tiresias 17.10.12, 21:47 Teraz w Air Force One i Leonie zawodowcu. W obu rolach psychopata do kwadratu. Świetny aktor.Polecam 'Nil by Mouth'. Genialny gość, ten Gary Oldman, aktor brytyjski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiania Re: Gary Oldman 17.10.12, 22:23 A widziałeś "Szpiega" (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), drogi Tire? Bo przykuć uwagę widza grając psychopatę to jedno. Ale zrobić to samo w filmie, gdzie ludzie sobie bez pośpiechu rozmawiają przez większość czasu... to jest dopiero coś! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gary Oldman 17.10.12, 22:43 Hej Misianiu, ja tylko psychopatycznie o dzisiejszym wieczorze, co to jest w rozkładzie. Śledzę wszystko, również to co wymieniasz, a 'Nil by Mouth' (chyba u nasz niedostępne - jego reżyseria i scenariusz) to ciekawa robota. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:39 W wypożyczalni (dużej miejskiej) "Nil by Mouth" nie ma, ale za to cały film znalazłam na youtube! Tyle, że w wersji oryginalnej i to z south_east_London_ akcentem!? Nie będzie łatwo ... www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8 Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów od ról psychopatów w historii kina. Nie wiedziałam, że ma na swoim koncie także epizod reżyserski i scenopisarki. Zaprawdę ciekawy wątek (kliknęłam punkt ;)! Pozdówka Tire! :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:40 W wypożyczalni (dużej miejskiej) "Nil by Mouth" nie ma, ale za to cały film znalazłam na youtube! Tyle, że w wersji oryginalnej i to z south_east_London_ akcentem!? Nie będzie łatwo ... www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8 Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów od ról psychopatów w historii kina. Nie wiedziałam, że ma na swoim koncie także epizod reżyserski i scenopisarski. Zaprawdę ciekawy wątek (kliknęłam punkt ;)! Pozdówka Tire! :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:43 PS > Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów > od ról psychopatów w historii kina. ;) Psychopatów lubię tylko w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:53 tiresias napisał: >'Nil by Mouth' (chyba u nasz niedostępne - jego reżyseria i scenariusz) to ciekawa robota. Jak podaje wikipedia w filmie pada /jesli to nie jakas pomyłka/ 486 razy słowo "fuck" (rekord?) oraz 82 ray słowo "cunt", przetłumaczone przez wiki na polski niepowiemjak. ;)) Pozdrówka, Tire! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gary Oldman 18.10.12, 20:58 Tak, 'Nik by mouth' to chyba lider w liczbie użytego słowa na F, zaraz przed 'Big Lebowski';)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gary Oldman 26.10.12, 22:32 Romeo is Bleeding teraz w MGM - no przecież to jest aktor szekspirowski [a Shakespearian actor]!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 16:15 Szekspirowski! - O! Czuję, że ten film bardziej by mi przypadł do gustu. ;)) Widzę, że film "Romeo is Bleeding" też jest jest na youtube! www.youtube.com/watch?v=NI3-H32jBSM&feature=related (part 1) Cudny and sexy ten Gary "Oooo Jaeaeck!" Oldman. :) I jeszcze "Romeo is Bleeding" by Tom Waits www.youtube.com/watch?v=iKI_ex5-OCA :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 16:22 PS Zapomniałam napisać, tytuł filmu właśnie z tej z piosenki Toma Waitsa został zaczerpnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gary Oldman 27.10.12, 18:18 Barbasiu kochana, lepiej nie zamieszczaj tu żadnych linków do jutubki, ponieważ konsekwencje są dramatyczne. O, proszę, Twój link do 'Nil by Mouth': www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8 o temporas, o morales! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 18:47 Ożeż! Nie wiedziałam!!! Wielka szkoda. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gary Oldman 27.10.12, 21:28 albo weźmy teraz na HBO - 'Red Riding Hood' [Dziewczyna w czerwonej pelerynie] - znowu Gary w złowieszczej roli. Czy ogłaszano ostatnio jakiś festiwal tego wybitnego aktora? Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gary Oldman 28.10.12, 23:23 To Twój prywatny festiwal Gary'ego Oldmana, Tire. :) > 'Red Riding Hood' [Dziewczyna w czerwonej pelerynie] - znowu Gary w złowieszczej roli. www.filmweb.pl/film/Dziewczyna+w+czerwonej+pelerynie-2011-544627#picture-30 Wspaniały! :) ' Red Riding Hood' - O! Nowość! Napisałam wczoraj wieczorem do administracji prośbę o skasowanie mojego postu z linkiem do RIS. Może uda uratować ten film. Odpowiedz Link Zgłoś