roks30 04.07.12, 22:43 Byłam bardzo ciekawa kto oprócz M. Gessler będzie w jury no i się zawiodłam. Nie lubię tej Starmach strasznie mnie irytuje i nudzi, a ten facet to w ogóle nie wiem kto to. Ogólnie nic ciekawego jak na razie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 06.07.12, 11:12 roks30 napisała: > Ogólnie nic ciekawego jak na razie. Na razie to nic się nie dzieje;) Nawet jeśli Starmach i Moran wypadną blado jako showmeni, bo jednak takich umiejętności trochę oczekuje się od jurorów w podobnych show, to i tak wiadomo, że lokomotywą jest Gessler i nadrobi:) Odpowiedz Link Zgłoś
de_mo_lka Re: Masterchief-edycja polska. 08.07.12, 08:01 jeszcze się nie zaczęło a już krytyka! dajmy szanse, zobaczymy co z tego wyjdzie, kto lubi Gesslerową to będzie oglądał, kto jej nie lubi będzie oglądał i cierpiał, a potem krytykował na forum Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 18.07.12, 13:04 są też ludzie, którzy po prostu nie będą tego oglądali :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Masterchief-edycja polska. 08.07.12, 22:09 A mnie bardziej ciekawi, na której edycji będzie się wzorować formuła. Amerykańska np jest pełna napinki, a jurorzy jak jeden mąż są prze-chamscy, obcesowi i próbują się wylansować. Byłabym miło zaskoczona, gdyby program przypominał brytyjski oryginał, ale skoro formułę kupiło TVN, to raczej nie nastąpi. Spaprali 'Come Dine with Me', spaprzą i Masterchefa :( Acha - trzeci juror to zasłużony francuski kucharz i właściciel knajp, więc może dla niego będzie warto oglądać. A sponsorem programu jest Makro :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 18.07.12, 13:06 ja widziałem wersje australijska i byla bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Masterchief-edycja polska. 09.07.12, 09:17 Tez nie lubie Starmach.. Wiesci niosa, ze dostala sie do tvn-u przez konkurski, ktory był z góry ustawiony. A ten facet jest bardzo antypatyczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Masterchief-edycja polska. 15.07.12, 09:51 Też nie przepadam za Stelmach, ale już zupełnie nie rozumiem dlaczego ten program MUSI prowadzić Gessler, a potem opowiadać w TVN`ie jak ona to z czasem nie wyrabia i jak na tym cierpi rodzina. I teraz reklamować już wszystko od proszków na trawienie po film dot kuchnie "Faceci od kucni" LITOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uważam, że program równie dobrze mógł prowadzić p.Andrzej Polon, a nie zmanierowana restauratorka, którą żeby zrozumieć czeba dobrze się wsłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Masterchief-edycja polska. 15.07.12, 09:53 Andrzej Polan, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabraaa Re: Masterchief-edycja polska. 03.09.12, 16:29 popieram, w jury powinien zasiadać Polan, a nie ta ładna pani. Kim ona wogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 15.07.12, 21:45 kasiamilan napisała: > Też nie przepadam za Stelmach Starmach. Rozumiem, że nerwy Cię poniosły stąd te dwa błędy w nazwiskach:) Polana jako kucharza lubię, uważam, że to jednen z lepszych gotujących w TVN, był jurorem w tym programie w którym właśnie wygrała Starmach, ale nie klnie tak jak Gessler, może dlatego go nie uwzględnili;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Masterchief-edycja polska. 17.07.12, 21:27 nie, zwyczajna literówka, a nazwisko powiem Ci znane w mieście, w którym mieszkam... i nie tylko nerwy? proszę, gdyby takie historie miały byc dla mnie powodem go nerwów, musiałabym wykończyć się już zapewne słysząc obsadę drugiej czy trzeciej edycji np. Tańca z gwiazdami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cygnusdeneb Re: Masterchief-edycja polska. 03.09.12, 13:40 a moim zdaniem pani Starmach bardzo sympatyczna jest :) Są emocje! Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Masterchief-edycja polska. 04.09.12, 00:06 Powiem tak program b. mi się podobał. Nie oglądałam innych edycji w innych krajach, ale jak na razie jestem bardzo na tak, nawet Starmach mnie przekonuje, a pan "dobry dań" jest super ;). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 04.09.12, 11:57 mam nadzieje, ze odcinki castingowe nie beda trwaly zbyt dlugo. niektore osoby bardzo pozytywne, ale zalamujaca byla ta pani, ktora sie poplakala, bo obok niej stala Magda Gessler. I ziemniaczki zrobila tak, jak pani Magda lubi... bozesztymoj! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1982 Re: Masterchief-edycja polska. 04.09.12, 17:19 ta dziewczyna byla w którejś edycji BAR nazywa sie monika brochacka, pamietam ze tez płakała a potem byla agresywna ona tam byla chyba jako zawod modelka (nie pamietam dokladnie) www.google.pl/search?q=monika+brochacka&aq=f&sugexp=chrome,mod%3D13&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=rhtGUKTEIIT3sgbeqYC4AQ&biw=1366&bih=643&sei=shtGUIzkA4TYtAbK7YCwDg Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1982 Re: Masterchief-edycja polska. 04.09.12, 17:20 nie bar a Big Brother 5 vip :) Odpowiedz Link Zgłoś
misza.lecter Re: Masterchief-edycja polska. 04.09.12, 16:48 było "mięso" tak jak lubi TVN. łzawo, melodyjnie, już po muzyce wiedziałam, co za ludzka historia się zamajaczy. a jakże-kura domowa łkająca, niemiecka kura biurowa, judoka, facet z zakładu pogrzebowego, facet co węch stracił, ale właśnie go odzyskuje... ślunska księgowa wyszczekana i mięso mięsa, krem dela krem, czyli dziewczyna z chorym bratem. Gruszka sobą zachwycona, Pani Starmach niedawno sama była oceniana a już ocenia innych i pan Francuz, restaurator Gruszka restauratorka i kreatorka. a gdzie prawdziwi kucharze, gotujący na co dzień, znający się po prostu. nie lepiej było dać Sowę, Okrasę, Pascala, czy nawet naszego Maklowicza??? może proponowali, ale tamci nie chcieli. zostaje nam Kobieta-Gruszka zatem. będzie potem w Vivie opowiadać, jak to ze względu na pracę nie ma czasu dla i na bliskich... daleko do Gordona, Oliwiera, o Bourdeinie nie wspomnę.... ale pooglądam, na mięso popatrzę, i to serwowane i na talerzach i to na moim ekranie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Masterchief-edycja polska. 10.09.12, 11:30 mam prosbe o wyjasnienie kim sa: Starmach i Moran To restauratorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 18.09.12, 23:43 no to mamy finalowa 14tkę. całkiem zresztą fajną, ale tak sobie myślę, że ludzie, którzy lubią gotować generalnie są fajni (a nie lubie mylic, wiec niech tak zostanie) :) Na tym etapie ciężko oceniać ich dokonania (zreszta i tak bedziemy musieli wierzyc jurorom na slowo, przeciez lizanie telewizora nic nam nie powie o smaku), ale tak osobowosciowo podobaja mi sie ekstrawertyczne Agnieszka i Basia i dla rownowagi wycofani Janek i Miłosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 18.09.12, 23:47 ps 1 rozbawila mnie akcja z jajkami, tzn. przywiezienie ich kilka tysiecy i zuzycie 20 sztuk. baaaardzo logiczne. ps 2 wielu finalistow prowadzi blogi kulinarne, co jest calkiem fajne. ps 3 mam nadzieje, ze tvn nie wprowadzi tu elementu audio tele :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Masterchief-edycja polska. 19.09.12, 14:00 akcja z jajkimi to zwykle marnottrwaiwienie i wyrzucanie jedzenia , po calym dniu krecenia zdjec w ciepłym studiu zapewen te 4 tysiace jajek poszlo na smietnik wg mnie promowanie takich zachowan powinno byc karane akcja z cebulą idiotyzm - niczego nie sprawdzilo tylko dalo preteks do wyrzucenia ludzi wg calkowitego wlasnego widzimisię , nie popartego zadnymi logicznymi argumentami Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Masterchief-edycja polska. 19.09.12, 15:05 A ja myślisz, co się mogło stać z resztą robionych w trakcie programu dań? Pewnie też z 4/5 poszło do kosza. Niefajne. > wg mnie promowanie takich zachowan powinno byc karane Takie sceny dzieją się codziennie. Restauracja, która chce podawać świeże, nie mrożone jedzenie, codziennie na koniec dnia wywala na śmietnik, to co nie zostało sprzedane. Sklepy i supermarkety także wywalą jedzenie. To jest obłęd, który powinien być karany, a karane jest nie wywalenie do śmieci tego jedzenia. Na prawdę jesteśmy zamożnym krajem skoro nas na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Masterchief-edycja polska. 23.09.12, 21:51 Powalona chorobą, z nudów po raz pierwszy od kilku miesięcy włączyłam dziś tv. Akurat o 19.00 na TLC leciał powtórkowy finał amerykańskiego Masterchef a zaraz po nim o 20.00 na TVN wersja polska. Po obejrzeniu naszej produkcji jestem po prostu zażenowana. Sztuczne, masakryczne. I ta okropna spiżarnia z Kamisami i Makro - wszędzie reklamy,nawet uczestnicy jak o czymś mówią to tez na tle planszy "Makro". W amerykańskim programie niczego takiego nie widziałam. Nie za bardzo też rozumiem ideę wyboru najlepszych i najgorszych potraw przez jury. Najpierw wybrali 3 "najciekawsze" (jak? JAK???) a dopiero potem ich próbowali. To samo z najgorszymi. Skąd wiedzieli co jest najlepsze/najgorsze PRZED skosztowaniem? Dwóch facetów zrobiło dziś breję czekoladową. Nawet podali je w podobnych miseczkach - jeden tą breją wygrał a drugi odpadł. Wyglądały jak dla mnie identycznie, więc nie wiem, dlaczego pierwszą po wyglądzie uznali za sukces (i potem po skosztowaniu pochwalili) a drugą uznali za porażkę, pogrzebali w niej łyżeczką i zjechali gościa że podaje im takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Masterchief-edycja polska. 23.09.12, 22:25 Obejrzałam większość odcinka. Fakt. Jakieś to niemrawe, sztuczne, nadęte... Pani Gessler tak zawsze mówi? Pan Moran wydaje się być wiarygodny. A dziś ktoś odpadł? Mam nadzieję że niunia z big brothera;) Dzisiejszy tvnowy master chef to drętwa stypa w porównaniu z dzisiejszym greckim odcinkiem master chef junior na tv4. Wybieram gotujące dzieciaki na tv4! Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 09:42 Najlepszy w jury jest Michel Moran. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 20:26 roks30 napisała: > Najlepszy w jury jest Michel Moran. Zdecydowanie. Gessler mam już chyba dość, wystarczyłoby, żeby poprzestała na Kuchennych rewolucjach. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 25.09.12, 14:30 czy ja wiem, pani Ania tez mi sie podoba. Po pierwsze jest sliczna, a po drugie sympatyczna :) Michel chyba ma byc taka druga Dżoaną. Jego Oddaj fartucha juz robi kariere w sieci. Nie kwestionuje jego umiejetnosci, ale tez nieszczegolnie mnie urzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
brozar Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 11:02 Szkoda, że właściciele TVN nie zdecydowali się na dołączenie do jury Gordona Ramsey'a. Myślę, że wtedy program by tylko zyskał. Podobno też Magda Gessler się nie chciała zgodzić na jego występ w tym programie. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 13:19 Włączyłam na 5 minut dosłownie i to przypadkiem. Pani Gessler kosztowała akurat kogIel-mogIel.... że hę? A wogle, to czemu dorośli, poważni ludzie w tym programie płaczą? Mają to w kontraktach? Dramat życia na naszych oczach się rozgrywa, bo pani deser spiep.rzyła? Co to ma być? Taka konwencja programu? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 14:38 wczesniej ta sama osoba plakala, bo... Magda Gessler podeszła do niej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 20:24 ja27-09 napisała: > A wogle, to czemu dorośli, poważni ludzie w tym progr > amie płaczą? Nie tylko w tym. W każdym talent show płaczą i jurorzy i uczestnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
szant.rapa Re: Masterchief-edycja polska. 26.09.12, 14:27 > Nie tylko w tym. W każdym talent show płaczą i jurorzy i uczestnicy. i dlatego odchodze od ogladania programow REALITY SHOW. albo placza, albo sie popisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
szant.rapa Re: Masterchief-edycja polska. 24.09.12, 18:57 brozar napisał(a): > Szkoda, że właściciele TVN nie zdecydowali się na dołączenie do jury Gordona Ra > msey'a. Myślę, że wtedy program by tylko zyskał. Podobno też Magda Gessler się > nie chciała zgodzić na jego występ w tym programie. A szkoda. o kurcze, rzeczywiscie wielka szkoda, ze go w tym programie nie ma. na razie ogladalam dwa odcinki, nic szczegolnego. nuudyyyyyyyyy. i te ich ciagle placze i szlochy. same tragedie i dramaty:D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 01.10.12, 11:22 fajnie, ze polecial Mikołaj szkoda, że według zapowiedzi w nastepnym odcinku wróci. Mam wrażenie, ze to taki typ, który np. w warunkach imprezowych najpierw zachwyca wszystkich, ale chwilę później wszyscy mają go dość. patent z bigosem b. dobry. niemniej dziwiło mnie, że niektórzy zaczynali wymienianie składników od tych najbardziej niepewnych zamiast zacząć od tych oczywistych. no ale moze wlasnie to zakladal scenariusz... Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Masterchief-edycja polska. 01.10.12, 17:53 ta pani od jelenia mi zaimponowała. Byłam zdziwiona, że wszyscy rozpoznali kiełbasę jałowcową-w życiu takiej nie jadłam, a oni wszyscy jałowcowa i jałowcowa. No i czy ten bigos był posolony? Nikt nie wymienił soli. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 01.10.12, 20:40 spicy_orange napisała: > Byłam zdziwiona, że wszyscy rozpoznali kieł > basę jałowcową-w życiu takiej nie jadłam, a oni wszyscy jałowcowa i jałowcowa. Poprawię Ci samoocenę:) Myślę, że strzelali z tą jałowcową. Do bigosu często dodaje się ziarnka jałowca, o czym wie przeciętny miłośnik kuchni, więc ta jałowcowa jakby sama się nasuwa, bardziej pasuje niż zwyczajna:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 03.10.12, 13:15 z niejednego garnka jadłem bigos i nie wiem czy kiedykolwiek trafilem na bigos z jałowcem. predzej wlasnie z kielbasa jalowcowa. i niekoniecznie strzelali. mogli po prostu trafic na jej kawalek :) mnie bardziej zaimponowala z tym trafieniem w mielona jagniecine, ktora tak na logike musiala sie kompletnie rozgotowac i zniknac w tym tlumie skladnikow Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Masterchief-edycja polska. 05.10.12, 17:44 mielona jagnięcina i jeleń - mistrzostwo świata! W ogóle ta konkurencja na arzie najbardziej mi sie podobała. Powinni wymyslac coś takiego częściej, ile można oglądac smakujących potrawy jurorów i wierzuć im, ze to smaczne, a tamto be? Prawdziwy kucharz i smakosz powinien umiec tak właśnie wyodrębniać smaki, to jest naprawdę coś! Też si e dziwiłam, czemu nie mówia o soli i pieprzu. jedna osoba (chyba ta od jelenia) wymieniła, a wtedy widac było panów, jak się dziwią i szepczą (a to można było?...) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 06.10.12, 12:51 ich problem, ze nie zapytali, czy mozna bylo wymieniac przyprawy. zreszta moze sam chcieli sie popisac omijajac oczywistosci, ale niektorzy sie przejechali na takim podejsciu. Dziewczyna naprawde zablysnela. To robi tym wieksze wrazenie, ze ona sie specjalizuje w cukiernictwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: Masterchief-edycja polska. 06.10.12, 16:24 Ja w ogole ogladajac dzis, zastanawialam sie, dlaczego nie wymienili oczywistosci, czyli tych skladnikow, ktore widac bylo golym okiem, ale to wlasnie taka logika myslenia:). Szkoda tego Reja, fajny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 07.10.12, 19:28 dziś ma wrócić, ale mam nadzieję, że tylko na chwilę. mnie tam irytuje Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Masterchief-edycja polska. 08.10.12, 17:02 mnie tez irytuje, taki niby wyluzowany, ale jak straci trochę punktów to widać wręcz, jak robi w gacie ze strachu. dał ciała juz kilka razy. Niestety musiała odejśc moja ulubienica, Ola, bardzo żałuję. Fajna dziewczynka, skromna, zdolna. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Masterchief-edycja polska. 10.10.12, 14:29 kto odpadł w niedzielę bo nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 10.10.12, 19:22 Błażej. Łysy koleś z zakładu pogrzebowego. W sumie trochę mi go szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 13:23 Kompletnie nie kojarze eksperta z ostatniego odcinka. Ktos cos o nim wie? Zastanawia mnie jego pochodzenie, bo w obu jezykach robil bledy. Drobne, ale jednak :) Trochę mi szkoda Maćka, bo podobal mi sie jego spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 13:47 Na pewno widziałam kiedyś jakiś odcinek jego programu autorskiego, pewno na kuchnia tv. O rybach było :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 14:49 Dokładnie po polskim "M" na TLC leciała amerykańska wersja z Gordonem i tym facetem w jury. Nie wiem, co on w sobie ma ale czy mówił po angielsku, czy po włosku miałam ochotę go schrupać - ani mój typ, ani żadne seksowne (dla mnie) języki. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 16:40 miałam och > otę go schrupać - Auć, ja mialam dokladnie tak samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkam73 Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 21:29 Oglądałam dwie edycje amerykańskie i zapewniam Was, że tam nie był taki miły i wyrozumiały jak u nas. Tam ma kamienną twarz i raczej nie komentuje potraw po ich skosztowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 05.11.12, 21:34 Ta kamienna twarz wlasnie sprawia, ze mam gesia skorke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 09:24 ja mialem wrazenie, ze naszych uczestnikow traktuje protekcjonalnie i takim lekkim poblazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
misiak-pysiak Re: Masterchief-edycja polska. 15.01.13, 10:42 A dziwisz się? Poziom w porównaniu z amerykańskim dość kurizozalny... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 09:20 znaczy sie dziewczyny lubia lysych :) eo_wina napisała: > miałam och > > otę go schrupać - > > Auć, ja mialam dokladnie tak samo :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 09:27 Nie, on miał w sobie jakiś kamienny spokój i opanowanie połączone z poczuciem humoru ;) Wiem, na dłuższą metę koszmarne połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 20:08 kubissimo napisał: > znaczy sie dziewczyny lubia lysych :) No oczywiscie ;) Bruce Willis, Jason Statham, Shemar Moore, Yul Brynner, Hugh Dillon, Szymon Bobrowski - wymieniac dalej? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 20:17 nie wiem kto to Shemar Moore i Hugh Dillon :/ i jestem mile zdziwiony, ze ktos jeszcze kojarzy Yul Brynnera :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 20:46 kubissimo napisał: > nie wiem kto to Shemar Moore i Hugh Dillon :/ pierwszy gra w "Criminal Minds" (czyli "Zabojcze umysly"), drugi m.in. w serialu "Flashpoint" (Punkt krytyczny), ktorego cztery serie pod rzad w te wakacje wyemitowala TVN7, a ja przepadlam z kretesem ;))) > i jestem mile zdziwiony, ze ktos jeszcze kojarzy Yul Brynnera :) no ba! "Siedmiu wspanialych" to chyba pierwszy film, ktory swiadomie pamietam z dziecinstwa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 09:57 Oj tak, ten gość zdecydowanie coś w sobie ma! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 20:05 kubissimo napisał: > Kompletnie nie kojarze eksperta z ostatniego odcinka. Ktos cos o nim wie? Zastanawia mnie jego pochodzenie, bo w obu jezykach robil bledy. Drobne, ale jednak Wiki podaje, ze urodzil sie w USA, wiec Amerykanin ;) Prawdopodobnie rodzice z pochodzenia Wlosi. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 09:47 A nazwisko nie wiem, czy takie do końca włoskie, raczej bałkańskie. Może wielokrotna rodzina emigrantów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 14:03 Na kogo stawiacie?:) Jak dla mnie najsilniejsza trójka to: Michał, Kinga oraz Janek. Na pewno nie histeryczka Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 15:44 looona napisała: "Jak dla mnie najsilniejsza trójka to: Michał, Kinga oraz Janek. Na pewno nie histeryczka Agnieszka." Ja bym Agnieszki na straty nie spisywała, ale Kinga chyba rzeczywiście ma większe szanse. Jankowi sukcesu nie wróżę, ma fantazję, ale potrafi przekombinować i brakuje mu doświadczenia, przez co często musi się zdawać na intuicję (a ta go czasem zawodzi). Michał za to radzi sobie bardzo dobrze, mam wrażenie, że nabiera z odcinka na odcinka coraz większej pewności siebie i jeśli od tego nie zgłupieje, może nawet wygrać. Robienie hamburgera okazało się trudniejsze od ą ę potraw z kalmarów - najpierw facet zapomina bułki, a potem zapomina, po co mu ona była potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 06.11.12, 19:37 ja tam niezmiennie kibicuje Miloszowi, ale z racji umiarkowanej medialnosci pewnie nie wygra. Tvn nie bedzie inwestowal w mruka, ktory potem nie bedzie brylowal w telewizji sniadaniowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 09:14 Chyba coś jest na rzeczy, bo przyznaję, że zapomniałam o Miłoszu. Takie są niestety prawa telewizji komercyjnej - musisz brylować, żeby Cię zauważono. Nie wiem czy oglądasz Kuchnię Tv bądź inne programy kulinarne, ale zupełnie inaczej ogląda się Jamiego, Bourdaina, Ramsaya czy Nigellę a inaczej nasze polskie "gwiazdy" typu pani Brygida czy Ewa Wachowicz. No nuda do kwadratu, nawet jeśli kulinarnie mają coś ciekawego do pokazania. I tak sobie myślę teraz pod tym kątem i chyba żaden z naszych kandydatów do tytułu Masterchefa nie ma tego "powera". Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 11:25 czy ja wiem, Agnieszka powera to i ma, ale jak widac wiele osob irytuje. ja nic do niej nie mam, chociaz placze nad krolikiem byly... dziwne. Kinga jest piekna kobieta, ale strasznie nijaka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 17:31 Faktycznie - chyba ten najbardziej medialny, czyli Mikolaj juz odpadl :-) Dla mnie czarnym koniem jest Basia....nie wiem czemu, ale ta kobieta sprawia, ze jadlabym, co by mi podala bez mrugniecia okiem :-) Nie zjadlabym natomiast niczego, co by mi zaserwowala Magda Gessler. Przy calej mojej sympatii, jaka ja darze - caly czas szukalabym w daniu dlugiego blond loka ;-) A propos jeszcze naszego eksperta-gwiazdy, to chyba nie ta lysosc glowowa, ale cos mial takiego w oczach i tym swoim pol- albo nawet cwiercusmiechu, ze achchchchchchchch.......no Yul Brynner jak malowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 07.11.12, 19:36 jesli patrzec na to od strony potencjalu medialnego, to faktycznie z pozostalych w grze uczestnikow mozna wybierac tylko miedzy Basią i Agnieszką. One dwie sa jakies (nawet jezeli irytujace). Reszta pewnie dobrze sobie radzi z gotowaniem, ale sa dosyc bezplciowi, a jak znam tvn - bedzie chcial mocno na pierwszym zwyciezcy zarobic, wiec zdziwie sie, jezeli zwyciezca tej edycji nie bedzie jedna ze wspomnianych pań :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania78p odc. 10 - Joe Bastianich 08.11.12, 19:28 Joe Bastianich, który był gościem 10 odc. urodził się w USA, rodzice są Włochami. Był jurorem Masterchef Italia i Masterchef America (razem z Gordonem). Razem ze wspólnikiem otworzył 11 restauracji w NY, wśród których jest jedyna restauracja włoska, która otrzymała 4 gwiazdki od NY Times, jedyna która otrzymała tyle gwiazdek w ostatnich 36 latach. Ma winnice we Włoszech (Toskania, Frulia, Piemont) i w Argentynie. Odpowiedz Link Zgłoś
mostlyahhhs Re: Masterchief-edycja polska. 09.11.12, 22:02 Straszne, okrutne doświadczenie- obejrzałam raz i więcej nie popełnię tego błędu. Z głębi duszy nienawidzę takich napuszonych i do bólu, sztucznie udramatyzowanych programów. Master Chef jest na licencji, więc nie dam sobie wmówić, że tak 'ma być'. Amerykańska, australijska wersja jest przyjemna w odbiorze, widać że prowadzący nie tyle pragną oceniać i tym samym łechtać własne ego, ale uczyć i dzielić się wiedzą. Zwłaszcza Australijczycy są wielce pozytywni, traktują uczestników jak równych sobie, to świadczy o klasie człowieka. Pan 'zagraniczny' polskiej edycji jest miły i wzbudza szacunek, ale co on tam może sam, w tej atmosferze walki o życie niemal. Nie znam imion polskich uczestników, bo MC widziałam raz, utkwiła mi w pamięci taka scena: Państwo przygotowują burgery. Ktoś zapomniał bułki, inny ogórów. Dramat się rozegrał... muzyka podprogowa dramatyczna, dramatyczne spojrzenia i wreszcie- litość łaskawego jury, dostaniecie buły i ogóry. Nie wiem, może uczestnicy mają bać się, płakać i zachowywać się jakby byli nikim. Na litośc boską, jeśli zrobienie kanapki wywołuje stres, to... jak żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ola11144 Re: Masterchief-edycja polska. 18.11.12, 21:29 Obejrzalam dzis pierwszy raz, prawde mowiac nawet mi sie nie chce 'strzepic jezyka'... Ogladam wersje australijska programu (teraz koncze 4 sezon) i po prostu przykro patrzec jak spapralismy taki dobry format. Program jest niespojny, "napiecie" sztuczne i niewiarygodne, postaci plytkie i nudne. Jedzenie - bez komentarza. Gdzie prezentacja, gdzie kreatywnosc, gdzie kontruktywne komentarze jury, z ktorych i ogladajacy moze sie czegos dowiedziec/nauczyc. Wszystko po lepkach, szybko, bo juz kolejne wejscie reklamowe. Niestety porazka na celej linii, wielka wielka szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Masterchief-edycja polska. 18.11.12, 23:00 pewnie masz wiele racji, ale nie oceniaj postaci po obejrzeniu jednego odcinka! taki format ma to do siebie, że na początku uczestnicy sa nie do odróżnienia, a potem człowiek zaczyna ich różnicować, mieć swoje sympatie i antypatie, kibicować wybranym. Ale na pewno nie nastepuje to po jednym obejrzanym odcinku Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 19.11.12, 12:29 No i moj czarny kon, czyli Basia jest w finale... :-) Nie powiem, ze nie ciesze sie z odpadniecia Agnieszki. Kogo typujecie na zwyciezce? Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabraaa Re: Masterchief-edycja polska. 19.11.12, 13:16 zwycięzca jest niestety już znany... wystarczy przejrzeć forum na oficjalnej stronie. Ja trzymałam kciuki za Janka... Ten Michał to mi wogóle nie podpasował, jakiś dziwny, taki z manierą - nie lubię. Program fajny, miło sie ogląda. A że nie dorównuje zagranicznym produkcją - mnie nie razi, nie nastawiałam się na jakieś mega fajerwerki. Wogóle szkoda, że finał nie jest na żywo.... Mam nadzieję, że będzie kolejna edycja i moim zdaniem zamiast pani Stelmach powinni zatrudnić pana POLANA... On jest świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Masterchief-edycja polska. 19.11.12, 14:09 Nie Stelmach, tylko STARMACH. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Masterchief-edycja polska. 19.11.12, 18:50 eo_wina napisała: > No i moj czarny kon, czyli Basia jest w finale... :-) Twój czarny koń to dobra kumpelacha Gesslerowej. I ciezko tego bylo nie zauważyc! Panie razem kilka lat temu prowadziły pokazy kulinarne w hotelach w nadmorskich miejscowościach. Szkoda, ze nawet głupawymi teleturniejami w Polandzie rządzi protekcja. Podobno ma wygrac a nawet jak nie to i tak została odpowiednio wylansowana. Byly inne osoby, ktore bardziej zasługiwały na trójke finałową.. Czarny koń - raczej nasza szkapa.. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Masterchief-edycja polska. 19.11.12, 19:24 zdzisnadzis napisał: Twój czarny koń to dobra kumpelacha Gesslerowej. I ciezko tego bylo nie zauważyc! Panie razem kilka lat temu prowadziły pokazy kulinarne w hotelach w nadmorskich miejscowościach. A to ciekawe. To pewne? Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Masterchief-edycja polska. 20.11.12, 17:22 Dla mnie dojście do finału Basi było zaskakujące. Nie przypominam sobie, żeby jakiekolwiek jej danie zachwyciło jury. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 20.11.12, 17:52 zdzisnadzis napisał: > Szkoda, ze nawet głupawymi teleturniejami w Polandzie rząd > zi protekcja. Komentarze w podobnym tonie pojawiły się po wygranej Starmach, pisano, że w wygranej pomógł jej nie tyle talent kulinarny co nazwisko i pozycja tatusia. "Teleturniej" w którym brała udział był jeszcze bardziej "głupawy", a zobacz dokąd ją zaprowadził i jaki użytek może zrobić z tego p. Starmach w przyszłości (planuje własną knajpę w Krakowie). Ja bedąc turystycznie w okolicy gdzie była restauracja po "rewolucji" Gesslerowej, taka sobie zresztą, widziałam jak jest oblężona. Więc nie dziw się "protekcji";) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 20.11.12, 18:17 O cholera!!!!! Powaznie????? Szok....W zyciu bym nie powiedziala, tym bardziej, ze kilka razy ostro po niej pojechala za monotonie. Hm...a czy wygra - to sie jeszcze okaze. Mowili, ze Milosz to ukryty kochanek Gessler - no kto to wie? Pewnie Kinga to jej tajemniczo odnaleziona corka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska. 25.11.12, 21:00 zdzisnadzis napisał: > eo_wina napisała: > > > No i moj czarny kon, czyli Basia jest w finale... :-) > > Twój czarny koń to dobra kumpelacha Gesslerowej. I ciezko tego bylo nie zauważy > c! Panie razem kilka lat temu prowadziły pokazy kulinarne w hotelach w nadmorsk > ich miejscowościach. Szkoda, ze nawet głupawymi teleturniejami w Polandzie rząd > zi protekcja. Podobno ma wygrac a nawet jak nie to i tak została odpowiednio wy > lansowana. Byly inne osoby, ktore bardziej zasługiwały na trójke finałową.. Cza > rny koń - raczej nasza szkapa.. A jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Masterchief-edycja polska. 20.11.12, 17:46 Trzymam kciuki za Kingę! Uważam, że ma świetne wyczucie smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Dzisaj w DDTVN Gessler zaspojlerowala..... 25.11.12, 19:21 W dzisiejszym DDTVN goscila trojka jurorow z Master Chefa. Mowili o finale i Gessler w pewnym momencie powiedziala, ze program wygrala osoba, ktora sporo jezdzila po swiecie i bywala w roznych restauracjach. Po kilku kolejnych wypowiedzialch stwierdzila, ze szkoda, ze Kinga nie podrozowala, bo ma swietne kubki smakowe, etc., czym wyraznie dala do zrozumienia, ze Kinia niestety nie wygrala. Pozostaje Basia i Milosz. Podejrzewam jednak te Basie jako zwyciezce. Okaze sie za jakies dwie godziny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: Masterchief-edycja polska. 25.11.12, 19:42 namonciaku.pl/3miasto/0,0.html Ciekawa jestem, czy to podpucha, I jesli to prawda, to jestem rozczarowana, bo ta pani nigdy niczego ciekawego w tym programie nie pokazała, rzadko bywała w najlepszej trójce (bywała? bo nie kojarzę?), i w najgorszej też nie. Taka nijaka.. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 25.11.12, 19:51 E tam, australijskiego Master Chefa tez wygrala Julie - taka nijaka gospodyni domowa. A potem swoj program i tak dostala barwna Poh :-) Co do wpadki - pisalam wyzej o sugerujacej w dzisiejszym DDTVN zwyciezce Gessler - wiec coz.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.st1 Re: Masterchief-edycja polska. 25.11.12, 20:47 Nie znoszę maniery z jaką mówi Kinga. I nie jest to wina aparatu. To jej zmiękczanie na końcu większości wyrazu to taki nowy styl mówienia małolat. Wkurza to. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Masterchief-edycja polska. 25.11.12, 21:00 cóż.. taką miała manierę, tymczasem wygrała niemra, od początku faworyzowana przez Geslerkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 26.11.12, 19:51 Poh jest przesliczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Masterchief-edycja polska. 28.11.12, 10:34 > Poh jest przesliczna :) Poh jest rasowa :-) Przesliczna to jest Ching :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Masterchief-edycja polska. 29.11.12, 10:58 nie znam Ching :) ale zgodze sie, ze Poh jest rasowa/stylowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 26.11.12, 11:13 Wczoraj wygrana, a dziś już jest książka z przepisami zwyciężczyni programu i takimż tytułem, mogła/li chociaż z tydzień poczekać, tak dla przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 26.11.12, 20:56 dona.a napisała: > Wczoraj wygrana, a dziś już jest książka z przepisami zwyciężczyni programu i takimż tytułem, mogła/li chociaż z tydzień poczekać, tak dla przyzwoitości. Ze jak? Przeciez final nie byl na zywo, od poczatku chyba bylo wiadomo, ze calosc programu byla nagrana wczesniej. Final krecony byl chyba w polowie sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 26.11.12, 22:05 maniaczytania napisała: > dona.a napisała: > > > Wczoraj wygrana, a dziś już jest książka z przepisami zwyciężczyni progra > mu i takimż tytułem, mogła/li chociaż z tydzień poczekać, tak dla przyzwoitości > . > > Ze jak? Przeciez final nie byl na zywo, od poczatku chyba bylo wiadomo, ze calo > sc programu byla nagrana wczesniej. Final krecony byl chyba w polowie sierpnia. To i tak ekspresowe tempo. Poza tym ja myślę, że książka była przygotowywana do druku już od 1 odcinka;) Odpowiedz Link Zgłoś
koolair Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 26.11.12, 22:34 To bardzo ekspresowe tempo, ksiazki kucharskie sa "trudne" - wymagaja dobrego przygotowania od strony przepisów jak i bardzo dobrej otoczki wizuanej. Zreszta na forum Kuchnia duzo osob z tzw pasja do gotowania, ze swoimi blogami maja podobne zdanie. Mnie zniesmaczyła nieco wypowiedz Gessler na jej fb. Basia wygrała dzieki temu, ze ma spore doswiadczenie i duzo podrózy za soba, dzieki czemu zna wiele smaków w przeciwienstwie do Kingi, ktora to i nie ma doswiadczenia i nie podrozowała ale wszystko przed nią.. Ma sie rozumiec, ze osoby, ktore nie zwiedzily poł swiata i nie maja wiecej niz 40 lat chyba nie maja czego szukac w tym programie :/ Rzeczywiscie pachnie przekrętem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek15 Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 27.11.12, 13:19 www.ritz-catering.de Baśka oddaj fartucha !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiak-pysiak Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 15.01.13, 10:39 Akurat oglądam I i II edycję amerykańskiego MC. Jacy fajni ludzie, jak świetnie gotują! Jakie świetne jury! Polskiej edycji oglądałam dwa odcinki, żenujące jury (Gessler, która nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu, córka jubilerów, która udaje, ze gotuje w tefałenie i - jedyny profesjonalista Francuz - kontra faceci z 12 gwiazdkami MIchelin LOL), nieciekawi zdenerwowani BRZYDCY jak kupa uczestnicy. Oglądałam akurat odcinek o deserach i ta Ritz zrobiła coś przypominającego rzygowiny - pwoinan była wylecieć. Potem doczytałam, że WYGRAŁA. No sorry, ale 22-latce z amerykańskiej edycji może buty czyścić... Przeciez ona na widok miechunki czy dziczyzny by sie posrała! Żenada i wstyd po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
vivirion Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 15.01.13, 18:09 A ja wczoraj przypadkowo na BBCLifestyle też widziałem jakąś obcą wersję MC i choć niigdy nie oglądam całej serii, zatrzymałem się na chwile z przyjemnością przy tym odcinku. Otóż jurorzy gotowali dla uczestników, w pół godziny danie z nie widzianych wcześniej składników. (ostatecznie wyszedł im móżdżek pod chrupiącym parmezanem) Cóż, klasa, klasa i jeszcze raz klasa. Było profesjonalnie, uczestnicy obserwowali mistrzów przy pracy, mistrzowie żartowali sobie, przedrzeźniali uczestników, cały czas gotując, było sympatycznie, było wesoło, było pouczająco. Bez głupich uwag, bez wyzwisk, bez upokorzenia uczestników. Zabawnie. Jurorzy w pół godziny pokazali dlaczego właśnie oni są jurorami. Dlaczego w polskiej wersji naczelnym jurorem nie jest mistrz kuchni, a jakaś "kreatorka smaku", która nie wiadomo czy w ogóle potrafi gotować? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Masterchief-edycja polska z wpadkami. 15.01.13, 23:48 vivirion napisał: > było sympatycznie, było wesoło, było pouc > zająco. Bez głupich uwag, bez wyzwisk, bez upokorzenia uczestników. Podobnie pisał kiedyś ktoś o zagranicznej wersji Top Model porównując ją z nierzadko chamskimi "wejściami" naszych jurorów w rodzimym programie. Rzecz dotyczy dwóch programów TVNu, może jakieś sugestie z góry;) Odpowiedz Link Zgłoś