eend
29.04.17, 21:37
Cholera, po zakupieniu praw do transmisji przez Polsat. nieciekawie wygląda możliwość oglądania rozgrywek Ligi Mistrzów w sezonie 2017/2018 - Pewne są dwie rzeczy:
- cała LM będzie dla wszystkich bez względu na to czy są abonentami czy nie, dodatkowo płatna w PPV (sadzę, że minimum 20-40 zł.za mecz)
- platforma nc+ już się może zwijać, zresztą to było do przewidzenia, posunięcia nc+ od 2015/2016 to pasmo klęsk, głupich decyzji programowych, cenowych, świadczących o całkowitym braku wyczucia rynku. Za zarządzanie w nc+ wzięli się chyba odpowiednicy Misiewiczów, bez kompetencji, bez wyczucia, bez wizji. Spowodowali wielki odpływ abonentów skandalicznymi posunięciami podwyżkowymi, tracili po kolei wszystkie najbardziej atrakcyjne programy sportowe. Teraz po utracie LM, mogą rozpocząć proces likwidacji platformy nc+. Płakał po nich nie będę, zresztą nie ja jeden...Najbardziej będzie mi żal komentatorów do których się przyzwyczaiłem i których bardzo lubiłem i ceniłem za pasje, wiedzę, medialność, dobór zapraszanych gości, niektórych stałych programów o piłce. Jeżeli Polsat wykupił prawa do transmisji na dłuższy okres to jest szansa, że chociaż część tych w pełni profesjonalnych, mądrych dziennikarzy może przejść do Polsatu. Z całym szacunkiem ale obecni polsatowscy komentatorzy to zupełnie inna liga, ujmując to w żargonie sportowym - liga okręgowa…
Mam jednak świadomość, że już LM nie będę oglądał, bo żadnej platformie nie zapłacę dodatkowo (poza abonamentem) złamanego grosza za możliwość oglądania nawet najbardziej atrakcyjnych widowisk sportowych. Pod tym względem jestem nieugięty. Trudno postaram się to jakoś przeżyć.