Dodaj do ulubionych

Gary Oldman

17.10.12, 21:47
Teraz w Air Force One i Leonie zawodowcu. W obu rolach psychopata do kwadratu. Świetny aktor.Polecam 'Nil by Mouth'. Genialny gość, ten Gary Oldman, aktor brytyjski.
Obserwuj wątek
    • misiania Re: Gary Oldman 17.10.12, 22:23
      A widziałeś "Szpiega" (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), drogi Tire? Bo przykuć uwagę widza grając psychopatę to jedno. Ale zrobić to samo w filmie, gdzie ludzie sobie bez pośpiechu rozmawiają przez większość czasu... to jest dopiero coś!
      • tiresias Re: Gary Oldman 17.10.12, 22:43
        Hej Misianiu, ja tylko psychopatycznie o dzisiejszym wieczorze, co to jest w rozkładzie. Śledzę wszystko, również to co wymieniasz, a 'Nil by Mouth' (chyba u nasz niedostępne - jego reżyseria i scenariusz) to ciekawa robota.
        pozdro
        • barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:39
          W wypożyczalni (dużej miejskiej) "Nil by Mouth" nie ma, ale za to cały film znalazłam na youtube! Tyle, że w wersji oryginalnej i to z south_east_London_ akcentem!? Nie będzie łatwo ...

www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8
          Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów od ról psychopatów w historii kina.

Nie wiedziałam, że ma na swoim koncie także epizod reżyserski i scenopisarki.

Zaprawdę ciekawy wątek (kliknęłam punkt ;)!

Pozdówka Tire! :)
        • barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:40
          W wypożyczalni (dużej miejskiej) "Nil by Mouth" nie ma, ale za to cały film znalazłam na youtube! Tyle, że w wersji oryginalnej i to z south_east_London_ akcentem!? Nie będzie łatwo ...

www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8
          Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów od ról psychopatów w historii kina.

Nie wiedziałam, że ma na swoim koncie także epizod reżyserski i scenopisarski.

Zaprawdę ciekawy wątek (kliknęłam punkt ;)!

Pozdówka Tire! :)
          • barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:43
            PS
            > Też bardzo lubię Gary'ego Oldmana. To jeden z najwybitniejszych specjalistów
            > od ról psychopatów w historii kina.
            ;)
            Psychopatów lubię tylko w kinie.
        • barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 16:53
          tiresias napisał:

>'Nil by Mouth' (chyba u nasz niedostępne - jego reżyseria i scenariusz) to ciekawa robota.

Jak podaje wikipedia w filmie pada /jesli to nie jakas pomyłka/ 486 razy słowo "fuck" (rekord?) oraz 82 ray słowo "cunt", przetłumaczone przez wiki na polski niepowiemjak. ;))

Pozdrówka, Tire! :)
          • tiresias Re: Gary Oldman 18.10.12, 20:58
            Tak, 'Nik by mouth' to chyba lider w liczbie użytego słowa na F, zaraz przed 'Big Lebowski';)) Pozdrawiam
            • barbasia1 Re: Gary Oldman 18.10.12, 21:16
              A jednak! :)))
              • tiresias Re: Gary Oldman 26.10.12, 22:32
                Romeo is Bleeding teraz w MGM - no przecież to jest aktor szekspirowski [a Shakespearian actor]!!!
                • barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 16:15
                  Szekspirowski! - O! Czuję, że ten film bardziej by mi przypadł do gustu. ;))

Widzę, że film "Romeo is Bleeding" też jest jest na youtube!
                  www.youtube.com/watch?v=NI3-H32jBSM&feature=related
                  (part 1)

Cudny and sexy ten Gary "Oooo Jaeaeck!" Oldman. :)

I jeszcze "Romeo is Bleeding" by Tom Waits

www.youtube.com/watch?v=iKI_ex5-OCA

:)
                  • barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 16:22
                    PS Zapomniałam napisać, tytuł filmu właśnie z tej z piosenki Toma Waitsa został zaczerpnięty.
                    • tiresias Re: Gary Oldman 27.10.12, 18:18
                      Barbasiu kochana, lepiej nie zamieszczaj tu żadnych linków do jutubki, ponieważ konsekwencje są dramatyczne. O, proszę, Twój link do 'Nil by Mouth': www.youtube.com/watch?v=BZiZPoJ5up8

o temporas, o morales!
                      • barbasia1 Re: Gary Oldman 27.10.12, 18:47
                        Ożeż! Nie wiedziałam!!! Wielka szkoda.
                        Przepraszam.

• tiresias Re: Gary Oldman 27.10.12, 21:28
                          albo weźmy teraz na HBO - 'Red Riding Hood' [Dziewczyna w czerwonej pelerynie] - znowu Gary w złowieszczej roli.
                          Czy ogłaszano ostatnio jakiś festiwal tego wybitnego aktora?
                          • barbasia1 Re: Gary Oldman 28.10.12, 23:23
                            To Twój prywatny festiwal Gary'ego Oldmana, Tire. :)

> 'Red Riding Hood' [Dziewczyna w czerwonej pelerynie] - znowu Gary w złowieszczej roli.

www.filmweb.pl/film/Dziewczyna+w+czerwonej+pelerynie-2011-544627#picture-30
                            Wspaniały! :)

' Red Riding Hood' - O! Nowość!

Napisałam wczoraj wieczorem do administracji prośbę o skasowanie mojego postu z linkiem do RIS. Może uda uratować ten film.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka