Dodaj do ulubionych

Hotel Zacisze - Fawlty Towers

19.02.02, 13:19
Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej.... moglby go
przypomniec chętnie bym sobie obejrzał zamiast Kiepskich lub Graczyków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Manuel Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 172.16.3.* 19.02.02, 13:52
      dante_waw napisał(a):
      > Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej...

Que?
      • dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 21:47
        Dlaczego mi ten serial przyszedł do głowy, ostatnio oglądałem go na szwedzkiej
        TV4 całe szczęscie nie tłumaczą wszystkiego jak niemcy tylko dają szwedzkie
        napisy. Pamietacie odcinek jak grał na koniach i nie mogł o tym powiedziec
        zonie, w tym samym odcinku goscił u siebie zrzedliwą staruszkę z zepsutym
        aparatem słuchowym.
      • Gość: a Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 195.205.48.* 01.03.02, 17:38
        Gość portalu: Manuel napisał(a):

> dante_waw napisał(a):
        > > Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej...
        >
        > Que?

.
    • nabialowiec Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 14:18
      Fantastyczny serial- miał dużo z klimatu Pythonów, nie tylko poprzez osobę
      Cleesa.
      Zacisze to nie była czysta abstrakcja do jakiej przyzwyczaił nas Cyrk, ale
      udana kwintesencja angielskiego humoru(no bo co w końcu tak naprawde wytrzymuje
      porównanie z Monthy Pythonem)???
      A pamiętacie jak Clees(vel Basil)przyjmował niemiecka wycieczkę??????
      • sol_ Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 14:35
        tez chetnie obejrzalabym Hotel Zacisze. On mial chyba niewiele odcinkow, albo tak malo ich zakupila polska
        telewizja. Skoro powtarzali "allo, Allo" mogliby i to powtorzyc. Tez specyficzny humor : )
        A ten odcinek, w ktorym pokojowka hodowala szczura, ktoremu dala na imie Basil? ; ))
        A postac Manuela? eh, zreszta tam wszystkie postacie byly wyrafinowane ; )))
        • kasiulek Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 16:47
          A ja nawet czytalam scenopis ze zdjeciami z serialu jak bylam w Anglii:))))
          I tak samo dobrze sie bawilam jak przez TV:))))))

PS. A aktorka, ktora grala pokojowke (jej serialowego imienia nie pomne...
          Polly?) jest w rzeczywistosci zona Johna Cleese'a
          • kasiulek Pardonsik - sprostowanie 19.02.02, 16:51
            Connie Booth (serialowa Polly) jest BYLA zona Cleese'a - wiadomosc od
            rodowitego Angola
            • sol_ Re: Pardonsik - sprostowanie 19.02.02, 16:59
              Kasiulek...ten Twoj znajomy rodowity Angol to zna sekrety z zycia gwiazd? A moze to sam john Cleese? : ))
              • kasiulek Re: Pardonsik - sprostowanie SOL 19.02.02, 17:20
                Hehehe:))) Moj znajomy jest troche mlodszy od Cleese'a:))

Ale za to ja do dzis pluje sobie w brode, ze bedac kiedys w Londynie z powodu
                choroby i goraczki nie pojechalam na przyjecie, na ktorym byl nie tylko Cleese,
                ale rowniez Joanna Lumley... a bylam zaproszona... ech, life...
                • sol_ Re: 19.02.02, 17:26
                  kasiulek napisał(a):

> Ale za to ja do dzis pluje sobie w brode, ze bedac kiedys w Londynie z powodu
                  > choroby i goraczki nie pojechalam na przyjecie, na ktorym byl nie tylko Cleese,
                  > ale rowniez Joanna Lumley... a bylam zaproszona... ech, life...
                  No wiesz......Wstyd! Ja majac 39 stopni i tak bym poleciala na to przyjecie w nadziei, ze Cleese bedzie demonstrowal
                  Akademie (ministerstwo?) Glupich Krokow... jeszcze raz "wstydz sie, kasiulek!". Zaprzepascic taka okazje! ; ))))

• sol_ Re: 19.02.02, 17:29
                    i jeszcze P.S.
                    Kasiulek, a co ty takie zaproszenia dostajesz, hę? W wysokich kręgach sie obracasz : ) A moze Ty polly jestes?
                    Wiesz..była zona...moze dlatego nie chcialas isc zeby ex-husbanda nie spotkac? A teraz tylko sciemniasz z ta
                    goraczka : )))
                    • kasiulek Sol:))) 19.02.02, 23:47
                      He he he!!! Od Polly tez jestem troche albo nawet sporo mlodsza:))) A
                      zaproszenie wzielo sie stad, ze Cleese i Lumley byli zaproszeni na jakas
                      impreze sponsorowana przez Tetley Teabags, dla ktorych moj znajomy Anglik robil
                      kampanie reklamowa pare ladnych lat temu - ot co!
                      Ale wstyd mi do dzisiaj rzeczywiscie, ze z powodu glupiej grypy na przyjecie
                      nie pojechalam...
            • Gość: Marex Re: Pardonsik - sprostowanie IP: *.dozamel.ssk.pl 18.04.02, 11:28
              J. Cleese w jakimś wywiadzie sam chyba stwierdził, że
              miał żony na wszystkie litery alfabetu.
      • suz Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 19.02.02, 17:05
        nabialowiec napisał(a):
        > A pamiętacie jak Clees(vel Basil)przyjmował niemiecka wycieczkę??????

Niemcy: Niech pan już przestanie mówić o wojnie!
        Basil: Ja? To wy zaczęliście.
        Niemcy: To nie my zaczęliśmy.
        Basil : Tak, to wy. Zaatakowaliście Polskę.
        • dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 21.02.02, 00:04
          W każdym odcinku na szyldzie tego hotelu były pozamieniane litery za kazdym
          razem tworzyły inny wyraz. Pamietam zwłaszcza jeden odcinek w którym na
          szyldzie pojawiło sie hasło "Fatty Owls"
    • Gość: Michał Kiepscy są tak samo dobrzy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 22:51
      Serial o hotelu był odjazowy do kwadratu, ale śmiech Waldusia i miny Ferdka
      oraz sk..syństwo Paździocha tez sa niezłe !
      O "graczykach" się nie wypowiadam, bo o gó.nie lepiej milczeć !
      • kasiulek Re: Kiepscy są tak samo dobrzy ! - MICHAL!!!! 19.02.02, 23:44
        Nie zanieczyszczaj watku!!!!
    • dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers dzwonek Nokia 19.02.02, 23:52
      Jeżeli ktos reflektuje to służe kodami melodyjki z tego serialu do wpisania do
      kompozytora w Nokii
    • Gość: pan_laga Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 01:04
      dante_waw napisał(a):

> Pamietacie ten odjazdowy serial z Johnem Cleesem w roli głównej.... moglby go
      > przypomniec chętnie bym sobie obejrzał zamiast Kiepskich lub Graczyków.

boskie to było. a ja durnowaty jakis wtedy za późno sie załapalem, dopiero w
      polowie serialu. potem, jak debil nagrywalem, nawet, gdy na rtl-u z niemieckim
      dubbingiem okropnym lecialo. jak to bardzo humor poprawialo, gdy Cleese biegal z
      ta ryba wędzona pod kamizelką...
      pan laga
      • Gość: seba Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.telia.com 02.03.02, 16:45
        Pamietam, ze jako dziecko ogladalem "Hotel Zacisze" w Studio 2. O ile sie nie
        myle caly serial nadano w polskim dubbingu, z genialnym glosem Pokory
        podlozonym pod Cleesa.

Mariusz Walter byl chyba szefem Studia 2, to moze teraz TVN poszperal by gdzies
        w archiwach i powtorzyl.
    • Gość: Anka Hotel Zacisze IP: 149.156.213.* 04.03.02, 19:24
      Jeden z najlepszych seriali. Zapewne niedlugo go powtorza, bo 4 pancerni juz
      sa, a wiekszosc seriali w ciagu ostatnich lat pokazana byla juz przynajmniej
      raz.
    • Gość: martynka Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: 192.168.1.* 04.03.02, 19:28
      fajny serial - mój brat go nawet nagrywał...
    • Gość: Baska Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 23:13
      NIekoniecznie zamiast, bo jacys ludzie w koncu to ogladaja od lat. NIemniej
      jednak tez obejrzalabym Hotel Zacisze.
      • Gość: Baska MAJA POWTARZAC... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 20:03
        Gdzies czytałam, ze maja wkrotce powtarzac Fawlty Towers. Nie pamietam tylko
        gdzie.
        • nabialowiec Re: MAJA POWTARZAC... 04.04.02, 07:41
          Chyba w tej nowej telewizji - Tele 5 - tylko czy ta stacja będzie
          ogólnodostępna???
          • Gość: miranda Re: MAJA POWTARZAC... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.04.02, 08:57
            Nie, nie będzie. Jest to stacja dostępna w kablówce, której nie mam i mieć nie
            będę bo nikt nie chce w naszym domu jej założyć. Bhu, bhu, nie będę mogła
            obejrzeć Farty Towles. P.S Dopiszcie jak jeszcze przekręcana była nazwa.
            • Gość: dante_wa Szwedzka TV4 IP: 195.205.48.* 08.04.02, 22:05
              Polecam bardzo pozno wieczorem wczoraj byl (niedziela) ok 23.30

• Gość: miki Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 13:08
      zajeeeeeeebisty!!1
      • dante_waw Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers 01.05.02, 23:35
        polecam strone

www.geocities.com/TelevisionCity/8373/index_e.htm

polskiej niestety nie znalazlem
        • Gość: Lucilla Re: Hotel Zacisze - Fawlty Towers IP: *.ken.stores.easyeverything.com 04.05.02, 16:53
          Polecam cytaty z FT na: www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/stores/detail/-
          /dvd/B00005OCTG/quotes/ref=ed_ra_quo_dp_1/026-3795657-1390051
          W UK mozna kupic FT na DVD: wszystkie odcinki + dodatki w komplecie.
          Niestety, wsrod jezykow nie ma polskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka