Dodaj do ulubionych

Antykatolicka prowokacja TVP !!!!

IP: 212.126.7.* 01.07.01, 23:00
Dziś TVP nadała po 20-ej pierwszy odcinek serialu prezentującego relacje
pomiędzy księdzem a kobietą, które mają charakter nieczysty. Dlaczego Telewizja
Polska śmie w niedziele, Dzień Pański o 20-ej w okresie największej
oglądalności prezentować takie ,,dzieło" ?. Czy ci ludzie nie zdają sobie
sprawy z wpływu tego typu filmów na moralność telewidzów ?. To jest ohydne !
Obserwuj wątek
    • Gość: szczepik Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 195.116.62.* 02.07.01, 12:00
      Piszesz poważnie, czy jaja sobie robisz ?
      • Gość: anonim Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 14:35
        Gość portalu: szczepik napisał(a):

> Piszesz poważnie, czy jaja sobie robisz ?

Albo jest chory psychicznie.

• Gość: Dzidka Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 195.94.212.* 02.07.01, 14:57
          Spokojnie, on sie wygłupia. No, ironizuje. :)
          • Gość: Dzidka Ale zdziwilibyście się... IP: 195.94.212.* 02.07.01, 14:59
            Jak bardzo ten tekst przypominał mi to, co bardzo często pisze "Nasz Dziennik", katolicka
            gasdzinówka. Toczka w toczke ten sam styl i ton.
            • Gość: Malvina Re: Ale zdziwilibyście się... IP: 10.5.1.* / *.centrala.pbk.pl 06.07.01, 14:13
              Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> Jak bardzo ten tekst przypominał mi to, co bardzo często pisze "Nasz Dziennik",
              > katolicka
              > gasdzinówka. Toczka w toczke ten sam styl i ton.

DZIDKA hamuj............ja czytam "Nasz Dziannik" i nie zauważyłam TAKICH ironii
              pod niczyim adresem. Ciekawe czy Ty czytasz "Nasz Dziennik"....

• Gość: Maxi_T Re: Ale zdziwilibyście się... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 14:56
                Gość portalu: Malvina napisał(a):

> Gość portalu: Dzidka napisał(a):
                >
                > > Jak bardzo ten tekst przypominał mi to, co bardzo często pisze "Nasz Dzien
                > nik",
                > > katolicka
                > > gasdzinówka. Toczka w toczke ten sam styl i ton.
                >
                > DZIDKA hamuj............ja czytam "Nasz Dziannik" i nie zauważyłam TAKICH ironi
                > i
                > pod niczyim adresem. Ciekawe czy Ty czytasz "Nasz Dziennik"....
                >

DZIDKA ma rację. A to że Ty czytasz tego brukowca - cóż... Pozostaje mi
                tylko "pogratulować" "trafnego"(???) wyboru źródła informacji.
              • Gość: anonim Re: Ale zdziwilibyście się... IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 18:58
                A przepolnionego katolicka miloscia do blizniefgo Radia Ma ryja tezz sluchasz?
              • Gość: Dzidka Re: Ale zdziwilibyście się... IP: 195.94.212.* 16.07.01, 10:29

> DZIDKA hamuj............ja czytam "Nasz Dziannik" i nie zauważyłam TAKICH ironi
                > i
                > pod niczyim adresem. Ciekawe czy Ty czytasz "Nasz Dziennik"....
                >

Czytam codziennie, korzystając z dobrodziejstw internetu. Szkoda że to wszystko piszą pod płaszczykiem
                wiary oraz miłości bliźniego...
    • Gość: Wojciech Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 16:35
      Mieszkam 50 metrów od kościoła.W każdy dzień a szczególnie w niedzielę słudzy
      boży rąbią w dzwony, że aż echo się niesie po całej okolicy.I ja sie pytam, czy
      oni nie zdają sobie sprawy z negatywnego wpływu tej rąbanki na słuch
      okolicznych mieszkańców?
      • Gość: Kwiku Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 10.2.1.* / 193.41.231.* 03.07.01, 11:21
        Wojciechu, przeprowadź się do Korei Pólnocnej albo na
        Kubę, to nie będziesz miał takich okropnych problemów !
    • Gość: Sławomir Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.echostar.pl 02.07.01, 17:35
      Oczywiście to co napisałem
      napisałem poważnie
      Moje rozumowanie
      1. Większość telwidzów to katolicy
      2. Ludzie są atakowani przez siły szatańskie (to jest po prostu prawda wiary)
      3. Jedną z metod szatana jest przedstawianie zła jako dobro, relacji nieczystch
      jako ,,miłości"
      4. TVP nadając ten film zmiękcza sumienia widzów
      5. Niszczy sumienia widzów, którzy za to płacą abonament

Proszę mi powiedzieć czy ja myśle nielogcznie ?
      • Gość: rico Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 195.136.25.* 03.07.01, 06:59
        Gość portalu: Sławomir napisał(a):

> Proszę mi powiedzieć czy ja myśle nielogcznie ?

Odpowiadam: TAK, myślisz nielogicznie! Ksiądz ty jakiś czy co?

• Gość: camel Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.01, 08:19

> Oczywiście to co napisałem
        > napisałem poważnie
        > Moje rozumowanie
        > 1. Większość telwidzów to katolicy
        > 2. Ludzie są atakowani przez siły szatańskie (to jest po prostu prawda wiary)
        > 3. Jedną z metod szatana jest przedstawianie zła jako dobro, relacji nieczystch
        >
        > jako ,,miłości"
        > 4. TVP nadając ten film zmiękcza sumienia widzów
        > 5. Niszczy sumienia widzów, którzy za to płacą abonament
        >

Nie nalykales sie przypadkiem jakiegos swinstwa???
        Tzn nie mam nic przeciw religii i tak dalej. Wiesz ja place abonament i wcale
        takie filmy mi nei przeskadzaja..przeciez masz 20 kilka kanalow mozesz wybrac cos
        innego.

camel
      • Gość: Dzidka Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 195.94.212.* 03.07.01, 09:10
        Nie żeby nielogicznie, pod kategorie logiki tego sie nie podciągnie... To się po prostu kupy nie trzyma!
        Na przeciętnej kablówce masz 40 kanałów. Z tego plus minus 15 po polsku. Naprawde nie musisz
        sie katowac oglądaniem Jedynki. NB - "Ptaki ciernistych krzewów" to jedna z ładniejszych "szmekrów"
        - w sam raz na niedzielny wieczór.
      • Gość: Basia czy to Ty opowiadasz w TOK FM o upadłych vel zbuntowanych aniołach? IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 14:56
        jeśli tak, to gratuluję rozszerzenia działalności misyjnej...
      • Gość: Krzysiek Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 172.30.8.* / 195.136.36.* 03.07.01, 17:15
        Gość portalu: Sławomir napisał(a):

> Oczywiście to co napisałem
        > napisałem poważnie
        > Moje rozumowanie
        > 1. Większość telwidzów to katolicy

Ponoć 95% Polaków to Katolocy, ale skąd się bierze tyle zła, zwiści itp. Kościoły
        są puste! Facet to jest Twoje pobożne życzenie! Obiegowa opinia!

> 2. Ludzie są atakowani przez siły szatańskie (to jest po prostu prawda wiary)

Szatan?! Ty chyba skończyłeś uczelnię katolicką lub szkołę Sióstr Urszulanek. W
        życiu nie słyszałem poza Kościołem takich opowieści!!!

> 3. Jedną z metod szatana jest przedstawianie zła jako dobro, relacji nieczystch
        >
        > jako ,,miłości"

Znałem np. komunistów (członek PZPR), którzy byli bardziej pożądni, sprawiedliwi
        i koleżńscy od tych niby "katloków"!

> 4. TVP nadając ten film zmiękcza sumienia widzów

Co zmiękcza? Facet nie chcesz nie ogladaj. Nie chcesz to nie pozwalaj oglądac
        swojemu dziecku, ale głupoty gadasz. Trzeba pokazywać różne rzeczy, by ludzie
        wiedzieli o ich istnieniu i potrafili odróżnic głupotę od normalnego postępowania.

> 5. Niszczy sumienia widzów, którzy za to płacą abonament
        >

Chyba abonament niszczy kieszeń!

Wiesz co Gościu. Ty chyba wyszedłeś właśnie z lekcji religii!!!
        Poderwij sobie kobitkę, pójdź na spacer, przytul się do niej i .. coś więcej oraz
        przestań gadać takie głupoty!!!
        • suzume Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! 04.07.01, 09:33
          Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Ponoć 95% Polaków to Katolocy, ale skąd się bierze tyle zła, zwiści itp. Kościo
          > ły
          > są puste! Facet to jest Twoje pobożne życzenie! Obiegowa opinia!

Bo tak zwani porządni katolicy zamiast w kościołach przesiadują w domach i
          oglądają takie "niemoralne świństwa", o których pisze Sławomir.
          Z pewnością robią to tylko po to, żeby poznać bezmiar grzechu i plugastwa ;-)
    • Gość: camel przesada.... IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.01, 08:16

> Dziś TVP nadała po 20-ej pierwszy odcinek serialu prezentującego relacje
      > pomiędzy księdzem a kobietą, które mają charakter nieczysty. Dlaczego Telewizja
      >
      A co to bylo???? "Ptaki ciernistych krzewow"??? he he

camel
    • Gość: Basia to po co oglądasz? IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 15:06
      umartwiasz się, czy co?
      • Gość: Dzidka Re: to po co oglądasz? IP: 195.94.212.* 03.07.01, 15:34
        Chce wiedziec, co ma pietnowac :-)
        Dobre i to, znamy takich co protestują przeciwko filmowi, chociaż go nie oglądali :-))
        Pozdrawiam
        • Gość: Basia Re: to po co oglądasz? - do Dzidki IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 15:49
          ci, którzy nie oglądają robią najlepszą reklamę...
          Przypominasz sobie babcie-dewotki i marny film "Ksiądz"? Czy to dzieło
          zarobiłoby chociaż połowę kasy bez ich różańców i protestów?
          Sprawa jest prosta, jeśli chce się coś tanio wypromowować, należy napuścić na
          to kruchtę. Jeden mój kolega z pracy ma zamiar wypożyczyć "Ptaki
          ciernistych...", bo tu o nich przeczytał (a romansideł nie lubi...)
          Pozdrowionka,
          Basia
    • Gość: mama Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 19:17
      Zastanawiam się jak to możliwe , ze ktoś może pisać takie głupstwa jak
      Sławomir.Czy twoim zdaniem to nie mogło się zdarzyć? Czy księża to nie tacy
      sami ludzie jak my, z wadami , pokusami, grzeszni? Czy film który jest przecież
      fikcją uwłacza wszystkim księżom i ludziom wierzącym? A nade wszystko musiałeś
      dokładnie oglądać poprzednie emisje skoro wiesz o czym będzie dalej, bo na
      razie to ksiądz Ralf kocha czystą miłością niekochane przez innych dziecko i
      nie znający tematu nie mają podstaw do twierdzenia, że w filmie będzie coś
      gorszącego. Dodam , że gorszącego takich hipokrytów i świętoszków jak ty.
      • Gość: Maxi_T Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 14:52
        Gość portalu: mama napisał(a):

> Zastanawiam się jak to możliwe , ze ktoś może pisać takie głupstwa jak
        > Sławomir.Czy twoim zdaniem to nie mogło się zdarzyć? Czy księża to nie tacy
        > sami ludzie jak my, z wadami , pokusami, grzeszni? Czy film który jest przecież
        >
        > fikcją uwłacza wszystkim księżom i ludziom wierzącym? A nade wszystko musiałeś
        > dokładnie oglądać poprzednie emisje skoro wiesz o czym będzie dalej, bo na
        > razie to ksiądz Ralf kocha czystą miłością niekochane przez innych dziecko i
        > nie znający tematu nie mają podstaw do twierdzenia, że w filmie będzie coś
        > gorszącego. Dodam , że gorszącego takich hipokrytów i świętoszków jak ty.

ŚWIĘTE SŁOWA!!!
        • montezuma Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! 06.07.01, 16:02
          Mamo, gratuluję trafności z tą uwagą. A ja wciąż nie wierzę, że to było na
          serio. Może to jakiś dziennikarz specjalnie wywołał temat bo brak mu weny? A
          jeżeli serio to jak sobie pomyślę ile to "niebezpieczeństw" czycha na tego
          człowieka w mediach i nie tylko to strach się bać!
      • Gość: kobieta Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 14.07.01, 22:56
        Popieram mamę.
        Poza tym uważam celibat duchownych katolickich za pomyłkę - jest wiele
        normalnych religii, gdzie duchowny ma prawo założyć rodzinę. Przez celibat,
        wymyślony przez człowieka - papieża Grzegorza któregoś - życie księży jest
        niepełne a ich porady w wielu życiowych kwestiach mogą spotykać się ze
        sceptycyzmem, gdyż ich życie znacznie różni się od życia zwykłego człowieka.
        Biblia nie mówi (a jeśli tak, to proszę o cytat) że głoszący słowo Boże nie
        mogą mieć normalnej rodziny.
        • Gość: Adam Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.el-4100100.acn.pl 19.08.01, 17:01
          Gość portalu: kobieta napisał(a):

> Popieram mamę.
          > Poza tym uważam celibat duchownych katolickich za pomyłkę - jest wiele
          > normalnych religii, gdzie duchowny ma prawo założyć rodzinę. Przez celibat,
          > wymyślony przez człowieka - papieża Grzegorza któregoś - życie księży jest
          > niepełne a ich porady w wielu życiowych kwestiach mogą spotykać się ze
          > sceptycyzmem, gdyż ich życie znacznie różni się od życia zwykłego człowieka.
          > Biblia nie mówi (a jeśli tak, to proszę o cytat) że głoszący słowo Boże nie
          > mogą mieć normalnej rodziny.

Jeśli tak, to wybierz sobie jakąś z "tych normalnych" religii. Księża wybierając
          kapłaństwo wiedzą przecież na co się decydują. Jeśli chodzi o sceptycyzm, to
          można mieć go również w stosunku do psychologa, który nie został przecież
          zgwałcony, nie zabito mu żony itp.
          Jeśli chodzi o celibat, to został właśnie wprowadzony po to, aby księża mieli
          możliwość zajęcia się wiernymi, zamiast poświęcać czas na wychowywanie swoich
          dzieci. W Piśmie Swiętym ( Biblia to słowo raczej używane przez niewierzących )
          nie ma prawdopodobnie dokładnego stwierdzenia odnośnie celibatu, podobnie zresztą
          jak w wielu innych sprawach. Faktem jednak jest, że Apostołowie (poza Piotrem,
          który miał żonę) nie mieli żon i opuszczali swoją rodzinę, by służyć Jezusowi.

Poza tym dziwię się, że nasze społeczeństwo (a przynajmniej uczestnicy tego
          forum) są tak nietolerancyjni w stosunku do katolików. Dziwi mnie to tym
          bardziej, że często nie mają pojęcia o czym piszą.

• Gość: Star Re: Antykatolicka prowokacja TVP !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 12:08
      Pewnie chodzi ci o "Ptaki ciernistych krzewow"? Przeciez to swietny film,bardzo
      zyciowy!!! A ty nie wiesz,ze sa i zawsze na swiecie beda ksieza,ktorzy nie
      przestrzegaja celibatu??? W jakim ty swiecie zyjesz,Slawomirze???
    • Gość: Józef K jeśli Sławomir mówi serio IP: 157.25.130.* 22.08.01, 15:46
      to nie potrzebuję więcej chodzić do kabaretu
      Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka