Gość: Madi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:26 Fajna imprezka:) no i teraz mamy pare tygodni tv zdominowanej przez sport. Ciekawe tylko ile nasi nam zlota przywioza :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Re: Olimpiada IP: *.babiedoly.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:38 Igrzyska, słoneczko. Olimpiada to te cztery lata między kolejnymi igrzyskami, A dzięki debilom z tv utrwala się ta "olimpiada" na określenie zawodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Olimpiada IP: *.tpnets.com 13.08.04, 22:10 niestety, w mediach mnostwo ignorantow dla ktorych olimpiada i igrzyska to jedno i to samo. jak slysze/czytam ze zaczyna sie olimpiada, to rzuca mna o sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: Olimpiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:07 Musisz być ostatnio strasznie poobijany . A może to ścian należy żałować:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: Olimpiada 14.08.04, 11:00 Definicja ze słownika jęz. polskiego PWN: "olimpiada - w starożytnej Grecji: igrzyska urządzane co cztery lata w Olimpii; dziś międzynarodowe zawody sportowe organizowane na wzór starożytnych co cztery lata." Więc nie rozumiem, o co Ci chodzi. (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peen.doll Re: Olimpiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:16 Dzisiaj termin "olimpiada" słowniki uważają za tożsamy z "igrzyskami", więc się odpier... odczepcie! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: Olimpiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:56 A ja się nie odpier..., bo się nie przyczepiłam :)) Dla mnie olimpiada to właśnie to , co się teraz w Atenach dzieje . I też korzystam ze słowników , coby gafy , jak Ci wyżej , nie popełnić :)) Odpowiedz Link Zgłoś