Dodaj do ulubionych

>PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!<

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 08:23

CO JEST ????????????????????????
Co to za pogaduchy na STARYM!!! wątku ???

Ja tu zaraz zaprowadzę porządki !!!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę mi się grzecznie meldować TUTAJ !!!!!!!!
:-)))))))))
Do granic! Oburzona Nala !!! :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: 80.72.33.* 04.03.02, 08:40
      Na zawolanie stawam i ze strachu drze, aby gniew Twoj, o Pani, jakos zazegnac
      mi dane bylo.
      ;-)
      • Gość: Nala Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 08:55

Dzień dobry Waszeci !
        Jam nie Gniewna, jeno Oburzona !
        Za takie lekceważenie !!!
        :-)))
        Ja tu spieszę, piszę, czekam ...... i ....., co widzę ?
        Meve Obojętna i Ty!, Rycerz, pogaduszki sobie urządzacie, i to w "przeszłym
        czasie" !!! Jak tak można ???
        Toż nowy tydzień, i dzień, i miesiąc, mamy !!!

No dobrze !
        Wybaczam !!!

• Gość: Meve Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 09:20
          Niewiele jest rzeczy słodszych niż pogaduszki w przeszłym czasie:)))
          Magdalenka umaczana i te inne poszukiwania:)))))
          Co do Pragi - to rozumiem, mieszkam na osiedlu takim Bydgoszczy, co swoją
          historie ma i zadzi0orne jest:))
          • Gość: Nala Re: Magdalenka ?????????????????? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 09:47

A z tą "Magdalenką", to o co chodzi ?????????????????????
            :-)

I tym sposobem(?), doszliśmy do tego, iż 3 osoby mamy z W-wy, 2 z Bydgoszczy i
            tylko ja jedna, biedna z Kó.., tfuuuu!..., z Królewskiego Krakowa !
            :-))))))))))))))
            A tak w ogóle, to co to ma do rzeczy ??????????????????????????????
            - "Ja stąd, a Ty stamtąd" ???
            W czym to przeszkodzić ?????
            Chyba nie w kontaktach międzyludzkich, mam nadzieję ???!!! :-)))
            Pozdrawiam.

• Gość: monia Re: Magdalenka ?????????????????? IP: 217.97.138.* 04.03.02, 09:55
              Witam !
              Magdalenka - to pewnie od Prousta....
              Jak tam wrażenia po piątkowym seansie???? Czy naprawdę te oczy są aż tak niesamowite, jak
              zapamiętałam???
              Aaaale paskudnie za oknem...
              Pozdr!
              • Gość: Nala Re: Achchch....., te oczyska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 10:24

No więc (chi, chi ...!!!) w oczyskach "ugruntowałam się" dokładnie. To są
                takie, jakie tygrysy lubią najbardziej !!! :-)))
                W ogóle Frodo (Elijah) jest gra rewelacyjnie.
                Ale i "kawałek" elfa też niczegowaty !!!!!!!!

Natomiast doszłam do wniosku, że orkowie przypominają raczej "zombie" !
                Krainy, Hobbiton, Rivendell, a szczególnie Moria, przedstawione wprost
                mistrzowsko !

Z rażących niedociągnięć, tak na zimno, to jak na wielkich czarodziejów,
                Saruman i Gandalf w bitwie, są idiotyczni ! Żadnej magii, tylko zwykłe
                mordobicie. Dlaczego ? To już lepiej były przedstawione potyczki
                czarnoksiężników w HP !
                Teraz trochę mnie denerwowała trochę przydługa wędrówka. Momentami mogłaby by
                być skrócona, nic by to nie zaszkodziło filmowi.
                No a takich perełek "idiotyzmów", to śmierć Boromira. Teraz (poprzednio tego
                nie zauważyłam) część osób zaczęła się śmiać !

No a poza tym, za jakiś czas chyba znów pójdę. Przede wszystkim dlatego, że nie
                będę się mogła doczekać następnej części.

P.S.
                Czy zauważyliście że zaczął się nasz "ulubiony" program ??? :-)))

• Gość: Jarek Assani Nala... IP: 80.72.33.* 04.03.02, 10:22
              Gość portalu: Nala napisał(a):

> I tym sposobem(?), doszliśmy do tego, iż 3 osoby mamy z W-wy, 2 z Bydgoszczy i
              > tylko ja jedna, biedna z Kó.., tfuuuu!..., z Królewskiego Krakowa !

Assani Nala dalej wydawa sie nie rozumiec niuansow dysputy zaszlej (piatkowej
              znaczy sie), wiec unizenie prosze nie nazywac mej skromnej osoby Warszawiakiem,
              bo ani miety do nazwy tej nie czuje, ani nie dane mi obywatelstwa grodu tego
              nosic.

A Krakow mily sercu memu i ilekroc mam okazye na wizytacje tamtejszego
              ugrupowania firmy mej, tedy wymykam sie, aby przy pozytecznych sprawunkach radosc
              sobie sprawic i po Plantach i Rynku spacerek odbyc o jedle smakowitym nie
              zapominajac.

Toc faktem, ze pewien usmieszek na facjacie mojej powstaje, gdy dane mi ujrzec
              codzienne obwieszczenia drukowane, na ktorych napisane stoi "Miasto Stoleczne
              Krolewskie"... Urazona duma? Nie macie czego zalowac! Zapewniam

Takowoz sekret moge zdradzic, ze Pani Serca Mego z Malopolski pochodzic raczy.

;-)
              • Gość: Nala Re: Assani Nala... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 10:33

Radość mą wielką wyrazić pragnę, coby Waść tak dużą estymą darzy miasto moje !
                A że piszemy o niem "Stołeczne Królewskie.." to już tylko aspekt
                hystoryczny ! :-)))
                Nie żałujemy niczego !!! :-)))

Pozdrowienia dla Małżonki Waszeci pragnę przekazać, ze ........, Stołecznego
                Królewskiego Miasta Krakowa !
                :-))))))))))
                Stołeczna Królewska (hmmmm????) Nala

• Gość: Jarek Re: Assani Nala... IP: 80.72.33.* 04.03.02, 10:46
                  Gość portalu: Nala napisał(a):

> A że piszemy o niem "Stołeczne Królewskie.." to już tylko aspekt
                  > hystoryczny ! :-)))

Rozumiec mi zatem przychodzi, ze zadufane W...ki prawa nie maja na
                  slowa "krolewskie" uzywanie? No chyba, ze napoy na chmielu wazony ta nazwa
                  obdazony.

> Pozdrowienia dla Małżonki Waszeci pragnę przekazać, ze ........, Stołecznego
                  > Królewskiego Miasta Krakowa !

Nie omieszkam przekazac.

> Stołeczna Królewska Nala

J. herbu Kapusta ;-)))))))))))))
                  • Gość: Meve Re: Assani Nala... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 11:02
                    O mamo mamo, ja nie chciałam odwiecznych waśni kRAK-warsz roztrząsać, sama mam
                    problem w uroczym województwie kuj-pom- Bydgoszcz- i TORUŃ:)))
                    A poza tym,to co Wy z tymi Królestwami - :))) -
                    Królowa Meve:))
                    • Gość: monia Re: Assani Nala... IP: 217.97.138.* 04.03.02, 11:06
                      A ja jestem z podwarszawskiej dziury :-)))) i baardzo to sobie chwalę...najbardziej na wiosnę i latem..
                      • Gość: Meve Re: Assani Nala... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 11:09
                        No no i ci chłopcy pilnują porządku :))))))))))
                        W tej dziurze:)))))
                        A tak serio -mnie się marzy jakaś dziura pod Bydgoszczą - nie żeby Bydzi
                        ametropolią wielka i huczną była, ale kawałek swojej trawy dla myszy byłby ok:))
                        Zwłaszcza wiosną i latem:))
                        • Gość: monia Re: Assani Nala... IP: 217.97.138.* 04.03.02, 11:13
                          ....i żeby mieć swoje malwy i słoneczniki za oknem, prawda...?
                          • Gość: Jarek A cos takiego... IP: 80.72.33.* 04.03.02, 11:41
                            ... widzicie te zielen? Sporo drzew (buki, klony, topole, sosny), trawa po pas
                            (kilkuletniego dziecka, ma sie rozumiec), sloneczniki a jakze, wysokie krzewy
                            bzu przed ciekawskimi chroniace, kilka krzaczkow porzeczek i agrestu, dzikie
                            mirabelki... Hmmmm... Ogrod lat mych szczeniecych, w ktorym spedzalem mnostwo
                            czasu... Byl wszystkim, czym chciala moja wyobraznia... A wszystko to na
                            dzialce o areale 1200 m kw.

Rozumiecie teraz moj sentyment do Wawra?

;-)
                      • Gość: Jarek Krolowo Meve! IP: 80.72.33.* 04.03.02, 11:12
                        Sama raczysz dojrzec, ze ku rozbiciu dzielnicowemu (nie mylic z milicjantem)
                        idzie? Kiedyz to Krolowo pod swoim berlem zagubione ksiestewka zjednoczyc Ci
                        przyjdzie?

A na marginesie - ja tylko z Wacpanna Nala grzecznosci wymieniam, a od wasni o
                        miejsce zamieszkania wielce daleki jestem.

Niech zyja wszystkie miasta Krolewskie, Ksiestewskie, a nawet takie "dziury", w
                        ktorym nam - Assani Moni i mnie - zamieszkiwac przychodzi.

;-)
                    • Gość: Nala Re: Ratunkuuuuu...... !!!!!!! :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 11:14

Ależ Meve !!!!!!!!!!!!!!
                      Tutaj nikt się nie wadzi (to od "waśni" ???) !!!!!!!! :-)))
                      My tylko wymieniamy uprzejmości !!!!!!!!!!!!! I pozdrowienia ! Dla
                      rodziny !!! :-)
                      A Królestwa ?????????? To już historia !!!!! :-)))

Z pozdrowieniami, dla Królowej Meve - Stołeczno-Królewska Nala :-)))))))))

• Gość: Meve Malwy i Sarmaci IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 11:39
                        Oj, Sarmacka ta Polska cała - i nawet mnie, co mało polskiej krwi w żyłach
                        płynie, to ta dusza sarmacko - słowiańsko -polska we mnie pobrzękuje na te
                        wszystkie słowa klucze - malwy, królestwa, Assani
                        Achh, niech Domagarow zabrzdęka, a my kufle wychylmy, uprzednio rzecz jasna
                        wyniósłwszy Assankę Ele Wiśniewską z przyzby,bo ostatnio zdierżyć jej nie
                        mogę:)))
    • Gość: GOSIA pozdrawiam nikt nie lubi poniedziałku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:00
      pozdrawiam nikt nie lubi poniedziałku
    • Gość: zenia Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:00
      wyluzuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      niemartw sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      masz problem zadzwoń na infolinie!!!!!!!!!
      papapa
    • Gość: m&m Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:00
      co sie z toba dzieje masz pozdrowienia z kielc od ekipy z gimnazjum no
      1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! my mamy wlasnie
      informayke z na wet ci nie napisze kim bo tonajgorsza lekcja nie martw sie za
      klkanascie godzin wtorek
    • Gość: daria Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:00
      Pozdrawiam cie z Kielc. Niemart sie dózo osob nie lubi poniedzialku
    • Gość: Maniek&J Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:01
      pozdrawiamy z gimnazjum nr 1 w kielcach

• Gość: Eve Re: >PONIEDZIAŁEK !!!!!!!!!!!!!!!!< IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:01
      KOchana wyluzuj. Nie tylko ty masz taki problem.Ja też nie lubię poniedziałku.W
      końcu trzeba chodzić do budy.
    • Gość: Meve ?????????????????????????????????????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:06
      ????????????????????????????????????????????????????????????/
      • Gość: Meve Re: ?????????????????????????????????????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:13
        No, ochłonęłam - to teraz dzieci w szkole mówią do siebie: kochana, wyluzuj -
        ciekawe, mnie się to kojarzy ze starszymi rocznikami. Mówiąc łagodnie z o wiele
        starszymi.
        I cała ta , bardzo zróżnicowana w swych wypowiedziach młodzież właśnie z Kilec -
        jakie to życie bywa zaskakujące, prawda?
        Przyznać się, komu sie nudzi a jest trochę złośliwy?
        Albo lepiej nie przyznawać się, zmiatać z wątku.
        Natychmiast!
        • Gość: monia Re: ?????????????????????????????????????? IP: 217.97.138.* 04.03.02, 12:15
          jeju, jakie dziwne......
          co to było?????
          • Gość: Meve Re: ?????????????????????????????????????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:29
            No nie wiem, czy ktoś próbuje nam dać aluzję, że nie rozmawiamy na żadne
            konkretne tematy, a tylko piszemy blahostki?
            Czy komus się coś pomyliło?
            Albo komuś (tak jak napisałm wcześniej) się nudzi
            Ale podtrzymuję ton poprzedniego posta:
            jak komuś się coś nie podoba, albo jak ma pisać głupoty takie głupoty, jak
            napisał to , że się tak slangiem wyrażę: spadówa
            ;)
            • Gość: Nala Re: Co to .......???????????????? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 12:46

Chwilkę mnie nie ma, a tu takie rzeczy się dzieją !?!?!?
              Kto zacz ???????????????????????????????????????????????
              I o co im chodziło ???

• Gość: Jarek Re: Co to .......???????????????? IP: 80.72.33.* 04.03.02, 12:50
                Coz to bylo?
                Czy juz sie zmylo?
                Najazd szwedzki?
                Nie!!! Kielecki!
                • Gość: monia Re: Co to .......???????????????? IP: 217.97.138.* 04.03.02, 12:51
                  Wenę wasc poczułes?
                  • Gość: Jarek Re: Co to .......???????????????? IP: 80.72.33.* 04.03.02, 12:59
                    He??? A oczywiscie!!! Do rymow... krakowsko-czestochowskich (Assane Nale
                    przepraszam, ale to nie zlosliwie).
                    ;-)
                    • Gość: Nala Re: Co to .......???????????????? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 13:02
                      Gość portalu: Jarek napisał(a):

> He??? A oczywiscie!!! Do rymow... krakowsko-czestochowskich (Assane Nale
                      > przepraszam, ale to nie zlosliwie).
                      > ;-)

Nic to Waść, nic to !!!
                      Po mnie, jak po gęsi ! (bez głupich domysłów!!!) :-)

• Gość: Nala Re: Poeta ??? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 13:00

Widzę że poetę "hodujemy" na własnym łonie !!!
                    • Gość: Meve Re: Poeta ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 13:06
                      Na wirtualnym, Nalu, na wirtualnym łonie:)))))
    • Gość: Nala Gdzie jesteście ??? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 13:59

Ja już niedługo wybywam a Was nie ma !?
      Jak tak można ???
      Z kim mam się pożegnać ??? Chlip, chlip ...!

Nala Rozżalona ! (chlip, chlip !)
      • Gość: monia Re: Gdzie jesteście ??? IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:09
        No własnie, też się dziwię, że dzisiaj tak spokojnie...
        No a cóż tam, pani Nalu, czy w niedzielny wieczór powitała pani uczestników ......? Ja byłam twarda i
        dzielna! Nawet nie zerknęłam...Ciekawe, jak długo wytrwam!
        • Gość: Nala Re: Gdzie jesteście ??? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 14:14

Też nie oglądałam, byłam "w gościach".
          Ale nie mogę sobie odmówić i zerkam na forum BB. Jak siebie znam, to pewno
          wtrącę (jak będę miała o czym) swoje trzy grosze.

Ja już się żegnam, pa, pa !
          Do jutra !
          Nala
          • Gość: monia Re: Gdzie jesteście ??? IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:16
            Pa, pa!
            Czy to oznacza, że zostałam sama???
            • Gość: Jarek Re: Gdzie jesteście ??? IP: 80.72.33.* 04.03.02, 14:21
              • Gość: Jarek Re: Gdzie jesteście ??? IP: 80.72.33.* 04.03.02, 14:24
                Alez skad? Ja tam na posterunku.
                ;-)
              • Gość: monia Re: ! IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:26
                Od razu mi raźniej....
                • Gość: Jarek Re: ! IP: 80.72.33.* 04.03.02, 14:28
                  W koncu musimy sie trzymac w... kupie.
                  ;-)
                  • Gość: monia Re: ! IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:33
                    ..tylko się nie przejęzycz.!!! :-)))

Ale chyba po prostu dzisiejszy dzionek jest z tych senniejszych...Zero zapału do czegokolwiek!!!
                    Najchętniej przepędziłabym go pod kocykiem z ciekawą (byle nie zbyt ambitną) książką i torebką
                    krówek...
                    • Gość: Jarek Re: ! IP: 80.72.33.* 04.03.02, 14:37
                      Dorzuce do tego ogien w kominku... i jak? Ale zamiast krowek wezme delicje od
                      22 lipca.
                      ;-)
                      • Gość: monia Re: ! IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:39
                        Ale kocyk zostaje..??? :-)))))) i książeczka, rzecz jasna?
                        • Gość: Jarek Re: ! IP: 80.72.33.* 04.03.02, 14:47
                          Oczywiscie!!!
                          ;-)
                          • Gość: monia Re: ! IP: 217.97.138.* 04.03.02, 14:53
                            No, to mamy ustalone...Niestety, nie posiadam kominka ale od czego wyobraźnia - jak mawiała Ania
                            z Zielonego Wzgórza..A do czytania może być jakas stara Chmielewska - i miłe, i nieabsorbujące
                            nadmiernie, i podrzemać można....(o, "Lesio" na przykład...)
    • Gość: monia Re: Odmeldowuję się... IP: 217.97.138.* 04.03.02, 15:16
      Miłego popołudnia!!!
      Ale jestem głodna.....
      a jutro rano spotykamy sie wszyscy na kawie?
      Pa
      • Gość: Jarek Re: Odmeldowuję się... IP: 80.72.33.* 04.03.02, 16:36
        Dopiero co skonczylem jesc sniadanie, a tu juz nikogo... :-(

Nic poczekamy do jutra... moj Ssssssskarbieeeeeeeee...
        ;-)
        • Gość: Jarek Re: Odmeldowuję się... IP: 80.72.33.* 04.03.02, 17:15
          No tak JolaJola bedzie dopiero jutro... Oj, nawet nie wiesz jak bardzo
          zadroszcze Ci tej Saskiej Kepy...

No to pa
          ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka