Dodaj do ulubionych

Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t

09.08.04, 09:18
Obserwuj wątek
    • Gość: polusiewka Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:33
      Fantastyczny Ed Harris zarówno jako aktor jak i mężczyzna . Mimo że film nie
      najgorszy prawdę mówiąc oglądałam głównie ze względu na niego
      • Gość: Duncan Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:28
        Tak, zgadzam się. Film taki sobie, nie najgorszy, ale Ed jak zwykle
        rewelacyjny. On nie ma żadnej skazy. Każdą rolę wykona perfekcyjnie. A swoją
        drogą to ciekawe zrządzenie, że najpierw zabił księdza, a potem sam nim został,
        i to za sprawą tej samej osoby - Agnieszki Holland.
        A co do "Trzeciego cudu" (tak nawiasem mówiąc, to trzeciego cudu w filmie nie
        było), moim zdaniem świetnie pasował Armin Muller-Stahl do tego całego soboru,
        konklawe, czy jak się tam zwą te klechowskie fatałaszki ...
        • maniaczytania Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t 09.08.04, 12:14
          Mnie sie ten film bardzo podobal :) I moim zdaniem, byl trzeci cud...
          • Gość: Duncan Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:24
            A niby który ?
            O ile pamietam to film kończy sie słowami "Dwa cudy już były. Czekamy na
            trzeci."
            • maniaczytania Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t 09.08.04, 15:45
              Dla mnie trzecim cudem bylo nawrocenie Franka.
              • Gość: daner Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.kol.tke.pl 09.08.04, 18:48
                kocham eda harrisa miłością ślepą i wierną-cudowny uśmiech i to spojrzenie...
                • Gość: goodnightsunshine Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:03
                  ja tez:) chociaz uwazam ze nie ma szczescia do rol. 'trzeci cud' tez w
                  wyborczej dostal nieprzychylna recenzje, podobnie jak caly stos innych filmow z
                  jego udzialem... a ktory film widzieliscie jako pierwszy? bo u mnie to sie od
                  nieszczesnej 'twierdzy' zaczelo...
                  co do cudu - a moze to niepotrzebne pytanie? bo tak naprawde film jest chyba
                  pytaniem o to, jakie pytania o Boga w ogole sa mozliwe..
                  • Gość: Duncan Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:09
                    Gość portalu: goodnightsunshine napisał(a):

> ja tez:) chociaz uwazam ze nie ma szczescia do rol.
                    > a ktory film widzieliscie jako pierwszy?

Moim zdaniem on nie musi mieć szczęścia, bo wszystko zagra perfekcyjnie
                    (podobnie jak Tom Hanks na przykład). Nie ma go w żadnych "superprodukcjach"
                    czy innych "pseudohitach" i to nawet lepiej, bo dzięki temu nigdy nie robiono z
                    niego gwiazdy na siłę. W latach osiemdziesiatych obejrzałem film "Koma"
                    Michaela Crichtona, jeden z pierwszych, w których zagrał Ed. Ale pierwsze
                    jego "pełne" role, które widziałem to w "Zabić księdza", a niedługo potem
                    w "Głębi". Pamiętam, że strasznie mnie gość zafascynował wtedy swoją grą. Potem
                    były nastepne znane filmy i filmiki - "Apollo 13" (w którym doklejono mu trochę
                    włosów), "Twierdza" (raczej marny film), "Truman Show", "Piękny umysł". Więcej
                    chyba niestety nie widziałem.
                    • Gość: goodnightsunshine Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:42
                      'Otchlan' Camerona tez sie trzyma kupy glownie dzieki niemu... 'twierdza' jest
                      zdziebko hopeless i kupy sie w ogole nie trzyma:( co tam jeszcze, z tego co
                      puszczaja w tv... 'Pod ostrzalem' - maly, fajny epizod; co do Apollo to jednak
                      za duzo siebie wlozyl w tego Kranza a za malo bylo samego Kranza:) jeszcze
                      jakis beznadziejny film o prostytutce, jeszcze jeden o irlandzkiej mafii (byl
                      na Dwojce) tez nieco sredni... ale Harris to nawet miotle by zagral z
                      przekonaniem i mialoby sie poczucie, ze miotla ma wlasna historie:)
              • Gość: dana Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:08
                Oczywiście, przecież dokładnie o to chodziło - jego nawrócenie było trzecim
                cudem ! Sam tego nie zauważył ( a może bał się to dostrzec ? ), a jednak
                końcowa scena filmu dokładnie to wskazuje...
        • Gość: goa Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.08.04, 20:30
          był trzeci cud:

on jest księdzem, a ona matką...
          • anuska73 Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t 11.08.04, 04:01
            no, ja też tak to odczułam..
            • Gość: ewa Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:38
              Moim zdaniem trzecim cudem był fakt, że to właśnie biskup (Mueler-Stahl) okazał
              się być tym żołnierzem - świadkiem wydarzeń sprzed lat. Hollywoodzkie kino tak
              nas przyzwyczaiło do tego typu 'zbiegów okoliczności', że już nawet nikt nie
              widzi w nich nic niezwykłego!
              • Gość: goa Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 11.08.04, 17:48
                Agnieszka Holland nie robi kina hollywodzkiego to po pierwsze :)
                a po drugie na końcu filmu on powiedział, że czekają na trzeci cud więc raczej
                nie będzie nim to o czym piszesz, bo to już się stało i to dawno temu...
                • Gość: fiona Re: Jak wam sie podobal "Trzeci cud" ??? n/t IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 18:55
                  Myślę, że celowo nie postawiła Holland przysłowiowej kropki na "i". Cud miał
                  nastąpić, ten trzeci własnie. Przecież zaraz miał spaść deszcz, prawda...?
                  Przyłączam się do wielkich braw dla Harrisa. Kocham go miłością bezwzględną. Co
                  to jest, że jest kilku takich aktorów, którzy nie są na "fali", a są tak
                  fenomenalni... Zdumiewające. I piękne.
                • Gość: ewa do goa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:26
                  Ale ja wcale nie twierdzę że Holland=Hollywood, tylko, że to my za dużo
                  Hollywoodu oglądamy i nastawiamy się na hollywoodzkie rozwiązania również
                  oglądając nieco ambitniejsze i mniej schematyczne filmy.
                  • Gość: Duncan Re: do goa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:54
                    Ale czy biskup był tym hitlerowskim żołnierzem !?
                    Ja zrozumiałem, że on miał być tym księdzem, który chciał uratować dziewczynkę.
                    • cze67 Re: do goa 12.08.04, 11:11
                      Zolnierz nie mial nogi, biskup nie mial nogi...
                      • Gość: Duncan Re: do goa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:30
                        Ahaaaaaaa !!!
                        To tego nie zauważyłem. Oglądałem za mało dokładnie, bo akurat wtedy
                        odplamiałem ciuchy Vanishem, a tam jest napisane, żeby po dziesięciu minutach
                        wyprać, potem wyżymałem i w ogóle ...
                        I takowoż przeoczyłem parę scen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka