Dodaj do ulubionych

Piwo Perła vs Jarosław Mikołajewski

17.09.04, 15:15
Chciałbym odnieść się do artykułu pana Jarosława Mikołajewskiego który ukazał się w "Gazeta telewizyjna" piątek 17.09.04 pod tytułem "Spoty podchmielone na lipie warzone".Mianowicie pan Jarosław w swoim artykule stwierdził że spot piwa Perła jest obecnie najgorszą reklamą piwa.Naprawde nie wiem co skłoniło pana Jarka do takich wniosków.Może opłaciła go konkurencja,może pan Jarosław nie lubi piwa Perła,czy może wróciły traumatyczna przeżycia z "lat szkolnictwa niższego" gdzie niesforni chłopcy wołali za nim cyt"Hej TY!D...ci się tli!Uciekaj dalej to Ci się zapali!..."(text przedni) I nie przemawia za mną patryiotyzm lokalny,aczkolwiek jestem mieszkańcem Lublina i bardzo lubię piwo Perła.Uważam że ten spot jest obecnie najlepszym jaki jest emitowany.A już porównywanie go do spotu "z panem bobrem" czy Dosi jest zupełnie nie na miejscu.Reklama Perełki wnosi troszkę ożywienia w ten marazm reklamowy.Ileż można oglądać mruczącego żubra(piwo Żubr),utytłanych w błocie gości zmagających się z samochodem terenowym(Okocim),balami drewna(Tatra)czy z tratwą(Żywiec)snujacego się po barach niedźwiedzia żłopiącego piwo(Harnaś)...efekt jest taki,że oglądając któryś raz z rzędu te reklamy człowiek dostaje nudności i wręcz się zniechęca do siedzenie przed Tv o piciu piwa nie wspominając.Natomiast w Perełce widać że ktoś miał pomysł na reklame.Nakręcona jest z humorem i ma to coś co elektryzuje w postaci ładnej pani i jej jeszcze łądniejszej pupci ;)Nie nudzi się po 1 razie i po jej obejrzeniu człowiek nie myśli o niczym innym jak o zimnym piwku...
Obserwuj wątek
    • Gość: Heti Re: Piwo Perła vs Jarosław Mikołajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:31
      No pana Jarka to fantazja poniosła. Nie wiem, może człowiek na imprezach nigdy
      takieh ładnej pani nie gasił, więc musiał z urazy za młodością utraconą musiał
      szpilę wsadzić. Jak ktoś sie chce czepiać, to się przyczepi do wszystkiego...w
      tym wypadku recenzent chyba miał nadzieję na film co najmniej Oscarowy, a nie
      reklamowy;/. Spot jest jednym z lepszych, jakie ostatnimi czasy dało się
      obejrzeć w TV, ale to przecież tylko moja prywatna opinia. W przeciwieństwie do
      krytykującego ja peanów pochwalnych wznosić nie będę, bo i po co. Styl
      artykułu, o który się rozchodzi już i tak dobitnie świadczy o intencjach
      redaktora - zjechać chocby nie wiem co, bez zważania na to, czy przytyki są
      uzasadnione.
      Na zakończenie polecam przetestowanie reklamowanego produktu - może wtedy pan
      trochę ochłonie i spojrzy na filmik tak, jak trzeba - czyli z przymróżeniem
      oka. To ma ZAREKLAMOWAĆ Perłę dla tłumu, a nie ustanowić ją oficjalnym napojem
      Noblistów;/
      • Gość: Revi(NeptiX) Re: Piwo Perła vs Jarosław Mikołajewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:42
        Panie! Panie! Panie! Zlituj się, bo padnę na zawał i znowu będą musieli znaleźć
        kogoś na moje miejsce! Odnosząc się do Pańskiego artykułu stwierdzę tylko 3
        rzeczy(bo na więcej kultura nie pozwala)! Po pierwsze, chyba miał Pan ciężkie
        dzieciństwo, po drugie nigdy Pan nie był na dobrej imprezie, i po trzecie chyba
        Pan nie ma pojęcia o krytyce, a o pojęciu REKLAMA to Pan w życiu nie słyszał!!!
        Zastanówmy się, co mnie, człowieka lubiącego piwo bardziej zachęci do jego
        spożycia? Parada gwiazd z programu „Z kamerą wśród zwierząt” tj. świnka - która
        jak każdy człowiek wie, strażnikiem czystości nie jest, albowiem tapla się w
        błotku, a tu nagle jest głównym symbolem w reklamie proszku do prania - ,żubr -
        który nie wiedzieć czemu stoi sobie z grupką sobie podobnych rogaczy na
        wyginięciu i nuci sobie Białowieskiego blusa - ,a nie…już wiem, to Pan bóbr
        ujął Pana Jarka za serce! No przecież bobry często ucinają sobie pogawędki z
        nawiedzonymi turystami na temat stomatologii stosowanej podczas porannego
        przerabiania drzew na wykałaczki! Jak Pan widzi można się doszukać czego się
        chce, tylko po co tego szukać? Jeżeli chce Pan czymś zasłynąć to niech się Pan
        zajmie czymś konstruktywnym, bo żeby nie skłamać, w tym to Pan nie jest dobry!
        Gwoli wyjaśnienia, czy widział Pan jakiś bilbord PERŁY? Nie? No to jest czego
        żałować! A tak się ciekawie składa, że na długo przed pojawieniem się reklamy
        telewizyjnej, kobiety były motywem przewodnim wszystkich plakatów reklamowych
        PERŁY! Ot co! Zatem nie jest to jakiś pomysł wyssany z palca na poczekaniu, a
        konsekwentne postępowanie! I w tym miejscu po raz kolejny ujawnia się Pański
        nie profesjonalizm! Nie odrobił Pan lekcji, a bierze się Pan za krytykę! A
        wracając do wątku naszych kochanych zwierzątek…mnie osobiście i wielu moich
        braci w zamiłowaniu do PERŁY, jakoś nie stymulują do spożywania piwa żubry,
        które tyle o piwie wiedzą, co ja o balecie rosyjskim! Za to, gdy widzę sexowną
        kobietę robi mi się ciepło na sercu i wtedy dla ochłody wybitnie myślę o piwie,
        a gdy taka sytuacja ma miejsce na imprezie to już nie ma przeproś,
        te „wewnętrzne płomienie” może ugasić tylko piwo! Należy jeszcze zaznaczyć, iż
        piękna pani z reklamy w oryginale miała czarną bieliznę! A co do nie realności
        tego, że nie gasi się płomieni piwem, to tak się śmiesznie składa, że na pewnym
        wyjeździe butla z gazem stanęła w płomieniach, i choć większość z nas trzymała
        w ręku piwo, nikt nie użył go do gaszenia, a sięgnął po wodę! Ooops! Hmmm,
        chyba Pańskie argumenty, nie dość że niedorzeczne i przedstawione w kiepskim
        stylu, to jeszcze nie znajdują potwierdzenia! Jak Pan widzi Panie Jarku,
        krytykować każdy potrafi! Radze spróbować piwa PERŁA, o światowej renomie,
        znanego zarówno w Nowym Jorku, jak i w Sydney (jeśli przez to ganianie z
        płonącą d..ą w podstawówce nie wyedukował się Pan również w kierunku geografii,
        to prześle atlas!)
        Pozdrawiam wszystkich miłośników piwa PERŁA, najlepszego, a laików jak Pan
        Jarek do spróbowania tego napoju boskiego i do pisania sensownego!
        • Gość: YANE Re: Piwo Perła vs Jarosław Mikołajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:34
          Gość portalu: Revi(NeptiX) napisał(a):

> Gwoli wyjaśnienia, czy widział Pan jakiś bilbord PERŁY? Nie? No to jest czego
          > żałować! A tak się ciekawie składa, że na długo przed pojawieniem się reklamy
          > telewizyjnej, kobiety były motywem przewodnim wszystkich plakatów reklamowych
          > PERŁY!

Z cala pewnoscia nie widzial, bo billboardy rekalmujace Perle widzialam tylko i wylacznie w Lublinie, a troche jezdze po kraju. Zreszta do tej pory bylo to piwo stricte lokalne i niemal nie do zdobycia poza Lubelszyzna. Doprawdy nie wiem skad Ty czerpiesz informacje o tym, ze jest to piwo o swiatowej renomie, "znanego zarówno w Nowym Jorku, jak i w Sydney"? Tam gdzie sa jakies skupiska Polonii sa rowniez dostepne polskie piwa. To jednak chyba nie swiadczy o tym, ze zna je caly swiat ;) Teraz ktos postanowil je wypromowac w calej Polsce. I slusznie, bo to ponoc dobre piwo. Ale faktycznie ta reklama jest bardzo niefortunna. Przede wszystkim z logicznego punktu widzenia. Nie ma w niej ani dowcipu, ani polotu i mowiac szczerze nijak sie nie wyroznia na tle innych dosyc miernych reklam piwa :/ Ale z tego co przeczytalam w Twoim poscie, Ty ogladasz reklamy "hormonami", wiec nie dziwie sie Twoim aplauzom ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka