Dodaj do ulubionych

Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ?

01.07.11, 20:33
O dzisiejszej "zmianie" w Gazecie Telewizyjnej nie będę się wypowiadał (regulamin forum - zabrania się bluzgania itp.).
Zadam więc pytanie konstruktywne - jaki inny dodatek (tylko nie "poradnik") telewizyjny polecacie ?
No bo od kolejnego piątku coś innego trzeba będzie wybrać...
Gdzie jest więcej programów, opisów itd.
Mam przynajmniej taką nadzieję, że jakiś wybór jest. Tak to jest jak się człowiek od lat zasiedział przy jednym tytule, ze nie wie co na rynku tv guide'ów słychać.

I jeszcze prośba - jak do GW dotrze co dziś stracili i za jakiś czas znów zechcą wrócić do dawnego kształtu Telewizyjnej, dajcie znać na forum.
Obserwuj wątek
    • mist3 podpisuję się pod apelem:) n/t 01.07.11, 20:43
    • marzeka1 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 01.07.11, 22:18
      Kupuję TVcyfrowy, od razu zawsze na 2 tygodnie, jest tam większość interesujących mnie programów; dużą ofertę ma też "TO i OWO".
    • bajbus75 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 01.07.11, 23:53
      Jak wiadomo cały pomysł z fajna gazeta telewizyjna został przez zgodę sciagniety żywcem z dziennika wiec polecam dodatek piątkowy dziennika.
      • kubissimo Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 02.07.11, 01:38
        hę?? Wybiorcza miala bardzo dobra gazete telewizyjna w czasach, kiedy jeszcze nie bylo Dziennika na swiecie :)
        • bajbus75 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 02.07.11, 08:29
          Tak, tylko wielka przemiana gazety telewizyjnej na "przyjazniejsza czytelnikowi" (wtedy dodali z 20 programów które teraz zabrali) zbiegła się ze zmianami w Dzienniku i nowym właścicielem.
        • zbyszu Śp. Gazeta Telewizyjna 02.07.11, 13:57
          Dokładnie zjazd Telewizyjnej rozpoczal sie, gdy upadł agorowy projekt gazetki codziennej bodajże "Nowy Dzień" i wówczas makiete i formę ichniego dodatku telewizyjnego przeniesiono do Wyborczej (zmiejszono format, ograniczono recenzje, itp).

To co stalo się wczoraj to już pogrzeb.

Wywiesic nekrolog.

PS. Co więc wybrać? Rz? To i Owo?
    • kubissimo Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 02.07.11, 01:37
      ja lubilem dodatek do Dziennika Gazety Prawnej, ale bardziej ze wzgledu na czesc poswiecona kulturze (duzo recenzji plyt i ksiazek i to niekoniecznie bestsellerow). I dokladnie w tym samym czasie zdecydowali sie na zmiany i tez sie z nimi zegnam, bo wycieli wszystko co dobre :/
    • orszula1.0 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 02.07.11, 07:47
      W zamian pozostanie szukanie recenzji w google:) Bo skądś muszę się dowiedzieć wstępnie, co oglądać i co można pozwolić oglądać dzieckom. Wtedy też dojdę do wniosku, że piątkowa "Wyborcza" do szczęścia potrzebna nie jest, bo resztę też znajdę w necie. Recenzji i "streszczeń" filmów brakuje mi najbardziej.
    • bajbus75 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 04.07.11, 07:41
      Kupiłem to & owo ale to nie to. Brak np. TVP seriale. Szukam dalej.
      • ja27-09 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 04.07.11, 10:01
        Dużo programów jest w gazetce biedronkowej "Kropka", ale recenzje filmów, seriali i innych programów są... biedronkowe :(
        Ale generalnie przecież i tak nic nie ma w tej telewizorni.
        • martok1980 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 05.07.11, 11:21
          czyli co w zamian, To&Owo?
          trzeba sprawdzić w piątek
          • goove Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 16.07.11, 07:06
            Recenzje filmów również biedronkowe. To co polecają na wieczór to aż zęby bolą.
            • madzialena22 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 01.08.11, 13:01
              sorry ale co mnie recenzje obchodzą...

sama wiem, co chcę oglądać.. czytam sobie opisy filmów, a nie oglądam tego, co każą oglądać...

poza tym sorry ale kiedyś kupowałam jakiś tam program... jeszcze gwiazdeczki było jest super, co beznadziejne itp.. (też podobnie jak w biedronkowym, ale więcej tych gwiazdek było)
              i jakoś jako te super zaznaczano filmy typu Gwiezdne Wojny, Harry Potter, Matrix, Rocky i inne tego typu, których nie obejrzałabym nawet przez 5 minut...

więc proszę Cię... recenzje hehe..
              a tym programie mi pasują programy, wszystko jest czytelne itp..
    • szwampuch58 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 05.07.11, 14:06
      To jak to jest na rynku czasopism,same dodatki?
      Nie ma z prawdziwego zdarzenia gazeta telewizyjnej jak np:
      www.burdadirect-abo-service.de/tv-spielfilm/23/home/
    • elpe3 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 14.07.11, 11:03
      abrams napisał:

> O dzisiejszej "zmianie" w Gazecie Telewizyjnej nie będę się wypowiadał (regulam
      > in forum - zabrania się bluzgania itp.).
      > Zadam więc pytanie konstruktywne - jaki inny dodatek (tylko nie "poradnik") tel
      > ewizyjny polecacie ?
      > No bo od kolejnego piątku coś innego trzeba będzie wybrać...
      > Gdzie jest więcej programów, opisów itd.
      > Mam przynajmniej taką nadzieję, że jakiś wybór jest. Tak to jest jak się człowi
      > ek od lat zasiedział przy jednym tytule, ze nie wie co na rynku tv guide'ów sły
      > chać.
      >
      > I jeszcze prośba - jak do GW dotrze co dziś stracili i za jakiś czas znów zechc
      > ą wrócić do dawnego kształtu Telewizyjnej, dajcie znać na forum.

Pod powyższym mogę się tylko podpisać. Od dwóch tygodni zgrzytam zębami otwierając GT i już zacząłem się rozglądać za jakimś zamiennikiem. Nie wiem, co spowodowało zmianę - względy oszczędnościowe? Jeśli tak, to pomysł raczej chybiony - ja w każdym razie kupowałem piątkową GW głównie ze względu na ów dodatek i teraz pewnie przestanę; myślę, że nie będę tu odosobniony. Być może Redakcja zechce jednak dokonać "second thought" i przywróci poprzednią wersję - to nie wstyd przyznać się do błędu!
    • default Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 14.07.11, 14:00
      Odkąd zmieniłam operatora na "n" prawie przestałam korzystać z papierowego programu, bo to, co można sobie wyświetlić na ekranie tv jest w zasadzie zupełnie wystarczające (w Cyfrowym Polsacie często program był niekompletny, czasem po prostu wyświetlało się "brak informacji o programie" i cześć). Tu jest wszystko - ale brak mi tego co lubiłam niesłychanie w Wyborczej - minirecenzji filmowych, ułatwiających selekcję... W "n" info o filmach i programach jest bardzo dokładne, ale raczej nie zawiera oceny (no chyba że wzmiankę "nominowany do Oscara" czy coś w tym guście). Poza tym jednak mimo wszystko jakoś wygodniej było mi zajrzeć po prostu do gazety...
      • mmascarpone Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 15.07.11, 08:27
        Ja dziś pierwszy raz nie kupiłam piątkowej Wyborczej i czuję się co najmniej dziwnie.JUz 2 tydzień testuje ToiOwo i wciąż się łudzę ,że Telewizyjna jeszscze się opamięta
        • agmiepa Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 15.07.11, 15:12
          Kupiłem chyba z 6-7 tygodników i dwutygodników. Nie tędy droga - nie interesuje mnie, że np. Richard zasnął na nocniku, a P.M. zaczął pić wódkę. O tym można czytać w portalach plotkowych. Potrzebny jest dobry program ze zwięzłym opisem. Tak było dotąd (nie szkoda Wam - Wydawcom - zmarnować swój dorobek!). Może opamięta się, może powróci!!!!
          • bernardyn33 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 15.07.11, 15:41
            Witam
            Dziś tj 15 lipca kupiłem Gazetę z programem i są zmiany
            Na tych samych stronach upchano na silę więcej programów tv. i to stało się nieczytelne.
            Nie rozumiem też dlaczego np Canall+ film program zaczyna się od godz. 12.
            Jeszcze raz proszę o więcej stron chociaż jedną. Np nie ma sportu. Była notka że na Eurosport2 jest mecz snookera z udziałem polaków ale programu niet. I co z gazety zero wiadomości. Ja wiem że jest okres letni.
            Teraz mam urlop na trzy tygodnie i nie będę kupował Gazety ale jak wrócę kupię jedne wydanie.
            Jak nic się nie zmieni to się żegnamy Sorry.
    • madzialena22 Kropka 15.07.11, 17:16
      Ja zawsze kupuję Kropkę (z Biedronki) i nie narzekam.. a co Wy tak od tej GW się nie możecie odkleić? ;)
    • baabeczka Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 05.08.11, 14:15
      Czy wszyscy,ktorzy kupili dzisiejsza gazete maja wybrakowana telewizyjna?
      bez programu soboty,niedzieli i poniedzialku?
      Oszczednosc?
      Brak?
      • bajbus75 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 06.08.11, 08:30
        Nikt już nie kupuje wyborczej w piątki więc nikt ci nie odpowie.
    • bajbus75 to & owo 08.08.11, 20:38
      Polecam nowe, tuningowane to & owo, taka namiastka dawnej wyborczej.
    • zbyszu Śp. Gazeta Telewizyjna - reanimacja od wrzesnia??? 29.08.11, 18:46
      Wraca stare? Być może tylko namiastka, ale chyba zrozumieli swoje błędy.

Od wrzesnia do "Telewizyjnej" mają wrócić omówienia filmów "A-Z" - bedzie wiecej programów (chyba o całe 3) oraz "przejrzysty" układ (jaki więc był dotąd?).

Tak przynajmniej zapowiadają a jak bedzie?

Mimo wszystko zostałem przy "T" - choc trochę osłodzili mi zmiany wprowadzeniem specjalnej strony z wszystkimi (prawie) relacjami na żywo w sporcie.

Czekamy do piątku?
      • ben_k Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - reanimacja od wrzesn 30.08.11, 12:47
        jak ktoś kupi wrześniowe wydanie niech je skomentuje. Jak będą sensowne omówienia filmów, to może się skuszę
    • zbyszu Gazeta Telewizyjna - prawie zmartwychwstanie 02.09.11, 19:25
      Czekałem cały dzień, aby nie pisac post po poście, ale trudno. Jak widać krytykować łatwiej.

Są zmiany w "Telewizyjnej": - na lepsze. Oczywiscie na tyle, na ile pozwala drasrycznie zmniejszona objętosc (40 stron). Choć u konkurencji tez okrojone dodatki (Rz, Dz)

Zatem:
      - wróciły Filmy od A do Z (3strony, ponad 250 recenzji)
      - rzeczywiscie przejrzysty program (też programów dokumentalnych, gdzie dotąd był bałagan)
      - program Polskiego Radia II przy każdym dniu tygodnia
      - już 56 programów stacji (przypomnę, że po zmianach było tylko 39). Można? Można!!!

Choć trochę dobrego wróciło...no i mamy (z tego sie cieszę najbardziej) stronę ze sportowymi relacjami na żywo!!!
      • goove Re: Gazeta Telewizyjna - prawie zmartwychwstanie 03.09.11, 12:04
        I co z tego, że wróciło A-Z skoro odbyło się to kosztem strony z opisami filmów dokumentalnych, strony z kulturą i jeszcze jednej strony?

Obecnie są trzy strony do poczytania i program TV. Ostał się tylko felieton M. Ogórka. Tak źle jeszcze nie było.
    • ekran33 Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 05.05.12, 08:35
      Wyborcza nie reaguje na wpisy czytelników gazety. Gazeta telewizyjna robi się coraz bardziej nieczytelna. Redakcja upycha na 40 stronach coraz więcej programów (za to brawo), ale przez to jest to nieczytelne (wielki minus). Niektóre opisy programy zaczynają się nie od początku nadawania programy tylko od np. 9.00 11.00 (pogarda dla czytelników). Wiem gazeta jest dla inteligentów a oni rano pracują!!!!!!!!!!!!!!!! Sport tylko4 programy a "trybuna kibica" to żenada. Uważacie, że sport to tylko piłka nożna a gdzie reszta. Teraz polskie siatkarki grają o Olimpadę (zero informacji) (dno). Rubryka "filmy od A do Z" do likwidacji. Pół roku nie kupowałem telewizyjnej. Wczoraj kupiłem i co coraz gorzej. W jednej gazecie umiecie wyjść do czytelnika np. chwała za sobotni magazyn, wielki minus za piątkową telewizyjną.
      CZEKAM NA POPRAWĘ. Kupię telewizyjną we wrzesniu i zobacze jak nie to się pożegnamy.
      NA ZAWSZE.
    • tawananna Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 05.05.12, 13:37
      A mnie zwyczajnie smutno. Pamiętam "Gazetę Telewizyjną" z dawnych czasów (ile lat temu to było? 8? 10? więcej) - była bezkonkurencyjna, z A-Z i przede wszystkim ciekawymi artykułami i felietonami. Pewnie się to nie sprzedawało... ale i tak mi szkoda.
    • wendrowczyk Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 06.05.12, 12:25
      Jest cała masa tanich, a czasem nawet darmowych tygodników telewizyjnych. Ja kupuję Tele Tydzień.
    • l.george.l Re: Śp. Gazeta Telewizyjna - co w zamian ? 07.05.12, 10:02
      Oto najlepszy program TV
      play.google.com/store/apps/details?id=pl.wp.programtv&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInBsLndwLnByb2dyYW10diJd
      Oczywiście jest jeden warunek" trzeba mieć smartfona lub tablet z androidem. Takiego programu nie zastąpi żadne wydanie papierowe, choćby z tego powodu, że gazeta nie zadzwoni i nie przypomni nam o filmie czy programie, na obejrzeniu którego nam zależy. Czas papieru minął, trzeba się z tym pogodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka