Dodaj do ulubionych

Nuar i margaryna

IP: *.zory.pl.auchan.com, / *.pl 23.10.04, 14:18
czytaliscie? Kryminalni to Miami Vice
Obserwuj wątek
    • Gość: hugo9252 Re: Nuar i margaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:45
      Kryminalni to gniot.kryminalne discopolo.
    • Gość: mkk Re: Nuar i margaryna IP: *.fuw.edu.pl 29.10.04, 14:55
      Zgadzam sie z recenzja. Mnie tez irytuja w "Kryminalnych" ludzie jak z okladek
      zurnali mody, w kulerskich strojach z wypasionym sprzetem udajacy policjantow.
      Ha, ha, ha, bo jeszcze w takich gliniarzy uwierze...

Poza tym Radziwilowicz i Stuhr Jr. to lepsi aktorzy i graja ciekawsze, mniej
      schematyczne postacie. I watkow wiecej, serial bardziej posepny i poplatany, co
      dla mnie jest tylko zaleta.

mkk
    • Gość: Wiola Re: Nuar i margaryna IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 29.10.04, 15:05
      A ja rzygam jak widze kobiety i PAsikowskiego. Sa zawsze k... A skad on bierze
      te aktorki- chyba z wybiegu. Przeciez to zenada jak one graja.
      • Gość: miharu kobiety w Glinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:08
        Z tym to akurat się zgadzam. W "Glinie" wszystkie kobiety takie wiecznie
        poobrażane, ponure jak noc, czepiają się do wszystkiego i wiecznie nie wiedzą,
        czego chcą.... okropne
        • Gość: ~ola bo Paikowski ti podręcznikowy przykład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 08:04
          mizoginika...
      • Gość: zet Re: "Glina" a kwestia kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:07
        Akurat w tym serialu jest wyraźna zmiana. Kobiety w serialu Pasikowskiego nabrały cech indywidualnych, choć w ostatnim odcinku znów pojawiła się stara konwencja: bierny przedmiot pożądania.
      • Gość: Andrzej Re: Nuar i margaryna IP: *.rene.com.pl 30.10.04, 22:04
        No akurat Pani Od Trupów jest całkiem normalna, bystra i całkiem sympatyczna..
        tyle że od trupów ;)
    • Gość: reo Re: Złote myśli Radziwiłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:24
      A mnie te 'złote myśli' doprowadzają do mdłości. Boshe, jakie to wsztstko 'na siłę' - i ta filozofia, i to cierpiętnictwo z ponuractwem.
      • Gość: hgw Re: Złote myśli Radziwiłowicza IP: 195.205.132.* 29.10.04, 15:46
        Wolę cierpiętnictwo z ponuractwem, niż rozluźniająco-żałosne grepsy wsiegda
        gatowego sextorpedy z "Kryminalnych". Przecież to poziom realizmu jak z Pana
        Samochodzika.
    • Gość: miharu Re: Nuar i margaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:05
      <przeprzystojniuteńki komisarz Zawada
      Buhahaha!! Przeciez ten facet jest nieładny! A w najlepszym przypadku
      przecięny. Nie przesadzajmy zaraz z określaniem mianem przystojny każdego, kto
      nie jest ohydny....
    • Gość: simon pl Re: Nuar i margaryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 17:42
      Wojciechu Orliński prosze nie osmieszaj sie :) bo jesli ty w KRYMINALNYCH nie
      umiesz Wrocławia od Warszawy odróznic to niestety tylko powielasz stereotyp o
      zadufanych, myslacych ze sa pempkiem swiata, warszawiakach (a swoja drogą
      wpadnij kiedys do Wrocka to ładne miasto- i rzeczywiscie jest przyjemniejsze
      niz Warszawka (bo akurat bywam tu i tu )
      pozdrawiam
      • Gość: tyrmand te breslauer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:44
        tylko nie "warszawka", jak ci śmierdzi to siedź w breslau, ałfwiderzejn :)
      • Gość: simon pl Re: Nuar i margaryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:59
        przyznaje sie do bledu- moja wina bo chodzilo mi o FaleZbrodni zwracam honor
        redaktorowi :)
    • Gość: Zet Re: Nuar i margaryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:56
      A jak określić na tle "Gliny" i "Kryminalnych" "Falę zbrodni?". Moim zdaniem najciekawsza postać (choć schowaną za innymi) to Rafalski grany przez Jakusa. Reszta jest właściwie do umycia - jeszcze poza Czarną, ale nie o jej talent aktorski mi chodzi ;)
      • czesiekkk Re: Nuar i margaryna 30.10.04, 21:41
        Na plus dla Fali Zbrodni.
        Jeżeli już mówimy o Miami Vice, to przecież lata 80-te w pigułce, w dodatku
        serial wyszedł spod ręki M. Manna i swoje miejsce w historii produkcji
        telewizyjnych ma zapewnione. Fajna muzyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka