mikon123 Re: Dobra książka SF 19.01.18, 16:48 A może być komiks? Ja mam już 2 numery Star Wars z De Agostini, nawet nie myślałem, że tak mi się spodoba. Pisane ramotkami, ale mi się to osobiście bardzo podoba. A z książek pierwsza na myśl przyszła mi polecana już tu ,,Beta". Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
saami18 Re: Dobra książka SF 06.02.18, 15:10 Kobieta z innej planety antykwariat.abc24.pl/default.asp?kat=100473&pro=888620 Odpowiedz Link Zgłoś
ivonna_g Re: Dobra książka SF 21.02.19, 13:25 Ender - dobry kawałek literatury sci-fi, powiedziałabym już klasyk - i w treści i w samym pomyśle. Ale czytałam ostatnio też Kellera Jamiołkowskiego - bardzo fajna, dobra też jest Incydent na Rigil Prime Biedrzyckiego, Punkt cięcia Cholewy czy cały cykl Głębi Podlewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pudelkowata Re: Dobra książka SF 25.02.19, 09:54 ja polecam cykl ksiąg demonicznych jeżeli kogoś interesuje coą a la średniowiecze, demony i zbawiciele :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Dobra książka SF IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.19, 00:31 Antologia "Ten pierwszy raz". Pięć opowiadań o pierwszym kontakcie z obcymi. Naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania-b Re: Dobra książka SF IP: *.datapacket.com 25.03.19, 15:18 Lubisz Grę o Tron? Jeśli tak to zobacz sobie Wiersze lodu i ognia. Ja to przeczytałam w dwa dni i jak dla mnie to jest to hit tego roku. Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać ostatniego sezonu serialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktoria6 Re: Dobra książka SF IP: *.icpnet.pl 31.03.19, 11:07 wiersze pana kaczkowskiego bardzo przypadły mi do gustu. może nie jest to typowa książka sf ale jest to ciekawie napisana poezja blisko związana z tematyką książek martina. myślę, że was też zaciekawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stappar Re: Dobra książka SF IP: *.iwacom.pl 25.11.22, 12:43 Chciałbym się was zapytać, jakie wydawnictwo jest przychylne debiutującym pisarzom? Jestem ciekaw waszej opinii i wdzięczny za każdą sugestię. Posiadam zbiór dwunastu opowiadań o tematyce horroru, elementach fantastycznych, opartych o otaczający nas świat z nutką egzystencjalizmu w przemyśleniach głównych bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Dobra książka SF IP: *.dataspace.pl 29.11.22, 10:15 Po takim poście dostaniesz dziesiątki bezużytecznych odpowiedzi, bo wydawnictwo otwarte na fantasy może nie przyjąć obyczajówki, a oficyna specjalizująca się w horrorach nie przyjmuje reportaży. Najpierw wypadałoby określić profil wydawniczy swojego potencjalnego wydawcy, a potem dopiero zastanawiać się, kto jest przychylny debiutom. Możęsz jednak spróbować w Novae Res: novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke Na ich stronie jest opisane jak wydać ksiażkę. Opisane są najpopularniejsze modele wydawnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
magda171983 Re: Dobra książka SF 17.01.24, 09:15 Dołączam się do pytania, ale nie mam nic przeciwko fantastyki SF Odpowiedz Link Zgłoś