Dodaj do ulubionych

Glina - trzeci odcinek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:29
świetne, świetne, świetne
Obserwuj wątek
    • Gość: tatanka_iotanka Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:36
      nom... chłopaki się rozkręcają ;)
      tylko dziewczyny jakoś tak aktorsko słabe...
      nie podobał mi się też pomysł, że były glina na fuksa, z samym nożem pakuje się
      do komisariatu - nie pasowało to do cwaniaka z dobrze prosperującym podziemnym
      interesem...
      ps. skoro uśmiercili już 'głownego bossa' (jak się wydawało) a odcinków będzie
      jeszcze parę, znaczy to że będzie ciekawie...
      • della.street Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 11:12
        Gość portalu: tatanka_iotanka napisał(a):
        > tylko dziewczyny jakoś tak aktorsko słabe...

Pozwolę się nie zgodzić. Blondynka zamordowana przez Karbowiaka była niezła.
        Kiepska jest za to córka Gajewskiego.
        Serial ogląda się naprawdę dobrze, zdarzają się niezłe teksty i dopracowane z
        pozoru mało ważne sceny.
      • Gość: jacek Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:56
        Gość portalu: tatanka_iotanka napisał(a):

> ps. skoro uśmiercili już 'głownego bossa' (jak się wydawało) a odcinków
        będzie
        > jeszcze parę, znaczy to że będzie ciekawie...

Ale nie wyjaśnili jeszcze morderstw w hotelu.
    • friend137 Re: Glina - trzeci odcinek 23.09.04, 21:36
      Jasne, że świetne. Krew się leje, nawet tryska - a wszystko opatrzone żółtym
      znaczkiem.
    • Gość: znawca Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:03
      CHAŁA, CHAŁA, CHAŁA. I ten tajniak chlający wódę za kierownicą. Jakie to
      trendy!
    • Gość: copa cojones Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 23.09.04, 22:52
      Podoba mi się. Troszke przegieli z tym gardłem na komisariacie ale.........
      Budżet filmu przewidział nawet realistycznie rozwalone samochody no no
    • Gość: ikaz Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:00
      Ogólnie dobry i jakby mniej palili:-)
      ale zaczeli pić:-D
    • Gość: berry Re: Glina - trzeci odcinek IP: 80.51.226.* 23.09.04, 23:44
      Tomciu Kozłowicz nie ma szczęścia. Załatwili go w Ekstradycji, załatwili go i w
      Glinie
    • Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 23:45
      Obsmialam sie dzis jak norka ;)))) I ten zolty trojkat mnie rozbawil juz dokumentnie (a emitowany kilka dni wczesniej, pogodny "Elling" mial czerwony kwadrat!). Grzywke Gonerze to chyba Hupalo ciachnela ;)
      Ale i tak o niebo lepszy ten serial od wszystkich polskich serialowych gniotow. Przynajmniej jest mocniej osadzony w realiach (nie pisze o realiach policyjnych, bo tych nie znam).
      • Gość: copa cojones Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 00:05
        "Przynajmniej jest mocniej osadzony w realiach(nie pisze o realiach policyjnych, bo tych nie znam)."

Znaczy,że te "pozostałe" realia, te które są przedmiotem śledztwa są Ci znane ?
        ;-(
        • Gość: YANE Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 00:23
          Te ktore nie sa przedmiotem sledztwa sa mi "znane" ;))) Przynajmniej nikt nie zakleja marek samochodow, nie pije kefiru z dzbanuszka i takie tam detale, ktore tworza jakis klimat. To mialam na mysli ;)))
          • Gość: copa cojones Re: YANE. Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 00:45
            :-)))
            Nie miałem złych intencji, zrozumiałem o co Ci chodzi. To była tylko taka mała prowokacyjka.
            pzdr.
      • Gość: mona Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.lublin.mm.pl 24.09.04, 03:20
        a ja gonery nie trawilam ( w wywiadach wypadał jak buffon:)) ale w tym serialu
        jest niezly a nawet wiecej
      • ew.ka Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 12:33
        He he, ja tez wczoraj z siostrą stwierdziłam, że fryzurka Gonery to wygląda na
        robótkę Hupało. Nie chciał chyba być gorszy od swojej serialowej żony Marty :-)
    • Gość: Robert Re: Glina - trzeci odcinek IP: 217.17.46.* 24.09.04, 07:55
      Niestety według mnie to najgorszy film Pasikowskiego. Facet ma chyba jakieś
      obsesje na punkcie bycia męskim i wszystkie typy twardzieli czy też "macho" są
      tu przerysowane, że aż żałosne. A w policji naprawdę pracują w wiekszości
      przypadków normalni faceci a nie z tak zwichrowanymi osobowiościami.
      Pozdrawiam
      • Gość: Klik Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.crowley.pl 24.09.04, 10:17
        To Ty chyba "Reichu" nie widziałeś !!!
        • gianni_vonsacze Re: reich... 24.09.04, 10:20
          REICH jest 'boski' ;))) To obok ENDURO BOJZ chyba najbardziej rowalający mnie
          film ostatnich kilku lat :D Rzekłbym, że to swego rodzaju pozycje 'kultowe
          inaczej' polskiej kinematografii - chociaż nic jak nareazie nie przebije sceny
          z Młodych wilków, kiedy to Jakimo Cichy tłumaczy Szwedesowi zasady jumy na
          końcu wagonu kolejowego..
          • Gość: Klik Re: reich... IP: *.crowley.pl 24.09.04, 10:53
            Nie no Reich jest lepszy od Enduro !!!
            Do tej kategorii - trafnie określonej prze Ciebie jako kultowe inaczej -
            zaliczyłbym jeszcze parę arcydzieł np. "Misję specjalną" z moją ulubioną sceną
            występu Zauchy w rytmach disco ze swastyką w tle i UFO wyłaniającym się ze
            skrzyni !!! Tego nie można było wymyśleć na trzeźwo !
    • Gość: Hen Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:03
      Mnie się podoba - nawet w czasie emisji "nie przelatuję pilotem po programach".

A Gonera w mundurze milicjanta/policjanta (na pogrzebie) - miodzio !!!
      • Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:37
        Szczegolnie te okulary do tego munduru. Ciekawe po co mu one? Zeby ukryc lzy? ;)
        • Gość: curly Re: Glina - trzeci odcinek IP: 213.173.205.* 24.09.04, 11:40
          Serial jest zaskakująco dobry. "Kryminalni" (na razie)nie dorastają mu do pięt.
          Bardzo dobry Radziwiłowicz.
          Podoba mi sie tez ze aktorów obsadzono w rolach zupełnie innych niz znanych nam
          do tej pory.
          Kozłowicz(Karbowiak) nie jest sympatycznym facetem, Stuhr nie musi śmieszyć, a
          Gonera jest bardzo niegrzecznym facetem.
          • friend137 Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 12:33
            Gonera dobry, ale zdaje sie, że zaraz zginie.
            Radziwiłowicz, kiepski - nie do tej roli.
            Nadal się upieram, że serial nie na tę godzinę - ta tryskająca krew na prawo
            i lewo...
            • Gość: YANE Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:52
              A wlasnie, ze Radziwilowicz jest bardzo dobry w tej roli. Podobalo mi sie jak w drugim odcinku z trudem gramolil sie przez brame :)
            • sffinx Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 19:33
              Radziwiłowicz bardzo dobrze wpisał sie tę role. Mnie przekonuje.
            • Gość: copa cojones Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 24.09.04, 19:42
              Nareszcie Radziwiłłowicz zagrał coś innego niż zwykle i zrobił to dobrze. Przejedli mi się już cyniczni, superdowcipni herosi, którzy niemal w pojedynke rozpieprzają półświatek.
            • ariwederczi Glina - spoiler! 24.09.04, 20:04
              friend137 napisał:

> Gonera dobry, ale zdaje sie, że zaraz zginie. (...)

Zgadza się.
      • Gość: jacek Re: Glina - trzeci odcinek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:37
        Gość portalu: Hen napisał(a):

> Mnie się podoba - nawet w czasie emisji "nie przelatuję pilotem po
        programach".
        >
        > A Gonera w mundurze milicjanta/policjanta (na pogrzebie) - miodzio !!!

Wygladał jak gen. Jaruzelski ;-)
        • cze67 Re: Glina - trzeci odcinek 24.09.04, 15:12
          Znakomity film. Najlepszy polski serial od czasu "Zaginionej".
          • bladatwarz Re: Glina - trzeci odcinek 26.09.04, 03:06
            cze67 napisał:

> Znakomity film. Najlepszy polski serial od czasu "Zaginionej".

Zaginiona podobala mi sie tak sobie. Glina jest super!
    • Gość: 3x Radziwilowicz jest swietny IP: 62.233.183.* 24.09.04, 19:39
      To doskonaly aktor, ale po zapowiedziach trudno mi bylo wyobrazic go sobie w
      roli policjanta.
      Chyle czola. Jest swietny.
    • Gość: YANE Produkt plejsment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:15
      Czy mi sie tak zdawalo, czy to faktycznie mialo miejsce, ze wszedzie gdzie bohaterowie sie nie rusza samochodem, albo ida po ulicach, gdzies w tle pojawia sie jakas toyota albo i dwie? Zawsze mimochodem, ale jednak. A moze ja jestem tylko przeczulona na te marke ;)))
      • Gość: anka Re: Produkt plejsment IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 12:47
        Bardzo ładnie był tez eksponowany kefir Danone przez Radziłwiłowicza.:)
        • Gość: Arek Re: Produkt plejsment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:08
          Moim zdaniem w ogole nie byl rzeczony jogurt eksponowany. To w ogole jest
          serial wolny od klasycznego (tzn. polskiego) product placement polegajacego na
          chamskich zblizeniach puszek piwa, marki ciuchow albo panoramy na front sklepu
          w ktorym bohaterowie kupuja ziemniaki. M.in. dlatego wlasnie to jest taki dobry
          serial, ze tam nie ma zenujacego wpychania produktow jakie znamy przed obiektyw
          kamery.

Product placement po polsku wyglada tak jak w filmie "Trzeci", ktory niebawem
          wejdzie na ekrany kin, gdzie w zapomnianym przez Boga i historie, zapyzialym
          polskim miasteczku centralnym punktem jest salon firmowy Idea,
          ktory "mimochodem" i przypadkiem mijaja bohaterowie filmu.

A w trzecim odcinku Gliny na moment w kadrze znalazlo sie nawet logo Polstau i
          fashion tv (w scenie jak Gonera polonezem sledzil tego grubasa w terenowie) - i
          co? zostawili to bez stresu i dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka