Gość: onek IP: *.opole.dialup.inetia.pl 27.01.04, 08:57 Znany publicysta i polityk. Nie wiem czy ktoś jeszcze to pamięta. W latach '60 prowadził cykl "Spotkanie z pisarzem". Pewnie się to zachowało w archiwach bo było kręcone na taśmie filmowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: potejto Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.crowley.pl 27.01.04, 09:45 coś nieciekawie zaczyna sie ten rok. najpierw Niemen, potem Ambroziak, teraz Małachowski. strach pomysleć kto następny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: Potejto. Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.lanet.wroc.pl 28.01.04, 00:23 Jeżeli byłby to ten co myślę, to wcale nie taki strach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckw Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.01.04, 10:59 Biedny sukinsyn. Co prawda wyzywal ludzi od faszystow, jesli ktos mial inne poglady niz on, ale go troche lubilem. Malachowski byl zawsze.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Zmarł Aleksander Małachowski 27.01.04, 13:18 Witam Pan Aleksander kilka lat temu byl tez wspolprowadzacym w programie publicystycznym "Zycie moje", Malogosi Snakowskiej w TVP1. Odszedl kolejny znany mi czlowiek :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 13:32 Przede wszystkim prowadził razem z Haliną Miroszową Rozmowy nocą. Program wtedy nowatorski, poruszający. Czytał listy od widzów, omawiał, doradzał. Program był popularny. Stanowili świetny duet, ciepła pani Halina i konkretny p. Aleksander. Gdzie teraz Uwadze, Interwencjom itp. programom do tamtego, skromnego, ale potrzebnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldzios Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.01.04, 18:29 Pamiętam "Telewizja Nocą", program był cykliczny, co tydzień zawsze po kolejnym odcinku "W labiryncie". Ale nie o tym chciałem. Telewizja Nocą była baaardzo popularnym programem, a prowadzący go Miroszowa i śp. Małachowski pochylali się nad kazdym problemem zasygnalizowanym przez telewidzów, najczęściej dawali wyrazy swojej troski itd. Pamiętam, że w programie jakiegoś kabaretu z lat 1989 - 1990 był taki skecz - parioda programu: Proszę państwa, tak nie można! To prawda, nasz bohater zabił swojego ojca i swoją matkę, ale na Boga! Przecież to sierota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 149.156.12.* 27.01.04, 14:57 świeć Panie nad jego duszą. Trudno o zmarłych źle mówić, ale dobrze, że już nie kala własnego nazwiska i biografii. MIAŻDŻYCA i skleroza są straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 149.156.213.* 27.01.04, 16:40 Czlowieku, co TY piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 149.156.12.* 27.01.04, 18:46 Swoją ostatnią działalnością powodował, że jego przodkowie (stara dobra hrabiowska rodzina) przewracali się w grobach. A ostatnio głoszonych poglądów nie skomentuję z racji wieku i śmierci. Co nie zmienia jego dawniejszych zasług. Szkoda tylko, że ostatnie lata działalności pozostawiły niesmak (vide popieranie Łukaszenki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 62.233.183.* 27.01.04, 23:40 Zawsze mial poglady lewicowe. Dlaczego piszesz, ze wyczynial jakies dziwne rzeczy. To taki lewicowiec z krwi i kosci, i przekonanania. Mam odmienne poglady, ale odmiennosc szanuje. Czy cos umknelo mojej uwadze, Kolibrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 149.156.12.* 28.01.04, 07:09 Takie lewicowe zboczenia pojawiały się w hrabiowskich rodach. Ale nie chodzi o to. Mam na mysli popieranie Łukaszenki i niektóre felietony i sejmowe wystąpienia. No i apoteoza Jaruzela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: 149.156.12.* 27.01.04, 18:52 Oczywiście żal Go za to co zrobił dobrego, żal jak każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.tkb.net.pl 27.01.04, 21:23 mówicie o byłym marszałku sejmu, z bujną brodą?? To ten? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.chello.pl 27.01.04, 21:39 tak to ten, w obecnej kadencji był marszałkiem seniorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 00:18 Kabotyn i pozer, gdyby był w rzeczywistości taki na jakiego się kreował.... niestety NIE BYŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: Riki. Zmarł Aleksander Małachowski IP: *.lanet.wroc.pl 28.01.04, 00:33 Masz racje. Pod koniec swojego życia tak go odbierałem. Z tym swoim mentorstwem, był śmieszny i irytujący. Pamiętam jak z trybuny Sejmowej, drwił z jakiejs kobiety - chyba posłanki - mówiąc o tej młodszej od siebie - staruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: Riki. Zmarł Aleksander Małachowski 28.01.04, 08:21 o zmarłych dobrze albo wcale. więc nic nie powiem. ale zgadzam sie z niektórymi wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: Riki. Zmarł Aleksander Małachowski 29.01.04, 14:48 Kto nie ma wrogów, niewiele jest wart... Odpowiedz Link Zgłoś