bigrock 08.02.04, 00:22 Ostatnie dyskusje prowadzone byly na tematy okolobrodkowe ;-). Nawiazujac do tychze tematow: www.nsik.com.pl/archiwum/128/a1.html :-) Link do poprzedniego watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=10327828&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vera Re: IDOL 3.29 IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 01:31 ten "dziennikarz" to powinien na jakieś dokształcanie się udać ;DDD Tomasz Mann?? teambre głosu?? niezły jest :P Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 08.02.04, 16:14 Erykah Badu w MTV Unplugged MTV Classic Live, dzis, 21.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.29 IP: *.fastres.net 09.02.04, 15:23 ojjjj jezeli to byl tenstary koncert z MTV, to po prostu AJJJJJJJ REWELACJA :) zazdroszce, ja mam wloska telewizje, ktora jest koszmarna :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.29 IP: *.chello.pl 11.02.04, 00:54 włoska telewizja rzeczywiście jest koszmarna, współczuję ;) ale za to masz tam na miejscu Serie A, czego z kolei ja bardzo Ci zazdroszczę tymczasem Ty nie znosisz piłki nożnej, co za niesprawiedliwość losu, no :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 18:59 heh fajnie, jakby dziennikarz obejrzał choć jeden koncert finałowy lub zajrzał na storne i przeczytał regulamin, zanim się zabierze za taki artykuł;) <<Chciałbym abyś nam przybliżyła zasady konkursu finałowego. Na czym to polega? >> a i jeszcze <<fani dobrej muzyki fascynują się programem pt. "Idol">> ;) to chyba było o ekipie forumowej, bo chyba nie o tych wszystkich dwunastkach i trzynastkach głosujących na Brodkę nie dlatego, że śpiewała Eryke Badu, ale że jest łądna - albo na Kubę nie dlatego, że ma świetny gust muzyczny, ale że ma ładne włosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 08.02.04, 19:28 Smiem twierdzic, ze "dwunastki i trzynastki" (jak to ladnie ujelas :-)) to na Brodke nie tyle glosuja, co jej zazdroszcza :-). Zreszta, co ja tu bede pisal, wystarczy poczytac komentarze pod dowolnym artykulem o Brodce :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 19:56 ale w przypadku Brodki, to ja chłopców miałam na myśli, a ze względu na moje braki w operowaniu językiem polskim nie umiałąm tego nazwać;););) wiem, że zazdroszczą Brodce, ale ktoś w końcu na nią głosował - a głosują, jak sam mówiłeś - głównie dzieciaki (sorki - wczesne nastolatki;)) No chyba, że znalazła się gdzieś taka druga ekipa jak my, tylko nastawiona brobrodkowo, a nie prokęsowo;) Poza tym jeszcze ktoś głosował na Michała, na Przemka, na Pawła... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 08.02.04, 21:39 Juz kiedys o tym chyba dyskutowalismy przy okazji omawiania publicznosci, ktora przyszla na koncerty finalowej trojki ;-). Ja sie nie znam, socjologiem nie jestem, moge oceniac jedynie na podstawie wlasnych doswiadczen i tego co pokazali w TV. A w TV pokazali zgraje dzieciarni (5-11 lat) latajaca/piszczaca za/na widok Kowalczykiem/ka, zgraje starszej dzieciarni (12-15) skladajacej sie w 99% z dzieczyn(ek) latajacej/piszczacej za/na widok Kesym/ego, oraz brak kogokolwiek latajacego/piszczacego za/na widok Brodka/ki, mimo ze ta biedna stala na srodku rynku na mrozie z mikrofonem i kamera i pewnie czekala az zjawia sie jacys wielbiciele ;-). Ja tam nie wysnuwam daleko idacych wnioskow, ze na Kube glosowaly glownie wlasnie te "trzynastki" ;-), choc byloby to zapewne bardziej prawdopodobne niz w odniesieniu do Moniki. Zastanawia mnie za to gdzie podzialo sie te pol miliona glosow, ktore rok wczesniej dostal jakze bliski stylistycznie Kubie Zalewski Krzysztof znany takze jako Zaleff ;-). Przeciez nie przeszly na Brodke :-/. Nie podano ile nadeszlo wszystkich glosow, wiec nalezy przypuszczac, ze ubiegloroczny rekord nie zostal pobity. Jednak biorac pod uwage, ze glosowanie trwalo dwa tygodnie + final, to raczej nie bylo ich mniej niz te 700 tys. (milion rok temu). Przy takiej ilosci te 31% Kuby oznacza, ze dostal ponad polowe mniej glosow niz Zalewski rok temu, a Brodka mniej wiecej tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 21:53 nie chce mi się - choć oczywiście bardzo lubie z tobą syskutować - rozpoczynać dyskusji pt. "target" tylko dodam jedną sprawę - analogia do Krzyśka. Obaj mają pewnie podobnych fanów, ale fani ci różnią się m.in. jedną cechą. Fani Krzyśka chcieli, żeby on wygrał, żeby coś tam udowodnił. Fani Kuby natomiast pojmowali jego wygraną jako pewnego rodzaju "krzywdę" - i może to ich powstrzymywało od wysyłania 5 smsów za kazdym razem, gdy jedząc światecznego karpia widzieli zajawkę idola. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 08.02.04, 22:13 Szczerze mowiac bardzo w taki scenariusz watpie. Jesli jednak zaloze, ze jest on prawdziwy, to nie pozwala mi to najlepiej myslec o takich osobach, ktore z jednej strony 'troszcza' sie o Kube nie dajac mu wygrac i przepasc w czelusciach polskiego artystycznego piekielka, ale jednak z drugiej dowodza w ten sposob braku zaufania do jego osoby, braku zaufania, ze sobie jednak poradzi, ze jest gotow. A tak z calkiem innej beczki, bo mnie naszlo przed chwila gdy ogladalem Eryke Badu na zywo po raz pierwszy w zyciu ;-). Ktos tu kiedys wspominal, ze Brodka jak spiewa to czasem sie strasznie krzywi. Ten ktos przy Badu by chyba zemdlal :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 22:29 no to muszę ci wyznać, że nie mozesz o mnie najlepiej myśleć, bo jak już tu mówiłam, ograniczyłąm się do wysłania w finale jednego symbolicznego smsa. Przez wszystkie koncerty finałowe nie zależało mi, żeby wygrał, żeby pojechał na WorlIdola, żeby było go widać u Mopa i innych programach muzycznych oraz słychać w RMF FM. Głosowałam, żeby go po prostu jeszcze usłyszeć w anstępnym koncercie, a także zeby chłopak miał tą szansę na zaprezentowanie się, po którą przyszedł do programu. Ty tu zahaczasz o zaufanie. Ale ja mam do niego zaufanie::: wierzę, że on sobie da radę bez etykietki laureata Idola, że niepotrzebny mu ten kontrakt na starcie, żeby coś dobrego stworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 08.02.04, 23:04 Miejsce, ktore zajal, nie ma wiekszego znaczenia jesli chodzi o to czy i jak dlugo latka 'idola' bedzie sie za nim ciagnela. Paradoskalnie raczej, im szybciej zacznie tworzyc cos dobrego, tym szybciej sie tej latki pozbedzie, udowadniajac swoja wartosc. Poza tym mam wrazenie, ze obecnosc w telewizyjnych programach muzycznych etc. traktujesz jak swego rodzaju obciach, zapominajac chyba, ze wlasnie muzycznemu show Kuba zawdziecza swoja popularnosc. Nawet jesli jedynym powodem, dla ktorego ludzie doprowadzili Kube do finalu byla chec ogladania go na scenie jak najdluzej to naturalna kontynuacja tego wszystkiego jest przeciez pozwolenie mu wygrac, by na roznych scenach mogl pojawiac sie i po zakonczeniu programu. Scena u Mopa dla mnie niczym nie rozni sie od sceny w Idolu, i tu i tu czlowiek sie sprzedaje, nawet w wiekszosci tej samej publicznosci, za pomoca tego samego medium. Takie bardzo dziwne dla mnie jest podejscie, 'glosowalam, bo chcialam go ogladac jak najdluzej, a w finale to mi juz nie zalezalo', bo wlasnie wygrana w finale gwarantowala to, ze moglabys go ogladac jeszcze dluzej ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: O Krzyśku Z. IP: *.visp.energis.pl 09.02.04, 12:05 Chyba jednak Idol i show-biz zmienia ludzi. Właśnie obejrzałam VIP-a, pokazali materiał z planu najnowszego teledysku Krzycha i krótką wypowiedź. Zaszokował mnie stwierdzeniem, że piosenki na jego płycie nie mogą być przeintelektualizowane, bo muszą nadawać się do nucenia, gdy w radiu będą słuchały ich trzynastolatki. Pytanie - czy sam zmienił zdanie, a może nie miał innego wyjścia, bo inaczej nie wydaliby płyty, więc musiał się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: O Krzyśku Z. IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 16:23 >Zaszokował > mnie stwierdzeniem, że piosenki na jego płycie nie mogą być > przeintelektualizowane, bo muszą nadawać się do nucenia, gdy w radiu będą > słuchały ich trzynastolatki. umarłąm i trafiłam do piekła??????? >Pytanie - czy sam zmienił zdanie, a może nie miał > innego wyjścia, bo inaczej nie wydaliby płyty, więc musiał się dostosować. to chyba juz ma mniejsze znaczenie - niech sobie mówi co chce, myśli jak chce - nie to obchodzi ludzi, tyklo jego muzyka. A skoro w tej dziedzinie mogłby pójść na ustępstwa, to...... JESTEM PRZERAŻONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 16:16 nie rozumiemy się chyba mam za mały zasób słów, żeby wyrazić to, o co mi chodzi może przedstawie to bardziej obrazowo: przez czas trwania koncertów traktowałam jego obecność dość egoistycznie - bo chodziło mi tylko o to, żeby sobie go posłuchać co niedzielę, a sprawiało mi to zwykłą ludzką radość ale w któymś momencie Kuba przestał być "Kubą, który swoimi występami mnie bawił" a zaczął być "Kubą który ma coś do powiedzenia jako początkujący artysta". I może uznałam, że to drugie wcielenie Kuby mogłoby się trochę wyszczerbić, gdyby musiał robić coś pod czyjeś dyktando (był na forum tekst o BMG - że jak zwycięsca nie zaproponuje w penym czasiew czegoś, co by się spodobało wytwórni, to wytwórnia narzuca swoją wizję). A może chciałam go sprawdzić - bo jeśli jest tak dobry, jak uważam, to i tak wypłynie i jeśli nawet bez tego kontraktu osiagnie sukces, to będzie to o nim lepiej świadczyć. A może po prostu żal mi było koeljnych 2,44 i dlatego zagłosowałam tylko 1... Nie wiem, nie pamiętam. Tak czy owak, sądzę i będę jeszcze długo sądzić, że dobrze się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 09.02.04, 20:33 Skoro tak dobrze sie stalo to skad te emocje, ten zal i ten smutek gdy owej pamietnej niedzieli okazalo sie, ze to nie Kuba zdobyl 69% ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 21:30 Bigu, czepiasz się ;) teraz mówię z perspektywy czasu a jak już Ci tu mówiłyśmy - kobiety trochę bardziej emocjonują się tego typu sprawami niż faceci - i emocje wtedy wzięły górę no i jeszcze kwestia satysfakcji, któej nie było... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 11.02.04, 01:08 Dotarlem ostatnio do ciekawej informacji. Otoz znana skadinad Monika B. urodzila sie w roku '88, a nie '87, a poniewaz jest spod znaku wodnika to 16- scie lat skonczy(la) dopiero teraz, miedzy 20 stycznia, a 18 lutego. Po prostu matka poslala ja do szkoly rok wczesniej. Ktoz by przypuszczal? :-) Teraz to sie pewnie burza rozpeta ;-)). Dodam, ze informacja jest pewna tak na 80%, bo chociaz potwierdzona przez dwa zrodla, to jednak pewnosci nie mam. Tak poza tym... rozrywka.interia.pl/wydarzenia/plotki/news?inf=470592 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.29 IP: *.chello.pl 11.02.04, 01:42 A na stronie NTO napisali, że bodajże w ostatnią środę Monika skończyła 17 lat. Ciekawe która wersja jest prawdziwa? :) Tak poza tym... ;) Prokop robi co może, ale tym razem chyba się troszkę zagalopował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 11.02.04, 02:06 No, gdybym nie dostal tej informacji, to tez bym bez wahania stwierdzil, ze skonczyla lat 17-scie. Teraz jednak juz tej pewnosci nie mam. Niby nic to nie zmienia z mojego punktu widzenia, ale mimo wszystko zainteresowalo mnie to dla samego faktu, hm, potencjalnego mataczenia? ;-)) Moglabys podac linka do tej informacji z NTO? Bo mi na ich stronke w ogole nie chce wejsc od paru dni, moze wejdzie po linku bezposrednim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.29 IP: *.chello.pl 11.02.04, 02:30 zamierzałam podać linka, ale nie mogłam, bo nto znowu padło :-/ ta informacja to był podpis pod którymś ze zdjęć z wręczenia 'złotych spinek', Monika i Kuba śpiewali tam na koncercie :) ja też kiedyś czytałam, że Monika poszła o rok wcześniej do szkoły :) ale jeśli ona dopiero teraz skończyła 16 lat, to jakim cudem przyjęli ją do Idola? czy dolna granica wieku w tym programie to nie jest przypadkiem 16 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 11.02.04, 12:53 Zlote spinki? Co to? :-/ W sumie i tak lepiej niz zlote majtki... ;-/. Owszem, dolna granica to 16 lat, ale z tego by wynikalo, ze i tak ostatecznie decyduja ludzie, a nie sztywne daty. Przeciez glupota byloby nie przyjac kogos na casting, bo ma np. 16-ste urodziny dopiero za 2 dni, czy kogos innego, bo skonczyl 28 lat tydzien temu. Istnieje tez zawsze mozliwosc, ze w tym podaniu wstepnym na casting Monika po prostu zle cos wpisala, przypadkiem oczywiscie... ;-)). A wracajac do ... :-) pelna wersja: gala.onet.pl/0,1149524,1,tematy.html Odpowiedz Link Zgłoś
to_ska Re: IDOL 3.29 12.02.04, 20:05 dzisiaj nto działa jak trzeba :) www.nto.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Avis=NO&Dato=20040209&Kategori=ZLOTESPINKI&Lopenr=209002&Ref=PH&Item=3& Maxw=460&Maxh=600&Title=1 a tekst brzmi tak: "Bukiet kwiatów wręczył Monice Brodce Jacek Cygan. Młodziutka wokalistka w sobotę skończyła 17 lat." czyli jednak w sobotę, nie w środę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka a te złote spinki IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 23:24 to się powinny nazywać "złote spinki idola" no bo tak: *nominowana Zapendowska *Brodka i *Kuba śpiewali piosenki *Cygana (ponadto zrozumiałam, że Cygan też śpiewał - ale to chyba chochlik drukarski;)) *animacje Dobrego Rafała *na balu DJ Adamus jeszcze mi tak brakuje niezwykle obiektywnego dziennikarza Leszczyńskiego, ewentualnie Prokopa, który mógłby nas bawić opisami swojego zachwytu dupą Brodki. ale najlepsza z tej całej imprezy - no może oprócz śpiewu Kuby {jeszcze zależy co zaśpiewał, bo jak "Dumkę na 2 serca" z Brodką, to chyba nie chciałabym tego słyszeć i widzieć;););)} była wystawa Salvadora Dali. Bo jak była we Wrocławiu, to się nie mogłam wybrać;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: a te złote spinki 13.02.04, 01:42 Wiecie co powiem... :-). W tej calej zazdrosci o Kube, a co za tym idzie niecheci do niektorych panien majacych z nim czesty kontakt, jestescie urocze* ;-). * czasami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: a te złote spinki IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 10:11 >W tej calej zazdrosci o Kube nie wiem o czym mówisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: a te złote spinki 13.02.04, 23:23 Witam :) Ja tez sie zalapie na tego buziaka, nie jestem panna a ryba, mezatka nawet a z Kuba mam kontakt, chyba dosc czesty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: a te złote spinki IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 14:25 o własnie: Aga ma kontakt z Kubą a nie jesteśmy zazdrosne i nie mamy do niej niechęcie, a wręcz duuuużo sympatii. Teoria Biga legła w gruzach :D Atamantku - oficjalnie witam Cię w kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.29 16.02.04, 15:07 Nieźle, nieźle... aż trzech uczestników idola :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak errata ;) 16.02.04, 15:08 aguszak napisała: > Nieźle, nieźle... aż trzech uczestników idola :))) > troje... troje... troje... wiem... wiem... wiem.... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka klasyczny... IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 16:27 ...up;) a tak BTW: sa jakieś wieści z koncertów??? Ktoś był?? no i gdzie ejst Agnieszka?? Brakuje mi Agnieszki i Idolowa;( i nasz fanklub już nie taki głośny, jak kiedys.... aaach :((( Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: klasyczny... 12.02.04, 17:35 Wieści będą po niedzieli. Na razie nie gadamza wiele, coby nie zapeszać. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
to_ska Re: klasyczny... 12.02.04, 19:42 ...a Agnieszka wraca już dzisiaj :) Bati, chyba miałabym dla Ciebie coś na pocieszenie, ale po likwidacji czata zupełnie nie wiem jak się z Tobą skontaktować :( to_ska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: klasyczny... IP: *.artcom.pl / *.jawnet.pl 12.02.04, 19:47 No właśnie - nasze Stowarzyszenie na skraju upadku, Idolowo nam zniknęli;( Niedobrze się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ska Re: klasyczny... 12.02.04, 19:56 Domi, nie martw się, to cisza przed burzą ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: klasyczny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 10:50 Wrócimy ze zdwojoną siłą!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: klasyczny... 13.02.04, 23:27 Witajcie Wrocilam :( Idolowo juz jest. Tam nie bylo netu w odpowiedniej mozliwosci, wiec i idolowo nam zamkneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka no to jutro IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 22:48 w Lesznie WIELKI DZIEŃ;) dziewczyny, które będą - nie zapomnijcie o transparentach ociekajacych keczupem, choć sądzę, że nawet najbardziej krwawy transparent to bedzie NIC w porównaniu z czerwonymi staniczkami 15-latek, które będą jutra fruwały w powietrzu (tym bardziej, że jutro walentynki;)) a ja zbiorę klubowiczki, które zostają i założymy nowe stowarzyszenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka a dla Bigrocka mam prezent IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 23:10 a co!! żeby nie było, że Brodkę dyskryminujemy forum.seattle-sound.com/dload.php?action=file&id=3 tylko, że trzeba sie zalogować, żeby ściągnąć ;) już widzę te komentarze Biga o zazdrości etc, ale co tam, lubię to :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Ania D IP: *.41-151.net24.it 13.02.04, 23:38 wyszla juz ta jej plyta? ktos juz sluchal? rzymskie pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Ania D 14.02.04, 02:31 > wyszla juz ta jej plyta? 23-ego lutego... > ktos juz sluchal? Ja tylko singla poki co. Aha i teledysk widzialem ;-). Zeby tylko plyta byla dobra... singiel jest w porzadku... (ale na kolana nie powala). Trzymam kciuki ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka "Pistolet" i te sprawy IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 14:31 muzyka.onet.pl/terazrock/1149771,1498,artykul.html muzyka.onet.pl/terazrock/25948,0,recenzja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: "Pistolet" i te sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 14:26 Podobno na MTV lata już "Znikam" ZaleFa. Ktoś widział, jak się podoba? Ciekawa jestem P.S. A mnie się pokój idolowo nie wyszukuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: "Pistolet" i te sprawy IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 19:23 >P.S. A mnie się pokój idolowo nie wyszukuje :( mi też :(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: "Pistolet" i te sprawy IP: *.artcom.pl / *.jawnet.pl 15.02.04, 19:34 a mi owszem... czat.onet.pl/10,pokoje.html?szukaj=idolowo&pokoju=on Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Leszno 16.02.04, 09:22 Miałam nie mieć dziś na to czasu, ale jednak są pewne priorytety, którymi trzeba się zająć przed pracą ;) więc piszę. Koncert w Lesznie się odbył. Kuba grał w składzie: dwie gitary (na jednej Kuba) oraz bęben afrykański (zupełnie poważnie, chociaż prawdopodobnie ma ten instrument jakąś nazwę, której nie znam). Na tych instrumentach towarzyszło Kubie dwóch chłopaków, którzy z tego, co się dowiedziałyśmy, też startowali w Idolu, ale w castingach przepadli. Spotkali się panowie po raz pierwszy w sobotę o godzinie 18.00 na próbie i zgrali się, że aż miło. Zwłaszcza bębniarz, wielkie ukłony za bęben oraz za fenomenalny drugi glos w kawałkach Alice in Chains. Jak wiecie jest to bardzo ważny drugi glos. Nasza przygoda leszczyńska obejmowała próbę tego mini - zespołu, która trwała od jakiejś 18.00 do 20.00 z minutami oraz koncert od 21.00 do jakiejś 23.00 (z przerwą jedną na dyskotekę, co było oczywistym zgrzytem, bo przerwali Kubie akurat po utworze, w którym się nieźle rozkręcił). Po koncercie spędziłyśmy miłe chwile na rozmowach z Kubą. Miejsce, w którym odbywał się koncert to restauracja Shire (na dole) i klub Mordor (na górze), Kuba grał oczwiście na górze w klubie. Scenę ma toto jakieś 1,5 x 1,5 metra, a może nawet mniejszą, w związku z tym muzycy grali siedząc, tylko Kuba mieścił się na owej "scenie", reszta poza. Było to całkiem inne doznanie, widzieć i słyszeć Kubę grającego na gitarze, bo i ekspresja wtedy zupełnie inna, niż kiedy jest sam na sam z mikrofonem. Wnętrze klubu niespecjalnie przystosowane akustycznie do takich wydarzeń, próba brzmiała dużo lepiej od koncertu, widocznie pusta sala (poza nami było zaledwie kilka osób) sprzyjała dźwiękom. Prawdę mówiąc koncert był zajebisty, a próba była zajebista do kwadratu, jeśli nie do sześcianu! Z przeproszeniem wrażliwych uszu koleżanek i kolegów, ale inaczej tego się chyba określić nie da! Głos Kuby, jaki mieliście okazję słyszeć w Idolu, to zaledwie jakaś część jego możliwości. Poza tym jest wesołym człowiekiem i bardzo wyluzowanym. Obcowanie z nim to naprawdę morze radości. Teraz może trochę o repertuarze. Będę się starała przypomniec sobie wykonawców, ale tytuły to będzie trudno, co opamiętam to napiszę, a resztę może koleżanki uzupełnią. A więc było sporo kawałków Alice in Chains (m.in Rooster, Queen of the rodeo ze wspaniałym wspomniany drugim głosem i No excuse), Pearl Jam, RHCP (Over the bridge), Mad Season (Long gone day, I don't know anything), Lynyrd Skynnyrd (Sweet home Alabama), Bob Dylan (Knocking on heavens door, ale chyba bardziej inspirowane wykonaniem Gun'sów), Do Ani Kultu na wyraźną prośbę publiczności (czyli i naszą). Natomiast rozbawiona publiczność dyskotekowo - klubowa zażądała Whiski Dżemu i Kuba zagrał, ale do śpiewnia się nie palił, oddał mikrofon podchmielonym leszczyńskim wokalistom. Był jeszcze jakiś poski kawałek hip-hopowy i tez Kuba w połowie zaprisł do śpiewania kolesia, który na widowni całkiem nieźle mu wtórował - nawet mu to wyszło, nie powiem. To tyle na razie. Niech was nie zmyli spokojny ton tego mojego pisania. ;) ;) ;) Dziewczynki - Aga, Luiza, Ewka (może się skusi) proszę o wszelkie uzupełnienia (ale bez przesady ;). Aha, i wielkie uściski dla organizatora koncertu, który przyjął nas prawie jak delegację dyplomatyczną. Marian ma na imię :) Pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Leszno IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 15:14 > Miałam nie mieć dziś na to czasu, ale jednak są pewne priorytety, którymi > trzeba się zająć przed pracą ;) więc piszę. jesteś kochana > oraz bęben afrykański Boże, że ja tego nie słyszałam :((((((((((((((((((( >(z > przerwą jedną na dyskotekę, to mnie z lekka ubawiło ;););) >Był jeszcze jakiś poski > kawałek hip-hopowy to zresztą też ;););) {ten hh kawałek też był na prośbę publicznosci?? ciekawa jestem co to za publiczność prosi Kubę o zaspiewanie hh, polstau w domu nie mają czy co....;););)} ale na myśl, że nie słyszałam tego: Bob Dylan (Knocking on heavens door i tego: Do Ani Kultu mina mi rzednie... :( AGATKO!!! wyobraź sobie teraz poważną dziewczynę klęczącą przed komputerem i składającą Ci ukłony za te relację - to będę ja. Jeszcze jakby się okazało, ze macie jakieś nagrania z tego koncertu, albo choćby fotki, to będę tak sie kiwać przed komputerem jeszcze długo;) I jeszcze mam pytanie - ten klub to w centrum Leszna? Bo mówiłam znajomej z Leszna parę dni przed koncertem o nim, ale odpowiedziała, że nie widizała żadnych plakatów ani nic nie słyszała. Teraz nie wiem, czy kłamała >:-/ czy rzeczywiście cicho o tym było. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Leszno 16.02.04, 15:59 Hej Bati wyobraź sobie, że ten h-h to chyba był z inicjatywy Kuby. Ja się na tej muzie nie znam, ale troche mi to przypominało Kazika spoza Kultu, może dziewczyny skojarzą. Klub leży w samym centrum Leszna, ale promocji rzeczywiście nie było - na drzwiach klubu mały plakacik i na samochodzie organizatora plakat i zdjęcia. Koncert był traktowany jakao taka rozgrzewka, organizator chciał się zorientować, jak Kuba sobie radzi. I przekonał się, że jakkolwiek Kuba wyglądał na niezbyt przygotowanego do występu, to poradził sobie znakomicie. Teraz na pewno machina ruszy, bo jest czego posłuchać. jak będą jakies materiały, to damy znać. Bati, cieszę się, że zrobiłam ci radochę. Aha, ty mówisz, że jesteś poważna dziewczyna? To wyobraź sobie matki dzieciom (no, nie wszystkie) w upojeniu słuchające i się gapiące ;) Na pewno niezły to był widok. Ale nie piszczałyśmy, niczego nie rzucałyśmy, zachowałyśmy klasę. 15-stki zresztą też, ale one po prostu padły porażone tymi dramatycznymi dźwiękami. Myślały, że 99 balonów to najcięższa muza, jaka istnieje, to się trochę zdziwiły. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Leszno 16.02.04, 16:13 Witam :) Musialam odpoczac po tych doznaniach walentynkowych w Lesznie ;) Co do relacji zapisanej na czyms innym, jak nasza pamiec, sa zdjecia i nagranie :) p.s. dzis Kuby urodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Leszno IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 16:19 >sa zdjecia i > nagranie :) narobiłaś mi apetytu ;) jakby Ci się chciało neidługo te zdjęcia wrzucić do sieci, to, jak już mówiłam, mogłabym się trochę przed Wami pokiwać :) > p.s. dzis Kuby urodziny :) wiedziałam, że oprócz mojego egzaminu jeszcze dzisiaj coś jest.... ;) ja proponuję, żebyśmy się skrzyknęły i o 21:00 albo 22:00 odśpiewały całym naszym fanklubem "Sto lat", "niech Mu gwiadka" i "a kto z nami" i inne przyśpiewki. A jak solenizant sie nie zjawi i nie posłucha, to jego strata!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: Leszno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 17:32 Wowow dziewczyny!!! :) MNie też żeście radochy narobiły, a jak fotki by jeszcze były... ach :) Wielkie dzięki:*** Mam nadzieję zjawić się po 21 na czaciku i czekam na Was, buźka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: Leszno IP: *.artcom.pl / *.jawnet.pl 16.02.04, 18:48 Dziewczyny, ja się też kiwam, mam już siniaka na czole i popękane płytki na podłodze;) A najgorsze, że jutro wybywam i ominą mnie wszystkie te szczegóły, które przypomnicie sobie w terminie późniejszym:( >Co do relacji zapisanej na czyms innym, jak nasza pamiec, sa zdjecia i >nagranie :) CZy jest jakaś możliwość, że my biedne, pechowe członkinie kilku Stowarzyszeń coanjmniej będziemy mogły obejrzeć te multimedia?;) Zapewniam, że wspomogę Batuszkę i będę się w dalszym ciągu kiwała (do sąsiada zostało mi jeszcze tylko około dwóch centymetrów podłogi, bo płytki i trochę betonu już obróciło się w niwecz). Jak ja Wam zazdroszczę... I to jeszcze w Walentynki...mhmh.... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: Leszno 16.02.04, 17:07 Oczywiście przypomniano mi, że Kuba jeszcze Nirvanę śpiewał, kilka numerów. Nawet Smells like teen spirit zaczął, ale chyba to nie jest jego ulubiony numer, albo niezbyt go umie, bo przerwał i powiedział: dobrze, nie będziemy juz męczyć tego kawałka. Poza tym twierdził, że ma wciąż chore gardło. Ale i tak był w tym lepszy od Gęsika. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 3.29 17.02.04, 19:03 Witajcie :) Powoli klaruje sie koncercik u mnie. Bedzie 7 finalistow ostatniej edycji. Takze 17 kwietnia szykujcie sie na przyjazd w okolice stolicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.29 17.02.04, 23:27 atamanek napisała: > Witajcie :) > > > Powoli klaruje sie koncercik u mnie. > Bedzie 7 finalistow ostatniej edycji. > Takze 17 kwietnia szykujcie sie na przyjazd w okolice stolicy :) Gdzie, kiedy i kto? Pozdrowionka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 3.29 17.02.04, 23:42 Witam :) Ostroleka. 17 kwiecien, godz 17.00 Kuba, Monika, Gosia, Kalina, Michal, Adam, Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: IDOL 3.29 IP: *.spam.mim.pl 18.02.04, 16:32 orientujecie sie czy bedzie jakis koncert kuby przed 17kwietnia?bardzo chcialabym zobaczyc go na zywo wiec jakbedziecie mialy jakies info to bardzo prosze ogloscie to na forum.z gory dzieki.pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.29 18.02.04, 17:00 atamanek napisała: > Witam :) > > Ostroleka. > 17 kwiecien, godz 17.00 > Kuba, Monika, Gosia, Kalina, Michal, Adam, Przemek. Oooo! Taki zestaw mnie interesuje najbardziej... Szczególnie ze względu na 5 ostatnich osobób chciałabym się wtedy znaleźć w Ostrołęce :))) Czekam na aktualizację info :) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek aktualizacja info o koncercie w kwietniu 27.02.04, 19:40 Witam :) Swoj udzial potwierdzil tez Michal Gesikowski. Nie bedzie na 100% Pawla Kowalczyka. Telewizja Polsat jest zainteresowana ta impreza. Jak nie wypali, to beda jaja nie z tej ziemi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.29 IP: 160.80.45.* 19.02.04, 16:17 smacznych paczkow!!!!!!!!!!! zjedzcie po jednym za mnie, bo tutejsze bomboloni to nie to samo.... chlip ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.29 19.02.04, 16:39 Biednyś Kubu, oj biedny ... Zjadłam za Ciebie jednego z nadzieniem różanym :))) Jak mi "pójdzie" w bioderka, to będzie na Cię ;P Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.29 20.02.04, 16:02 Tutaj macie wieści idolowe... inne niż "kubusiowe" ;-P idol.interia.pl/news?inf=473499 Pozdrowionka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.29 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 15:41 I jak? Kto już ma cd Ani Dąbrowskiej? Any opinions? :) Gdzieś czytałam, że Hom ma cosik wydać "na wiosnę" LOL :P Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 3.29 22.02.04, 18:10 Witam :) Tak, to prawda, Bartek wydaje niedlugo plyte. Zastanawialm sie tez, czy nie zaprosic Go na koncert u siebie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 22.02.04, 23:24 > I jak? Kto już ma cd Ani Dąbrowskiej? Sciagnalem dzis z netu w ape (taki format bezstratny - jakosc jak z oryginalnej plyty CD, jakby ktos chcial to lezy jeszcze chyba na grupach binarnych), ale jeszcze nie sluchalem, bo pewnych plyt nie nalezy sluchac robiac przy tym co innego, a po prostu nie moglem sobie jakos wygospodarowac czasu :-/. Jak juz poslucham i mi sie spodoba to jutro pedze do sklepu rzecz jasna :-). Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 23.02.04, 14:47 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem juz "po" ;-). Wrazenia bardzo pozytywne. Bedzie to pierwsza "poidolowa" plyta, ktora zatrzymam wylacznie dla siebie (pozostale dawno poszly na podarunki). Cieszy mnie tez, ze ten rok sie calkiem dobrze zaczal jesli chodzi o polskie plyty. Wyszly juz przeciez co najmniej trzy bardzo dobre (Sistars, Indios Bravos i teraz Ania), a to dopiero poczatek roku ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: IDOL 3.29 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 14:56 Hej Big, a gdzie dokładnie można ściągnąć tą płytę? Szukałam jej na stronach z polskimi mp3, ale tam są tylko chłopcy hiphopowcy ;-) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 23.02.04, 15:46 Lezy na grupie binarnej alt.binaries.pl.ape, tylko tej grupy nie ma na news.gazeta.pl, sugeruje uzyc innego serwera, np. news.atman.pl i odpowiedniego do tego celu programu, polecam GrabIt. Wiecej informacji o tym co i jak znajdziesz tutaj: binaries.bigg.pl/ Aha, jesli ktos chce sciagac to radze sie za to zabrac dosyc szybko, w APE jest to ponad 200 MB, a pliki na darmowych binarnych grupach dyskusyjnych leza krotko, gora kilka dni, a poniewaz jest to spakowane rarem to brak jednego pliku z kilkunastu moze uniemozliwic rozpakowanie archiwum. Wracajac do wiadomej plyty - moim zdaniem naprawde warto kupic. A jesli ktos lubi "klimaty smolikowe" to wrecz pozycja obowiazkowa. Jestem ciekaw czy ta plyta odniesie sukces komercyjny (bo ze artystyczny to nie watpie) - na pewno oprocz singla sa na niej jeszcze co najmniej dwie piosenki bardzo "radiowe" (czyt. dobre na kolejne single), wiec moze byc ciekawie. "Tego chcialam" juz niezle sobie radzi w wiekszosci miejsc, gdzie gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 23.02.04, 15:51 O jeszcze jednym chcialem napisac, ale z tego wszystkiego zapomnialem :-/. Wzruszyl mnie instrumentalny kawalek "Zima '81". Tym mocniej, gdy slucham go teraz w cieplym pokoju, patrzac przez okno na padajacy snieg i mroz, zywo przypominajacy tamte czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 3.29 24.02.04, 14:00 oj no nie mow im skad maja to sciagac skoro plyta dobra, to wszyscy do sklepu marsz!!! :) ja tu chwilke musze poczekac, zeby do mnie dotarla plytka :( Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 24.02.04, 14:33 Wychodze z zalozenia, ze jak ktos sciagnie, poslucha, stwierdzi ze dobre, to i kupi. A juz na pewno lepiej zeby sciagneli w dobrej wersji niz jakiejs marnej jakosci mp3 z kazy czy czegos takiego i przez to mieli gorsze wrazenia. I-net chwale sobie m.in. za to, ze od dluzszego czasu nie kupilem zadnej slabej plyty, bo wszystkiego moge sobie wczesniej posluchac i ocenic - i chyba o to glownie rozchodzi sie wytworniom, sprzedaz spada, bo ludzie przekonuja sie przed kupnem jakie g**** chce sie im wcisnac :-). Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock aniade.pl 25.02.04, 20:18 I jak? Przesluchane? Mnie po 10-ciu odsluchaniach podoba sie coraz bardziej :-). Co wiecej, kawalki poczatkowo mniej zwracajace uwage wybily sie teraz na I plan. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Top Trendy 26.02.04, 14:48 W czerwcu zaspiewa m.in. Flinta i Malenczuk ;-). A na gali, ktora bedzie mozna obejrzec w sobote w Polsacie byli Kurt Nilsen i Ania Dabrowska :-). www.vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=604 Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 28.02.04, 12:07 Na cgm.pl lezy teledysk Zalefa do "Znikam": www.cgm.pl/2004_obraz_dzwiek/teledyski/5/zalef_bb.rm (10 MB) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.29 06.03.04, 11:56 Taktyczny UP z pytaniem o plyte Zalefa - kto slyszal? Bo ja slyszalem i raczej nie kupie :-/. Najpierw jednak poslucham jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 3.29 06.03.04, 12:25 Ja słyszałam. Nie jest przykra w odbiorze, ale też raczej nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: IDOL 3.29 06.03.04, 22:47 No proszę, a w Merlinie tyle entuzjastycznych recenzji :) Podejrzewałam , że nie są obiektywne. A może ktoś się wybiera na koncert Krzyśka do Parku w W-wie 11.03? Płyty ani kawałka nie słyszałam (tylko coverek), to sie nie mądrzę. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka witam witam witam IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 06.03.04, 23:28 po długiej separacji od internetowej społeczności miło mi widzieć, że IDOL wciąż na topie;) mam wiadomość!! Co może mieć wspólnego Idol z pismem "komputer świat"?? otóż na stronach 56-59 owego jest artykuł "sieć na ratunek" i chodzi mniej więcej o przygotowania do egzaminów, w tym matury. Na stronie58 mamy wypowiedź i zdjecie ALeks, ale ihne chce mi się jej cytować. A to dlatego, że na stronie 59 mamy wypowiedzi i zdjecia Michała Karpackiego i Kuby Kęsego! Cytuję:: Michał Karpacki - finalista programu Idol: "Grunt to spokój. Miło wspominam swoją maturę. Na ustnej wsyzscy sobie pomagali i wspierali się duchowo. Cieżkie chwile przeżyłem tylko na pisemnym oplskim, bo przez godzinę nie mogłem się zdecydować, na który temat chcę pisać. Ale później pamięć wróciła i zacząłem pracę. Teraz wiem, że podstawą na egzaminie jest koncentracja, opanowanie, dobry jumor i dystans. Nie przejmujcie się, że koelżanka obok napisała pięć stron więcej albo że skończyła pracę!. Grunt to psokój i zdecydowanie. Naprawdę nie ma się czego bać!" Kuba Kęsy - finaista Idola: "Matura to nic. Nauczyciele zdają sobie sprawę, że amturzyści są zestresowani i na pewne sprawy na pewno przymkną oko. Ja zdałem bez wiekszych problemów. Materiałzacząłem powtarzać wcześnie, czytałem i przeglądałem mnóstwo serwisów edukacyjnych. Dzięki temu czułem się pewniej. Moja rada: nie nastawiajcie się na żadną ocenę i dobrze się wyśpijcie! Dzień przed polecam dużo sportu." Pytanie tylko, czy oni to naprawdę powiedzieli, czy KŚ sobie to po prostu zmyślił. Teraz zaczępię Bigrocka - to pokazuje kolejną wyższość Kuby nad Moniką - może w gazetach opowiadać o swojej maturze :D {to żart oczywiscie} Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: witam witam witam 07.03.04, 22:05 Witam :) Bati, tesknilysmy :) A co do cytowanego artykulu, to jedno mi nie pasuje w wypowiedzi Kuby:) "Materiałzacząłem powtarzać wcześnie, czytałem i przeglądałem mnóstwo serwisów edukacyjnych. Dzięki temu czułem się pewniej." Kuba nie lubi netu, kilka razy to podkreslal. To mi nie pasuje... Sprawdze Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: witam witam witam 08.03.04, 23:21 Witam :) Sprawdzilam, mialam racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: witam witam witam IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 18:29 a to teraz mi głupio, że takie ploty przeniosłam na forum niczemu nie można dzisiaj ufać nawet "Komputer Światowi" teraz będę się bała instalować programy wg komputerświatowej instrukcji, bo a nuż i tam mnie okłamią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu ania de IP: 160.80.45.* 10.03.04, 18:06 wreszcie dopadlem plytke i jestem bardzo mile zaskoczony, co jest o tyle dziwne, ze i tak mialem wielkie oczekiwania, a Ania je przeskoczyla :) bardzo dobra plyta, oszczedna, prosta (w jak najbardziej pozytywnym tego slowa znaczeniu). od poczatku programu IDOL chodzilo mi o wyszukiwanie takich osob. nie o szukanie produktu, tylko tworcy. oplacalo sie poczekac :))) generalnie zgadzam sie calkowicie z recenzja z PRZEKROJU, tyle, ze ja dalbym o jedno koleczko wyzej :) no i tyle pozdrawiam z kraju, ktory uwielbia San Remo (ktore na szczescie juz sie skonczylo) :) kubu ps poznalem Hiszpanke, ktora wyglada jak klon Brodki. I can't run away :( _______________________ www.blogi.pl/blog.php?blog=kubissimo Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: ania de 11.03.04, 18:06 Mnie oprocz tego wszystkiego cieszy tez, ze ludziom sie podoba i Ania ma szanse na powazny sukces komercyjny. Nalezy jej sie ;-). > ps poznalem Hiszpanke, ktora wyglada jak klon Brodki. I can't run away :( :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 15:23 "malpeczka9: Witam. Co cię skłoniło do wzięcia udziału w "Idolu"? Krzysztof Zalewski: Skończyłem nagrywać demo z chłopakami w Lublinie i omamiony magią telewizji stwierdziłem, że wszechmogący jurorzy programu po wysłuchaniu tego demo padną na kolana i kupią mi mercedesa." to cytat z zapisu chata z Krzyśkiem. Szkoda, że jakoś nie słyszałam nic o tym chacie - albo pamięć mnie zawiodła :( tutaj całość:: muzyka.onet.pl/1152677,63974,czat.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.29 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 22:29 tak sobie podbijam wątek, bo się rozczuliłam słuchając mp3 wiadomo jakich, z wiadomo Kim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Opole - Premiery 20.03.04, 01:36 Zakwalifikowalo sie az troje artystow, a raczej az trzy artystki wywodzace sie z "Idola" ;-). Ewelina Flinta - ciekawe z czym wyskoczy, skoro jej plyta ma byc dopiero na jesien, czyzby szykowala jakis wakacyjny hit? ;-) Hania Stach - czyli moze byc ciekawe albo nie ;-) Ania Dabrowska - hmmm :-)) Oprocz tego m.in. Pudelsi ;-) i Sistars :-). 28 maja zapowiada sie calkiem interesujaco, przynajmniej nareszcie jakies nowe twarze, a nie co roku jakies Budki Suflera, Ich Troje czy Kaje Paschalskie. Jestem mile zaskoczony, bo Festiwal od pewnego czasu mocno podupadal, teraz jest szansa na jako takie podniesienie poziomu ;-). Ciekawe co zaprezentuja malo znani mi "Lyczacza" ;-) czy "Kashmir". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atamanek Re: Opole - Premiery IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 19:01 up :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka o H. Stach IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 21:48 ktoś tu rugał Krzyśka za to, że wydał cover. To czekam teraz na podobne zdanie o Hani, która w maju wypuszcza pierwszy singiel ze swojej płyty i wg onetu jest to: "<<End Of The Road>> (...) nowa wersja ballady napisanej przez Babyface'a, znana dotychczas z wykonania zespołu Boyz II Men." Powiedzcie mi jeszcze, czy to nie ta piosneczkę tegoż zespołu śpiewała w programie?? jeśli tak, to już wolę Zalewowy cover - chłopak zawsze mógł wydać "hot stuff" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: o H. Stach 25.03.04, 09:30 Strasznie ją wychwalili za to wykonanie, to pewnie dlatego. Ale babka, która obraca się od lat w kręgach (Kukulska, Pilichowski etc) myślałam, że repertuaru będzie miała pod dostatkiem. Ech, ten repertuar... na tym po kolei wszyscy padają... Nie słuchałam Ani co prawda, podobno jest z tym lepiej. Aha, Anka chwali na czacie płytę, którą nagrywa Makowiecki, używając słowa, którego użył Prokop recenzując Kuby wykonanie Dziewczyny o perłowych włosach ;) Tak więc kto wie, może coś ztego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: o H. Stach 25.03.04, 10:58 Hania jest po prostu z innych kręgów repertuarowych niż Zalewski i nie ma tutaj prostego porównania. Osobiście bardziej oczekuję jej płyty niż Krzyśka, ale to wynika z moich upodobań muzycznych, a nie z osobistej sympatii/antypatii do któregoś z nich dwojga. Trochę obiektywizmu, please ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: o H. Stach 25.03.04, 12:20 Ja jej nie porównuje z Zalewskim, zreszta żadne z nich nie jest moją sympatią (muzycznie bardziej Krzysiek, ale jakos poza tym nie bardzo). Stwierdzam tylko, że spodziewałam się po niej, sądząc po jej powiązaniach (muzyczno - towarzyskich), że kompozytorów i autorów jej nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: o H. Stach 25.03.04, 12:44 Ale przyznasz, że cover jest dobrą siłą nośną...? Tak naprawdę, to żaden grzech, szczególnie w przypadku debiutu. Pozdrowionka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: o H. Stach IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 17:46 ja jestem jak najbardziej obiektywna opieprzano na tym forum Krzyśka za cover, więc czekam, aż i ją opieprzą. Nawet trochę mocniej, bo: a - miałą więcej czasu b - mogła sięgnąć po coś innego niż to, co już zaspiewała w Idolu. Bo to po pierwsze trochę niesmaczne (z Idola przecież odeszła), po drugie - trochę na łątwiznę poszła. c - zaczynam się zastanawiać, czy ona potrafi tylko jednego typu piosenki śpiewać. Krzysiek zrobił hardrockowy cover dużo lżejsszej piosenki. Ona z balladki zrobiła balladkę (mówię o tym, co słyszałam w Idolu). Miło. Oj powinnam poczekać z opieprzaniem do usłyszenia płyty, ale szkoda mi kasy na nią... Odpowiedz Link Zgłoś