Dodaj do ulubionych

Telewizja Polsat

27.08.11, 22:18
przyznam, że kojarzyła mi się głównie z "Kiepskimi" i "Rodziną Zastępczą"
oceniałam tą stację jako telewizję tanią, w sumie sama nie wiem czemu, chyba dałam się zmanipulować :)

przypadkiem od kilku tygodni obserwuję Polsat, ostatnio już bardziej z wyboru i
"Polsat News" to wg mnie najlepsza stacja w swojej kategorii, tvn jest zbyt amerykański, tvp info zbyt skostniałe.. Polsat News jest naprawdę niezłe, bardzo nawet bym powiedziała

Ramówka - a raczej zapowiedź na jesień, na wszelkim portalach plotkarskich komentowany był jak zwykle tvn.. a ja osobiście uważam, że zapowiedzi Polsatu są o niebo lepiej zrobione, fajnie, z pomysłem, radośnie

Porównuję sobie Polsat sprzed 7 lat, sprzed 3 lat z tym co jest teraz, to jest niebo a ziemia, właściciel coraz odważniej poczyna sobie na rynku, stacja bardzo się zmieniła na korzyść moim zdaniem i nie wiem czemu jest praktycznie pomijana w sieci, w prasie
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Telewizja Polsat 28.08.11, 11:44
      Mało oglądam telewizji; jednak faktycznie wiadomości wolę ostatnio z Polsat News; TVN24 nie da się już oglądać; TVPInfo - jakieś takie staroświeckie.
      • pawel-strzalka Re: Telewizja Polsat 28.08.11, 12:42
        A ja Polsat News nie mogę strawić. TVN24 ma swoją markę, na której jedzie. TVP Info jest tak słabe, że ciężko się ogląda. Natomiast Polsat News strasznie się sili. A im bardziej się sili tym mniej im wychodzi. Widać to było przy piątkowej "debacie". Bardzo chcieli błyszczeć tego wieczora ale gdy okazało się, że będzie tylko Tusk i Pawlak to inne media olały temat. Polsat News natomiast od piątku przeżywa "debatę" jak dziecko nowe klocki. Do tego jeszcze dochodzą słabe merytorycznie materiały. Całość niestety nie do przejścia dla mnie.
        Natomiast co do "głównego" Polsatu, to fakt że sporo się tam zmienia. Ale za stacją wciąż ciągnie się smród DiscoPolo. I pewnie ciągnąć się będzie dopóki ze stacją kojarzone będą takie osobowości jak Ibisz czy Cichopek.
    • ksywa Re: Telewizja Polsat 28.08.11, 14:56
      Tak to jest kiedy wsród odbiorców królują tzw. kalki myslowe i obiegowe opinie, których nikt nigdy nie uzasadnił, ale 80 proc. przyjmuje za swoje, bo przynajmniej nie trzeba się wysilać. Przyjeło sie po prostu, ze TVN to wyższa półka, a jak ogladasz Polsat tos wieśniak. TVN jest tak samo ludyczny jak Polsat, tylko nieco lepiej opakowany (choc nie zawsze). Media zgodnie robią im lepszy PR i tyle.
      Z Polsatem kojarzeni są Ibisz i Cichopek? No straszne... Niech mi ktoś wykaże wyższośc nad nimi Janiaka i Gardias:-/
      PS: TVN jest lepsze w jednej ciekawej konkurencji - jest stacją cudownie autotematyczną, bez cienia żenady.
      • ewa9717 Re: Telewizja Polsat 28.08.11, 22:01
        Od czasu do czasu próbuję obejrzeć na Polsacie jakiś film i do czerwoności mnie wkurza, że oni tam chyba o takim wynalazku jak zegarek nie słyszeli.
        • the_dzidka Re: Telewizja Polsat 29.08.11, 11:47
          O tak, biją rekordy opóźnień :-/
          Ale mało tego. Wg niepisanej zasady, na wszystkich kanałach ichnie główne wydania wiadomości, niezależnie od tego, jak zwane, rozpoczynają się z żelazną punktualnością. Ma być 19:00, jest 19:00, choćbyś się człeku skichał (pomijam kwestię jakichś awarii czy zdarzeń losowych). Natomiast polsatowskie Wydarzenia parę razy spóźniły się o kilka minut, bo wszak trzeba było reklamy do końca pokazać...
      • riki_i Re: Telewizja Polsat 29.08.11, 12:40
        Ksywa, a Nina T. to też kalka myślowa? Ta baba rządzi rozrywką w Polsacie, a jaki ma gust to wiemy. Nie nazywajmy szamba perfumerią, jak powiedział Papcio
        • ksywa Re: Telewizja Polsat 29.08.11, 13:45
          nie, to nie kalka myslowa
          to rzucanie wytartymi hasłami:-) 'jaki ma gust to wiemy' [ja nie wiem, wiem za to, ze rządziła też rozrywką w TVP kilka lat temu, a jakoś od tamtego czasu mimo jej trwałej NIEobecności poziom rozrywki tamże jest stale krytykowany]
          wszyscy wszystko swietnie wiedzą i trzymają się jednego, ze Polsat i Nina T. czyli "baba" to zuoooo, a TVN to cycuś nie telewizja, bo tam nie ma baby tylko miszczu Miszczak
          "tysiace much nie mogą się mylić" - skoro już powtarzamy komunały:-)
          • riki_i Re: Telewizja Polsat 30.08.11, 17:40
            Jak dla mnie Miszczak jest gorszy od Niny T., bo kreuje się na yntelektualistę, a robi dokładnie to samo co ona. Nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka