Dodaj do ulubionych

"Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011

01.07.11, 10:04
Podsumujmy dzisiejsze zmiany:

zniknęły programy łącznie 40 stacji telewizyjnych:
- 16 stacji filmowych bądź ogólnotematycznych: nFilm HD, polsat film, canal+ film, hbo 2, hbo comedy, axn crime, axn sci-fi, TCM (sic !!!), bbc entertainment, tv 5 monde, sci-fi universal, tele 5, wojna i pokój, mgm hd, movies 24, tvp hd
- 6 stacji dokumentalnych: animal planet, travel channel, tvp historia, religia tv, discovery world, discovery historia
- 18 innych: mezzo, zigzap, disney xd, bbc cbeebies, polsat cafe, polsat play, kuchnia tv, domo, tvp sport, eurosport 2, canal+ sport 2, polsat sport extra, orange sport, nSport, espn classic, espn america, sport klub, extreme

Drastycznie zmalała ilość opisów filmów (właściwie ultra krótkich opinii).
Przybyło za to zdjęć.
Objętość gazety zmniejszyła się o 16 stron.

Trzeba mieć niezły tupet, aby ten ewidentny krok wstecz tłumaczyć na drugiej stronie aktualnego numeru ambicjami bycia przewodnikiem po kanałach telewizyjnych, a nie tylko rozkładówką. Wywiad z Wiesławem Godzicem w tym kontekście brzmi wręcz śmiesznie - tak jakby świadomy widz wymagał od programu telewizyjnego mniejszej ilości ramówek kanałów. Jak na "przewodnik" "Telewizyjna" mocno zawęziła swoje horyzonty...

Panie Wojciechu Krzyżaniaku, czy naprawdę uważa pan czytelników "Telewizyjnych" za tak mało inteligentnych? Zrozumiałbym gdybyście te zmiany tłumaczyli odejściem reklamodawców, koniecznością cięć. Jednak to co zrobiliście dzisiaj to arogancja i mydlenie oczu. Naprawdę, miałem Wasz zespół za porządniejszy. Teraz liczę tylko, że w jakiś sposób uda Wam się powrócić d dawnej świetności.
Obserwuj wątek
    • le.chujarek Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 13:20
      > Teraz liczę tylko, że w jakiś sposób uda Wam się powrócić do dawnej świetności

ha ha

ha ha ha ha

świetności, a to dobre!
      ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haha ha !!!
    • ben_k Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 14:05
      no i dobrze; nie muszę już kupować wyborczej
      • mmk9 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 02.07.11, 08:12
        ben_k napisał:

> no i dobrze; nie muszę już kupować wyborczej

w samo sedno, autor zmian jest zapewne agentem innego dodatku z programem, albo wręcz Rzepy ;)
    • stz czujemy się oszukani 01.07.11, 14:18
      Ani zona, ani ja nie możemy znaleźć swych ulubionych kanałów, bo p. Wojciech Krzyżaniak (zapamiętamy to nazwisko, oj zapamiętamy!) uznał za stosowne wcisnąć nam tandetę. Jest piątkkowe popołudnie, rozłożyłem Telewizyjną z programem na najbliższe dni i ku wściekłości obojga nas stwierdzam, że będziemy musieli kupować inną gazetę. Może Rzepa drukuje więcej programów? Kurczę, kilkanaście lat obserwowałem powolny spadek poziomu Gazety Telewizyjnej, ale teraz to już przegięcie.

I w dodatku te kpiny z czytelników na stronie drugiej. Ile trzeba mieć tupetu, by tak traktować czytelników?
      • hajota Re: czujemy się oszukani 01.07.11, 14:26
        Od pewnego czasu korzystam prawie wyłącznie z programów w internecie. Na przykład z tego:
        www.teleman.pl
    • zbyszu Mniej a lepiej??? Bzdury!!! 01.07.11, 14:33
      Nowa "telewizyjna"? No i mamy osiedlowa broszurkę do zapychania klatkek schodowych...

Co czytamy w tzw. wstepniaku pana Krzyżaniaka?
      - " Dla Panstwa wygody..."
      - "Piszemy recenzje z kanałów nieobecnych na naszych łamach" (???)
      - " Oglądajmy telewizje świadomie"
      - "Mamy ambicje być przewodnikem"

Dostałem pięścią po pysku czytając tekst ze str. 2 "telewizyjnej"

Po zmianach nic z tego się Wam nie udało. Idę do kiosku: po "Rzepę" czy "To i Owo'?
    • go_go_yubari Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 15:12
      Żenujące jest to co zrobiliście z programem telewizyjnym, zwłaszcza w świetle tego parawywiadu ze strony drugiej. Nie kupuje Wyborczej dla programu, nie mniej jednak, skoro już był, to korzystałam. Wolałabym większą ilość reklam, niż zmniejszenie objętości o 16 stron. Program jest nieczytelny, nie ma wielu popularnych kanałów, z layoutem też nie trafiliście. Sztywne to i nieciekawe. Osoba odpowiedzialna powinna dostać bęcki od szefostwa.
    • szerpa74 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 15:51
      W pełni się zgadzam z przedmówcami, niestety... To też była kiedyś moja ulubiona TV gazetka, aż do dziś... Ech, tyle kanałów trudno było znaleźć w innych, no i przy okazji gazeta "w komplecie" do poczytania.
      A to co nam dzisiaj Pan Krzyżaniak wepchnął, to woła o pomstę do nieba. I jeszcze te usprawiedliwienia z 2 str, że to niby na życzenie czytelników. Taa, już to widzę, ludzie rzeczywiście chcieli dostać gazetkę krótszą o kilkanaście stron i uboższą o programy 40 kanałów... Bujać to my, a nie nas!
      I jeszcze ten układ graficzny, który wprowadza straszne zamieszanie. Te opisy programów na górze strony, masakra - to wszystko sprawia, że staje po prostu nieczytelny, dostaje się oczopląsu - co grafik tak to zaprojektował? Ślepy? Za dużo zdjęć, za dużo krojów czcionek, różne rozstrzały liter i różne odstępy wersów, za ostra i za cienka czcionka opisów programów zbyt się odróżnia od tej z ramówki - no po prostu graficzny groch z kapustą. Ale i tak główny grzech, to usunięcie mnóstwa kanałów, zamiast wprowadzania dodatkowych (to byłoby ulepszenie, a nie to co nam zaproponowano).
      Oj, Panie K. te wątpliwej jakości zmiany, to takie małe harakiri. Co się stało? Oszczędności, redukcja etatów, zarząd budżet na telewizyjną obciął? Nieładnie, nieładnie, tak się nie traktuje wiernych czytelników, od ...nastu lat kupujących piątkową GW, głównie właśnie dla Telewizyjnej. Sprzedaż nakładu Wam spadnie!

Mam propozycję do wszystkich niezadowolonych - zapchajmy skrzynkę redakcyjną mailami protestacyjnymi dot. telewizyjnej, może to im da do myślenia, bo wątpię czy forum czytają.

PS. do hajota - nie lubię korzystać z internetowych programów, bo jestem leniwa, wolę mieć program na papierku koło pilota, a nie za każdym razem latać do komputera i specjalnie go jeszcze do tego włączać (bo nie chodzi cały czas)...
      • stz Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 16:00
        o to chodzi. Wiemy doskonale, że w internecie można znaleźć komplet programów. Ale chcemy mieć pod ręką, na ławie gazetkę, w której do tej pory zakreślaliśmy te konkretne programy (niekiedy na zwykle mało oglądanych kanałach), które chcieliśmy obejrzeć.

Teraz Wojciech Krzyżaniak pozbawił nas tego swymi durnymi zmianami. Chociaż diabli wiedzą, może to nie jego wina - może szefowie mu kazali, w ramach oszczędności.

Ale oczywiście cena piątkowej Wyborczej pozostała ta sama.
        Zwykłe oszustwo i tyle.
        • stz K....a wasza mać! 01.07.11, 16:04
          Nawet mój ulubiony "Wojna i pokój" wycięliście, gnoje! Ani jednego programu historycznego nie ma!
      • hajota Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 16:02
        > PS. do hajota - nie lubię korzystać z internetowych programów, bo jestem leniwa
        > , wolę mieć program na papierku koło pilota, a nie za każdym razem latać do kom
        > putera i specjalnie go jeszcze do tego włączać (bo nie chodzi cały czas)...

Rozumiem, różne są sytuacje, u mnie akurat chodzi cały czas, a telewizję mogę odbierać na drugim monitorze na biurku, więc wygodnie mi korzystać z telemana. Z początku nie byłam przekonana, ale po paru miesiącach przyłapałam się na tym, że właściwie mogę się obejść bez Gazety Telewizyjnej.
      • zbyszu Cytując Młynarskiego" Co by tu jeszcze..." 01.07.11, 16:25
        Wyslałem 3 e-maile z odpowiednią oceną reform. Dramat. Ubogość. Kradzież! Tak, kradzież programow.

Zapewne i tak to nic nie da. Podobnie działo sie 2,5 roku temu, kiedy cięte recenzje Zarębskiego przenoszono na koniec dodatku. Popełnilem kilka e-maili z opiniami, zapytaniami, propozycjami zmian - zero odpowiedzi - zwyczajna ignoracja.

Teraz ma być lepiej???? Skoro wmawia się nam, że to zmiana na ...lepsze? :-(((
    • blacki55 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 16:22
      Kilkanaście lat z ulubioną gazetą telewizyjną, świetne mini recenzje filmów, (prawie) kompletny program tv z opisami najlepszych programów. Zarówno z opisów, jak i recenzji korzystałem niemalże każdego dnia wybierając przeważnie to co polecała "gazeta". Programy kanałów nFilm i cinemax (wraz z ocenami filmów) nie miał żaden inny przewodnik tv w Polsce.
      Dziękuję Ci "gazeto" za te kilkanaście lat .... Dzisiejsza lektura nowej lepszej gazety telewizyjnej, a w szczególności tekstu Pana Wojciecha Krzyżaniaka, budzi we mnie jedynie niesmak i zażenowanie. Bardzo nie lubię (jak zresztą chyba każdy czytelnik), gdy robi się ze mnie idiotę i/lub traktuje jak ćwierćinteligenta. Panu W. Krzyżaniakowi udała się ta sztuka w pełni. Na szacunek i wierność ze strony czytelników trzeba sobie zasłużyć. Czasami jednak wystarczy jedno posunięcie by je całkiem utracić.
      Dziwny to będzie piątek 08 lipca, pierwszy raz od wielu lat bez "GW" i jego dodatku, przepraszam, PORADNIKA telewizyjnego

pozdrawiam
      były wierny czytelnik
      • zbyszu Zapachniało nekrologiem... 01.07.11, 16:46
        Poradnik Gazety Wyborczej??? Jak ktos napisal na forum "WM": "zapachniało nekrologiem". Dokładnie tak!
      • rinfresco70 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 02.07.11, 19:10
        Kupiłem z nadzieją na cos fajnego, a tu lipa. Jako miłośnik sportu w tv mówię temu wydawnictwu - NIE! Zaledwie trzy programy sportowe to żenada.

Totalne nieporozumienie. W omówieniu mamy zapowiedź transmisji w TVP Sport, ale w gazecie programu tej stacji nie uświadczysz! To kpina nie dobry papierowy program TV. Więcej nie dam się nabrać. Pozostaje przy To & owo.
    • tryb Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 16:50
      Racja. Jak można tak traktowac czytelników. Przecież oczywiste jest, że redakcja szuka oszczędności. Skoro zmniejszono objetość o 16 stron to będa zwalniać dziennikarzy. Ciekawe ilu?
      Przede wszystkim: jestem kibicem sportowym, po odpowiednich kanałach poruszalem się sprawnie dzięki Telewizyjnej. teraz poszukam nowej gazety, króra spełni moje oczekiwania. Wyborczą kupowałem dwa - trzy w tygodniu, w piątki zawsze.
    • never_never Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 19:14
      ten zmieniony dodatek to jest jakiś koszmar
      brak wielu kanałów, które oglądałam, a najbardziej mi brakuje opisów filmów A-Z, wiele razy zdarzyło się, że dzięki nim nie pominęłam interesującego filmu, na który w innym wypadku w ogóle nie zwróciłabym uwagi
      kupowałam regularnie Gazetę właśnie w piątki i soboty, teraz na pewno stracą piątkowego klienta - czy możecie polecić jakiś dodatek telewizyjny, który byłby podobny do poprzedniego wydania Gazety Telewizyjnej?
      • dzidzia_bojowa Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 01.07.11, 20:13
        Z "Gazetą Telewizyjną" pożegnałam się już dawno temu. Odeszłam wraz z Talkami, no może trochę później, ale niewiele. Dodatek po tym czasie niewiele różnił się od tych dodawanych do innych dzienników. Teraz szczerze mówiąc nawet nie wiem jak wyglądał i wygląda. Korzystam z "To i owo" oraz recenzji i opisów filmów na filmwebie.
    • al-bundy Brawa dla pana Krzyżaniaka 01.07.11, 22:49
      Ś.P. Gazeta Telewizyjna (1990-2011). Umarła po długiej i ciężkiej chorobie, dobijana kolejnymi zmianami "na lepsze".
      Kiedyś, jeszcze w dużym formacie to był nie tylko program TV ale coś więcej - wiele b. ciekawych artykułów o kulisach polskich i światowych mediów, obszerne recenzje. Teraz niestety przyszedł czas, aby się z tym dodatkiem pożegnać, czyli -1 czytelnik piątkowej Wyborczej. Podobno "To i Owo" daje radę, trzeba będzie spróbować.
      Szkoda

PS. Do podobnego, żałosnego końca zmierza Gazeta Sport, uporczywie odchudzana i kastrowana z wartościowych treści.
      • goove Re: Brawa dla pana Krzyżaniaka 02.07.11, 07:48
        Sprzedaż całej GW spada więc dla zarządu kilku niezadowolonych z dodatku w poniedziałek czy piątek to mały problem. GW od lat kupowałem tylko w piątki i teraz się to zmieni. Ilością kanałów wspomniane To & Owo daje radę ale błyszcząca celebrytka na okładce jak ze świerszczyka nie daje nadziei na ciekawe teksty.
        • kubissimo Re: Brawa dla pana Krzyżaniaka 02.07.11, 11:38
          no ale te zmiany raczej nie spowoduja wzrostu sprzedazy. Dla wielu osob piatkowa Wyborcza byla jedynym wydaniem, ktore kupowali ze wzgledu wlasnie na Telewizyjna. No to po co maja ja teraz kupowac?
          Mi od wrzesnia odpada czwartkowe wydanie, bo likwiduja Duzy Format :/
    • bernardyn33 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 02.07.11, 12:26
      Witam
      Mi też nie podoba się ta nowa "telewizyjna" po :
      1. Obcięto dużo kanałów telewizyjnych (canal+ tylko jeden a co z canal+ film jak ktoś nie zdarzy obejrzec filmu w pierwszym kanale to ma powtórki w drugim i moze dopasowac sobie czas obejrzenia)
      2. Mało kanałów sportowych (teraz tylko 3).
      3. Promujecie rubrykę seriale i co jest w piątek "Kiepscy" - gdzie kultura.
      4. Mało kanałów tematycznych dokumentalnych tylko programy sztandarowe zostały a gdzie reszta.
      a teraz plusy:
      b. dobrze, że zwróconą uwage na dokument i kulturę

Jeżeli w tej formie gazeta będzie się ukazywać to niestety się pożegnamy. Na rynku prasowym jest dużo innych wydawnictw, które oferują dużo więcej programów.
      Jestem przyzwyczajony do g. telewizyjnej od lat i mnie trochę denerwuje, że co pół roku jest zmiana gazety. Cały czas zmniejszacie kanały, mieszacie strony programów. Już się przyzwyczaiłem do Waszej ramówki a tu zmiana
      Proszę o przywrócenie dawnej starej "telewizyjnej". A jeżeli na papier Was nie stac bo strony zostały obcięte to podnieście cenę np o 50 gr. Ale dawajcie całość ale w dobrej oprawie i całą gamę programów.
      Dziękuje
      • martok1980 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 05.07.11, 11:13
        Dodatek telewizyjny kupowałem ze względu na najlepsze recenzje filmów, czasem się z nimi nie zgadzałem, jednak często się nimi kierowałem przy wyborze filmu. Przede wszystkim były wiarygodne, tego nie miała żadna gazeta, a teraz tego nie ma... Cóż, pozdrowienia dla pana (celowo napisałem z małej litery, z braku szacunku, skoro on nie ma go dla mnie) Krzyżaniaka, który najwyraźniej chciał się czymś w pracy wykazać. Szkoda, że wykazał się głupotą, bo przez jego fantastyczne zmiany sprzedaż na pewno nie wzrośnie.
        Przykro, że Gazety Telewizyjnej zrobił popelinę jakich wiele na rynku
    • michalfin upadła Gazeta Telewizyjna 02.07.11, 14:02
      Zobacz jak się zmieniamy ??
      na jeden dzień są tylko 4 strony z programem zamiast 6 stron, czyli spadło o 1/3

Próbują to rozgrywać PR-owo, że zmieniamy się na przewodnik czy coś tam, ale wiadomo że oszczędzają i tną koszty
      Byłbym gotowy zapłacić za GW więcej byle dostać taką Telewizyjną jaka była jeszcze w zeszłym tygodniu :(
      A tak niedawno dodawali jeszcze nowe programy do druku...
      Wychwalają się że teraz to będzie przewodnik, ale bez dużej części kanałów.
      co to za przewodnik z mapą bez mniej popularnych uliczek, bez znajomości tych mniejszych ulic nie da się dojść do tych popularnych - przewodnik bez wielu atrakcyjnych zabytków ;)

dla mnie brak głównie wielu kanałów sportowych i paru kanałów filmowych - no i nie ma opisów filmów w Alfabecie Filmowym
      TVP 1, 2, Polsat, TVN to mogliby skrócić, wiem że niemożliwe - ja tego prawie w ogóle nie oglądam
      Sport - by były choć relacje sportowe z całego tygodnia w szerszej formie

tak przy okazji jakie polecacie inne gazety TV, ta w Rzepie i coś jeszcze ?
      • baabeczka Re: upadła Gazeta Telewizyjna 02.07.11, 15:05
        No i koniec,
        po ponad dwudziestu latach,
        telewizyjna mnie dobila i jeszcze rada,ze mam ogladac swiadomie,
        a skad pan Krzyzaniak wie,ze tak nie robie?
        ale dzisiejsza telewizyjna mi w tym nie pomoze.
        Trudno,poszukam cos lepszego.
        Po co te dodatki,o wielkich ludziach,palce lizac,o ptakach i co tam jeszcze,
        te poradniczki sa i tak mialkie,powierzchowne,nieprzydatne, jednym slowem kiepskie,nie wiem po co i na co komu,
        Duzy Format znika, Wysokie obcasy traca poziom, co sie dzieje z gazeta?
        zmiana pokoleniowa?
        Do widzenia! Gazeto!
        • kubissimo Re: upadła Gazeta Telewizyjna 02.07.11, 15:29
          "Palce lizac" akurat jest ok
        • stz Duży Format też likwidują? 02.07.11, 16:11
          Skąd ta informacja?
          • kkokos Re: Duży Format też likwidują? 02.07.11, 16:26
            www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=26315&idd=1&strona=2
            • monika790 Re: Duży Format też likwidują? 02.07.11, 17:52
              Niestety tez rezygnuje z wyborczej, to co zobaczylam w piatek,ta podrobke dawnej "telewizyjnej", szkoda,a i Duzy format likwiduja, nie mam slow, o Obcasach nie wspomne,tez zeszly na psy,poleccie jakas gazete z ciekawymi reportazami i wywiadami jak w duzym formacie, nie orientuje sie, bo w sumie tylko ten Duzy format czytalam.
              • nasiznajomi Re: Duży Format też likwidują? 02.07.11, 19:51
                No to nie tylko w piątek, ale też w czwartek nię będziemy kupować podupadającej Wyborczej. Jeśli oni tak bardzo wzmazniają wydanie sobotnio-niedzielne, to może niech się przekształcą w tygodnik.
                • asiak44 Re: Duży Format też likwidują? 03.07.11, 00:55
                  Zdenerwowałam się okropnie po przejrzeniu tego dodatku telewizyjnego, myśłałam, że dostałam jakąś inną gazetę.Też powiedziałam sobie, że szukam innej na przyszły tydzień.To zakrawa na kpinę co zrobiła redakcja. Piątkowa Wyborcza była ostatnią, którą kupiłam. Też myślałam o To i owo, ale sprawdzę też inne telewizyjne dodatki.
              • nasiznajomi Duży Format też zmniejszyli 07.07.11, 17:37
                Właśnie oglądam dzisiejszy Duży Format - zamiast 24 stron jest tylko 16. Zwykłe oszustwo.
                Może by tak zmiana nazwy? Na "Mały Format". Format ludzi, którzy tak oszukują swoich wiernych czytelników, właśnie taki jest.
    • krisfoto Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 04.07.11, 13:29
      Ja też jestem zniesmaczony tym co zobaczyłem zamiast programu TV, ta zmiana mi całkowicie nie odpowiada. Nie kupię więcej!
    • opty2 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 05.07.11, 12:25
      zgadzam się z poprzednimi forowiczami,
      brak programów wielu popularnych kanałów dyskwalifikuje GT ,
      brak opisów filmów od A do Z również (do tej pory było zaletą),
      a wybór (niby) najlepszych propozycji filmowych ogranicza się tylko do kilku podstawowych kanałów i gdyby tylko tym sie kierować bez czytania samodzielnego, to okazuje się, że Ale kino! w ogóle niczego ciekawego nie proponuje (przykład z soboty),

pewnie jak większość też zrezygnuję z GT,
      nic czytelników tak nie denerwuje, jak robienie z nich idiotów
      • ggaadd Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 05.07.11, 12:48
        Gazetę Wyborczą kupowałem w piątki tak naprawdę dlatego że jest Gazeta Telewizyjna. Ale chyba ulegnie to zmianie ponieważ nowa formuła jest do bani. Przede wszystkim jak można nie dawać programu m.in. TVP Sport oraz Polsat Film?
    • cava Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 05.07.11, 14:21
      Kiedyś kupowałem Wyborczą codziennie. Kilka lat temu zrazili mnie i przerzuciłem się na Rzepę (ideologicznie dalej, ale przynajmniej porządne strony ekonomiczne). Kupowałem Wyborczą tylko w piątki dla Telewizyjnej. Miałem zaufanie do recenzentów filmów. Teraz to dramatycznie ograniczyli. Wyborcza straciła ostatni atut. Adieu.
    • blue.berry Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 05.07.11, 15:35
      a i ja się tez pożegnam z programem tv GW. bo po co mi "przewodnik" w którym nie ma programów które oglądam. no i fakt - artykulik o tym, jak to zrobią nam lepiej "przewodnikiem po świadomej tv" w kontekście zawartości tegoż, jest po prostu obraźliwy.
      sobotnią GW przestałam kupować już jakiś czas temu na okoliczność coraz większej żenady jaką znajdowałam w WO. przestanę kupować i piątkową.
      droga GW - piątkowe wydanie było ostatnim jakie kupowałam:)
    • never_never Odpowiedź p. Krzyżaniaka 05.07.11, 16:30
      Tak jak ktoś sugerował w którymś z postów, napisałam "protest" na adres rtv@agora.pl i dostalam bardzo szybko odpowiedź od pana Krzyżaniaka, za co dziekuję. Okazuje się, że zmiany są wymuszone decyzją o ograniczeniu ilości stron, ale za dwa tygodnie planowane jest wprowadzenie poprawek, więc może piszcie maile pod powyższy adres (wszystkie kanały nie wrócą, ale może będzie można wymienić niektóre?)
      • kkokos Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 05.07.11, 21:08
        dostalam bardzo szybko odpowiedź od pana Krzyżaniaka, za co dziekuję. O
        > kazuje się, że zmiany są wymuszone decyzją o ograniczeniu ilości stron,

a to niespodzianka! naprawdę nikomu nie przyszło do głowy, że chcieli zaoszczędzić - nikomu!

ale za
        > dwa tygodnie planowane jest wprowadzenie poprawek, więc może piszcie maile pod
        > powyższy adres (wszystkie kanały nie wrócą, ale może będzie można wymienić niek
        > tóre?)

czyli normalne sondowanie rynku, ile jest w stanie znieść. skasować pół gazety, przywrócić jedną piątą tej połowy "na życzenie czytelników" i pan krzyżaniak napisze kolejnego wstępniaka, w którym udowodni, jak to gazeta otwarta jest na sugestie czytelników i wszystko dla ich dobra. a czytelnicy się ucieszą, bo wszak widzieli, że może być gorzej.

żenada
        • opty2 Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 07:30
          dobre, kkokos :)
          ewidentnie biorą nas za inteligientnych inaczej

ps. ja tez napisałam protest (tylko na inny adres)
          jeszcze nie dostałam odpowiedzi he he
          • marslo55 Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 09:51
            opty2 napisała:
            "ewidentnie biorą nas za inteligientnych inaczej"
            Widzę tu dużą otwartość na zmiany. Teraz pewnie zrobią akcję promocyjną w stylu Lay's - zaproponują, żeby protestujący sami zaprojektowali nową "Telewizyjną", wybiorą cztery najlepsze propozycje, oddadzą pod głosowanie czytelników i zwycięzca będzie mógł zaprojektować dwie ostatnie strony Poradnika zgodnie ze swoim gustem. Wuala.

• martok1980 Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 11:07
          dostałem taką samą odpowiedź. Dodatkowo napisano mi ze zmiany podyktował zarząd
          • kubissimo Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 14:16
            to moze niech pan redaktor przekaze zarzadowi wydruk z tego forum?
          • kkokos Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 18:10
            martok1980 napisał:

> dostałem taką samą odpowiedź. Dodatkowo napisano mi ze zmiany podyktował zarząd

i najprawdopodobniej tak jest.

sama tu się przejechałam po panu krzyżaniaku, ale to przecież prawda, że w korporacji tak to działa: ktoś z góry podejmuje decyzje kierując się wyłącznie - wyłącznie! - papierowymi oszczędnościami, bo ma doprowadzenie do oszczędności zapisane w swoich celach na ten rok i jak celów nie zrealizuje, nici z premii. to, że spadnie piątkowa sprzedaż (czyli gazeta straci w dłuższym okresie), a wizerunkowo dostanie po pysku, nie ma dla tego kogoś z góry znaczenia, bo akurat o tym nie było wzmianki w jego celach na ten rok i z tego nie będzie rozliczany.

w końcu wielu z tu piszących też zapewne ma szefów idiotów, niesłuchających argumentów "z dołu"....

tylko że może w tej sytuacji lepiej by było, by pan krzyżaniak nie pisał takich wstępniaków - bo dzięki temu tekstowi skupiło się na nim znacznie bardziej, niż na to (być może) zasłużył...
            • martok1980 Re: Odpowiedź p. Krzyżaniaka 06.07.11, 19:30
              kkokos napisała:

> martok1980 napisał:
              >
              > > dostałem taką samą odpowiedź. Dodatkowo napisano mi ze zmiany podyktował
              > zarząd
              >
              >
              > i najprawdopodobniej tak jest.
              >
              >
              > w końcu wielu z tu piszących też zapewne ma szefów idiotów, niesłuchających arg
              > umentów "z dołu"....
              >
              > tylko że może w tej sytuacji lepiej by było, by pan krzyżaniak nie pisał takich
              > wstępniaków - bo dzięki temu tekstowi skupiło się na nim znacznie bardziej, ni
              > ż na to (być może) zasłużył...
              facet z górki nie ma. Jest między młotem a kowadłem, co by nie zrobił i tak on dostanie po tyłku od czytelników i od zarządu. W artykule mógł po prostu wyjaśnić, że zmiany spowodowane są cięciami ekonomicznymi (czyli cwaniakami w białych kołnierzykach), to pewnie ludzie (ze mna włącznie) nie denerwowaliby się
    • koniepobetonie Mnie się nie podoba nowa wersja. 06.07.11, 22:29
    • pepsic Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 07.07.11, 14:12
      To może ja się wyłamię. Otóż zmiana dodatku telewizyjnego nie wywarła na mnie większego wrażenia, ani zaskoczenia, zresztą nie pierwsza i nie ostatnia, jak mniemam. Już dawno straciłam do GW serce, do jej braku obiektywizmu, co zważywszy na jej solidarnościowy rodowód i minioną bezpowrotnie opiniotwórczość wielce smuci. Wojciecha Krzyżaniaka specjalnie bym się nie czepiała, zrobił to, co mu kazano, tj. cięcia po kosztach z powodu spadku nakładu z ww. powodu, jak również za sprawą powszechnego dostępu do internetu. Poza tym wygląda na rozsądnego człowieka, co wynika z jego telewizyjnych felietonów i przeprowadzanych wywiadów. Zrobił to, co odgórne czynniki nakazały, prawdopodobnie wbrew sobie.
      Co do likwidacji Dużego Formatu, w załączonym linku zaznaczono, że dodatek nadal będzie się ukazywał , ale w zmienionym kształcie, po przerwie.
      • jerzorek.lysy Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 11.07.11, 00:21
        Telewizyjna schodzi całkiem na psy. Po to jest wydanie papierowe, żeby sobie internetem głowy nie zawracać. To albo całkiem z niego zrezygnować, albo wydawać porządnie. Nie mam tu na myśli artykułów, bo są ciekawe i coś wnoszą. Mam na myśli quasi-program tv. Teraz jest okrojony do granic przyzwoitości. Redakcja może być pewna, że niedługo straci moje 2 i pół złocisza i chyba zresztą nie tylko moje.
    • michalfin Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 08.07.11, 11:50
      zgodnie z protestem nie kupiłem dziś GW, ciekawe ile wyniesie dziś sprzedaż...

w Rzeczpospolitej więcej opisów filmów niż w obecnym pseudo-dodatku GW, więcej kanałów sportowych :) ale to ciągle tylko 38 kanałów
      pozostaje jeszcze To&Owo - niestety
      • martok1980 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 08.07.11, 21:07
        ja tez nie kupilem. Niestety nawet nie zauważą naszego protestu, ale próbować warto
        • madziulec Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 10.07.11, 13:28
          To okropne, ze siec Biedronka wydaje lepszy program telewizyjny niz GW...
    • kol.3 Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 10.07.11, 22:57
      Oj ludzie, rzućcie okiem na giełdę, akcje Agory lecą na pysk. Od dawna prowadzono politykę cięcia kosztów, byle taniej. I to był początek końca. Z gazety opiniotwórczej zrobiła się tandetna niechlujna gazetka pisana przez amatorów. Szkoda gadać.
    • thorgal_aegirsson Re: "Gazeta telewizyjna" - zmiany z 1.07.2011 12.07.11, 23:46
      Heh, nie zaglądałem na FT od jakiegoś czasu i widzę, że moje "WTF?" po otwarciu Telewizyjnej nie było odosobnione. Kiepsko to widzę.
    • stz nieznaczna poprawa 15.07.11, 15:27
      W wydaniu z 15 lipca minimalne zmiany. Wróciły m. in. programy TVP Historia i Discovery Historia, a z filmowych TCM.

Nadal jednak jest to śmieciowa wersja dawnej "Telewizyjnej". Obawiam się, że do poprzedniej formuły (z licznymi ocenami poszczególnych filmów) oszczędzająca na wszystkim Agora już nie zechce powrócić.

W związku z powyższym życzę tak traktującemu stałych czytelników koncernowi WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO.
      • cava Re: nieznaczna poprawa 19.09.11, 10:29
        Czyli nie warto wracać do wyborczej
    • zbyszu "Gazeta telewizyjna" -kolejne zmiany z 07.10.2011 08.10.11, 15:57
      Hmm...jest coraz lepiej (na kiepszczyźnie). Od wczoraj:
      - więcej opisów filmów
      - ładny, przejrzysty "fejs"

Do tego ciagle "Sport na zywo" i "Filmowe A-Z"...Na bezrybiu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka