Dodaj do ulubionych

Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy!

• Gość: lotr Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.talex.com.pl 23.02.02, 17:37
      Gandalf jest the best
    • Gość: lotr Gandalf IP: *.talex.com.pl 23.02.02, 17:38
      Gandalf forever
    • Gość: Karolina Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:42
      Wogóle sie nie znasz matole na Wladcy Pierscieni. Najpierw przeczytaj ksiązkę a
      póżniej się wymądrzaj Łosiu!!!!!!!!
    • Gość: ARTURO Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:44
    • Gość: arturo Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:48
      Oj Gonzo pieprzysz jak mały Kaziu, twój Harry Potter potrafi tylko latać na
      kawałku kija z włosiem, a w konfrontacji z prawdziwym przeciwnikiem jakim był
      Saruman albo Sauron, a nie owiniety w ręcznik jąkała posrał by się po sam
      pępek, a tak w ogóle to jestem tak jak ty tolerancyjny byle by sie ze mną
      zgadzać, Bracia Tolkienowcy trzymajmy się razem !
      • Gość: Arkadorn Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.speed.planet.nl 23.02.02, 18:28
        No bo, bądźmy szczerzy, co to jest Gandalf? Co on potrafi oprócz paru
        > prestidigitatorskich sztuczek z petardami? W ewentualnym pojedynku nie miałby
        > żadnych szans i każdy to przyzna. Dupa z niego, a nie czarodziej.

wynik ewentualnego pojedynku był by raczej jeden.
        Potter jest człowiekiem i jest śmiertelny,
        Gandalf człowiekiem nie jest i jest przy okazji nieśmiertelny,
        konsekwencje oczywiste, i niezbyt dla Pottera optymistyczne.....

Calkowita racja. Istari sa niesmiertelni.
    • Gość: digan Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.babylon.tarman.pl 23.02.02, 18:51

No bo, bądźmy szczerzy, co to jest Harry Potter? Co on potrafi oprócz paru
      prestidigitatorskich sztuczek ? W ewentualnym pojedynku nie miałby
      żadnych szans i każdy to przyzna. Dupa z niego, a nie czarodziej.

:)))))

Nie ma to jak kaczka dziennikarska :)))

• Gość: mbie Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 13:23
      Gość portalu: Gonzo napisał(a):

> No bo, bądźmy szczerzy, co to jest Gandalf? Co on potrafi oprócz paru
      > prestidigitatorskich sztuczek z petardami? W ewentualnym pojedynku nie miałby
      > żadnych szans i każdy to przyzna. Dupa z niego, a nie czarodziej.

ogladalem film LOTR i widzialem jak ten czarodziej zginal, ale chyba tak sie nie
      stalo naprawde, bo gdyby zginal bylby d***.
      co do porownywania Gandalfa i Pottera to nie mam mowwy o jakiejs dyskusji, po co
      mamy porownywac kogos kto nie istnieje w rzeczywistosci i mowic ze ten zabije
      tego czy na odwrot. To tak jakbysmy porownywali Dudleya (HP) z Frodo (LOTR) :)))
      • mikolaj7 Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! 24.02.02, 19:07
        Gość portalu: mbie napisał(a):

> Gość portalu: Gonzo napisał(a):
        >
        > > No bo, bądźmy szczerzy, co to jest Gandalf? Co on potrafi oprócz paru
        > > prestidigitatorskich sztuczek z petardami? W ewentualnym pojedynku nie mia
        > łby
        > > żadnych szans i każdy to przyzna. Dupa z niego, a nie czarodziej.
        >
        >
        > ogladalem film LOTR i widzialem jak ten czarodziej zginal, ale chyba tak sie ni
        > e
        > stalo naprawde, bo gdyby zginal bylby d***.

w pewnym sensie zginal...

> co do porownywania Gandalfa i Pottera to nie mam mowwy o jakiejs dyskusji, po c
        > o
        > mamy porownywac kogos kto nie istnieje w rzeczywistosci i mowic ze ten zabije
        > tego czy na odwrot. To tak jakbysmy porownywali Dudleya (HP) z Frodo (LOTR) :))
        > )

Dudley by zanihilowal Froda - zgniotlby go swoim cialem :)))
        • Gość: Anka Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: 212.106.128.* 25.02.02, 08:02
          Tak sobie czytam ten wątek i czytam...
          Bardzo ciekawe.
          Na temat literatury wypowiadają się ludzie, którzy "mędrzec" piszą przez "ż".
          Dyslektycy sami czy cuś ?
          Pozdrawiam!
          Ps. Gandalf forever!
          • Gość: ZetKa Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 25.02.02, 14:10
            > Na temat literatury wypowiadają się ludzie, którzy "mędrzec" piszą przez "ż".
            > Dyslektycy sami czy cuś ?
            > Pozdrawiam!
            > Ps. Gandalf forever!
            To pewnie nie opanowane przez HP zle sily (Gandalf albo Voldemort ;) wprowadzily
            ten blad ;)
    • Gość: MiKom Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 19:50

Harry Potter nie moze sie nawet rownac z Gandalfem. On nie bawi sie jakimis
      Vingardium Leviosa. W nim tkwi ogromna sila ktora jednak nie jest rzedstawiona
      w filmie. Myslisz ze Harry Pokonalby Balroga
    • marteeczka Re: H. P. zanihi... - OBURZAJĄCE 26.02.02, 21:47
      JAK MOŻNA TAK OBRAŻAĆ GANDLAFA!!! OSOBIŚCIE NIE MAM NIC PRZECIWKO HARREMU, PRZECIWNIE NAWET
      GO BARDZO LUBIĘ ( PRZECZYTAŁAM JUZ WSZYSTKIE WYDANE PO POLSKU KSIĄŻKI J.K. ROWLING ) ALE NIE
      WOLNO GO PONIŻAĆ!!! GANDALF JEST WSPANIAŁYM CZARODZIEJEM I CZĘSTO WYDAJE MI SIE ŻE TO ON GRA
      GŁÓWNĄ ROLĘ A NIE FRODO. JEŻELI KTOŚ KOLWIEK MA COŚ DO GANDALFA JEST BEZNADZIEJNYM
      KRETYNEM
    • Gość: Palin Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 21:49
      Ekhm a czytałeś "Władcę lub Silmarillion? Jak nie to się zamknij. Gadalf Szary
      zwany Mithrandirem to Majar a więc prawie Valar a Valarowie są czymś w rodzaju
      bogów Śródziemia ( to tak dla niezorietowanych). Tak więc wynik pojedynku to
      sprawa otwarta ze wskazaniem na Gandalfa
      • mikolaj7 dlugo jeszcze tak mozecie? 27.02.02, 21:50
        przeciez to juz jest chore - codziennie wypowiadaja sie
        tu nowe osoby, wciaz powtarzajac to samo... przeciez to
        oczywiste, ile jeszcze takich bezsensownych postow o
        wyzszosci gandalfa nad harrym.

gwoli scislosci ja tez uwazam, ze wygralby gandalf, ale co
        z tego?
        • Gość: Arwen Re: dlugo jeszcze tak mozecie? IP: *.arcor-ip.net 28.02.02, 20:45
          Wiec zadales sobie trud czytania tego wszystkiego?
          Dla mnie nie ma znaczenia, kto wygralby w pojedynku,
          chos odpowiedz sama cisnie mi sie na usta. Wazne, ze
          Gandalf to postac dopracowana, wielopoziomowa, a nie
          tak plaska i przezroczysta jak HP. Zreszta na tym
          samym polega roznica miedzy ksiazkami.
          • mikolaj7 Re: dlugo jeszcze tak mozecie? 02.03.02, 20:58
            Gość portalu: Arwen napisał(a):

> Wiec zadales sobie trud czytania tego wszystkiego?

nie, nie czytalem wszystkiego, jakies dwie trzecie moze.

> Dla mnie nie ma znaczenia, kto wygralby w pojedynku,
            > chos odpowiedz sama cisnie mi sie na usta.

mnie tez, ale to jest nuzace - kazdy musi napisac jak to
            gandalf miazdzy harry`ego...

Wazne, ze
            > Gandalf to postac dopracowana, wielopoziomowa, a nie
            > tak plaska i przezroczysta jak HP. Zreszta na tym
            > samym polega roznica miedzy ksiazkami.

nie bede sie klocil, bo nie czas i miejsce na to, ale nie
            zgadzam sie :-))))
    • Gość: Ania Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.amg.gda.pl 01.03.02, 10:42
      Drogi Gonzo. Jesli sie dobrze zastanowisz, to z pewnoscia sam dojdziesz do
      konstruktywnego wniosku jak bardzo wyglupiles sie ze swoim post'em. Szkoda na
      niego komentarza...
      • Gość: digan do mikołaja7 IP: *.babylon.tarman.pl 01.03.02, 19:11
        Looknij na strone 677 a zobaczxysz to, oczym ci mówiłem
        • mikolaj7 od mikołaja7 02.03.02, 21:04
          Gość portalu: digan napisał(a):

> Looknij na strone 677 a zobaczxysz to, oczym ci mówiłem

ale ale, na ktorym wtedy pisalismy watku? bo musze
          przeczyatc, o co wtedy chodzilo, zeby wyjechac z jaks
          konstruktywna krytyka... gdzie to bylo? chyba nie na tym
          watku?
          • Gość: digan Re: od mikołaja7 IP: *.babylon.tarman.pl 03.03.02, 13:02
            Tak na tym. Musisz poszukać Sorki
        • mikolaj7 looknalem i... 03.03.02, 14:25
          Gość portalu: digan napisał(a):

> Looknij na strone 677 a zobaczxysz to, oczym ci mówiłem

taaak, bylem na tej stronie i chyba jednak cos Ci sie
          pomylilo na poczatku dyskusji.

napisales wtedy tak:

'No dobra. HP to czemu niby miałby być taki dobry? Tylko że
          matka oddała za
          niego życie i to odbiło Ten cały czar. (4-ty tom, finał)'

i chyba z tego wyniklo cale zamieszanie, bo chodzilo Ci
          zapewne o to, ze wtedy jest to opisane.

w rzeczywistosci stalo sie to przed akcja pierwszego tomu,
          ale z twojej wypowiedzi, ktora zacytowalem wychodzi, ze
          wg Ciebie dzialo sie to w finale 4 tomu. strona 677 przeczy
          temu, co mozna bylo odczytac z Twojej pierwszej
          wypowiedzi.

poza tym, o tym, ze matka oddala za Harry`ego zycie bylo
          napisane w kilku miejsach w kazdym tomie, nie wiem,
          czemu napisales wtedy akurat o finale 4 tomu... fakt
          faktem, ze wtedy nikt za niego nie oddal zycia i albo sie
          pomyliles albo nie napisales jasno o czym mowisz.
    • Gość: miki Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: 212.14.12.* 04.03.02, 16:20
      a coz to za scholastyka! do problemow trzeba podchodzic naukowo, a nie bazowac
      na swoich irracjonalnych pogladach.
      postanowilem sprawdzic kto by wygral: gandalf czy HP empirycznie. mozecie moje
      doswiadczenie powtorzyc w domu, jesli rodzice wam nie zabronia (ja juz jestem
      duzy i mieszkam bez rodzicow). w tym celu przygotowalem dwie plastikowe
      figurki: Gandalfa i HP oraz palnik. w swym pierwszym ruchu Gandalf rzucil czar
      ognia na HP. po spaleniu figurki HP palnikiem, uznalem, ze walka zakonczyla sie
      zwyciestwem Gandalfa.
      • Gość: Dymek Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.mediacom.pl 05.03.02, 17:14
        Czytałem tylko 3 pierwsze księgi "Władcy", ale już mogę powiedzieć że Gandalf
        Szary to mistrzu i pobił by wszystkich, Pottera, Vadera i Dumbledora. A co
        dopiero Gandalf Biały!
    • Gość: JJ Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 20:22
      Hary poter czy jak mu tam to gówniarz z mlekiem pod nosem srający w pieluchy.
      Gandalf nie musiałby urzyć swojej potężnej magii do jego unicestwienia
    • Gość: Melva Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: 217.11.129.* 07.03.02, 08:57
      Miałam zamiar już nic nie pisać w tej sprawie, ale... To pisanie o kilku
      systemach czarów jest bezsensowne -absolutnie można je porównywać, tylko to
      jest jak porównywanie kijek z czołgiem pancernym. System z HP bez względu na
      jego przeznaczenie jest słaby. O ile w przypadku Harrego to się zrozumieć da
      (jeszcze się uczy magii), to sytuacja w której kilku wykwalifikownych
      czarowników nie umie nawet uspokoić smoka, który w systemie HP występuje tak
      często jak w przeciętnej strategii w świecie fantasy. Poza tym przeciętny
      czarodziej potrafi używać magii np. do przygotowania obiadu (zakładając, że nie
      ma skrzata). Magia w HP służy tylko do ułatwiania życia.Skoro system jest
      zrobiony z myślą o takich poważnych sprawach, rzeczywiście nie ma sensu
      porównywać go z innym, bo wynik jest wiadomy.
    • Gość: Milady Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: 62.148.93.* 07.03.02, 16:14
      No bądźmy szczerzy, bo co to jest Harry Potter? Takie małe coś, z którego
      zostałoby coś mniej niż popiół, gdyby staną Gandalfowi na drodze! Lepiej nieh
      więc nie próbuje!!!
    • Gość: Eveliin Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.gze.pl 16.03.02, 12:15
      HP to maly gupi gnojek przy Gandalfie
      • Gość: digan LUDZIEEE!!!! OPANUJCIE SIE!!!! IP: *.babylon.tarman.pl 16.03.02, 15:23
        TA JEDNA Z DŁUŻSZYCH I GŁUPSZYCH ROZMÓW MA JUŻ 200 POSTÓW!!! NIE UWAŻACIE, ŻE
        CZAS JUŻ SKOŃCZYĆ??????
        • Gość: Gandalf Re: LUDZIEEE!!!! OPANUJCIE SIE!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 12:48
          TO Harry jest dupa, a nie Gandalf! Jak ty o mnie mówisz!

P.S.Nie obrażajmy dupy :-)
    • Gość: An-Nah NIECH SIĘ WYPOWIE AUTOR!!!!!! IP: *.chello.pl 19.03.02, 20:00
      Proponuję, aby na zakończenie tego wątku wypowiedział
      się jego autor. Czy zmieniły się jakoś jego poglądy na
      Gandalfa i jego możliwości oraz szanse w walce
      (niepotrzebnej) z Harrym P.? Oczywiście pod warunkiem,
      ze biedak (autor) nie zwątpił w swój intelekt. Ja mogę
      mu tylko życzyć odwagi.

WYPOWIEDZ SIĘ PO RAZ OSTATNI, GONZO!!!
    • aragorn4 Re:Harry Cipoter nie miałby żadnych szans z Ga.... 20.03.02, 16:37
      Wiesz synek kto to jest Gandalf?Czytałeś może drugą częśc lub trzecią?Jeżeli tak uważasz to podaj adres i pogadamy palancie.
      • iaffelos Re:Harry Cipoter nie miałby żadnych szans z Ga.... 21.03.02, 23:30
        aragorn4 napisał(a):

> Wiesz synek kto to jest Gandalf?Czytałeś może drugą częśc lub trzecią?Jeżeli ta
        > k uważasz to podaj adres i pogadamy palancie.

co za poziom wypowiedzi... zenada.
    • Gość: czaya Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.slupca.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 11:23
      Gandalf Biały złamał różdżkę Sarumana jakby to był słony paluszek.Czy sądzisz
      że różdżka HP, który jeszcze sie uczy i jest dopiero dzieckiem (a Gandalf żył
      baaaardzol długo;)) stanowiłaby jakiekolwiek wyzwanie dla Gandalfa?A tak BTW to
      co potrafi mr.H oprócz latania na miotle (żaden szanujący się mag ze Śródziemia
      nie wsiadłby na miotłę) i kilku zaklęć?
    • Gość: Robert Re: Jak to z Ishtari było..... IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 06:20
      "Młodociany....." mam zaszczyt poiformować Cię o istnieniu książki
      Tolkiena "Silmarilion". Przeczytaj. Dowiesz się, kto stoi za Władcą Ciemności -
      Sauronem. Do walki z takim przeciwnikiem nie wysyła się Młodocianego
      Czarodzieja, nawet Tego, Który Przeżył. Wysyła się Gandalfa posiadacza jednego
      z Pierścieni Władzy, którego ręka Saurona nie dotknęła. A poza tym obrażasz
      swojego Bohatera. Harry jest uczciwym i skromnym chłopcem a nie zabijaką z
      podrzędnej kreskówki.
      • Gość: Szymon Re: Jak to z Ishtari było..... IP: *.microb.uni.wroc.pl 26.03.02, 09:09
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> "Młodociany....." mam zaszczyt poiformować Cię o istnieniu książki
        > Tolkiena "Silmarilion". Przeczytaj. Dowiesz się, kto stoi za Władcą Ciemności -
        >
        > Sauronem. Do walki z takim przeciwnikiem nie wysyła się Młodocianego
        > Czarodzieja, nawet Tego, Który Przeżył. Wysyła się Gandalfa posiadacza jednego
        > z Pierścieni Władzy, którego ręka Saurona nie dotknęła. A poza tym obrażasz
        > swojego Bohatera. Harry jest uczciwym i skromnym chłopcem a nie zabijaką z
        > podrzędnej kreskówki.

Wreszcie jakiś sensowny post. Poza tym że cała dyskusja jes dziwna bo po co
        przeciwstawiać sobi dwoje pozytywnych bohaterow, (mam nadzieje ze dwoje bo
        Harrego nie czytałem ani nie widziałem i jak na razie nie zamierzam), a poza tym
        Harry był tylko człowiekiem a Gandalf hmm... no cóż przekładając na nasze był po
        prosty archaniołem lub kimś takim ( patrz sirimarilion ), więc wynik pojedynku
        byłby jednoznaczny.
    • Gość: BartPhil Harry Portier a Wielka Trójka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 10:10
      Nie wiem kim jest autor tej, jakże buńczucznej, wypowiedzi. Ale mam
      podejrzenia, że jednak nie jest z literaturą fantasy za pan brat. Mam chociaż
      nadzieję, że czytał Władcę Pierścieni i tak naprawdę wie, co potrafi Gandalf,
      a tutaj się tylko zgrywa...
      No a co do Wielkiej Trójki - Gandalf-Raistlin-Elminster (odpowiednio
      Śródziemie-DragonLance-Forgotten Realms) podejrzewam, że Portier nie byłby w
      stanie nic wyczarować przy żadnym z nich, ponieważ emanują taką mocą, że
      chłoptaś zrozumiałby wreszczie, że jego wspaniałe moce są dziedzinną igraszką.
      A gdyby, nie daj Bóg, doszło do rzucania czarów, skończyłoby się ono zapewnie
      jak wizyta Elminstera na zjeździe czarodziejów... wszyscy, którzy nie mają
      pojęcia o co chodzi zachęcam do lektury, w szczególności tego specjalistę od
      woźnych i portierów...
      • Gość: Grisznak Re: Harry Portier a Wielka Trójka IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 28.04.02, 23:53
        Khe khe, śmiech na sali. Przekrzykujecie się, kto kogo by pokonał a nikt nie
        zauważył, że G, HP, Vader i cała reszta zostałaby i tak na końcu załatwiona,
        przez najlepszego superwymiatacza wrzechświata, kurde bele, pan Lobo!
    • Gość: Misia Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.volta.net.pl 11.05.02, 09:45
      Harry Potter i Gandalf to dwie różne postaci. Nie można ich ze sobą porównywać.
      Lubię zarówno Harry'ego jak i Gandalfa i uwazam, że gdyby było to możliwe(gdyby
      obaj naprawdę istnieli) to całkiem dobrze by się ze sobą dogadywali... A LOrd
      Vader może im co najwyżej skoczyć. A ja uważam, że i tak Gandalf i Aragorn są
      najlepsi...Było mi naprawde smutno, kiedy Barlog zepchnął Gandalfa do
      Otchłani... No, ale dosyc o tym. Uważam, że zarówno Gandalf jak i Harry Potter
      są najlepsi z najlepszych...
      • Gość: ja Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 18:44
        jezus maria! Wypowiadacie się o pojedynku a nie przeczytaliście władcy
        pierścieni.
        Ja przeczytałaem 15 razy i uważam że wymysł zflustrowanej pisarki (POtter)
        nie doskakuje mithradirowi (gandalfowi) do pięty! Ach co do wypowiedzi jednego
        gościa. Żałuje ze gandalf wpadł w otchłań cienia w Khazad-Dum - nie wypowiadaj
        się więcej! nie wiem czy Już wierz ale Gandalf czy jak kto woli Olorin
        (najmądzrzejszy z majarów) dostanie od Manwego kolejne życie i jako Gandalf
        Biały powróci i nie będzie mógł go nikt uderzyć! tylko sam sauron ! Więc Potter
        se może pomachac różdżka wypowiadająć durne Flipendo
    • wujcio_p propozycja 13.05.02, 12:17
      skoro doszlismy juz do tak DALEKO idacych wnioskow w tej jakze pasjonujacej
      dyskusji, to moze troche zmienimy temat? proponuje Aragorn vs. Wiedzmin, albo
      Frodo vs. Indiana Jones, badz tez Drzewiec vs. Conan, a moze ...
      czekam na dalsze pomysly!
      nara
      • Gość: Pradera Re: propozycja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.05.02, 21:01
        Pirx vs. Luke Skywalker.
        • perlotiel Re: propozycja 16.05.02, 21:50
          gollum vs jar jar bings (tak to sie pisze???)
          • mikolaj7 Re: propozycja 16.05.02, 21:55
            perlotiel napisał(a):

> gollum vs jar jar bings (tak to sie pisze???)

jar jar binns...
    • Gość: marek Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: 195.205.28.* 18.05.02, 11:24
      Gość portalu: Gonzo napisał(a):
      No, tak spodziewałem się tego. Biedny Gandalf, czy on o tym wie? Może ktoś z nas
      zna numer jego komórki... Trzeba mu o tym powiedzieć! Wysłać esemesa, czy co?
      Może teraz siedzi na jakimś czacie i nieświadomy jest nic, jak dziecko we mgle.
      Albo jak Gonzo podłączony do Matrixa. Tak, tak Gonzo. Wszystko naokoło to Matrix.
      Spytaj Pottera jak go spotkasz. Podrawiam i życze wesołego żucia gumy.

• mikolaj7 refleksja 18.05.02, 15:44
        ot taka mala refklesja na temat tego watku - Gonzo,
        specjalnie, ale chyba raczej przez przypadek osmieszyl
        wiekszosc, tych ktorzy sie tu wypowiadali. czytam ten
        watek regularnie i jestem zszokowany iloscia znawcow
        tolkiena i tym jak sie obnosza ze swoja wiedza. nie
        twierdze, ze nie maja racji, ale wystarczy spojrzec - kto
        robi tu z siebie debila? autor (prowokacji?) czy
        dyskutanci?
        • Gość: Pradera Re: refleksja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.05.02, 16:49
          To w tym wątku pojawili się jacyś 'znawcy' Tolkiena?? (nie wiem, nie czytałem,
          tylko parę ostatnich postów) Przerażające. I co mówili? dowodzili wyższości
          Tolkiena nad HP?
          • Gość: Melva Re: refleksja IP: 217.11.129.* 06.06.02, 09:26
            Gość portalu: Pradera napisał(a):

> To w tym wątku pojawili się jacyś 'znawcy' Tolkiena?? (nie wiem, nie czytałem,
            > tylko parę ostatnich postów) Przerażające. I co mówili? dowodzili wyższości
            > Tolkiena nad HP?

Brawo!! Nareszcie ktoś rozumie, że choćby drobna znajomość Tolkiena to nie
            tylko zanudzanie innych prawie encyklopedycznymi definicjami Valarów czy Eldarów,
            a przede wszystkim szacunek do jego dzieł i duma, że się je zna. Bo na szacunek
            nie wpływa fakt, czy ktoś skończył na Hobbicie czy na Silmarijonie.
      • Gość: vereen Re: Harry Potter zanihilowałby Gandalfa w pół sekundy! IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 11.06.02, 13:24
        Ja mysle, ze obu zalatwilby Vilgefortz.Pozdrowienia.
    • Gość: Dilvish Re: Druga odsłona! IP: *.w / *.lj.pl 18.01.03, 08:49
      Z niemałym trudem znalazłem ten wątek...
      I co myślicie na ten temat z perspektywy czasu i w związku z kontynuacjami obu
      opowieści? ;-)
      • jurek7 Re: Druga odsłona! 18.01.03, 10:10
        co prawda z tytułem wątku absolutnie się nie zgadzam, ale fajnie jest znowu
        przeczytać to wszystko.
        Myślę, że Morgoth by i wszystkich szybko uspokoił(i zapewnił spoczynek wieczny)
        • Gość: Finrod Re: Druga odsłona! IP: *.pl / 213.25.21.* 18.01.03, 18:04
          jurek7 napisał:

> co prawda z tytułem wątku absolutnie się nie zgadzam, ale fajnie jest znowu
          > przeczytać to wszystko.
          > Myślę, że Morgoth by i wszystkich szybko uspokoił(i zapewnił spoczynek wieczny)

zgadzam się ,ale nie Morgoth tylko Tulkas(chyba tak to sie pisało)
          • jurek7 Re: Druga odsłona! 18.01.03, 19:37
            Gość portalu: Finrod napisał(a):

> jurek7 napisał:
            >
            > > co prawda z tytułem wątku absolutnie się nie zgadzam, ale fajnie jest znow
            > u
            > > przeczytać to wszystko.
            > > Myślę, że Morgoth by i wszystkich szybko uspokoił(i zapewnił spoczynek wie
            > czny)
            >
            > zgadzam się ,ale nie Morgoth tylko Tulkas(chyba tak to sie pisało)
            Tulkas, jako dobra istota, nie miałby powodu do tak drastycznych działań. Co
            innego Morgoth...
            • Gość: Finrod Re: Druga odsłona! IP: *.pl / 213.25.21.* 18.01.03, 19:50
              jurek7 napisał:

> Gość portalu: Finrod napisał(a):
              >
              > > jurek7 napisał:
              > >
              > > > co prawda z tytułem wątku absolutnie się nie zgadzam, ale fajnie jest
              > znow
              > > u
              > > > przeczytać to wszystko.
              > > > Myślę, że Morgoth by i wszystkich szybko uspokoił(i zapewnił spoczyne
              > k wie
              > > czny)
              > >
              > > zgadzam się ,ale nie Morgoth tylko Tulkas(chyba tak to sie pisało)
              > Tulkas, jako dobra istota, nie miałby powodu do tak drastycznych działań. Co
              > innego Morgoth...
              >

nie robiłem tu porównania w sensie walki dobra ze złem tylko bezpośrednią konfrontację dwóch postaci

chociaż i tak wszelkie takie porównania według mnie nie mają sensu
              • Gość: Dilvish Re: Druga odsłona! IP: *.w / *.lj.pl 18.01.03, 22:23
                Gość portalu: Finrod napisał(a):

> nie robiłem tu porównania w sensie walki dobra ze złem tylko bezpośrednią
                konfrontację dwóch postaci
                > chociaż i tak wszelkie takie porównania według mnie nie mają sensu

No właśnie, cały ten wątek nie ma sensu i to jest najzabawniejsze ;-)
                A za to jak fajnie pośmiać się ze znawców Tolkiena, którzy (jak się poczyta
                ich wypowiedzi) jeszcze rok temu nie odróżniali Harrego od Gandalfa, a obecnie
                rżną znawców że (za przeproszeniem) ja pierniczę!
                Tak wogóle to nie miałem złych zamiarów wskrzeszając ten wątek, mam nadzieję
                że mimo wszystko sprawi on Wam wiele radości ;-).
                • Gość: Finrod Re: Druga odsłona! IP: *.pl / 213.25.21.* 19.01.03, 12:25
                  Gość portalu: Dilvish napisał(a):

> Gość portalu: Finrod napisał(a):
                  >
                  > > nie robiłem tu porównania w sensie walki dobra ze złem tylko bezpośrednią
                  > konfrontację dwóch postaci
                  > > chociaż i tak wszelkie takie porównania według mnie nie mają sensu
                  >
                  > No właśnie, cały ten wątek nie ma sensu i to jest najzabawniejsze ;-)
                  > A za to jak fajnie pośmiać się ze znawców Tolkiena, którzy (jak się poczyta
                  > ich wypowiedzi) jeszcze rok temu nie odróżniali Harrego od Gandalfa, a obecnie
                  > rżną znawców że (za przeproszeniem) ja pierniczę!
                  > Tak wogóle to nie miałem złych zamiarów wskrzeszając ten wątek, mam nadzieję
                  > że mimo wszystko sprawi on Wam wiele radości ;-).

masz rację czytanie wcześniejszych wiadomości sprawiło mi wiele zabawy jak już napisałem takie porównania nie mają sensu to jak porównywać misia uszatka i kolargola
                  jednak wskrzeszenie tego wątku może rozpocznie jakąś ciekawą dyskusję

Aure entuluva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka