Gość: Arek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:29 świetne, świetne, świetne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tatanka_iotanka Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:36 nom... chłopaki się rozkręcają ;) tylko dziewczyny jakoś tak aktorsko słabe... nie podobał mi się też pomysł, że były glina na fuksa, z samym nożem pakuje się do komisariatu - nie pasowało to do cwaniaka z dobrze prosperującym podziemnym interesem... ps. skoro uśmiercili już 'głownego bossa' (jak się wydawało) a odcinków będzie jeszcze parę, znaczy to że będzie ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
della.street Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 11:12 Gość portalu: tatanka_iotanka napisał(a): > tylko dziewczyny jakoś tak aktorsko słabe... Pozwolę się nie zgodzić. Blondynka zamordowana przez Karbowiaka była niezła. Kiepska jest za to córka Gajewskiego. Serial ogląda się naprawdę dobrze, zdarzają się niezłe teksty i dopracowane z pozoru mało ważne sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:56 Gość portalu: tatanka_iotanka napisał(a): > ps. skoro uśmiercili już 'głownego bossa' (jak się wydawało) a odcinków będzie > jeszcze parę, znaczy to że będzie ciekawie... Ale nie wyjaśnili jeszcze morderstw w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
friend137 Re: Glina - trzeci odcinek 23.09.04, 21:36 Jasne, że świetne. Krew się leje, nawet tryska - a wszystko opatrzone żółtym znaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:03 CHAŁA, CHAŁA, CHAŁA. I ten tajniak chlający wódę za kierownicą. Jakie to trendy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 23.09.04, 22:52 Podoba mi się. Troszke przegieli z tym gardłem na komisariacie ale......... Budżet filmu przewidział nawet realistycznie rozwalone samochody no no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikaz Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:00 Ogólnie dobry i jakby mniej palili:-) ale zaczeli pić:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berry Re: Glina - trzeci odcinek IP: 80.51.226.* 23.09.04, 23:44 Tomciu Kozłowicz nie ma szczęścia. Załatwili go w Ekstradycji, załatwili go i w Glinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:45 Obsmialam sie dzis jak norka ;)))) I ten zolty trojkat mnie rozbawil juz dokumentnie (a emitowany kilka dni wczesniej, pogodny "Elling" mial czerwony kwadrat!). Grzywke Gonerze to chyba Hupalo ciachnela ;) Ale i tak o niebo lepszy ten serial od wszystkich polskich serialowych gniotow. Przynajmniej jest mocniej osadzony w realiach (nie pisze o realiach policyjnych, bo tych nie znam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 00:05 "Przynajmniej jest mocniej osadzony w realiach(nie pisze o realiach policyjnych, bo tych nie znam)." Znaczy,że te "pozostałe" realia, te które są przedmiotem śledztwa są Ci znane ? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 00:23 Te ktore nie sa przedmiotem sledztwa sa mi "znane" ;))) Przynajmniej nikt nie zakleja marek samochodow, nie pije kefiru z dzbanuszka i takie tam detale, ktore tworza jakis klimat. To mialam na mysli ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 00:45 :-))) Nie miałem złych intencji, zrozumiałem o co Ci chodzi. To była tylko taka mała prowokacyjka. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.lublin.mm.pl 24.09.04, 03:20 a ja gonery nie trawilam ( w wywiadach wypadał jak buffon:)) ale w tym serialu jest niezly a nawet wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
ew.ka Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 12:33 He he, ja tez wczoraj z siostrą stwierdziłam, że fryzurka Gonery to wygląda na robótkę Hupało. Nie chciał chyba być gorszy od swojej serialowej żony Marty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Glina - trzeci odcinek IP: 217.17.46.* 24.09.04, 07:55 Niestety według mnie to najgorszy film Pasikowskiego. Facet ma chyba jakieś obsesje na punkcie bycia męskim i wszystkie typy twardzieli czy też "macho" są tu przerysowane, że aż żałosne. A w policji naprawdę pracują w wiekszości przypadków normalni faceci a nie z tak zwichrowanymi osobowiościami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.crowley.pl 24.09.04, 10:17 To Ty chyba "Reichu" nie widziałeś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: reich... 24.09.04, 10:20 REICH jest 'boski' ;))) To obok ENDURO BOJZ chyba najbardziej rowalający mnie film ostatnich kilku lat :D Rzekłbym, że to swego rodzaju pozycje 'kultowe inaczej' polskiej kinematografii - chociaż nic jak nareazie nie przebije sceny z Młodych wilków, kiedy to Jakimo Cichy tłumaczy Szwedesowi zasady jumy na końcu wagonu kolejowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik Re: reich... IP: *.crowley.pl 24.09.04, 10:53 Nie no Reich jest lepszy od Enduro !!! Do tej kategorii - trafnie określonej prze Ciebie jako kultowe inaczej - zaliczyłbym jeszcze parę arcydzieł np. "Misję specjalną" z moją ulubioną sceną występu Zauchy w rytmach disco ze swastyką w tle i UFO wyłaniającym się ze skrzyni !!! Tego nie można było wymyśleć na trzeźwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hen Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:03 Mnie się podoba - nawet w czasie emisji "nie przelatuję pilotem po programach". A Gonera w mundurze milicjanta/policjanta (na pogrzebie) - miodzio !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:37 Szczegolnie te okulary do tego munduru. Ciekawe po co mu one? Zeby ukryc lzy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: Glina - trzeci odcinek IP: 213.173.205.* 24.09.04, 11:40 Serial jest zaskakująco dobry. "Kryminalni" (na razie)nie dorastają mu do pięt. Bardzo dobry Radziwiłowicz. Podoba mi sie tez ze aktorów obsadzono w rolach zupełnie innych niz znanych nam do tej pory. Kozłowicz(Karbowiak) nie jest sympatycznym facetem, Stuhr nie musi śmieszyć, a Gonera jest bardzo niegrzecznym facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
friend137 Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 12:33 Gonera dobry, ale zdaje sie, że zaraz zginie. Radziwiłowicz, kiepski - nie do tej roli. Nadal się upieram, że serial nie na tę godzinę - ta tryskająca krew na prawo i lewo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:52 A wlasnie, ze Radziwilowicz jest bardzo dobry w tej roli. Podobalo mi sie jak w drugim odcinku z trudem gramolil sie przez brame :) Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 19:33 Radziwiłowicz bardzo dobrze wpisał sie tę role. Mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 19:42 Nareszcie Radziwiłłowicz zagrał coś innego niż zwykle i zrobił to dobrze. Przejedli mi się już cyniczni, superdowcipni herosi, którzy niemal w pojedynke rozpieprzają półświatek. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Glina - spoiler! 24.09.04, 20:04 friend137 napisał: > Gonera dobry, ale zdaje sie, że zaraz zginie. (...) Zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:37 Gość portalu: Hen napisał(a): > Mnie się podoba - nawet w czasie emisji "nie przelatuję pilotem po programach". > > A Gonera w mundurze milicjanta/policjanta (na pogrzebie) - miodzio !!! Wygladał jak gen. Jaruzelski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 15:12 Znakomity film. Najlepszy polski serial od czasu "Zaginionej". Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Glina - trzeci odcinek 26.09.04, 03:06 cze67 napisał: > Znakomity film. Najlepszy polski serial od czasu "Zaginionej". Zaginiona podobala mi sie tak sobie. Glina jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Radziwilowicz jest swietny IP: 62.233.183.* 24.09.04, 19:39 To doskonaly aktor, ale po zapowiedziach trudno mi bylo wyobrazic go sobie w roli policjanta. Chyle czola. Jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Produkt plejsment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:15 Czy mi sie tak zdawalo, czy to faktycznie mialo miejsce, ze wszedzie gdzie bohaterowie sie nie rusza samochodem, albo ida po ulicach, gdzies w tle pojawia sie jakas toyota albo i dwie? Zawsze mimochodem, ale jednak. A moze ja jestem tylko przeczulona na te marke ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Produkt plejsment IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 12:47 Bardzo ładnie był tez eksponowany kefir Danone przez Radziłwiłowicza.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Produkt plejsment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:08 Moim zdaniem w ogole nie byl rzeczony jogurt eksponowany. To w ogole jest serial wolny od klasycznego (tzn. polskiego) product placement polegajacego na chamskich zblizeniach puszek piwa, marki ciuchow albo panoramy na front sklepu w ktorym bohaterowie kupuja ziemniaki. M.in. dlatego wlasnie to jest taki dobry serial, ze tam nie ma zenujacego wpychania produktow jakie znamy przed obiektyw kamery. Product placement po polsku wyglada tak jak w filmie "Trzeci", ktory niebawem wejdzie na ekrany kin, gdzie w zapomnianym przez Boga i historie, zapyzialym polskim miasteczku centralnym punktem jest salon firmowy Idea, ktory "mimochodem" i przypadkiem mijaja bohaterowie filmu. A w trzecim odcinku Gliny na moment w kadrze znalazlo sie nawet logo Polstau i fashion tv (w scenie jak Gonera polonezem sledzil tego grubasa w terenowie) - i co? zostawili to bez stresu i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś