Dodaj do ulubionych

Walka admina forum Roztocze Online z duchami

19.07.06, 19:35
Na Forum Roztocze Online pojawil sie post
"Zagladajcie a jesli macie tez jakies zdjecia z Roztocza to wysyłajcie je na
nowo powstałe forum (z mozliwoscia publikowania zdjeć ) przy forum Roztocze na
gazeta.pl. Juz teraz mozna wiele ciekawych zdjec tam pooglaać.
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=795"
i wywolal wielkie niezadowolenie admina

"forum.gazeta.pl jest lepsze większe i wogóle, Gazeta.pl jest aktualniejsza i
przyjaźniejsza dla użytkowników. A my jesteśmy do bani beznadziejne kolory,
słaba aktualizacja, nędzne forum, beznadziejna obsługa......

Wpadnij kiedyś do Yyyyy na imprezę i zaraz przy wejściu wrzaśnij
"Jest lepsza, fajniejsza i wiecej piwa na imprezie u Xxxxxxx, chodźcie"
Będzie fajnie! Szczególnie gospodarzom będzie miło i przyjemnie.
Po co ja to robię?"

autor pierwszego postu wyjasnia:
"Nie wiem skad taka frustracja u Ciebie. Ja przeciez tylko poinformowałem o
istniejacym forum ze zdjeciami roztocza a spotkalem sie zaraz z atakami. Nie
uwazam by to forum było jakąś konkurencją bo wiele podoba mi sie w tym forum
czego nie ma na gazecie. A mimo krotkiego zywota wiele juz fajnych fotek jest
tam zamieszczonych.
Wiec wyluzuj adminie bo na to forum tez juz wiele osob zaprosiłem."

Odpowiedz admina:
Ależ nikt cię nie atakuję! Po co????

Napisałem tylko, że przez chwilę zrobiło mi się przykro.

Czy mam coś sobie do zarzucenia? Nie! Tak tylko napisałem, na innym forum
wywaliliby ci posta i nie było by śladu. Spoko luz, może trochę za
edukacyjnie/mentorsko ale luz.

Czy skłamałem pisząc, że
" forum.gazeta.pl jest lepsze większe i wogóle, ..."? Wiec skąd diagnoza o
frustracji? To prawda a ja się jej nie boję. Chwała gazecie.pl za to co robi!!!! "

I jako nowy temat:
"Witam,
ostatnio na tym forum pojawiają się posty zachęcające do odwiedzin serwisów
podobnych do naszego, w swych częściach lub w całości.
Nie denerwuje to mnie, nie powoduje to u mnie frustracji ani innych problemów
z psychiką. Na dowód tego przez najbiższe kilka dni powisi własnorecznie
wykonany prosty banner forum.gazeta.pl.

Ale!!!!

1. Nie życzę sobie komentarzy dotyczacych mojego stanu emocjonalnego. Bo czuję
się zobowiązany dementować albo potwierdzać. Następnie pojawia się post w
stylu "spoko, peace, nie o to chodziło ...." który też musze dementować. Confused

2. Do postów zawierających linki do podobnych (tematycznie, geograficznie....)
stron jak nasze (roztocze.net) żądam dopisywania do tych linków słowa
[REKLAMA] w sposób widoczny. Nie interesuje mnie czy ktoś zarobi cokolewiek na
czymkolwiek, czy zdobędzie chwałę czy samochwałę, a może tylko dobre samopoczucie.

Nie dotyczy: kategorii Nowe witryny i Zmiany i aktualizacje,

Słowo [REKLAMA] ma być i już. Evil or Very Mad. Nie dotyczy to podpisów,
avatarów itp. i wspomnianych Nowe witryny i Zmiany i aktualizacje.

Dlaczego tak?
Bo to forum uruchomili ludzie (słabo bo słabo ale uruchomili), poświęcają swój
czas na tworzenie tego serwisu, poświęcają swoje pieniądzę (bo od 6 lat
dokładamy do tego bajzlu)
I tym ludziom jest przykro jak ktoś przyłazi do nich po to żeby zachwalać
zalety innych podobnych serwisów.

Wykluczeniu od tego rygoru podlegają serwisy:
roztocze.info
roztocze.org
roztocze.pl Laughing
zamosc.pl
szczebrzeszyn.info
kronikatygodnia.pl
zamosc.wonder.pl

Szczególnie rygorystycznie będą traktowane posty zawierające linki do serwisów
tworzonych przez komercyjnie organizacje których nadrzędnym celem jest zysk i
wydojenie internautów poprzez sprytny PR.

Posty spełniające powyższe kryteria a nie zawierające słowa [REKLAMA] będą z
całą surowością
POPRAWIANE przez admina lub osoby upoważnione.

Zażalenia i wnioski prosze przesyłać do:
Krowa Balbinka
Berdyczów Wielki 13"

I tak przez jedna informacje gdzie nikt nie krytykowal tamtejszego forum
popadlismy w nielaske.

Konkluzja:
Ciesze sie, ze mamy tak fajnego admina, przyjaznego dla wszystkich milosnikow
Roztocza.
Obserwuj wątek
    • roztoczanski Re: Walka admina forum Roztocze Online z duchami 19.07.06, 20:00
      Dla porzadku - cytaty pochodza z:
      roztocze.net/forum_rol/viewtopic.php?t=1893
      roztocze.net/forum_rol/viewtopic.php?p=19123#19123
      Dziwie sie, ze czlowiek szuka wrogow, tam gdzie ich nie ma.
      Tym bardziej podziwiam zyczliwosc Mariusza dla wszystkich pojawiajacych sie na
      naszym forum.
      • czuk1 Walka z duchami nie jest dla nas wzorem. 19.07.06, 22:30
        Nie rozumiem tego człowieka-moderatora Roztocze.net. O co mu chodzi. Przecież my
        tu od ponad 3 lat sobie dyskutujemy o wszystkim, ale głównie o Roztoczu.
        Nie jesteśmy dla nikogo konkurencją. Nikt nikogo tu nie przegania.
        Polemiki są nieraz ostre ale kulturalne. Ktoś z gorącą głową (bywa wpadnie)ale
        nie ma rozmówców i wycisza się.
        Grono przyjaciół ,połączonych miłością do Roztocza, powiększa się.
        Nieraz coś ta dyskusja wymiernego daje.
        Zaczynają nas czytać decydenci terenowi. Myślę ,że jesteśmy jakimś gronem
        opiniotwórczym dla wielu z nich.

I to wystarczy.
        Jesteśmy jak karawana wielbłądów........ ........ jedziemy dalej.

pozdrawiam przy okazji wszystkich forumowiczów , także tych z portali
        posiadających w nazwie Roztocze.

mariusz
        • leszeks Re: Walka z duchami nie jest dla nas wzorem. 19.07.06, 22:40
          Mariusz i tak trzymac! Nie przejmowac się frustracjami innych. wink

Pozdrawiam, Leszek.
          • roztoczanski Re: Walka z duchami nie jest dla nas wzorem. 19.07.06, 23:02
            Zdecydowanie nie ma sie co przejmowac, jest to problem tego czlowieka nie nasz,
            ale zdumiala mnie jego reakcja.
            Podsumuje cytatem z filmu "bylo, minelo" wink
            • czuk1 Re: Walka z duchami nie jest dla nas wzorem. 19.07.06, 23:25
              Dziękuje Tobie, Koziorożce i innym za skuteczną polemikę na temat naszego forum
              na forum Roztocze.net.
              mariusz
              • koziorozka dzwoniło, ale nie tam 19.07.06, 23:48
                Ludki miłe, o czym wy piszecie? Przeczytał ktoś z was dokładnie wątek na
                roztocze.net? Admin na nikogo się nie obraził, z nikim nie walczy (szczerze
                mówiąc od dawna podziwiam jego tolerancję dla ludzi, którzy w jego serwisie, na
                jego forum reklamują konkurencyjne przedsięwziecia).

Rzecz dotyczyła zamieszczania zdjęć z Roztocza - zareklamowałam tam w czerwcu
                nowe zdjęciowe forum na gazeta.pl i wszystko było oki.
                Zdjęcia można też publikować w galerii na roztocze.net.
                Wczoraj jeden z użytkowników zachował się mało elegancko - stwierdził: "Tylko,
                ze sami zobaczcie ile jest tych fotek w tej galerii na roztocze.net, po drugie
                forum na gazecie jest połączone z forum roztocze.gazeta.pl ,ktore ma juz blisko
                12 tys. postow i wielu czytajacych nie tylko z roztocza"
                Admin napisał tylko, że ten post sprawił mu przykrość - nic więcej.
                O co więc ten szum tutaj?
                • roztoczanski Re: dzwoniło, ale nie tam 20.07.06, 00:37
                  Przeczytalem dokladnie.
                • ubott.1 Re: dzwoniło, ale nie tam 20.07.06, 01:02
                  Koziorożko a o czym Ty piszesz ?
                  Ja czytałem ten watek dokładnie i nie rozumiem troche to co napisałas

> Wczoraj jeden z użytkowników zachował się mało elegancko - stwierdził: "Tylko,
                  > ze sami zobaczcie ile jest tych fotek w tej galerii na roztocze.net, po drugie
                  > forum na gazecie jest połączone z forum roztocze.gazeta.pl ,ktore ma juz
                  blisko
                  > 12 tys. postow i wielu czytajacych nie tylko z roztocza"

W czym jest tu brak elegancji ??? Ja widze tu tylko wypowiedzenie swojego
                  zdania ( wodpowiedzi na ich wpis) co jest takze słuszne z prawdą. Sam
                  sprawdziłem na galerii roztocze.net jest mało zdjec, są to zazwyczaj zdjecie
                  bardzo profesjonalne jak z kalendarza a na gazecie takie "od serca", naturalne,
                  bardziej do mnie przemawiające. Gdyby moze nie ten post to mało kto by wiedział
                  o galerii na roztocze.net
                  Zauwaz zas to iż admin roztocza.net w pewnym sensie stał sie troche złosliwy,
                  zmiescił nawet baner "zobacz lepsze forum gazeta.pl". To moim zdaniem jest mało
                  eleganckie. Nie rozumiem także tego :
                  >cryingszczerze mówiąc od dawna podziwiam jego tolerancję dla ludzi, którzy w jego
                  serwisie, na jego forum reklamują konkurencyjne przedsięwziecia).
                  Czy Ty koziorożko piszesz tylko w jednym forum ? Czy na Twojej stronie nie masz
                  linkow do innych stron, serwisow ?
                  Tolerancyjny to jest czuk ze swoim miłym nastawieniem do wszystkich, nawet jak
                  ktos jest nieuprzejmy czuk nie unosi sie tylko przekonuje i mowi o swoim zdaniu
                  na dany temat. Brawo Czuku !
                  Moim zdaniem oba te fora powinny razem sie rozwijac, ciekawe posty mogą byc
                  przenoszone, wspolne dyskusje i nie widze nic złego w opublikowywaniu fotek z
                  roztocza na forum roztocze.net i odwrotnie. Zawsze to bedzie wieksza mozliwość,
                  ze dotrą do nich turysci, ktorzy urzekną sie naszą krainą i tu nas odwiedzą.
                  A czyż nie o to chodzi ?
                  • czuk1 Re: dzwoniło, ale nie tam 20.07.06, 08:05
                    To my swoim istnieniem sprawiamy Mu przykrość?
                    Chyba lepiej jak nas roztoczańskich ludków jest więcej.
                    A Tu?

" Admin napisał tylko, że ten post sprawił mu przykrość - nic więcej.
                    O co więc ten szum tutaj? "

Pytam dlaczego? Jego pytam? Jeśli wpadnie na to forum to może odpowie.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Czuk
                    • koziorozka Re: dzwoniło, ale nie na alarm 20.07.06, 09:18
                      Nie mieszajcie dwu spraw
                      1) tytuł tutejszego wątku: Walka admina forum Roztocze Online - on nie walczy.
                      Zrobiło mu się przykro, że jego gość wszedł, rozejrzał się i powiedział: łee,
                      sąsiad ma ładniejsze obrazki. Nie o treść chodziło, o formę, tak sądzę.
                      2) prowadzi serwis komercyjny, chce na nim zarabiać, ale pozwala u siebie za
                      darmo reklamować się konkurencji (innym serwisom komercyjnym)
                      3) mam nadzieję, że nie wpadnie na to forum i nie odpowie, bo po co przedłużać
                      nieporozumienie? Uwierz Czuku, nie warto go rozdmuchiwać. Ja już wiecej na ten
                      temat się nie wypowiem.
                      • ubott.1 Re: dzwoniło, ale nie na alarm 20.07.06, 10:39
                        Przesadzasz troche koziorożko. Jak admin na tak słabe serce to niech nie
                        wchodzi w swiat wirtualny. Czytając Twoje słowa z roztocza.net czukowi takze
                        powinno sie zrobic przykro bo napisałas, ze "po pierwsze primo - forum
                        roztocze.net jest NAJlepsze " a wcale tak nie jest i jestes mile tu widziana.
                        Po drugie zas autor tego wpisu na roztoczu.net jest juz na nim od wrzesnia,
                        wiele postow wpisywał i sam dodał, ze mu sie tam podoba i widzi wiele
                        fajniejszych mozliwosci niz na roztoczu.gazeta
                        A co do reklam to wiele ich tam jest chocby zamosc.wonder.pl i jakos nie
                        zauwazylem by ktos tak zareagował na inne tego typu reklamy. A ponoc tylko
                        dlatego, ze nie był ten post umieszczony w zakladce nowe witryny. Sama piszesz,
                        ze taki wpis umiesciłas i czemu nie sprawiłas tym adminowi przykrosci ?
                      • czuk1 Chciał bym się z moderatorem forum zaprzyjaźnić. 20.07.06, 14:16
                        Nie mam żadnych powodów do zwady.
                        Podziwiam w terenie działania internetowe Roztocze.net wśród
                        kwaterodawców. Działalność tego forum dobrze służy ludziom
                        zajmujacym się wynajmowaniem kwater.

Zyczę komercyjnemu forum Roztocze.net ...... sukcesów
                        zawodowych i dobrej współpracy.... w dyskusjach
                        forumowych a także scalaniu siły obydwu forów
                        na rzecz rozwoju regionu.

czuk

PS. Koziorożko myslę, że o to chodziło?
    • niklosss Re: Walka admina forum Roztocze Online z duchami 20.07.06, 10:57
      roztoczanski napisał:

> I tak przez jedna informacje gdzie nikt nie krytykowal tamtejszego forum
      > popadlismy w nielaske.

Miedzyforumowe waśnie to nie moja sprawa, ale mam wrażenie, że wkradła się
      drobna manipulacja wink. Cytujesz rozmowę i można odnieść wrażenie, że to
      wszystko, co zostało powiedziane, a moim zdaniem zabrakło kluczowej wypowiedzi
      "Sfrustrowanego":

"Tylko, ze sami zobaczcie ile jest tych fotek w tej galerii na roztocze.net, po
      drugie forum na gazecie jest połączone z forum roztocze.gazeta.pl ,ktore ma juz
      blisko 12 tys. postow i wielu czytajacych nie tylko z roztocza."

I chyba o to tamtejszy admin się troszkę zdenerwował, bo wcześniejsze jego
      odpowiedzi były rzeczowe i spokojne.

pozdrawiam
      • roztoczanski Re: Walka admina forum Roztocze Online z duchami 20.07.06, 17:48
        Polecalbym przeczytanie pierwszego wpisu w dyskusji na Forum Roztocze Online
        kolegi Sfrustrowanego i zobaczyc reakcje admina. Pewnie niechec do Gazety
        zawazyla w jego odpowiedzi, ale nadal uwazam, ze admin powinien przeniesc ten
        post, lub go zlikwidowac poniewaz sie powtarza, a nie pisac, to co napisal,
        jego odpowiedziec zupelnie nie dotyczyla wypowiedzi Sfrustrowanego.
        Jesli pierwsza odpowiedz admina byla rzeczowa i spokojna, to chyba moja
        interpretacja tych slow mija sie z Twoja.
        Moj post zawiera linki do calej dyskusji na forum Roztocze Online.
        Doceniam strone i forum Roztocze Online, nie mam zamiaru wywolywac wojny
        miedzyforumowej, ale to sfrustrowany byl potraktowany niesympatycznie.
        Jest to wylacznie moja opinia i kazdy moze sie nie zgadzac.
        Pozdrawiam.
        • czuk1 Walka admina forum Roztocze Online - dziwna jakaś! 20.07.06, 18:05
          Ja nie wnikałem w szczegóły. Przejrzałem pobieżnie nie zrozumiałem o co chodzi.
          Podobnie jak Ubott. Nie jestem tam zarejstrowany. A więc zdałem się na relacje i
          polemikę (wtórną) na naszym forum. Przecież wszystkim Wam wierzę.
          I dlatego (może dobrze) nie włączyłem się do dyskusji na Roztocze.net.pl.
          Wyciągnąłem dłoń do pojednania, ba do współpracy.
          Swoją drogą dziękuję wszystkim za wzięcie w obronę naszych forów (foto i dysk.).

czuk mariusz
          • roztoczanski Re: Walka admina forum Roztocze Online - dziwna j 20.07.06, 19:05
            Dla zamkniecia dyskusji
            - w spisie tresci zostaly usuniete odnosnki
            - zablokowano mozliwosc dodawania postow, czyli uznanano temat za wyczerpany
            Caly watek mozna przeczytac:
            roztocze.net/forum_rol/viewtopic.php?t=1893
            roztocze.net/forum_rol/viewtopic.php?t=1893&postdays=0&postorder=asc&start=15
            • leszeks Re: Walka admina forum Roztocze Online - dziwna j 20.07.06, 22:34
              Niezła dyskusja nam się tu wywiązała. Zawsze wskakuję na roztocze.net po
              wiadomości. Nigdy nie pisałem tam na forum. Jakoś go nie odkryłem. Ale jedno
              jest pewne dla mnie odpowiedzi admina po prostu były niegrzeczne. I dlatego
              według mnie tu ma obszar do poprawy.
              Mariusz jeszcze raz gratulacje że jesteś taki jaki jesteś. smile

Pozdrawiam, Leszek.
              • czuk1 Re: Walka admina forum Roztocze Online - dziwna j 27.05.14, 14:25
                Leszku, miło czytać tę historię. Rok w którym zaistniała ta dyskusja był wspaniałym dla naszego forum. Skupiła się tu duża grupa miłośników Roztocza - naukowcy, regionaliści, Polacy z poza Polski, mieszkańcy innych regionów Polski. W Zamościu odbywały się w realu spotkania forumowiczów. Wszystko odbywało się spontanicznie, przyjaźnie i serdecznie. Cały czas (do br., kiedy forum przekazałem Tobie Leszku
                • leszeks Re: Walka admina forum Roztocze Online - dziwna j 28.05.14, 19:18
                  Mariuszu, brakuje, brakuje tych dawnych forumowiczów, brakuje tych dyskusji. Miejmy nadzieję, że wrócą i jedni i drugie.
                  Tylko nie pisz, że "było nieprofesjonalnie". Na Twoim forum zawsze było profesjonalnie, kulturalnie i pełno informacji. Oj niełatwo, Cię zastąpić, niemożliwym to jest.
                  Te nowe strony to trochę mnie przerażają. A mianowicie tym, że zrobiły się bezużyteczne. Kiedyś roztocze.net było dla mnie źródłem informacji i bywałem tam często. Teraz, z tym nowym "pięknym" i bezużytecznym wyglądem, już o nim zapomniałem. Kiedyś wszystko było widać jak na dłoni. Tylko wybierać i czytać. Teraz musisz przesuwać góra, dół, klikać i klikać. Dziękuję!
                  Nawet tygodnikzamojski.pl. Kiedyś mogłeś czytać urywki artykułów w archiwum i prenumeratę zamówić bez problemów. Spróbuj to teraz!
                  Oni niech sobie robią te "nowoczesne" bezużyteczne strony, a my po prostu róbmy swoje. Czego Tobie, sobie i naszym czytelnikom życzę. smile

Pozdrawiam, Leszek.
                  • skuter44 Re: Walka admina forum Roztocze Online - dziwna j 30.05.14, 17:01
                    Mało korzystam z tych nowoczesnych portali regionalnych. Przypominają mi gazety. Wole korzystać z gminnych BIP i stron stowarzyszeń regionalnych.
                    Okazuje się, że dostrzegasz minusy tych nowych portali. To może rodzić nadzieję na możliwości ożywienia tematycznych forów regionalnych.
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka