Dodaj do ulubionych

Smutne Roztocze.

30.12.03, 17:15
Byłem w niedziele na Roztoczu. Jest bardzo smutna kraina. Lasy bez liści,
szaro, gdzie niegdzie brudno. Wszystko wyglada jak nagi zarosnięty starzec.
Nasze Roztocze jest piękne wiosną, latem i jesienią a zimą tylko wtedy kiedy
jest dużo sniegu albo szron. Przykre to ale prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Smutne Roztocze. 02.01.04, 16:11
      czuk1 napisał:

> Byłem w niedziele na Roztoczu. Jest bardzo smutna kraina. Lasy bez liści,
      > szaro, gdzie niegdzie brudno. Wszystko wyglada jak nagi zarosnięty starzec.
      > Nasze Roztocze jest piękne wiosną, latem i jesienią a zimą tylko wtedy kiedy
      > jest dużo sniegu albo szron. Przykre to ale prawdziwe.

Roztocze - jak Kobieta - zmienne jest. Jechałem do Zwierzyńca, i tam troche
      byłem w Nowy Rok. Nie ta kraina!. Smutek zniknął. Roztocze ubrane jest w biało
      zielone szaty, jak Baby w bilgorajskich strojach. Pięknie.
      • users1 Re: Smutne Roztocze. 23.01.04, 10:05
        Proponuje odwiedzić Roztocze w najblizszy weekend.
        Jest mroźni, dużo śniegu. Najlepiej byłoby, jak Janusz w okolicach Górecka,
        przypiąć narty i troszkę poszusować, nie koniecznie w Krasnobrodzie przy
        wyciągu, ale tak w lesie z dala od zgiełku i ludzi. Proponuję dojechać do
        Adamowa, tam przypiąć narty i udając się na południowy wschód "doszusować" do
        Kol. Jacnia, a tam na końcu wsi wspiąć się na górę, a dalej już prosto z górki
        i wyjeżdżamy przy Domu Pomocy Społecznej. Następnie przechodzimy przez drogę i
        obok sanatorium udajemy się w kierunku zalewu i już jesteśmy w Krasnobrodzie.
        Tam pijemy ciepłe grzane piwo i wracamy do Zamościa.
        Pozdrawiam
        W.1
        • czuk1 Re: Smutne Roztocze. 23.01.04, 13:06
          users1 napisał:

> Proponuje odwiedzić Roztocze w najblizszy weekend.
          > Jest mroźni, dużo śniegu. Najlepiej byłoby, jak Janusz w okolicach Górecka,
          > przypiąć narty i troszkę poszusować, nie koniecznie w Krasnobrodzie przy
          > wyciągu, ale tak w lesie z dala od zgiełku i ludzi. Proponuję dojechać do
          > Adamowa, tam przypiąć narty i udając się na południowy wschód "doszusować" do
          > Kol. Jacnia, a tam na końcu wsi wspiąć się na górę, a dalej już prosto z
          górki
          > i wyjeżdżamy przy Domu Pomocy Społecznej. Następnie przechodzimy przez drogę
          i
          > obok sanatorium udajemy się w kierunku zalewu i już jesteśmy w Krasnobrodzie.
          > Tam pijemy ciepłe grzane piwo i wracamy do Zamościa.
          > Pozdrawiam
          > W.1
          Jejku. To jest propozycja super. Janusz skorzystaj. Byla by dla mnie okazja
          poznać Was. Są dwie przeszkody. Będę wtedy w Opolu L., a druga ważniejsza -
          nart(ja - dziadek) nie kupiłem, biorę serie zabiegów pn. " bezbolesne
          nastawianie kręgów" i mój refleksolog dyplomowany P.G. zabronił mi jazdy na
          nartach, moge jeżdzić tylko rowerem.
          Tak cieszę sie z odwiedzin Usersa na FRoztocze. Trzymajcie (trzymajmy) się.

Pozdrawiam Mariusz
          • czuk1 Re: Smutne Roztocze. 23.01.04, 16:08
            czuk1 napisał:

> users1 napisał:
            >
            > > Proponuje odwiedzić Roztocze w najblizszy weekend.
            > > Jest mroźni, dużo śniegu. Najlepiej byłoby, jak Janusz w okolicach Górecka
            > ,
            > > przypiąć narty i troszkę poszusować, nie koniecznie w Krasnobrodzie przy
            > > wyciągu, ale tak w lesie z dala od zgiełku i ludzi. Proponuję dojechać do
            > > Adamowa, tam przypiąć narty i udając się na południowy wschód "doszusować"
            > do
            > > Kol. Jacnia, a tam na końcu wsi wspiąć się na górę, a dalej już prosto z
            > górki
            > > i wyjeżdżamy przy Domu Pomocy Społecznej. Następnie przechodzimy przez dro
            > gę
            > i
            > > obok sanatorium udajemy się w kierunku zalewu i już jesteśmy w Krasnobrodz
            > ie.
            > > Tam pijemy ciepłe grzane piwo i wracamy do Zamościa.
            > > Pozdrawiam
            > > W.1
            > Jejku. To jest propozycja super. Janusz skorzystaj. Byla by dla mnie okazja
            > poznać Was. Są dwie przeszkody. Będę wtedy w Opolu L., a druga ważniejsza -

> nart(ja - dziadek) nie kupiłem, biorę serie zabiegów pn. " bezbolesne
            > nastawianie kręgów" i mój refleksolog dyplomowany P.G. zabronił mi jazdy na
            > nartach, moge jeżdzić tylko rowerem.
            > Tak cieszę sie z odwiedzin Usersa na FRoztocze. Trzymajcie (trzymajmy) się.
            >
            > Pozdrawiam Mariusz
            Users tak mnie zasugerował, że liczyłem tylko na ustalenie godziny spotkania
            i...dalej juz na spotkanie w realu. M
    • blotniarka.stawowa Juz teraz nie smutne chyba... 09.07.04, 19:16
      ...tylko piekne, zielone, dojrzale i letnie!
      • czuk1 Re: Juz teraz nie smutne chyba... 09.07.04, 20:15
        blotniarka.stawowa napisała:

> ...tylko piekne, zielone, dojrzale i letnie!

Istotnie. W poniedziałek bede widział kawal Roztocza na objeżdzie z turystkami
        z Wrocławia ,Poznania i chyba Lublina. Ciekawe jakie bedą mieć opinie i oceny
        ciekawych miejsc z tarasy Zwierzyniec-Florianka-Ścieżka dendrologiczna- Górecko
        Czartowe Pole- Szumy- Krasnobród- Guciów- Zamość. Czy na 5 godzin to dobry
        plan? m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka