Dodaj do ulubionych

Dobra książka SF

• mikon123 Re: Dobra książka SF 19.01.18, 16:48
      A może być komiks? Ja mam już 2 numery Star Wars z De Agostini, nawet nie myślałem, że tak mi się spodoba. Pisane ramotkami, ale mi się to osobiście bardzo podoba.

A z książek pierwsza na myśl przyszła mi polecana już tu ,,Beta". Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dam znać.
    • saami18 Re: Dobra książka SF 06.02.18, 15:10
      Kobieta z innej planety
      antykwariat.abc24.pl/default.asp?kat=100473&pro=888620
    • odczepcie_sie Re: Dobra książka SF 26.03.18, 08:59
      Cykl o Enderze jest spoko.
      • ivonna_g Re: Dobra książka SF 21.02.19, 13:25
        Ender - dobry kawałek literatury sci-fi, powiedziałabym już klasyk - i w treści i w samym pomyśle. Ale czytałam ostatnio też Kellera Jamiołkowskiego - bardzo fajna, dobra też jest Incydent na Rigil Prime Biedrzyckiego, Punkt cięcia Cholewy czy cały cykl Głębi Podlewskiego
    • pudelkowata Re: Dobra książka SF 25.02.19, 09:54
      ja polecam cykl ksiąg demonicznych jeżeli kogoś interesuje coą a la średniowiecze, demony i zbawiciele :D
    • Gość: mp Re: Dobra książka SF IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.19, 00:31
      Antologia "Ten pierwszy raz". Pięć opowiadań o pierwszym kontakcie z obcymi. Naprawdę dobre.
    • Gość: Ania-b Re: Dobra książka SF IP: *.datapacket.com 25.03.19, 15:18
      Lubisz Grę o Tron? Jeśli tak to zobacz sobie Wiersze lodu i ognia. Ja to przeczytałam w dwa dni i jak dla mnie to jest to hit tego roku. Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać ostatniego sezonu serialu :)
      • Gość: wiktoria6 Re: Dobra książka SF IP: *.icpnet.pl 31.03.19, 11:07
        wiersze pana kaczkowskiego bardzo przypadły mi do gustu. może nie jest to typowa książka sf ale jest to ciekawie napisana poezja blisko związana z tematyką książek martina. myślę, że was też zaciekawią.
    • Gość: stappar Re: Dobra książka SF IP: *.iwacom.pl 25.11.22, 12:43
      Chciałbym się was zapytać, jakie wydawnictwo jest przychylne debiutującym pisarzom? Jestem ciekaw waszej opinii i wdzięczny za każdą sugestię.
      Posiadam zbiór dwunastu opowiadań o tematyce horroru, elementach fantastycznych, opartych o otaczający nas świat z nutką egzystencjalizmu w przemyśleniach głównych bohaterów.
      • Gość: nono Re: Dobra książka SF IP: *.dataspace.pl 29.11.22, 10:15
        Po takim poście dostaniesz dziesiątki bezużytecznych odpowiedzi, bo wydawnictwo otwarte na fantasy może nie przyjąć obyczajówki, a oficyna specjalizująca się w horrorach nie przyjmuje reportaży. Najpierw wypadałoby określić profil wydawniczy swojego potencjalnego wydawcy, a potem dopiero zastanawiać się, kto jest przychylny debiutom.
        Możęsz jednak spróbować w Novae Res:
        novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke
        Na ich stronie jest opisane jak wydać ksiażkę. Opisane są najpopularniejsze modele wydawnicze.
    • magda171983 Re: Dobra książka SF 17.01.24, 09:15
      Dołączam się do pytania, ale nie mam nic przeciwko fantastyki SF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka