Dodaj do ulubionych

życie od kuchni

17.03.13, 20:24
dziś, niespodziewanie dla siebie, obejrzałam program "Życie od kuchni", i byłam zdumiona!! Zdumiona nagrodami, jakie można otrzymać za to, że ograniczy się wydatki na śmieciowe jedzenie, że podzieli się prace domowe na dwoje i inne takie bzdety;
porównując to dzieło, do programów wiedzowym, np. "Jednego z dziesięciu" gdzie wykazać sie trzeba niemałą wiedzą, a nagrody są żadne.. to naprawdę ogarnia mnie dzika irytacja;
wiem, ktoś może napisać, że wiedza zostanie, że nie dla kasy idzie się do programu p.Sznuka, ale chyba czegos nie rozumiem???!!! Po jaką ch.. produkowane są takie programy?!
Obserwuj wątek
    • ruda-2255 Re: życie od kuchni 17.03.13, 20:49
      kasiamilan napisała:

> Po jaką ch.. produkowane są takie programy?!

Takie programy mają za cel "lokowanie produktu" i reklamę sponsora. Najwyraźniej jest to więcej warte, niż wiedza, nawet obejmująca wiele dziedzin.
      Ja dziś trafiłam na program pt. "Ugotowany" w TVN. Występował tam niejaki Stefano Tarzzino, czy jakoś tak - tancerz chyba z Sycylii. Ten koleś, jak rozumiem, potrafi tylko z wdziękiem przebierać nogami, a mieszka tak, że w porównaniu do mojej sąsiadki - profesora SGH, wydaje się krezusem i człowiekiem sukcesu. Takie czasy....
      • panpietruszka Re: życie od kuchni 20.03.13, 10:40
        Niestety takie czasy, co poradzisz, trzeba zyc swoim zyciem i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka