Gość: stos IP: *.chello.pl 19.05.08, 22:43 Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o miejscowości Can Picafort na Majorce (życie nocne itp) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luage30 Re: Can Picafort - Majorka 20.05.08, 11:08 Can Picafort to mała miejscowośc , raczej nierozrywkowa . Choć możliwe że kwitnie w sezonie a ja byłam tam początkiem maja. Napewno raz w tygodniu czynna była dyskoteka w pianie. Poza tym o rozrywkach nocnych niewiele mogę powiedzieć gdyż przedewszystkim zwiedzaliśmy wyspe samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amode Re: Can Picafort - Majorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:13 Byliśmy tam w lipcu 2 lata temu i w tym roku jedziemy ponownie. Generalnie - jeśli szukasz dość spokojnego miejsca wypoczynku a jednocześnie dobrego punktu wypadowego do zwiedzania, to polecam. Jeśli chcesz korzystać z rozrywek - szczególnie nocnych - to wybierz raczej południe wyspy. Jeśli nadal jesteś zainteresowany, to chętnie udzielę bardziej konkretnych informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka76 Re: Can Picafort - Majorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:35 bylam tam w zeszlym roku, plaza srednia, ciche , malukie misteczko dobre dla rodzin z malymi dziecmi. jak chcesz poszalec to polecam el arenal.....dyskoteki ,kluby, bary przy plazy az dudnia do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stos Re: Can Picafort - Majorka IP: *.chello.pl 21.05.08, 14:04 A gdzie lepiej mieszkać, żeby mieć bliżej rozrywek nocnych w El Arenal czy w Playa de Palma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Can Picafort - Majorka IP: *.chello.pl 22.05.08, 17:29 Ja byłam rok temu w Can Picafort. Wieczorami na imprezy jeździliśmy do Cala Ratjada.Dość blisko.Polecam. W Can Picafort nie działo się jeszcze nic.(Byłam do 10.06.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Can Picafort - Majorka IP: *.109.221.255.dyn.user.ono.com 27.05.08, 21:11 El Arenal czy Playa De Palma to praktycznie ta sama wiocha niemcow do oporu spalonych sloncem i pijanych piwem za 1,5 E za litr. Rozrywki ciagna sie od Molinaru do Arenalu typ rozrywki: knajpa, bar, dyskoteka, klub nocny, zeby cokolwiek zobaczyc innego na wyspie nalezy opuscic Arenal pozdrawiam z deszczowej Palma De Mallorca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciówa Re: Can Picafort - Majorka IP: *.chello.pl 05.07.08, 09:18 a ja byłam tam na początku czerwca, i było pięknie. Miejsce idealne do wypoczynu, relaksu. Jeśli chodzi o rozrywki, to jeśli bedzieesz w Can Picafort polecam wypady do Alcudii( ok 11km plażą:) i 15 taxi) tam życie toczy sie całą noc .w centrum dwa najpopularniejsze kluby Mensa w piątki z muzyką pop/latino/holiday party a w soboty house w wydaniu ciekawych dj (tribal, minimal, coś dlalubiący elektroniczną muzykę a nie vocal pseudo house). Trzeba sie nastawic na to ,ze te kluby wyglądają inaczej niż w Polsce ;) Drugi klub to magic - jest więcej tam miejscowych ludzi- klub skałda sie z jednego dużeg klubu z ogródkiem i mniejszych małych klubików na piętrze - z różnegorodzaju muzyką. Do tych klubów przyjeżdzają ludzie z Palmy żeby sie zabawic wiec chyba nie jest źle. W can picafort możesz odpoczywac, możesz miec tam najloepszą baze wypadową do zwiadzania wyspy, baze wypadową na imprezy. Generalnie jest baaardzo ok. I nie jest tak głośno jak w Palma De Mallorca. Zależy kto co lubi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kachutka Re: Can Picafort - Majorka 06.07.08, 15:10 Byłam w Can Picafort w maju tego roku, jest to śliczne miasteczko ze wspaniałym deptakiem przy samej plaży, ale raczej spokojne. Oczywiście jest całe mnostwo knajp i tawern i życie nocne istnieje;-) ale napewno nie jest to to, co w Palmie czy El Arenal. My byliśmy z małym dzieckiem, więc nam odpowiadało, ale jeżeli chcesz szaleć w klubach i dyskotekach to wybierz raczej południe wyspy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
martaz79 Re: Can Picafort - Majorka 14.07.08, 10:11 A w jakim hotelu byłas i czy mozesz go polecic? My rowniez wybieramy sie z 1,5roczna córą, i bardzo mi odpowiada spokój tamtego miejsca, wlasnie czegos takiego szukam. Tylko chcialabym miec przyzwoity i czysty hotel, i pokoj do ktorego zmiesci się lozeczko i dalej mozna sie bedzie po nim poruszac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta15 Re: Can Picafort - Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 12:58 Can Picafort jest bardzo przyjemną miejscowościa, ale czy bardzo spokojną? Wzdłuż promenady są hotele,restauracje ,bary ,w wielu miejscach odbywają się występy zespołów, prawie wszędzie gra muzyka. Moim zdaniem najleszym hotelem jest Platya Daurada, świetny standart,piękne i zadbane otoczenie, położony jest na skraju miejscowości ,przy spokojnym i niezatłoczonym fragmencie plaży z wydmami, ale bisko promenady i centrum miasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Can Picafort - Majorka IP: 212.76.37.* 14.07.08, 13:18 Absolutnie się zgadzam z tą opinią. Byłam w tym hotelu w zeszłym roku i naprawdę wspaniale wypoczęłam. A atrakcji , fajnych miejsc nie brakowało, jak chciałam się bawić to wszystko było na wyciągnięcie ręki. Naprawdę polecam. Od wczoraj jest tam mój brat i bratowa. Miasteczko jest urocze i bardzo romantyczne. Serdecznie pozdrawiam i no cóż chciałabym tam jeszcze pojechać. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tecra Re: Can Picafort - Majorka 29.07.08, 14:59 Byliśmy 13-25.07. Wg mnie, życie nocne w Can Picafort nie istnieje. Kolo północy (sympatyczny owszem) nadmorski deptak pustoszeje, w snack barach też pustki, uliczki w głębi też świecą pustkami. Kilkanaście snackbarow z taka samą ofertą picia i jedzenia dla niemieckich turystów ma w niektórych wypadkach do zaoferowania karaoke, występ zespołu country, Elvisa, lub zawodzących szlagiery z młodości naszych rodziców dziadów w rodzaju Evarista i innych. Litości !!! ... W żadnym ani razu nie słyszałem choćby kawałka jakiejś dobrej wakacyjnej muzy :) a taka leci przynajmniej w dwoch radiostacjach global fm i flaix fm Zero barów na plaży z muzyką graną przez DJ etc - choć przecież aż się o to prosi - plaża, pogoda, widoki etc ;) "Na mieście" są 2-3 dyskoteki - nie byliśmy - ale nic tam ciekawego nie ma - żadnej akcji promocyjnej imprez w rodzaju plakatów na ulicach itp - brak - a to podstawowe źródło informacji :) Z jednym wyjątkiem - w sierpniu będzie tam Carl Cox. i to się nazywa impreza :) www.carlcox.com/diary/popup.php?id=467 Najbliżej to jak pisali poprzednicy klub Menta w niedalekim Port d'Alcudia Dlatego raczej zwiedzaliśmy wyspę autem i staraliśmy się dobrze zjeść m.in. w Don Denis, knajpie przy porcie oraz jeden wewnątrz miasteczka - ale zapomniałem juz nazwy :) pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Can Picafort - Majorka IP: *.leed.cable.ntl.com 07.11.08, 23:11 Nie wiem dlaczego wszyscy zachwycaja sie klubem Menta, dla mnie to byla masakra w ogole wszystkie kluby w port alcudia nie maja sie czym popisac...niestety.Pojechalysmy tam z kolezanka w Sobote i po 2 h postanowilysmy odwiedzic sprawdzona juz dyskoteke Skau w can picafort...tam to przynajmniej swietna muzyka byla.Impreza jak najbardziej udana Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rker Re: Can Picafort - Majorka 11.03.09, 14:45 Witam. A może ktoś wie jaka jest odległość z lotniska w Palma Playa do Can Picafort. Wdzięczny będę tez za wiadomosci o hotelu Platya Daurada. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Can Picafort - Majorka 13.03.09, 11:19 Z lotniska do Can Picafort jest jakieś 70 kilometrów, przejazd zajmuje ok. godziny. Opinii na temat Platja Daurada i zdjęć z tego hotelu najlepiej szukać na holidaycheck.pl Co do hotelu, to od jakiegoś czasu obowiązuje zakaz chodzenia po wydmach,przy których jest położony. Platja Daurada położony jest faktycznie świetnie, przy ładnej plaży (im dalej w stronę Puerto Alcudia, tym lepiej) zbiera niezłe opinie, niestety, trochę kosztuje :-(. Potwierdzam, że w Can Picafort życie nocne istnieje w formie szczątkowej, z pół godziny po północy nadmorska promenada pustoszeje. Mnie się tam podobało, po wakacjach w kombinacie turystycznym w Arenalu przy drugiej wizycie na Majorce szukałem czegoś spokojniejszego i nie zawiodłem się. AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Can Picafort - Majorka IP: 149.156.31.* 14.06.09, 12:42 Byłam w zeszłym roku z 2 dzieci.( 5 i 6 lat) Hotel polecam z całą odpowiedzialnością. Położenie hotelu w cichym i spokojnym miejscu. Blisko duży market eroski ok 200 m. Baseny i leżki ok. Plaża blisko bezpośrednio przy hotelu. Leżaki na plaży płatne. Można z nich nie korzystać i leżeć na ręczniku. Wyżywienie bardzo dobre pod dostatkiem. Obsługa ok. Czystość pokoi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Re: Can Picafort - Majorka IP: 77.211.155.* 17.06.09, 18:22 Tak sobie poczytalem troszeczke Wasze opinie o Can Picafort i z grubsza sie z nimi zgadzam, ale widze ze kazdy pisze jakby o czyms innym.. (Punkt widzenia zalezy od tego czego wymagamy). Mieszkam tu juz cztery miesiace i nie nażekam na nic - jak chce spokoj to wiem gdzie go znalezc, jak chce party do rana to wiem gdzie je znalezc - dla sceptykow polecam sprawdzic Charlie - dyskoteka z ktorej nie wychodze przed 5 rano.. Powazniejsze pytania na gg 3357549 Faktycznie Can Picafort nalezy do bardziej spokojnych miejsc na wyspie ale dla tych ktorzy potrafia sie bawic - zabawa znajdzie sie wszedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Can Picafort - Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:40 Wybieramy się do hotelu Grupotel Farrutx z prawie siedmiolatką, co polecasz zwiedzić, gdzie wynająć auto na 3-4 dni? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia Re: Can Picafort - Majorka IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 20.08.09, 13:29 Tez prosze o opinie hotelu Farrutx, bo wybieram sie tam 30.08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Can Picafort - Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:57 My lecimy dopiero 27 września, więc jak wrócisz - napisz proszę jak było, jakie ceny itp. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia Re: Can Picafort - Majorka IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 21.08.09, 21:21 Ok, postaram sie nie zapomniec!!:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nst Re: Can Picafort - Majorka 07.09.09, 20:35 Gość portalu: stos napisał(a): > Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o miejscowości Can Picafort na > Majorce (życie nocne itp) Czy ktoś jedzie do can picafort w terminie 13-20 września? Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia Re: Can Picafort - Majorka IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 07.09.09, 23:15 Tak wiec wczoraj wrocilam z Majorki. Byłam w miejscowosci Can Picafort w hotelu Farroux. Hotel wspanialy, bardzo przyjazny, czysty. Jedzienie wysmienite. Okolica dniem spokojna, noca imprezowa:) jest gdzie sie bawic. Plaza czysta, woda ładna i ciepła:) TO byla moja najwspanialsza wycieczka:) Z 7 latka mozna pojechac do Maggaluf (jesli autobusem to z przesiadka w Palmie) do Malinalandu z delfinami, do Aquaparku, albo do El Arenal do Aquaparku. Cena na cały dzien 23euro. Oplaca sie wyporzycyc samochod na dzien. 42euro kosztowal samochod u rezydenta. Ogolnie jest co robic:) Napewno wszyscy wroca zadowoleni. Jedyne na co mozna narzekac -CENY! Jest dosyc drogo. No i na wycieczkowiczow:) bo 70% osob na majorce w tej chwili to niemcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxxxxxxxxxx Re: Can Picafort - Majorka IP: 194.114.62.* 08.09.09, 14:22 Wielkie dzięki za opinię, wylatujemy za 2,5 tygodnia i jak na razie to myślimy tylko nad tym czy pogoda dopisze:) Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza120 a jakie ceny? 14.09.09, 21:51 Ja wybieram się za dwa tygodnie do tej miejscowości i zastanawiam się ile kasy zabrać. Czy może ktoś się orientuje ile kosztuje wypożyczenie roweru za dzień albo leżak na plaży? Może polecicie jakąś fajną knajpkę - mam zamiar zdegustować conajmniej kilka hiszpańskich potraw :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habicht Re: a jakie ceny? IP: 80.48.10.* 04.11.09, 10:50 witam:) tydzień temu wróciłam z Con Picafort tj. 27 paźdzernika. Byłam w hotelu Concord (przystanek Sau Baulo). Hotel bardzo zadbany, 3 gwiazdkowy ale prawie 99% gości to Niemcy:/ Ze względu na porę roku,w miasteczku nie było wielu turystów, panował raczej spokój. Pogoda była w sam raz na długie spacery np. wzdłuż piaszczystej plaży do portu w Alcudii(23 st. i słońce). Ceny raczej umiarkowane, wypożyczenie: leżaka - 2,5 euro, parasola - 3 euro, roweru na cały dzień 10 euro. Moją ulubioną knajpką była Don Juan vis a vis hotelu Concord, gdzie piwo 0,5l kosztowało tylko 1,5 euro, a duża szklanka sangri tylko 2 euro:) Odpowiedz Link Zgłoś