyjatek niz regula. Ale moze sie myle? • Re: Przewodniki users1 27.02.04, 12:01 + odpowiedz Witam, przewodników mam sporo na półce w domu, ale zazwyczaj nie korzystam z nich będąc na Roztoczu. Wybierajac się na Roztocze, a w okresie letnim robie to często, głównie na rowerze, już w domu ustalam i planuję trasę i wówczas na wyprawę przewodnika nie zabieram, chyba że trasa dotyczy rejunu, ktory mało znam, a przyznam nie skromnie że jest ich niewiele. Biore zawsze dokładna mapę - mam tzw sztabówki pięćdziesiątki, są badzo dokładne, a tym samym są super. W zagrodzie Państwa Jahymków w Guciowie bywam często, a to ze względu na serwowane tam regionalne potrawy, a jeżeli mam gości ktorych obwożę po Roztoczu obowiązkowo musimy coś zjeść w Guciowie. Pozdrawiam W.2 • Re: Przewodniki benia30 26.03.04, 23:45 + odpowiedz Wyszperałam w swoim księgozbiorze przewodnik turystyczny Pascala "Polska na weekend". Krótko, zwięźle i na temat - opis wartych zwiedzenia miejsc i zabytków z uwzględnieniem kalkulacji czasowej. Dodatkową zaletą tego przewodnika są zamieszczone w nim informacje praktyczne, dotyczące noclegów, gastronomii itp. Odpowiedz Link