Dodaj do ulubionych

Szósty zmysł

19.03.04, 20:16
Wielki brat jest po wrażeniem
Obserwuj wątek
    • moniq_c Re: Szósty zmysł 19.03.04, 23:07
      już dziś???????? przecież to dopiero jutro będzie ;-)
      ale wrażenie pozostawia - to fakt
      też zamierzam jeszcze raz zobaczyć..
    • Gość: iwona Re: Szósty zmysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 16:25
      To jest samo miodzio, cudo i tyle.Powala!
      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Szósty zmysł IP: *.toya.net.pl 21.03.04, 18:12
        Cudo? Powala? Ani nie cudo, ani nie powala.
    • Gość: bumbum Re: Szósty zmysł IP: *.wset.edu.pl 20.03.04, 17:39
      tak tak tak
      • Gość: traumon Re: Szósty zmysł IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.03.04, 21:45
        Niesamowity, przejmujacy film. Ogladalem trzeci raz i podobal mi sie jeszcze
        bardziej niz za poprzednim razem.
    • wuwua_cekaema Re: Szósty zmysł 20.03.04, 22:05
      Film super, pamietam jak byłem na tym w kinie, niejedna osoba twarz
      zakrywała,superpsychodeliczna muza, tyle nominacji i nic a szkoda.Dzisiaj
      publiczna przyplusowała.
    • Gość: Butch_Coolidge Re: Szósty zmysł IP: *.piasta.pl 20.03.04, 22:05
      A moja żona znowu się rozpłakała jak bóbr.
    • marsjanka_z_marsa Re: Szósty zmysł 21.03.04, 00:32
      Swietny film. Chlopiec grajacy glowna role jest niesamowity. No i to
      zakonczenie - ogladajac pierwszy raz bylam w niezlym szoku.
      • aniak31 Re: Szósty zmysł 21.03.04, 00:42
        a ja się boję go oglądać
    • roxi_hart Re: Szósty zmysł 21.03.04, 10:40
      Mysle ze Szosty zmysl to jeden z niewielu filmow ktory powinno sie oejrzec tylko jeden raz-kolejne nie maja sensu. Podobnie jak jeden z moich ulubionych filmow "Gra"
      • Gość: merkuria Re: Szósty zmysł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.04, 12:29
        To chyba jestem jedyna, która uważa ten filma za chałę, a tego dzieciaka za
        niezwykle irytującego. Jak dla mnie jedna z największych porażek, aż szkoda
        było do kina iść.
        • Gość: bumbum Re: Szósty zmysł IP: *.wset.edu.pl 21.03.04, 12:34
          Heh, no to chyba rzeczywiście jesteś jedną z niewielu ;). Właśnie w kinie ten
          film ogląda się bardzo fajnie, szczególnie jak para z ust wylatuje i zimno się
          robi jakoś tak :).
          • kara13 Re: Szósty zmysł 21.03.04, 12:58
            Rewelacja ale fakt ten film można obejrzeć tylko raz bo zna się koniec i to już
            nie ten sam efekt!
            • agata_to_ja Re: Szósty zmysł 21.03.04, 13:16
              A ja z przyjemnością i wielką ciekawością obejrzałam tn film powtórnie. Kiedy
              oglądałam go po raz pierwszy nie miałam czasu cofać kasety do samego początku,
              a zżerała mnie ciekawość, jak bohater grany przez Willisa funkcjonował w
              otoczeniu chłopca - dałabym sobie głowę uciąć, że rozmawiał z jego matką,
              przecież razem siedzieli w jego domu czekając na powrót ze szkoły. Przecież był
              z nim na tym pogrzebie, przecież był z żoną w restauracji... przecież ... Nie
              mogłam się więc doczekać kiedy zobaczę film drugi raz, aby się przekonać, że
              reżyser to wszystko pięknie poprowadził, tylko nam, widzom wydawało się, że
              psychiatra był normalnym człowiekiem funkcjonującym w świecie żywych...
              Wielkie brawa dla reżysera, o scenarzyście nie wspominając.
              Co do chłopca, to dla mnie nie był irytujący. W tak młodym wieku zagrać tak
              przejmujące cierpienie i udrękę - to wielka rola według mnie.
              Wczoraj oglądałam film po raz drugi, a mój mąż po raz pierwszy. Nie mogłam
              usiedzieć w miejscu wiedząc, że on nie ma pojęcia... Zazdrościłam mu tego ...
              • Gość: goa Re: Szósty zmysł IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.03.04, 21:18
                Wielkie brawa dla reżysera, o scenarzyście nie wspominając.

tak się składa, że w tym wypadku reżyser i scenarzysta to ta sama osoba :)
                • agata_to_ja Re: Szósty zmysł 21.03.04, 21:36
                  no cóż, nie zagłębiłam się w to zagadnienie tym razem :)
                  Tym bardziej brawa, zdolniacha!
                • Gość: jck.x Re: Szósty zmysł IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.04, 22:39
                  I nawet pojawił się w jednej ze scen (jak mi się przynajmniej wydawało) - grał
                  lekarza badającego chłopca po incydencie na urodzinach u kolegi (to on pytał
                  się mamę chłopca o zadrapania itp.)
    • agata_to_ja Re: Szósty zmysł 21.03.04, 13:18
      dodam, że poodobnie wielką chęć pbejrzenia filmu ponownie miałam przy Magnolii -
      tam z innego powodu. Na początku film wydaje się być zbiorem historii
      niepowiązanych ze sobą ludzi, przypadkowych zdarzeń. Z biegiem czasu wszystko
      się zaczyna zazębiać uzupełniać, by na koniec dać wspaniałą spójną, przejmującą
      całość.
      Na ten drugi raz jeszcze czekam.
      • Gość: a to ja Re: Szósty zmysł IP: *.iig.pl / *.iig.pl 21.03.04, 14:56
        Wczoraj widziałam ten film po raz pierwszy.
        Coś mi się nie zgadza...

Może dlatego, że moje zmysły pomieszane zostały przez dwie lampki wina wypite
        tego wieczoru...;)

Malcolm nie mógł zginąć WTEDY, kiedy strzelił do niego Vincent Grey.
        Albo mógł...
        Tylko dlaczego widziała go matka Cole'a, dlaczego on nie widział wisielców w
        szkole? Dlaczego w jego obecności nie było zimno Cole'owi?

Żona mogła go nie widzieć: w restauracji sama świętowała rocznicę, z nostalgią
        i ...obrączką Malcolma oglądała wieczorami kasetę z ich ślubu, była nieczuła na
        zabiegi kolegi "z pracy" względem niej... To by pasowało.

I co otwierały zamknięte drzwi w domu p. Crowe? ( na koniec zastawione stołem z
        książkami)?
        Pomóżcie mi wyostrzyć własne zmysły :)
        • Gość: madama Re: Szósty zmysł IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.04, 15:07
          > Malcolm nie mógł zginąć WTEDY, kiedy strzelił do niego Vincent Grey.
          > Albo mógł...
          > Tylko dlaczego widziała go matka Cole'a,
          jak zobaczysz film drugi raz zauwazysz ze matka go nie widziala, zadziala tu
          nasza psychika, ktora kazala dopowiedziec sobie ze skoro razem siedzieli w
          salonie to musieli wczesniej rozmawiac i ona go widziala

dlaczego on nie widział wisielców w
          > szkole?
          bo jak mowil Cole duchy nie wiedza ze nie zyja i nie widza siebie nawzajem
          Cole'owi?

> I co otwierały zamknięte drzwi w domu p. Crowe? ( na koniec zastawione stołem
          z
          >
          > książkami)?
          to byly dzrzwi do piwnicy, w ktorej pracowal Willis, kiedy przesluchiwal stare
          tasmy
        • garg_ul Re: Szósty zmysł 21.03.04, 17:37
          > Wczoraj widziałam ten film po raz pierwszy.
          > Coś mi się nie zgadza...
          >
          > Może dlatego, że moje zmysły pomieszane zostały przez dwie lampki wina wypite
          > tego wieczoru...;)
          >
          > Malcolm nie mógł zginąć WTEDY, kiedy strzelił do niego Vincent Grey.
          > Albo mógł...
          > Tylko dlaczego widziała go matka Cole'a, dlaczego on nie widział wisielców w
          > szkole? Dlaczego w jego obecności nie było zimno Cole'owi?
          >
          > Żona mogła go nie widzieć: w restauracji sama świętowała rocznicę, z
          nostalgią
          > i ...obrączką Malcolma oglądała wieczorami kasetę z ich ślubu, była nieczuła
          na
          >
          > zabiegi kolegi "z pracy" względem niej... To by pasowało.
          >
          > I co otwierały zamknięte drzwi w domu p. Crowe? ( na koniec zastawione stołem
          z
          >
          > książkami)?
          > Pomóżcie mi wyostrzyć własne zmysły :)

Mi sie to dosc proste wydaje: duchy widza tylko to, co chca widziec. A film,
          bylo nie bylo, jest krecony w glownej mierze z perspektywy psychiatry. Czyli
          widzimy go tak, jak on. Zauwaz, ze w scenach, w ktorych nie wystepuje, nie ma
          takich "niescislosci" :)

• a_to_ja Re: Szósty zmysł 21.03.04, 17:51
            Na zajęciach z kinezjologii usłyszałam kiedyś, że człowiek ma ... 18 zmysłów.
            Umiemy nazwać i określić tylko 5.

Teraz wiem, jak wygląda szósty...
    • Gość: maja Re: Szósty zmysł IP: *.acn.pl 21.03.04, 17:52
      Nie wiem, czy ja to przeoczylam, ale wczoraj w szostym zmysle nie bylo sceny,
      kiedy willis siedzi w domu z matka chlopca.Wydaje mi sie ze byla ona wycieta,
      albo co...
      • Gość: Ja Re: Szósty zmysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 18:15
        Przeoczyłaś :)
        • Gość: kp Re: Szósty zmysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 19:25
          jestem po pierwszym obejrzeniu, szok normalnie, zostałam wystrychnięta na dudka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka