dante_waw 19.02.02, 13:19 Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej.... moglby go przypomniec chętnie bym sobie obejrzał zamiast Kiepskich lub Graczyków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Manuel Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 172.16.3.* 19.02.02, 13:52 dante_waw napisał(a): > Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej... Que? Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 21:47 Dlaczego mi ten serial przyszedł do głowy, ostatnio oglądałem go na szwedzkiej TV4 całe szczęscie nie tłumaczą wszystkiego jak niemcy tylko dają szwedzkie napisy. Pamietacie odcinek jak grał na koniach i nie mogł o tym powiedziec zonie, w tym samym odcinku goscił u siebie zrzedliwą staruszkę z zepsutym aparatem słuchowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 195.205.48.* 01.03.02, 17:38 Gość portalu: Manuel napisał(a): > dante_waw napisał(a): > > Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej... > > Que? . Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 14:18 Fantastyczny serial- miał dużo z klimatu Pythonów, nie tylko poprzez osobę Cleesa. Zacisze to nie była czysta abstrakcja do jakiej przyzwyczaił nas Cyrk, ale udana kwintesencja angielskiego humoru(no bo co w końcu tak naprawde wytrzymuje porównanie z Monthy Pythonem)??? A pamiętacie jak Clees(vel Basil)przyjmował niemiecka wycieczkę?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_ Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 14:35 tez chetnie obejrzalabym Hotel Zacisze. On mial chyba niewiele odcinkow, albo tak malo ich zakupila polska telewizja. Skoro powtarzali "allo, Allo" mogliby i to powtorzyc. Tez specyficzny humor : ) A ten odcinek, w ktorym pokojowka hodowala szczura, ktoremu dala na imie Basil? ; )) A postac Manuela? eh, zreszta tam wszystkie postacie byly wyrafinowane ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 16:47 A ja nawet czytalam scenopis ze zdjeciami z serialu jak bylam w Anglii:)))) I tak samo dobrze sie bawilam jak przez TV:)))))) PS. A aktorka, ktora grala pokojowke (jej serialowego imienia nie pomne... Polly?) jest w rzeczywistosci zona Johna Cleese'a Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Pardonsik - sprostowanie 19.02.02, 16:51 Connie Booth (serialowa Polly) jest BYLA zona Cleese'a - wiadomosc od rodowitego Angola Odpowiedz Link Zgłoś
sol_ Re: Pardonsik - sprostowanie 19.02.02, 16:59 Kasiulek...ten Twoj znajomy rodowity Angol to zna sekrety z zycia gwiazd? A moze to sam john Cleese? : )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Pardonsik - sprostowanie SOL 19.02.02, 17:20 Hehehe:))) Moj znajomy jest troche mlodszy od Cleese'a:)) Ale za to ja do dzis pluje sobie w brode, ze bedac kiedys w Londynie z powodu choroby i goraczki nie pojechalam na przyjecie, na ktorym byl nie tylko Cleese, ale rowniez Joanna Lumley... a bylam zaproszona... ech, life... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_ Re: 19.02.02, 17:26 kasiulek napisał(a): > Ale za to ja do dzis pluje sobie w brode, ze bedac kiedys w Londynie z powodu > choroby i goraczki nie pojechalam na przyjecie, na ktorym byl nie tylko Cleese, > ale rowniez Joanna Lumley... a bylam zaproszona... ech, life... No wiesz......Wstyd! Ja majac 39 stopni i tak bym poleciala na to przyjecie w nadziei, ze Cleese bedzie demonstrowal Akademie (ministerstwo?) Glupich Krokow... jeszcze raz "wstydz sie, kasiulek!". Zaprzepascic taka okazje! ; )))) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_ Re: 19.02.02, 17:29 i jeszcze P.S. Kasiulek, a co ty takie zaproszenia dostajesz, hę? W wysokich kręgach sie obracasz : ) A moze Ty polly jestes? Wiesz..była zona...moze dlatego nie chcialas isc zeby ex-husbanda nie spotkac? A teraz tylko sciemniasz z ta goraczka : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Sol:))) 19.02.02, 23:47 He he he!!! Od Polly tez jestem troche albo nawet sporo mlodsza:))) A zaproszenie wzielo sie stad, ze Cleese i Lumley byli zaproszeni na jakas impreze sponsorowana przez Tetley Teabags, dla ktorych moj znajomy Anglik robil kampanie reklamowa pare ladnych lat temu - ot co! Ale wstyd mi do dzisiaj rzeczywiscie, ze z powodu glupiej grypy na przyjecie nie pojechalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marex Re: Pardonsik - sprostowanie IP: *.dozamel.ssk.pl 18.04.02, 11:28 J. Cleese w jakimś wywiadzie sam chyba stwierdził, że miał żony na wszystkie litery alfabetu. Odpowiedz Link Zgłoś
suz Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 17:05 nabialowiec napisał(a): > A pamiętacie jak Clees(vel Basil)przyjmował niemiecka wycieczkę?????? Niemcy: Niech pan już przestanie mówić o wojnie! Basil: Ja? To wy zaczęliście. Niemcy: To nie my zaczęliśmy. Basil : Tak, to wy. Zaatakowaliście Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 21.02.02, 00:04 W każdym odcinku na szyldzie tego hotelu były pozamieniane litery za kazdym razem tworzyły inny wyraz. Pamietam zwłaszcza jeden odcinek w którym na szyldzie pojawiło sie hasło "Fatty Owls" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kiepscy są tak samo dobrzy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 22:51 Serial o hotelu był odjazowy do kwadratu, ale śmiech Waldusia i miny Ferdka oraz sk..syństwo Paździocha tez sa niezłe ! O "graczykach" się nie wypowiadam, bo o gó.nie lepiej milczeć ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Kiepscy są tak samo dobrzy ! - MICHAL!!!! 19.02.02, 23:44 Nie zanieczyszczaj watku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers dzwonek Nokia 19.02.02, 23:52 Jeżeli ktos reflektuje to służe kodami melodyjki z tego serialu do wpisania do kompozytora w Nokii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_laga Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 01:04 dante_waw napisał(a): > Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej.... moglby go > przypomniec chętnie bym sobie obejrzał zamiast Kiepskich lub Graczyków. boskie to było. a ja durnowaty jakis wtedy za późno sie załapalem, dopiero w polowie serialu. potem, jak debil nagrywalem, nawet, gdy na rtl-u z niemieckim dubbingiem okropnym lecialo. jak to bardzo humor poprawialo, gdy Cleese biegal z ta ryba wędzona pod kamizelką... pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.telia.com 02.03.02, 16:45 Pamietam, ze jako dziecko ogladalem "Hotel Zacisze" w Studio 2. O ile sie nie myle caly serial nadano w polskim dubbingu, z genialnym glosem Pokory podlozonym pod Cleesa. Mariusz Walter byl chyba szefem Studia 2, to moze teraz TVN poszperal by gdzies w archiwach i powtorzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Hotel Zacisze IP: 149.156.213.* 04.03.02, 19:24 Jeden z najlepszych seriali. Zapewne niedlugo go powtorza, bo 4 pancerni juz sa, a wiekszosc seriali w ciagu ostatnich lat pokazana byla juz przynajmniej raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 192.168.1.* 04.03.02, 19:28 fajny serial - mój brat go nawet nagrywał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 23:13 NIekoniecznie zamiast, bo jacys ludzie w koncu to ogladaja od lat. NIemniej jednak tez obejrzalabym Hotel Zacisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska MAJA POWTARZAC... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 20:03 Gdzies czytałam, ze maja wkrotce powtarzac Fawlty Towers. Nie pamietam tylko gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: MAJA POWTARZAC... 04.04.02, 07:41 Chyba w tej nowej telewizji - Tele 5 - tylko czy ta stacja będzie ogólnodostępna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda Re: MAJA POWTARZAC... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.02, 08:57 Nie, nie będzie. Jest to stacja dostępna w kablówce, której nie mam i mieć nie będę bo nikt nie chce w naszym domu jej założyć. Bhu, bhu, nie będę mogła obejrzeć Farty Towles. P.S Dopiszcie jak jeszcze przekręcana była nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante_wa Szwedzka TV4 IP: 195.205.48.* 08.04.02, 22:05 Polecam bardzo pozno wieczorem wczoraj byl (niedziela) ok 23.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 13:08 zajeeeeeeebisty!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 01.05.02, 23:35 polecam strone www.geocities.com/TelevisionCity/8373/index_e.htm polskiej niestety nie znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucilla Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.ken.stores.easyeverything.com 04.05.02, 16:53 Polecam cytaty z FT na: www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/stores/detail/- /dvd/B00005OCTG/quotes/ref=ed_ra_quo_dp_1/026-3795657-1390051 W UK mozna kupic FT na DVD: wszystkie odcinki + dodatki w komplecie. Niestety, wsrod jezykow nie ma polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś