jeff 25.05.10, 20:59 Ktos oglada i komentuje? Mozna ogladac tutaj: www.eurovision.tv/esctv jesli ktos nie ma tv ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:02 Tej szmiry się nie ogląda. Wstyd. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:03 Uwielbiam... Bedzie się działo. Zawsze miło wspominam komentarze zamieszczane przez tutejszych 'orzechów". Bedzie pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Macedonia 25.05.10, 21:08 Ojej - pani Śpiewajacej wysypał sie chyba błękinty puder na oczy. Ale widzi, bo...spiewa. A ja bym musiał wypić ze trzy "Byki" aby do tego zatańczyc. Uciekać - Runaway Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Rasssia 25.05.10, 21:10 Orzech mówi:"Piosenka prześmieszna" - znaczy sie, ze tak bedzie. Dziś 17 panstw walczy, ale i tak wygra Orzech! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Suomi 25.05.10, 21:24 Jesli w Rosji przyśpiewki wiejsko-jakieśtam - to jak można nazwać plumkanie Findczyków? To już lepiej brzmii 15-letnia pralka mojej sąsiadki. Ide po tego "Byka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Latvia 25.05.10, 21:29 Ojejku - ladne to to. i nikt specjalnie nie kręci sie po estradzie. Oklasky Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Latvia 25.05.10, 21:32 ładne? kobitka zarzynała melodię, że aż uszy bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.mala Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:31 Co chcecie. Malcolm Lincoln i "Siren" i jak dotąd jedyna piosenka na poważnie czyli zgrabna, nie zaraz jakaś wybitna ale bardzo przyjemna. A reszta to kicz, kicz i jeszcze raz kicz. Oglądając z dużym dystansem można się nieźle ubawić. Czekam na polskie owoce". Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:33 Teraz włączyłem. Pobaczymy, zdecydujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:34 widać, że w tym roku w modzie folk zarzynany na różne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:39 Jest reprezentant. Ale żenada. No przynajmniej śpiewa po polsku. Już mam dość tych piosenek po anglijsku. No niestety właśnie zaczął po anglijsku. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 25.05.10, 21:42 ale reprezentant przynajmniej nie fałszuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Polska 25.05.10, 21:44 Podobało "misie" - jednak szkoda, że drzewiej PIN zrezygnował... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Polska 25.05.10, 21:48 Rodaków z ościennych krain prosimy o głosy na syna ziemi polskiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Belgium 25.05.10, 22:24 To Belgium mi się dziś najbardziej podobało. Pewnie dlatego, że lubię Jasona Mraza:) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Everybody muszą sing po angielsku? 25.05.10, 21:52 Nie mogą sing w swoich ojczystych językach? Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Estonia 25.05.10, 22:00 cała reszta przy Estonczyku wyszła na bande pajaców. Ruski też niezły. Obstawiam Rosje i Estonie w pierwszej 5 Finału sobotniego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Estonia - Malcolm Lincoln - Siren 26.05.10, 00:23 there.there napisał: > cała reszta przy Estonczyku wyszła na bande pajaców. Ruski też niezły. Obstawia > m Rosje i Estonie w pierwszej 5 Finału sobotniego:) Estończyk był świetny. Super piosenka, ale chyba za dobra na Eurowizję. Nawet po oficjalnym wideo już widać, że to inna półka. Nawiasem mówiąc, ten cały Malcolm Lincoln strasznie przypomina mi wokalistę Muse, więc kolejny plus :)) Podobno w drugim półfinale ma być turecka maNga? A to ci będzie heca jak wystąpią na tle tych niekórych bazarowych cyrkówek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Islensku 25.05.10, 22:14 Troche stechnila za bardzo ten kawalek, ale wokal bardzo ok - spodobala mi sie odrazu jak pierwszy raz zobaczylem po eliminacjach islandzkich jeszcze w zimie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Islensku 25.05.10, 22:27 A ja Wam powiem, że i tak jestem pozytywnie zaskoczony, jeśli idzie o całość tegorocznej imprezy. Mniej tandety, więcej dobrego wokalu. Co do zaś polskiego występu to nie wiem, czemu miała służyć ta scena duszenia tej dziewczyny przez Mrozińskiego, poprzedzająca zerwanie jej bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: Islensku 25.05.10, 22:32 Wydaje mi się , że ogólnie jest lepiej , niz w ubiegłych latach. Kilka ładnych głosów /m.in. Mroziński/ i parę fajnych piosenek /Estonia super/. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: Islensku 25.05.10, 22:35 Tez jestem zaskoczony dosc dobrym wokalem wiekszosci wykonawcow, jak i doborem programu, choc generalnie bylo nudno i tak bedzie az do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Belgia najlepsza. 25.05.10, 22:34 Gitarowa ballada, piosenka nastrojowa i skromna, bez swiecidel i kiczu,moim zdaniem najlepsza ze wszystkich.Niezli byli tez ci z Bialorusi a i Rosja miala ciekawa propozycje.Najmniej podobala mi sie Grecja ktora ciagle gra na jedno i to samo kopyto oraz przeslodzona Portugalia.Generalnie jest o niebo lepiej niz w ostatnich edycjach.Postawiono glownie na folk i ballade akustyczna ale to i tak lepiej niz łubu-dubu i komercyjna nap.ier.dalanka. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Belgia najlepsza. 25.05.10, 22:39 Być może dlatego, że zmieniono zasady eliminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Belgia najlepsza. 25.05.10, 23:13 No to juz po ptokach.Zarlo, zarlo i zdechlo. ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 26.05.10, 00:20 Estonia odpadła...i dobrze. Facet był za dobry na ten konkurs. Jak dla mnie to największe objawienie eurowizyjne od czasów Brainstorm Malcolm wydał niedawno płyte, zapowiada się ciekawie www.myspace.com/malcolmlincoln Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 26.05.10, 10:05 Moja córa po szkole muzycznej pytała mnie dlaczego połowę wykonawców w tym festiwalu nie ma głosu i nie umie śpiewać. To chyba dobre podsumowanie tej imprezy. Po raz 1szy miałam okazję zapoznać się z polską propozycją - można podsumować jednym słowem: tragedia. Bez ładu, składu, rytmu i sensu. Nawet na tym festiwalu obciachu było to zbyt obciachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 26.05.10, 10:29 polską propozycją - można podsumować > jednym słowem: tragedia. ______--- zgadzam sie. Koszmar. Sztywniak w garniturku a to tego lowickie stroje, seksistowsi balecik z jabluszkiem w zebach, brrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 26.05.10, 11:45 Ale byla 100 razy lepsza od propozycji greckiej czy serbskiej.Nie mowiac o disneyowskiej jak to slusznie komentator okreslil Portugalii.Serbia awansowala z powodu Bregovica,a Grecja bo zawsze awansuje niezaleznie jaki kicz nam proponuje.Ciagle ten sam typu Opa opa.Jakbym slyszal caly czas ten grecki przeboj w wykonaniu zespolu Antiq.Ciagle te same rytmy tylko wykonawcy sie zmieniaja.To jest festiwal przyjazni politycznej a nie muzycznego swieta.Choc Belgia jakby temu zaprzeczala bo o ile pamietam zawsze odpadala albo w ogonach sie krecila. A ile ten Marcinek zdobyl punktow? Wiadomo juz? Czyzby znow zaszczytne 11 miejsce jak to juz bywalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Eurowizja 2010 - Oslo - I półfinał - anyone? 26.05.10, 11:38 obejrzalem sobie nasz wystep na jutubie. Czy wiadomo kto przygotowal wystep naszej reprezentacji? Bo piosenka sama w sobie kiepska (chociaz Marcin spiewac umie), ale to co sie dzialo na scenie, to bylo juz jechanie po bandzie. To chyba najgorszy nasz wystep na Eurowizji (chociaz zaznaczam, ze nie widzialem wystepow Isis i Lidii). Czy tvp nie powinna zrezygnowac z udzialu w tym "konkursie"? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania wiadomo, wiadomo: 26.05.10, 12:03 www.plotek.pl/plotek/1,78649,7930926,Choreografie_na_Eurowizje_ulozyl_on_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: wiadomo, wiadomo: 26.05.10, 17:25 pamietam go z czasow, kiedy tanczyl w Metrze, a potem w Studio Buffo, ale myslalem, ze dal juz sobie spokoj z tancem. niestety mylilem sie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Takiej chały jeszcze nie widziałem 27.05.10, 02:36 Piosenka przede wszystkim wtórna. Pisałem już o tym, więc dam tylko linki: forum.gazeta.pl/forum/w,14,107277580,107295680,Re_Eurowizja_20 10_Krajowy_final.html forum.gazeta.pl/forum/w,14,107277580,107364100,Re_Eurowizja_2010_Krajowy_final.html Natomiast ten balet to jakiś koszmar, dręczenie kobiet: - najpierw tancerki muszą otworzyć usta tak szeroko jak u dentysty; boimy się żeby żadnej nie wypadła żuchwa - potem człowiek się boi, żeby się nie udławiły jabłkami, tym bardziej że ręcę mają zajęte, złożone do modlitwy - w końcowej fazie ma miejsce dość długie, kilkunastosekundowe duszenie jednej z tancerek przez wokalistę połączone z porwaniem odzieży przez koleżanki i obnażeniem w górnej części aż do stanika - duszenie jest skuteczne - tancerka pada jak nieżywa na podłogę - w tym samym czasie jedna z jej koleżanek pokazuje publiczności swoje reformy robiąc szpagat na stojąco; jest to tak na miejscu jak użycie szyby w Jożinie z Bażin Dobrze że nie będziemy w finale, bo przed większą widownią byłby obciach. Boję się jednak, że ten występ się przebije i Polska za niego zdobędzie "Złote Maliny". A udział w konkursach trzeba brać żeby stale mierzyć jak nam dalego do normalnego świata. Niestety, ostatnio dystans się powiększył. Co jak co, ale polska piosenka i polski show business nie dają narodowi chwili odprężenia w tych smutnych czasach. Raczej dobijają. P.S. Gorąco Cię pozdrawiam kubu! Odpowiedz Link Zgłoś
f6f Re: Takiej chały jeszcze nie widziałem 27.05.10, 21:06 na niektórych forach,po wtorkowym półfinale nasiliły się głosy,by dać sobie spokój z wysyłaniem naszego reprezentanta.co do punktacji,będzie podana po zakończeniu finału. Odpowiedz Link Zgłoś