Dodaj do ulubionych

NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ?

30.01.04, 12:24
wyobrażacie sobie życie z taką osobą , albo siebie chorych na narkolepsje ?
każdy chyba lubi spać i w ogóle odpoczywać, ale coś takiego ?
masakra !
najgorzej chyba miała ta dziewczyna z dziwną grzywką .

widzieliście ten program ?
co o nim sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • iff Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? 30.01.04, 13:45
      nie widziałam od początku, ale to co zobaczyłam mi wystarczyło...
      nawet nie wiedziałam o istnieniu takiej choroby!
      i jak tu normalnie funkcjonować?
      pocieszające jest nastawienie tych osób, że coś robią i się nie poddają
      (chociaż na sen nie ma rady:)
      • amadea_22 Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? 30.01.04, 14:03
        ja również nie widziałam od początku, ale jak natrafiłam na ten program i
        zobaczyłam kawałek- nie było mowy żeby zmienić kanał.
        wiedziałam że istnieje choroba dotycząca zaburzeń snu, ale nie spodziewałam się
        czegoś takiego.

i jak żyć ? skoro nie wiadomo kiedy przyjdzie sen i można usnąć na przykład w
        sklepie przy oglądaniu ubrań na wieszakach, z głową na tosterze , z twarzą w
        talerzu ?
        przyznam szczerze że kilka razy śmiałam się i to mocno z tego co widziałam,
        koleżanki tej młodej dziewczyny też się z niej nabijały, ale z drugiej strony
        to nic śmiesznego zasypiać w najmniej oczekiwanych momentach.
        zaczęliśmy z moim Szczęsciem rozmawiać na ten temat i wymyślaliśmy różne
        miejsca gdzie taka osoba zasypia.
        wszędzie- kino odpada( równie dobrze można taką osobą zostawić w aucie pod
        kinem i potem jej wmówić że była w kinie , samodzielna jazda samochodem odpada,
        ślub ? he he usnąc przed ołtarzem :-) , idziesz na imprezę i nagle chrrrr ! już
        śpisz)
        za to w nocy - też nie ciekawie , senne koszmary i rzucanie się po łóżku ~!!!
        najgorzej chyba miała ta z grzywką- ona w żadnym stopniu nie potrafiła
        zapanować nad zasypianiem :-)
        • iff Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? 30.01.04, 14:26
          przyznam się szczerze, że momentami też się śmiałam, a czasami pytałam
          męża "czy to nie jest żart?" no ale niestety ludzie na to choryją:(
          a czas kiedy przyjdzie sen, może być nieoczekiwany.
          osobiście nie wyobrażam sobie czegoś takiego:(
          • amadea_22 Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? 30.01.04, 14:34
            jak tu się nie śmiać z kogoś z głową w talerzu ? albo z dziewczyny , która
            normalnie siedzi i rozmawia , a za moment głowa jej leci w bok i już śpi ?
            miałam wrażenie że może udają dla porzeb filmu, ale raczej nie. to silniejsze
            od nich.

ale jak tak można żyć i przede wszystkim co robić w życiu, jaka pracę
            wykonywać ? to jest pytanie .

pozdrawiam :-) wszystkich , którym w tym momencie głowa opada na ramiona , a
            powieki stają się ciężkie jak ołów......1,2,3 śpisz Ty !!!!
    • Gość: fan Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 21:09
      Znam ten problem, moja sąsiadka jest narkoleptyczką. Żeby bylo zabawniej, żyje
      z teściami (lepiej od niej wykształconymi!), ktorzy wszystkim w koło opowiadają
      jak to synowej brak oglady, że prymitywna jest i zasypia przy gościach.
      Próbowałem z nimi rozmawiać, ale twierdzą, że to nie choroba tylko chamstwo.
      Wyobrażacie sobie?! Ciekawym czy oglądali ten dokument...
      • sarenka01 Re: NARKOLEPSJA , widzieliście ten program ? 30.01.04, 22:43
        ach...ja nie ogladalam tego..niestety:-(ale kiedys czytalam w jakiejs
        kolorowej gazcie o kobiecie ktoracierpiala na ta chorobę.

Ja..mogę spać 18-20 godz. na dobę.a jak się budzę i ktos mnie wyciagnie!! z
        łozka .
        Potem 'zyje' przez jakies 2 godziny...no jak jest cos iekawego w tv to nawet
        do 5 a potem po poludniu ide dalej spac...
        |Codziennie klade sie spac kolo 1. a wstaje najwczesniej o 11.Jak ide do
        szkoly (wstaje o 7.20) to budzą mnie zazwyczaj 3 telefony.tata o 7(na wszelki
        wypadek ) potem mama o 7.20 i jeszczze o 7.50,Bo kilka razy zdarzylo sie tak
        ze odebralam telefon a potem dalej w kime.a nalepsze jest to ze ostatnio moj
        brat stal pod klatką 10 min. zzanim uslyszalam ze dzwoni-dzwonil
        dzwonkiem,puszcza; sygnaly na telefon...wkoncu po 10 min. sie
        obudziłam,Naseepnego dnia byli robotnicy bo miala remont.Musialam obudzic sie
        o 8 i ich wpuscic.Potem polozylam sie dalej spac-nie byłoby w tym nic dziwnego
        gdyby nie to ze oni WIERCILi wiertarą a ja smacznie spałam

to jest straszne.w szkole tez zazwyczaj usypiam.Jakbym tylko mogla spalabym
        non stop.

pozdrowka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka