dona.a 10.06.11, 20:56 Nawet nie wiedziałam, że to już dziś, włączyłam przypadkowo Jedynkę i zobaczyłam niebotyczne nogi Gawędy z Blue Cafe, ale i tak czekam na część poświęconą Ewie Demarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 21:35 Mnie sie podobal Piasek i Ryszard Rynkowski :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 22:06 zarówno na wcześniejszym koncercie z okazji 25lecia Teleexpressu,jak i obecnie na Superjedynkach wyrażnie można zauważyć i usłyszeć,że wszyscy grają i śpiewają na żywo..i to jest dobra wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
astra21 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 22:13 Co to za konkurs ? Skrocony xf lub mbtm dla gwiazd? Pozatym to chyba jakaś pomyłka stawianie w jednym szeregu dinozaurów polskiej piosenki z wokalistami na aktualnym topie? Żenada. Wiadomo ze wygrywa tez kto jest aktualnie na topie a niekoniecznie ten zasluzony. Szkoda mni tych drugich bo niezasluzyli na to by robić za tło. Odpowiedz Link Zgłoś
michalek14 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 22:48 Za zasługi to na Powązkach można leżeć, subiektywnie oceniając powinna wygrać Farna, image Rodowicz w zestawieniu z piosenką to jakaś pomyłka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabraaa Maryla... 10.06.11, 22:32 ... żal mi było na nią patrzeć. Dlaczego ona sobie to robi?! Ładnie schudła, ale jak strasznie sie stylizuje.... Bardzo chciałabym ja kiedyś zobaczyc w jakiejs ładnej kreacji, stonowanej, stosowanie do jej wieku Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Maryla... 10.06.11, 22:49 abrakadabraaa napisała: > ... żal mi było na nią patrzeć. Dlaczego ona sobie to robi?! Ładnie schudła, al > e jak strasznie sie stylizuje.... Bardzo chciałabym ja kiedyś zobaczyc w jakie > js ładnej kreacji, stonowanej, stosowanie do jej wieku Wygląda na to, że stylizuje się Dodą, może wzięła sobie do serca opinię, że dziś wszystko trzeba robić "pod młodych" bo tylko to ma szansę powodzenia znaczy sprzedania;) Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: Maryla... 12.06.11, 21:15 Maryla jest i pozostanie (mam nadzieję) sobą, zawsze była inna, szalona i programowo kiczowata, zaczęło się od cygańskich spódnic, potem się rozkręciła i zawsze wyglądała wyjątkowo i po swojemu, zawsze robiła show, może młodzi jesteście i nie pamiętacie jej występu z klatką i kanarkiem na plecach (a może to była papuga?), nie pamiętacie Różowych Czubów i wielu innych wcieleń ale to zawsze ona - artystka ekstremalna i autentyczna osobowść, przez duże O nie wyglądałaby dobrze stonowana i gustownie wystlizowana na szansonistkę w wieczorowej sukni Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 22:48 Te drinkers coś tam zespołem roku??? zmasakrowali tak fajny utwór.. a Marylka .. ale stylizacja.. ala nożycoręki ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Acid Drinkers znawco. 11.06.11, 12:48 Ale co ty mozesz o tym wiedziec, sluchaj sobie dalej Feela Pectusika, Gosi Andrzejewicz albo piskliwej Ewy Farny.To twoj poziom. Ciesze sie niezmiernie ze zespolem roku zostal Acid Drinkers, grupa ktora z plastikowa popelina nie ma nic wspolnego.Balem ze dostanie Manchester, boysband porownywalny do Feela czy Pectusa.Ale na szczescie Acid Drinkers triumfowal! Najbardziej sluszna nagroda przyznana na tym calym festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:03 Kasia Wilk Moim zdaniem utwór TRAGICZNY, wręcz koszmarny.. zupelnie nie da się tego słuchać.. Strój... no połączenie kiecki żałobnej z erotyczną.. nieciekawie to wyglądało.. i to wyginanie się na scenie... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zlocek Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:07 No musiała się wyginać, skoro twarzą ruszać prawie już nie może, prezentując stały wytrzeszcz sztucznej górnej szczęki ;) Wyglada jak skrzyżowanie zółwia ninja z borsukiem w żałobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:10 No trafne ujęcie... a teraz co? jakieś Shemoans czy co tam.. ja nie wiem skąd oni te zespoły itp brali.. tego się słuchać nie da.. a laska wygląda jakby ją przeczołgali na poligonie... tylko te buty ... mogłaby się najpierw nauczyć chodzić w obcasach a dopiero potem spacerować w nich po scenie.. wygląda jak "gibiąca się kaczka" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zlocek Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:30 zlocek napisał: > No musiała się wyginać, skoro twarzą ruszać prawie już nie może, prezentując st > ały wytrzeszcz sztucznej górnej szczęki ;) Wyglada jak skrzyżowanie zółwia ninj > a z borsukiem w żałobie ;) To o Maryli R. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:21 Zakopower przyjemny utwór, w pierwszej trójce będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:35 nie, to o Kasi Wilk... a zdobyła nagrodę.. ehm.. a Steczowska ?? mam wrażenie, że kiecka za moment jej za dużo odsłoni... jakoś nie jest dopasowana ta kiecka.. cycki prawie wyskakują.. i w ogóle wygląda jak jakaś syrena.. dół kiecki paskudny.. i ktoś dobrze ocenił Zakopawer.. bo wygrał.. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:51 madzialena22 napisała: > cycki prawie wyskakują.. Gwiazdy od dawna wykorzystywały wyskakujące cycki do lansu, w sieci aż się roi od fotek tych "niechcący" wyskakujących cycków. Odpowiedz Link Zgłoś
zlocek Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 07:58 madzialena22 napisała: > nie, to o Kasi Wilk... > > JA pisałem o Maryli R. > Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Festiwal w Opolu 10.06.11, 23:40 aa a mnie osobiście się ten utwór nie podoba... tzn. sekcja instrumentalna nawet ok.. ale zaśpiewane kiepsko.. niewiele można zrozumieć.. niestety :(( Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 09:24 A ja ciekawa jestem co robiły te światowe przeboje na Festiwalu POLSKIEJ Piosenki w Opolu. Chyba, że zmienili nazwę. Poza tym poziom tragiczny - ale to już od wielu lat norma dla tej imprezy. Przerost formy nad treścią. Chyba tylko jeszcze go organizują, żeby gwiazdki i gwiazdeczki TVP mogły się polansować. Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 12:51 Niekoniecznie tragiczny.Rynkowski i Acid Drinkers dali akurat czadu.Rynkowskiemu mogli dac wiecej pospiewac.Spiewal o polowe krocej np od Markowskiej. Wiecej takich arystow jak Rynkowski,Turnau czy Bajor a nie same popeliny i łubudubu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 12:49 nie powiem,udany +:amfiteatr ,Farna,Sojka,Zakopower -:Maryla,Gaweda,prowadzenie Masakra:balet Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 12:53 Na plus zdecydowanie Acid Drinkers,Soyka i Rynkowski. Wiecej takich artystow jak Rynkowski,Soyka, Turnau czy Bajor.Niech festiwal bedzie festiwalem pieknej polskiej piosenki a nie hitami na czasie czy Eska festiwalem.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 21:11 Acid Drinkers na plus? to dlaczego nie wystąpili z premierową polską piosenką,tylko ze zmasakrowanym do granic możliwości coverem tak znanego utworu zagranicznego jakim jest "Hit the Road Jack".. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Festiwal w Opolu 11.06.11, 21:46 co dzisiejszy koncert ma wspólnego z audycją "Lato z radiem''? nic i wydaje się,że jubileusz 40-lecia tej audycji posłużył nie wiedzieć czemu jako pretekst do przedstawienia takiej a nie innej wybranej grupy wykonawców śpiewających obok nowych piosenek nowe wersje starych przebojów,które akurat do ''Lata z radiem' mają się nijak bo '' Chłopiec z gitarą' ,''Malowana lala'' ,''Powiedz stary,gdzieś ty był' czy 'Poszłabym za tobą" to piosenki powstałe w latach 60-ych,na długo przed tym,jak na antenie w 1971 r,pojawiło się "Lato z radiem",..dlatego ten pomysł koncertu oceniam jako zupełnie dziwnie nietrafiony...czekam na koncert piosenek Ewy Demarczyk,mam nadzieję,że nie będzie profanacji tych znakomitych piosenek... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Ania Rusowicz 11.06.11, 22:26 Ania Rusowicz bardzo fajnie poradziła sobie z piosenkami Ady Rusowicz, nawet podobna barwa głosu, wydaje mi się, że wypada zdecydowanie lepiej w piosenkach matki niż Natalia Kukulska w piosenkach Anny Jantar. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Magda Kumorek 11.06.11, 22:53 pieknie wyglada :) I bardzo ladnie spiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Magda Kumorek 11.06.11, 22:55 Zupełmie się nie zgadzam.To powinien być przykład jak można spieprzyć arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Magda Kumorek 11.06.11, 22:58 a mnie sie podobalo. W ogole zapowiada sie ciekawy koncert, bardzo wzruszajacy. Teraz Sonia Bohosiewicz - znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasheya Ania Dąbrowska 11.06.11, 23:05 tragedia!!!!! To nie jest dla niej piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
irina_katodina Re: Ania Dąbrowska 11.06.11, 23:24 Ona chyba w ogóle nie jest w formie ... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Magda Kumorek 11.06.11, 23:04 To jest taki ładny koncert, że zupełnie nie pasuje do Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Magda Kumorek 11.06.11, 23:14 Czartoryska to pierwsza wykonawczyni która nie sprofanowała "wykonów" Pani Demarczyk. Dla mnie ,na chwilę obecną najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Magda Kumorek 11.06.11, 23:19 Mnie, poza Ania Dabrowska, w ktorej cos mi do konca nie pasowalo, pozostale Panie bardzo sie podobaja, lzy mam w oczach co chwila Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Magda Kumorek 12.06.11, 00:25 angazetka napisała: > To jest taki ładny koncert, że zupełnie nie pasuje do Opola. Faktycznie piękny, klimatyczny koncert, przy minimum środków i nie mam tu na mysli wykonawczyń;), wizja koncertu przemyślana od początku do końca, myślę, że to duża zasługa reżyserki Magdy Piekorz. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Magda Kumorek 12.06.11, 00:47 Piękny koncert poświęcony piosenkom Demarczyk, wspaniały klimat i wykonania. Jedynie niesmak i to duży po nieporozumieniu, jakim było zaśpiewanie moich ukochanych "Groszków" przez Anię Dąbrowską. To nie powinno się było wydarzyć. Pozostałe panie- pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Ania Rusowicz 11.06.11, 23:15 moze przez sentyment do jej rodzicow,ale trudno powiem to jest piosenkarka z duzym potencjalem.Bardzo podobna maniera spiewu jaka mial Wojciech Korda,a i to cale szczescie -uroda po mamie.Anka czekamy na plyte! Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Ania Rusowicz 11.06.11, 23:54 dla mnie dwa największe wrażenia dzisiejszego wieczoru opolskiego to zakończony właśnie fenomenalny koncert piosenek Ewy Demarczyk i wcześniej występ Ani Rusowicz. W poprzednim moim poście obawiałem się o wykonania piosenek Demarczyk,jak się okazało bezpodstawnie.Koncert piękny,wykonania tych arcydzieł znakomite,doskonale oddające piękno tych piosenek-faktycznie z wyjątkiem Ani Dąbrowskiej,to było nieporozumienie.Również młoda debiutująca wokalistka Małgorzata Florek nie poradziła sobie z repertuarem z innej jak dla niej epoki.Ale generalnie koncert super,w fachowy,stonowany sposób prowadzony przez Marcina Kydryńskiego. Wrócę do Ani Rusowicz- świetnie wprowadziła nas w lata 60e śpiewając piosenki swojej mamy w niemal nie zmienionej oryginalnej aranżacji z lat 60ych,nawet ubrana w kreację z tamtych lat i poruszająca się na scenie tak jak to robiła ponad 40 lat temu jej mama,do której jest zresztą bardzo podobna.Chętnie będę obserwował jej dalsze poczynania estradowe. Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: Ania Rusowicz 12.06.11, 00:12 No to się pochwalę, w roku 78 lub 79 Ada Rusowicz(super pacjentka, bez żadnego wlewu,przemiła) urodziła syna.To maleństwo, osobiście Wojtkowi Kędziorze i Adzie wydawałam do domu.Wojtek w owych czasach był extra przystojniaka. Ania bardzo podobna do mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Ania Rusowicz 12.06.11, 12:39 Piękny koncert, z klasą! A wspomnienie enity2 też ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Festiwal w Opolu 12.06.11, 23:15 koncert E.Demarczyk super, poza oczywiście Anią Dąbrowską, ona tak zawsze śpiewa, bo miałam wrażenie,że jest po kilku głębszych:( Kinga Preis, te łzy to efekt wzruszenia, dobrej gry aktorskiej, czy jakieś krople zaaplikowane przed występem /ale chyba nie dałoby się tak uwolnić ich działania w ostatniej zwrotce?/ Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 00:49 podobno długie patrzenie prosto w reflektor daje taki efekt niezawodnie :) a może się wzruszyła faktycznie . Koncert cudo - jak za dawnych lat (pamiętacie Zielono mi z piosenkami Osieckiej?...). Najlepsze dla mnie - Bohosiewicz, Czartoryska, Preis, Groniec, Kayah pięknie, ale się mocno pogubiła w aranżu. Dąbrowska tragicznie. Te pieśni są jednak małymi etiudami aktorskimi, powinny je śpiewać aktorki, chociaż Kayah aktorsko też bardzo dobrze. Nasunęła mi się jednak myśl - teraz to takie oczywiste - ubrać wykonawczynię w czarną suknię, dać dobry utwór do śpiewania i efekt gwarantowany. Ale to ONA była pierwsza i oryginalna. Teraz ją tylko naśladują. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 09:03 "ubrać wykonawczynię w czarną suknię, dać dobry utwór do śpiewania i efekt gwarantowany" Dąbrowska jest tego zaprzeczeniem, więc jednak wykonawca też ma znaczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 11:54 Koncert byl przepiekny, klimatyczny,nastrojowy,wzruszajacy, najlepsze wykonanie Kinga Preis, moze dlatego ze lubie te piosenke,ale wzruszenie duze bylo, Ania Dabrowska niby muzycznie ok,ale nie podobalo mi sie.Dla takiego jednego koncertu warto Opole organizowac,nie znalam dobrze piosenek Ewy Demarczyk, teraz na pewno poznam,szkoda, ze artystka nie zawitala do Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 17:00 Chyba niejasno się wyraziłam. Oczywiście, że wykonawca ma znaczenie, kluczowe! Chodziło mi o to, że budowanie nastroju w tym koncercie zostało oparte w znacznej mierze na tym, że wykonawczynie ubrały się jak Demarczyk i zaśpiewały w większości w tej samej poetyce. To dobrze, bo nie zepsuły (w większości) utworów i zbudowały piękny nastrój. Ale to ona była pierwsza, to ona wyznaczyła tę drogę, którą one teraz tylko kopiują. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_may Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 14:54 Koncert przecudowny i też miałam skojarzenie z Zielono mi, w klimacie i nastroju jest pewne podobieństwo. Ale co masz na myśli, że Kayah się pogubiła w aranżu? Wg mnie to było mistrzostwo, ale ja się na muzyce nie znam. Bardzo mnie zastanawia jedna rzecz - powszechna krytyka występu Ani Dąbrowskiej - nie mogę tego zrozumieć. Naprawdę nikomu się nie podobała, oprócz mnie? Mnie zachwyciła i wzruszyła, ale ja uwielbiam jej głos i sposób śpiewania. Zaśpiewała to w swoim stylu. Nie było to śpiewanie jak Ewa Demarczyk, tylko śpiewanie piosenki z repertuaru Ewy Demarczyk. Właśnie nie etiuda aktorska, ale własna wersja piosenki innej artystki. Koncert jako całość to była bajka i nie mogę powiedzieć, żeby mi się któreś wykonanie nie podobało, no ale to są po prostu genialne piosenki, ale dla mnie najlepsze były własnie Kayah, Ania D. i Kinga Preis. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 16:13 mag_may napisała: > Bardzo mnie zastanawia jedna rzecz - powszechna krytyka występu Ani Dąbrowskiej > - nie mogę tego zrozumieć. Naprawdę nikomu się nie podobała, oprócz mnie? Mnie > zachwyciła i wzruszyła, ale ja uwielbiam jej głos i sposób śpiewania. Ja Anię ogólnie lubię, ale coś w jej występie nie zagrało. Miałem wrażenie jakby, przynajmniej na początku piosenki, nie mogła trafić w odpowiednią tonację. > Zaśpiewa > ła to w swoim stylu. Nie było to śpiewanie jak Ewa Demarczyk, tylko śpiewanie p > iosenki z repertuaru Ewy Demarczyk. Właśnie nie etiuda aktorska, ale własna wer > sja piosenki innej artystki. Wydaje mi się, że to wykonanie mogłoby się obronić samo w sobie, ale nie pasowało do całej reszty koncertu. Wszystkie inne wokalistki śpiewały w stylistyce mniej więcej spójnej (właśnie aktorskiej/ poezji śpiewanej - nawet nieaktorki jak Steczkowska czy Kayah), a Ania była z całkiem innej bajki. Gdyby cały koncert był na zasadzie "każda śpiewa po swojemu", z jedną piosenką na rockowo, drugą w stylu country, trzecią na ludowo itp., pewnie wrażenie byłoby inne, a tak wyszedł zgrzyt. Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 16:47 Demarczyk...wiadomo,mistrzostwo swiata, ale tez byly cudne teksty i muzyka,i wykonanie, dzisiaj teksty i muzyke pisza przez jedna noc, wiec co tu spiewac,trzeba krzyczec i duzo sie ruszac i jeszcze balet w tle i to jest wiekszosc dzisiejszego spiewania Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 16:57 I całe szczęście, że nie poszli w tę strone - każdy po swojemu. Aranże Krzesimira Dębskiego i akompaniament tej orkiestry zapewnił pewne bezpieczeństwo, które akurat bardzo dobrze zrobiło temu repertuarowi. Było juz wiele koncertów, w których dano wolną rękę wykonawcom i skończyło się to kompletna katastrofą. Tu spójna wizja, nie odbiegająca znacznie od oryginału i osobowości wykonawczyń dały piękny efekt. Ania nie podobała mi się (chociaż ja bardzo lubię), bo w tych piosenkach trzeba być cały czas "w roli", po prostu grać, a jej wzrok był rozbiegany, nie była skupiona, poza tym jej barwa głosu nie pasowała mi do klimatu tych pieśni. Ktoś mnie tu pytał, dlaczego uważam, że kayah pogubiła się w aranżu. Było to słychać i widać po jej reakcji. Pocałunki Pawlikowskiej są bardzo trudne do zaśpiewania, zwłaszcza w partiach wolnych artysta musi się idealnie rozumieć z orkiestrą. Przez jakiś czas Kayah nie nadążała za instrumentalistami, widac było, że szuka, stara się 'wstrzelić: w rytm. Ale był to niewielki fragment, potem sie odnalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Festiwal w Opolu 14.06.11, 09:28 spacey1 napisała: > I całe szczęście, że nie poszli w tę strone - każdy po swojemu. Aranże Krzesimi > ra Dębskiego i akompaniament tej orkiestry zapewnił pewne bezpieczeństwo, które > akurat bardzo dobrze zrobiło temu repertuarowi. Było juz wiele koncertów, w kt > órych dano wolną rękę wykonawcom i skończyło się to kompletna katastrofą. Tu sp > ójna wizja, nie odbiegająca znacznie od oryginału i osobowości wykonawczyń dały > piękny efekt. Ja nie twierdziłem, że taka koncepcja byłaby lepsza, tylko że była możliwa. Rok temu coś takiego zrealizowano na koncercie piosenek Starszych Panów i efekt faktycznie był średni, ale np. przywoływany tu często koncert 'Zielono mi' też nie był jednorodny stylistycznie, a jest powszechnie uznawany za jeden z najlepszych w historii festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Festiwal w Opolu 14.06.11, 08:54 Ania i jej wykonanie podobała mi się bardzo. Uwielbiam jej oryginalny głos i takie uczucie, z którym śpiewa. Z resztą każda z pań wykonujących piosenki E. Demarczyk, to tak, jak powiedział Kydryński, inna bajka, inna stylistyka, inne światy muzyczne - i to wszystko zagrało przepięknie na tym koncercie. Naprawdę warto było na chwilę przysiąść, zwolnić tempo i się wzruszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
wilmag1 Re: Festiwal w Opolu 13.06.11, 23:50 Piękny koncert. Wiadomo zawsze są jakieś gorsze momenty i występy, ale dla mnie muzyka Ewy Demarczyk jest genialna. Ona oczywiście nie do podrobienia, ale nowe aranżacje i pomysły ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
dickpope Re: Festiwal w Opolu 14.06.11, 14:07 Przecież Ania Dąbrowska nigdy nie potrafiła śpiewać! Ona wydaje z siebie dźwięki podobne do krztuszenia się i chrypania podczas bólu gardła. W piosence Demarczyk wyszło to jak na dłoni, podobnie niekorzystanie wypadła inna popowa gwiazda - Kayah, prezentując poziom rodem ze szkolnej akademii. Z całego koncertu najbardziej podobały mi się wykonania Justyny Steczkowskiej, Kingi Preis, Ani Czartoryskiej i Katarzyny Groniec. Ta ostatnia ma w sobie ogromne pokłady tandety, ale w zetknięciu ze szlachetnym repertuarem potrafi pokazać ogromną klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Ewa Demarczyk zwariowała? 15.06.11, 12:07 Wiele osób próbowało sie z nią skontaktować, nawet były informacje że nie żyje, rozumiem że zeszła ze sceny niepokonana, jak to sie mówi ale mogła by sie pojawić i przynajmniej podziękować za koncert.A nie ukrywa się jakby była ścigana.Skoro Villas nazywa się wariatką i sie z niej nabija (portale onet.pl czy wp.pl wiodą prym) bo ze sceny zeszła to jak zrozumieć zachowanie Demarczyk która ma fanów w głębokim poważaniu.Te peany na jej cześć a ona może to miec gdzieś.W sumie to bardziej pasuje mi zachowanie gwiazd dawnym jak Sipinska Demarczyk zeszly ze sceny niepokonane niz Marylki ktora nie moze ze sceny zejsc i robi sie na nastolatke ale znowu bez przesady.Tyle peanów ostatnio na czesc Demarczyk a ona nawet nie powie skromnie "dziekuje". Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: Festiwal w Opolu 15.06.11, 12:08 Wiele osób próbowało sie z nią skontaktować, nawet były informacje że nie żyje, rozumiem że zeszła ze sceny niepokonana, jak to sie mówi ale mogła by sie pojawić i przynajmniej podziękować za koncert.A nie ukrywa się jakby była ścigana.Skoro Villas nazywa się wariatką i sie z niej nabija (portale onet.pl czy wp.pl wiodą prym) bo ze sceny zeszła to jak zrozumieć zachowanie Demarczyk która ma fanów w głębokim poważaniu.Te peany na jej cześć a ona może to miec gdzieś.W sumie to bardziej pasuje mi zachowanie gwiazd dawnym jak Sipinska Demarczyk zeszly ze sceny niepokonane niz Marylki ktora nie moze ze sceny zejsc i robi sie na nastolatke ale znowu bez przesady.Tyle peanów ostatnio na czesc Demarczyk a ona nawet nie powie skromnie "dziekuje". Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Festiwal w Opolu 15.06.11, 13:48 koncert demarczyk - znakomity i pewnie to zasługa pani piekorz. jak podano jej nazwisko na końcu to jakoś mi się rozjaśniło, czemu jest tak dobrze:) co do wykonań: krytykowana tu dąbrowska - w/g mnie dała radę, zaśpiewała z uczuciem, z rozumieniem tekstu, i choć może nie zachwyciła, to jej występu zgrzytem bym nie nazwała. czartoryska - nie znam tej pani, ale mnie zamurowało, bardzo dobrze zagrała i zaśpiewała, nie dziwaczyła i zamurowanie stąd, że w zasadzie nie widziałam/słyszałam jej nigdzie wcześniej a jest taka dobra. kinga prejs - to mistrzyni, czego się nie dotknie to zamienia w złoto, to jej wykonanie jeszcze parę dni po koncercie dalej słyszę w głowie. łza - lepiej nie wnikać skąd się wzięła, ta pani umie na pewno jeszcze więcej:) steczkowskiej nie słyszałam, to nie podsumuję debiutantka - jak na debiutantkę to może dała radę, ale ogólnie dla mnie słabo, i tylko tyle zostało mi z jej występu a najgorzej kajah - pani przeze mnie może nie ulubiona - tu w tym koncercie kompletnie bez formy, tym gorzej, że przy aktorkach, wyuczonych dykcji, nie połykających końcówek, świetnych w interpretacji - wypadła tym gorzej. na tle steczkowskich i florków byłaby może i gwiazdą, przy profesjonalistkach - widać jej amatorszczyznę. może to też wina tego, że kaja jednak od dłuższego czasu nie śpiewa i wypadła nieco z rutyny? ale te jej stękania, zachłystywania i zjadane głoski mnie rozczarowały. groniec - bez zachwytu ale poprawnie. i tak w całej trzydniówce opolskiej w ogólnym podsumowaniu panie wypadły doskonale. kydryński je ładnie wprowadzał i dzięki temu mieliśmy trochę radości z opola. faktycznie odwrócenie się plecami do nie tylko szołbiznesu ale i do wiernych fanów pani demarczyk - mało miłe, z drugiej strony podziwiam za taką twardość charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Festiwal w Opolu 15.06.11, 15:55 Ewie Demarczyk nie możno odmówić konsekwencji w postępowaniu.To była prawdziwa gwiazda i tylko dzięki temu jest i pozostanie legendą.Gdyby się produkowała dłużej legendą by nie została.Oczywiscie--można tu stwierdzic że i Maryla jest legendą....ale legenda musi mieć w sobie tę tajemnicę i mroczność i takie jakieś nieprzystosowanie się do ogółu,albo wyrastanie ponad ogół. Co do koncertu to też chce się podzielić wrazeniami: otóz najmniej podobała mi się Kayah-a własciwie to w ogóle,popsuła całośc koncertu swoim wykonaniem. No i Dabrowska-też nieszczególnie. Poozstałe panie-przepięknie i mam nadzieję,że Ewie D. gdziekolwiek jest też się podobało.Podobno nie jest niesympatyczną osobą... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Festiwal w Opolu 15.06.11, 17:23 A ja nie podzielam powszechnych zachwytów nad Czartoryską. Tzn. powiem tak: do tej pory znałem ją tylko z bycia celebrytką - narzeczoną Adamczyka ;) i chyba byłem przez to trochę uprzedzony, spodziewałem się kichy, a ona generalnie dała radę. Ale jednak: głos owszem mocny, ale kiedy było mocno i dramatycznie, to barwa robiła się jakaś taka... irytująca. I trochę to było bez własnego pomysłu na piosenkę. W efekcie wyszła taka prawie-Demarczyk - z gatunku tych "prawie" robiących dużą różnicę. Kayah mi się podobała. I pewnie znowu będę wyjątkiem, ale pochwalę też Kumorek. Wielkim głosem się nie popisała, ale wykonywała lekką piosenkę, w której akurat nie o to chodziło. Zaśpiewała tak bezpretensjonalnie i z wdziękiem. Dla mnie na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka7-p Re: Festiwal w Opolu 22.06.11, 15:09 ciekawy festiwal czeka nas również w Katowicach, będzie się działo, jeszcze inne wydarzenia będą miały miejsce podczas polskiej prezydencji, wszystko do zobaczenia na tej stronie link Odpowiedz Link Zgłoś