Gość: Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 08:44 Witam ! No co z Wami ???????????? Ja dopiero teraz dotarłam, myślałam, że będzie tutaj zażarta dyskusja na temat Oskarów, a tu ................???????? Proszę się niezwłocznie meldować !!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meve Re: Poniedziałek??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 08:53 Cześć, Oskarów nie widziaąm- transisja tylko na Pro 7, we wtorek ma byc skrót. O wyniakch dowiedziałam się dzisiaj z internetu. I szczerze mówiąc jakoś mnie mało obeszły, sama nie wiem czemu. Wczoraj Mysza się przwróciła i ma "ała" na wardze i to mnie w tej chwili najbardziej interesuje.:(( No OK, jakieś inne myśli tez mi chodza po głowie - "Pięknego umysłu" nie widziałam, więc nie wiem czy słusznie został nagrodzony, czy nie. WP - wydaje mi się , że na Oskara zasłużył "Gandalf" - nie pamiętam, nazwiska - i trochę żałuję, że go nie dostał. Pozdrawiam Smutna Meve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Poniedziałek??? IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:06 "Piękny umysł" zasłużył na swoje 4(?) Oskary. Byłam wczoraj, gorąco polecam !!! Bardzo dobry film, świetny R.C.! BIEDNA MYSZA !!!!!!!!!! :-((((((((((((( I mama Myszy też ! :-) Czy z ząbkami wszystko w porządku ??? "W.P." - wielki przegrany ! Szkoda ! To tak w telegraficznym skrócie. Pozdrawiam. P.S. U mnie okropnie zimno, prószy śnieg, buro, szaro i ponuro ! Dopraszam się stanowczo pomocy w uzyskaniu lepszego chumoru ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala ałłłćććć !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:09 Gość portalu: Nala napisał(a): chumoru ! - wcale się się sobie nie dziwię że mam TAKI HUMOR !!!!!! O ja ............. !!!!!!!!!!!!! Dodam że wtórna !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meve Optymizm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:24 Optymizmu mi też brakuje. No więc spróbuję - już za tydzień święta. Jajka i te inne majonezy. A mnie biedna czeka wielkie przygotowywanie świątecznego obiadu i deseru. Łojojojojoj. Nie chce mie się. Chyba będę musiała spróbować sposobu żółwia Kleofasa(jeśli znacie Halamę, wiecie o co chodzi) A miało byc optymistycznie. Ej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Optymizm IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:41 ..... jak wyżej - też mi jakoś bokiem uszedł ! CZEMU ??????? Sposobu żółwia Kleofasa nie znam. Ale chętnie poznam ! :-))) Masz pomysł na (rodzinny jak mniemam) obiad ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Optymizm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:51 Polecam Halamę, na www.shorty.pl (chyba, jeszcze sprwdzę) możżna znależć krótkie filmiki. Ten przebój - "No co Ty robisz, jestś przezciez z Łodzi, a nie z Nairobii"- to tez oni:))) Żółw Kleofas (jeden z członków kabaretu) przy akompaniamencie muzyki klasycznej wczołguje się na scenę, ledwo sie sunie, jest zmęczony i zniechęcony. Nagle z kieszeni wyjmuje skręta , wciąga go przez nos i zaczyna sjkakć na czworaka. Nie wiem czemu ale zawsze mnie to śmieszy. końcówka w każdym razie jest taka, że po kilku chwilach takiego skakania przewraca się na plecy ze sztywnymi kończynami w górze. Pada komentarz: Kto zażywa ten przegrywa:)) Nie mam żadnego pomusłu na ten cholerny rodzinny obiad. HELP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Optymizm IP: 217.97.138.* 25.03.02, 09:57 Jak to - nie mam pomysłu??!! Przecież to proste! Przygotuj cos smacznego, i tyle! :-)))))))))))))))))))))))) Witam panie (czemu takie smutne? przecież wiosna!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Optymizm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 10:01 Gość portalu: monia napisał(a): > Jak to - nie mam pomysłu??!! Przecież to proste! Przygotuj cos smacznego, i tyl > e! :-)))))))))))))))))))))))) Ty Monia, dowcipna kobieto moze byś coś zaproponowała?:)))) > Witam panie (czemu takie smutne? przecież wiosna!!!) Może tam u Ciebie , w Brombergu ni widu ni słychu:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Optymizm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 10:05 Gość portalu: monia napisał(a): > Jak to - nie mam pomysłu??!! Przecież to proste! Przygotuj cos smacznego, i tyl > e! :-)))))))))))))))))))))))) Ty Monia, dowcipna kobieto moze byś coś zaproponowała?:)))) > Witam panie (czemu takie smutne? przecież wiosna!!!) Może tam u Ciebie , w Brombergu ni widu ni słychu:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Optymizm IP: 80.72.33.* 25.03.02, 10:08 Gość portalu: Meve napisał(a): > Może tam u Ciebie , w Brombergu ni widu ni słychu:(( In Warschau hab' ich heute auch nicht Frau Fruhling gesehen. Ziec dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Deutche IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 10:40 Ja, ja, Volkswagen das ist sehr gut panzernen Auto:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: ..... błłłeeeeeeee ............ !!!!!!!!!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 10:09 Aaaaa, bo jakoś taaak ....... !!!!! Uchhhhhhh !!!!!!!!! Żyć się odniechciewa ! Z każdej strony coś człowieka ładuje po czaszce ! A pogoda szczególnie !!! Przecież na Święta powinno być cudownie pięknie, a tu co ??????? Meve, a na schabik ze śliweczką co byś powiedziała ? Do tego siwa kapustka ??? (czy czerwona?, jak kto woli?) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Schabik IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 10:41 Gość portalu: Nala napisał(a): >> > Meve, a na schabik ze śliweczką co byś powiedziała ? fajne - skomplikowwane czy nie? > Do tego siwa kapustka ??? (czy czerwona?, jak kto woli?) :-) Ojojoj, była w tę niedzielę, ale co tam zawsze mile widzinae powtórki z rozrywki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Schabik IP: 217.97.138.* 25.03.02, 10:47 A żurek na białej kiełbasie z jajkiem i oną kiełbaską???? Dobrze przyprawiony...czosnek + majeranek...mmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: pogoda IP: 217.97.138.* 25.03.02, 10:49 Pogoda jest u nas taka raczej do ...........(tak, tak własnie!). Wolałabym, aby było o parę kresek cieplej bo kurtki zimowej mam już dosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Schabik IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:08 1,5 kg schabu, 25 dag susz. śliwek bez pestek, 1/2 szklanki białego wina, masło (3-4 łyżki), 2 ząbki czosnku, 2 pomarańcze, majeranek, sól pieprz (najlepiej biały) Sól, pieprz i majeranek utrzeć z czosnkiem. Umyty i wysuszony schab natrzeć tym czymś, skropić sokiem z pomarańczy i odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Potem nożem poniacinać (dość głęboko) mięcho i w otworki(hihi) powciskać śliweczki. W czymś głębokim (jakaś brytfanna) rozgrzać masełko i w nim podrumienić mięsko. Następnie polać to wszystko wodą (ok. 3-4 łyżki) i wstawić do piekarnika na 1 godz. Piec i często podlewać sosikiem który się będzie robił, po ok. pół godz. dodać winko. Po upieczeniu można obłożyć pomarańczą w plasterkach. Szybko i naprawdę niekłopotliwie. Smacznego! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEVE NALA IS THE BEST IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:24 Już drukuje Naleńko, Ma...uniu itp. I jaki zmyśłny ten przepisik- ile radości moż e człowiekowi dać takie przygotowanie schabu: - dziurki w mięchu można robić sztlecikiem i śliwki w nie wpychać - ach .... Piękne, Dziękuję o Mistrzyni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Menu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:07 bardzo Paniom dziękuję, mam już menu obiadku: 1. Żurek -(chociaż chciałam ich sadystycznie potraktować zupą z soczewicy i zapowiedzieć obiad wegetariański - już widzę te miny:)) )z: *białą kiełbasą (ale ona - ta kiełbasa ma pływac w żurku czy obok Assani Moniu? bo u nas to się robiło z boczkiem wędzonym, co w środku pływał:)) *jajkiem *chrzanem 2. Schab ze śliwkami (jak to się robi - jakaś dziura na śliwki czy co?- do Assani Nali)- bo rozumiem, że śliwki obok schabu to za łatwe? 3. Kapusta czerwona próżóna ( a nie żadna siwa):))) 4. Marchewka z groszkiem i szafranem a la Tunesie:)) - moja firmówka:)) 5. Deser - ???????Help!!!!!!One more time!!Please, Hilfe, Aidez- moi, s'il vous plait! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Menu IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:13 A co powiesz na sałatkę owocową ? Winogrona, kawałki brzoskwini w syropie, jabłuszka, pomarańcze lub mandarynki, trochę orzechów włoskich, może być ananas (tyż z puchy), jak ktoś lubi to i trochę rodzynek (wypłukanych) i do tego bita śmietanka polana jakimś (najlepiej czekoladowym) sosikiem. No i co ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Menu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:18 Gość portalu: Nala napisał(a): > > A co powiesz na sałatkę owocową ? > > Winogrona, kawałki brzoskwini w syropie, jabłuszka, pomarańcze lub mandarynki, > trochę orzechów włoskich, może być ananas (tyż z puchy), jak ktoś lubi to i > trochę rodzynek (wypłukanych) i do tego bita śmietanka polana jakimś (najlepiej > > czekoladowym) sosikiem. > > No i co ??? > :-) Uch, pychota:))Po prostu wymieszać? Bez bitej śmietany oczywiście?:) A co z tym schabem, że tak drążę skałę?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 11:28 jestem głodna...znowu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 11:30 Lo, rany!!! Toz to po takim menu z obrzydzenia kanapek z kielbasa podwawelska teraz nie tkne!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 11:33 Łooooj, ja taka łobrzydliwa nie byłabym..:-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 11:42 Assani Monia to zawsze na odwyrtke mnie rozumiec raczy... Toc po smakach takowych, jak na sucha bulke z nedznym kawalkiem wedliny patrzec teraz? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 12:01 Nie patrzeć!!! Zamknąć oczy, pomysleć o ojczyźnie i....zjesc!!! :-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 12:29 Gość portalu: monia napisał(a): > pomysleć o ojczyźnie i....zjesc!!! :-)))))))))))))))))))))))) Kanapka zwana "patriotyczna"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 12:34 Jak zwał - tak zwał, ale zjesc trzeba! :-))) Zwłaszcza jesli kanapeczki zrobiła ukochana kobieta !!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:04 Kanapeczki zrobilem sam, dzieki temu wiem co jest w srodku, a Ukochana wraz z Latorosla spali jak wycjodzilem z domu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 13:19 Pozazdroscic Ukochanej..Ooo, ale kanapeczki umiesz sobie zrobić? To nie jest z tobą tak tragicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:51 Gość portalu: monia napisał(a): > Ooo, ale kanapeczki umiesz sobie zrobić? Mam instrukcje obslugi: 1 przeciac bulke na pol 2 usiac plasterek masla i polozyc go na dowolnie wybranej polowce bulki 3 usiac plaster wedliny/sera/pasztetu (lub temu podobnego) i polozyc na dowolnie wybranej polowce bulki 4 zlozyc bulke i zapakowac w papier/folie lub temu podobne Nawet blondyn moze to zapamietac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:02 Nie może!!! I własnie dlatego masz to napisane! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Rozumiem, że instrukcja nie przewiduje ogóreczka czy innego pomidorka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:13 Gość portalu: monia napisał(a): > Rozumiem, że instrukcja nie przewiduje ogóreczka czy innego pomidorka? Po pierwsze primo - szkoda czasu Po drugie primo - musialbym pojsc po sloik z ogorkami do piwnicy, a jakos od dwoch tygodni mi nie podrodze ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:16 A nie szkoda ci tych biednych, zapomnianych i niechcianych ogórków?????? No, wiesz... Leniuszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:18 Zostaly same kiszone :-((( a lubie konserwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:19 Ale sok z kiszonych lepszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:29 To akurat pija moja Ukochana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:35 To co? To biedna słaba kobieta ma isc sobie sama po słoik ogórków do ciemnej piwnicy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:37 Tylko nie "stara"!!! Mlodsza ode mnie jest!!! A poza tym - przeciez moze mnie poprosic? Nie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:41 No tak - wyszlo szydlo z worka - szybciej pisze, niz czytam. "Slaba kobieta" jak wstawi swoje autko do garazu, to przy okazji moze siegnac po sloik, ale znajac zycie, to nie wstawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:46 Noooo....Bo już się nabzdyczyłam bojowo.... Może się boi poprosić...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:54 Gość portalu: monia napisał(a): > Może się boi poprosić...? No co Ty?!? Kobieta z Malopolski i sie boi??? Z reszta zapytaj Nali, czy by sie "bojala". ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: jejuuuuuu IP: 217.97.138.* 25.03.02, 15:02 Oj, boję się...:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jejuuuuuu IP: 80.72.33.* 25.03.02, 15:07 Sama widzisz... ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: biała... IP: 217.97.138.* 25.03.02, 11:31 Na białej kiełbasce robi się wywar do żurku. Żurek - z butelki..A ugotowaną w wywarze kiełbaskę kroimy w plasterki i wrzucamy do talerza przed wlaniem żurku. Do wywaru trzeba dodać cos wędzonego - ogonówkę lub chudy boczek - koniecznie! I suszonego grzybka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: biała... IP: 80.72.33.* 25.03.02, 11:43 No teraz to juz na pewno bede glodowal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: biała... IP: 217.97.138.* 25.03.02, 12:03 jak to w Wielkim Poscie...:-((((((((((((((((( Cierpienie uszlachetnia.... A - żurek trzeba podprawić smietaną z mąką...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: biała... IP: 80.72.33.* 25.03.02, 12:31 Gość portalu: monia napisał(a): > Cierpienie uszlachetnia.... W moim przypadku sprawia raczej, ze rzebra bardziej wystaja. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Żebra i zebra IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:57 Żebra - ziobro Adamowe :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Żebra i zebra IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:04 A wlasnie, ze nie!!! Bo Jarkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Żebra i zebra IP: 217.97.138.* 25.03.02, 13:13 Kto to jest BoJarek??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Żebra i zebra IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:52 Nie slyszalas?!? Kiedys byl JanekBo, a teraz jest BoJarek... ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Żebra i zebra IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:03 :-)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: biała... IP: 80.72.33.* 25.03.02, 12:57 Gość portalu: monia napisał(a): > Cierpienie uszlachetnia.... W moim przypadku sprawia raczej, ze rzebra bardziej wystaja. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Co za dobre kobiety IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 11:44 jesteście, dziękuję o Moniu!!! Lżej mi na duszy, nie mogę sie już doczekać tego nakłuwania i białej w palsterkach, ach... jak będziecie miały chwilę, to wpadnijcie na poczestunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Co za dobre kobiety IP: 80.72.33.* 25.03.02, 11:51 Gość portalu: Meve napisał(a): > jak będziecie miały chwilę, to wpadnijcie na poczestunek! ... a ty z glodu zdychaj, oberwancze o imieniu Jarek. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Oberwaniec IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:15 Oberwaniec dobrze wie, że za te chęci szczere do stawania na palcu ubitym i nne słodkie słowa:)) ma karnet na wizyty obiadkowe n Anno Domini 2002:)) A jakby jakim przepisikiem błysnął, to bym i na świąteczny obiad zaprosiła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Oberwaniec IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:28 No, wróciłam ! Meve, co znaczy - a co z tym schabem, itd...???????????????? Ni ponimaju ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Oberwaniec IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:35 Gość portalu: Nala napisał(a): > > No, wróciłam ! > > Meve, co znaczy - a co z tym schabem, itd...???????????????? > Ni ponimaju ?????? > Już się spostzregłąm, podziękowania dalsze slę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Oberwaniec IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:49 Ależ proszę bardzo !!!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oberwaniec IP: 80.72.33.* 25.03.02, 12:28 Gość portalu: Meve napisał(a): > A jakby jakim przepisikiem błysnął, to bym i na świąteczny obiad zaprosiła! Oberwaniec moze blysnac przepisikiem na "wrzatek na herbate", ewentualnie "jajka na twardo", ale to chyba odbiega od oczekiwan. W tzw. "chudych dniach" (tj. bez domowego obiadku) zawsze przeciez jest XXL, albo "chinczyk". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve wrzątek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:41 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Oberwaniec moze blysnac przepisikiem na "wrzatek na herbate", Czy opcja wrzatek na kawę też jest w zasięgu możliwości, jakby to powiedział dziennikarz TVN?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: wrzątek IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:59 ..hihihi...! Sama znam przypadki "przypalenia" wody na herbatę ! :-))) A i ugotowanie jajek na Bardzo Twardo, razem z garnuszkiem nie jest mi obce !!! Sama tego dokonałam (bardzo, baaaardzo dawno temu!??), :-) - woda się wygotowała a jajeczka (2) po prostu strzeliły !!! Skorupki i nie tylko, zbierałam potem ze ścian i z sufitu !!!, w świeżo pomalowanym mieszkanku ! :-)))))))) Sama z siebie się śmieję na samo wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Woda na twardo i inne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 13:06 A jak kiedyś byłam, baaardzo zakochana, to do zupy pomiodorowej z makaronem przyrządzonej przez moją mamusię z własnej inicjatywy obrałam i wrzuciłam 1 kg ziemniaczków. Dopiero wtedy rodzina zajarzyła, że coś się święci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: wrzątek IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:01 Gość portalu: Meve napisał(a): > Czy opcja wrzatek na kawę też jest w zasięgu możliwości, jakby to powiedział > dziennikarz TVN?:)))) Jestem pod wrazeniem pytania - jakby to powiedzial dziennikarz TVN - ale odpowiedzi bede mogl udzielic po wsparciu mej inteligencji (w koncu blondyn ze mnie) Ksiazka kucharska. ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 13:27 Monia ! Ty tak nie wychwalaj tego "naszego" Rycerza, - jaki to on u-dzielny, i że sam sobie śniadanko robi ! Jeszzce się zbiesi ?!?! :-))) A niech sobie robi !!! Żona na pewno ma dużo innych problemów ! Jeszcze będzie niańczyła dorosłego Ry.., yhhyyy, chciałam powiedzieć, faceta ?!?! A co ??? Rączek toto nie ma ??? :-))) Jeszcze mu może do dziobka ma podawać ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 13:32 Jak chce - może podawać do dziobka..:-))) Ja go nie chwalę, tylko doceniam...Mógłby być gorszy...:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 13:39 Chwalisz, chwalisz !!! I wpadasz w zachwyt !!! :-)))))))))))))))))) ONI od czegoś takiego łatwo wpadają w samouwielbienie !!! I rączki im się wykrzywiają na wszelkie możliwe strony ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 13:48 W zachwyt??? Nad kanapką??????????? Nieee... Ale podobno jak się pochwali, a potem nagrodzi, to łatwiej przyswajają sobie pewne rzeczy... Oj, czy to chodziło o facetów..? :-))))) No, w każdym razie - też. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 13:55 He, he, he, he, he... Nawet kwiatki umiem podlewac... tylko trzeba mi przypominac ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:03 NO WIDZISZ MONIA ????????????????????? Już wpadł w zachwyt nad sobą !!!!!! I jeszcze się przechwala !!!!!! Z nimi tak nie można !!! Tn. chwalić owszem (żeby się nie zniechęcali), ale z umiarem !!! A jak się rozzuchwali, to kubeł zimnej wody na ł... yhyy, głowę ! Metoda kija i marchewki jest - to jest to !!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:04 a łapkę podasz..??? :-))))))))))))))))))))))))))) Oj, tylko nie strzelaj!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:07 Gość portalu: monia napisał(a): > a łapkę podasz..??? :-))))))))))))))))))))))))))) > > Oj, tylko nie strzelaj!!!!!! JAAAAAAAAA ????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:09 Nieee!!!!! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:02 Gość portalu: monia napisał(a): > Mógłby być gorszy...:-))))) Potwierdzam! Potrafie byc gorszy i... nie zrobic sobie kanapek do pracy. ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:06 Ooooo, widzisz ??? Nawet się odgraża !!! (A może obiecuje???) :-) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:08 Jak go rozdrażnisz, to się jeszcze zagłodzi...no, wiesz..tak nam na złosc! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:06 No i jak ty tak możesz ze sobą postępować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:09 Gość portalu: Jarek napisał(a): > > Potwierdzam! Potrafie byc gorszy i... nie zrobic sobie kanapek do pracy. > ;-))))))))) Uchhh, zły człowiek zły. Potwór. Bać się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:10 Nooo...Strach się bać!!!!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Powolne - pa, pa !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:16 Pozdrowionka dla drugiej i kolejnej zmiany !!! Ja już znikam, do jutra !!! Czy u Was też tak zzzzzzimmnno ?????? Aż mi się nie chce wychodzić, a domciu tak daleko ! P.S. Co Z naszą WWB ??? Jakoś "zdechło" śmiercią naturalną ? Czemu ??????? Zapytowywuję ???????? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Powolne - pa, pa !!! IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:18 1. Pa, pa... 2. Bababarrrdzooo zizizimmmmnnno, brrrrr 3. A co to???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Powolne - pa, pa !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:23 Ad. 3 - Wielką Wiosenną Biesiadą !!! :-) Pa, pa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:16 No dobra... Z ciezkim sercem obiecuje robic sobie kanapki... A tym kijem i marchewka to slyszalem, ze kijem wali sie w glowe, a marchewke wpycha w ... No i kogo tu sie bac?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:20 w.....??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nala Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 14:20 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Już sobie wyobrażam niektórych osobników z marchewką w ..........., no przecież mówię że w zębach !!!!!!!!! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:34 OOOOOOooooooo! To okrutne.... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:39 No wlasnie!!! A takowe rozwiazanie proponowala ktoras z Wacpanien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 14:48 Oj, to chyba w chwili słabosci...:-)))))))) albo szczerosci... Okrutna Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 14:56 Gość portalu: monia napisał(a): > w chwili słabosci...:-)))))))) To w takim razie nie chce byc gdzies w poblizu "w chwili Twojej slabosci"... Na pewno z marchewka mi nie do... twarzy oczywiscie ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 15:05 :-))))))))))))))))))))))))))) starałabym nad sobą zapanować. Fakt - nie zawsze mi to wychodzi...:-)))))))))))))))) A każda marchewka ma dwa końce...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 15:08 Buuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahah !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 217.97.138.* 25.03.02, 15:16 :-)))))))))))))))))) No, cóż....pora na mnie...miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pieśni pochwalne ??? :-))) IP: 80.72.33.* 25.03.02, 15:19 Do uslyszenia jutro. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś