Dodaj do ulubionych

Krystyna Janda - wielka aktorka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 11:44
Drażni mnie Krystyna Janda. Jej całe aktorstwo polega na konwulsyjnym
trzepaniu głową, machaniu rękami i nerwowej bieganinie. Naprawdę nie
rozumiem, skąd biorą się głosy zachwytu nad tą panią, żadna z niej wybitna
aktorka. Tragicznie wypada też w roli prowadzącej program "Trójkąt damsko-
męski". Czy macie podobne odczucia, czy wręcz przeciwnie?
Obserwuj wątek
    • ikaz Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 11:53
      O którym filmie myślisz?
      bo jeżeli o "Człowiek z marmuru" to nie masz racji
      -kiedy to było?
      A jeśli piszesz o tym tiwi-szoł na dwójce?
      to rzeczywiście masz rację

-----------------

republika.pl/ztychokolic
      "Dziś jest pierwszy dzień, reszty twoich dni"

• lakszmi Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 12:00
      a KTÓRĄ sztukę teatralną z Krystyną Jandą widziałeś, drogi dereszu? No, którą?
      • Gość: 100 Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:38
        Kilka lat temu , w trzy kolejne wieczory , byłam w Chorzowskim Teatrze Rozrywki
        na trzech monodramach Krystyny Jandy : Shirley Valentine , Kobieta zawiedziona
        i Maria Callas - lekcja śpiewu . Do dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem . W
        każdej roli była inna , w każdej roli była świetna . Pamiętam też kilka jej
        ról Teatru Telewizji . Bardzo dobra rola np. Wybór , gdzie grała z Jerzym
        Stuhrem - nawiasem mówiąc też świetny . W Teatrze Telewizji - Piękny widok
        wg.Mrożka , Związek otwarty z Markiem Kondratem i wiele innych . Więc niech
        sobie trzepie tą głową ile chce i kiedy chce , byle grała i to dużo :))
    • Gość: zyt Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:14
      Ja mysle, ze ona jest irytujaca sama z siebie, niezaleznie od tego co robi.
      Taki typ jak Agata Mlynarska. Drazni cie, ale nie wiesz dlaczego. Taka ja
      stworzyla natura i taka ja mamy. Nawet jesli bedzie perfekcyjnie grac, to i tak
      bedzie niektorych denerwowac. Wszystkich fanow pani Krystyny prosimy o
      wyrozumialosc, gdyz forum jest jedynym miejscem, gdzie wywowalna przez nia
      frustracja i irytacja moze znalezc ujscie. Po wyrazeniu naszego zdania stajemy
      sie lepszymi i spokojniejszymi ludzmi.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 12:21
        Ja ja znam i powiem Wam ze jest bardzo mila. Nie maluje sie nacodzien. Wcale a
        wcale. Ani paznokci sztucznych nie nosi. Ani żęs ani oczu. Fajna kobieta. I
        skromna.

--
        Z powazaniem
        Wieslawa Siemiankowska
        • egon.olsen Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 12:38
          żęs nie nosi, ale rzęsy czasami jak najbardziej. :)
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 12:43
            I po co sie czepiasz? Jest wigilia. Nie wstyd Ci? A Pani Krystyna jest dzisiaj
            w Milanówku. O 18.00 ma wigilie. Jestem zaproszona.
            • Gość: makowa panienka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 15:12
              A co tobie tak przy wigili na mysl Janda przyszla,?akurat Ona? wlacz dobry
              humor i kochaj ludzi jak nic ci nie zrobili. Wszystkiego dobrego z okazji swiat!
            • xyxyxyxyxy Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 25.12.04, 09:19
              SIEMIATKOWSKA TY SIE IDZ LECZYC;) JANDA WIELKA AKTORKA JEST I BARDZO BARDZO
              MALYM CZLOWIECZKIEM.
              • Gość: anka A jak było na wigilii u Jandy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:23
                To pytanie oczywiscie do Siemiatkowskiej.
              • wieslawa-siemiatkowska [...] 25.12.04, 14:04
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Gosia Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.chello.pl 24.12.04, 15:36
      Nie lubie Jandy w filmach. Czesto jej gra mnie drazni. Jest nadekspresyjna.
      Ale w teatrze .. Jest R E W E L A C Y J N A.
      Wiec jesli ktos jej nie lubi, niech pojdzie do Teatru (kiedys byl Powszechny) i
      sam sie przekona. I niech po wizycie w teatrze, dopiero krytykuje.
      Ja sie przekonalam.
    • Gość: Mietek Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.aster.pl 24.12.04, 21:58
      Już jej były mąż Andrzej Seweryn stwierdził, że z Krysi to żadna aktorka. Dla
      mnie ona taka wielka aktorka jak z koziej dupy trąbka. Każdą rolę gra tak samo.
      Czy nie powinna brać nervosolu na uspokojenie?
      • Gość: Kapiszon Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: 80.51.233.* 24.12.04, 22:09
        Mało kobieca i to mnie w niej odrzuca. Same negatywne odczucia.
    • kol.3 Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 24.12.04, 22:25
      Seweryn był więc chamowaty.
      • Gość: MICHAL Re: Krystyna Janda w Teatrze Powszechnym swietna. IP: *.skane.se 25.12.04, 00:32
        Wystepowala kilka lat temu w Szwecji.Spotkala sie z ogolnym aplauzem.
    • darciatko Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 25.12.04, 07:05
      Strasznie zrzędzicie. Przynajmniej ma coś ciekawego do powiedzenia.

www.krystynajanda.net/?selected=1&action=changeView
      • Gość: buhahaha Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 10:01
        Baaardzo ciekawe:D
        • Gość: makowa panienka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 11:02
          Tej nadekspresji w filmie nauczyla sie wlasnie od Seweryna,ten to dopiero
          nadinterpretator z przejeciem ąęąęąęąęąęąę i gra zawsze i wszedzie tak samo.
          Janda w tetrze jest suuuuper a filmie miewa sie role lepsze i gorsze.
          Pozdrawiam swiatecznie i przestancie z tym jadem, a moze tu sami sympatycy
          Szczepkowskiej, ktora tez jest swietna aktorka i dobra felietonistka!
    • Gość: Kotka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 21:38
      W filmie drażni mnie zawsze. W teatrze nigdy i w teatrze widać, że wielką
      aktorką jest.
      Natomiast do reżyserowania nie powinna się brać za nic bo te całe "Męskie
      żeńskie" i Teatry TV przez nią wyreżyserowane to wołają o pomstę do nieba.
      Niestety, jak oglądam ją w telewizji, to ciągle mam wrażenie, że Janda gra
      Jandę, bo Janda jest przecież najlepsza.
    • Gość: mietek Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.aster.pl 26.12.04, 06:38
      Jest do niczego. Chyba wchodzi w okres przekwitania i stąd ta nerwowość.Poza tym
      jako reżyser zupełnie się nie sprawdza.Jak beznadziejnie zrobiła "Pestkę" i
      jeszcze obsadziła się w głównej roli.Chyba nie dokładnie czytała książkę.
      W książce Agata była młodą kobietą a nie starzejącą się babą.
      • Gość: Ain Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:15
        Zgadzam się z Kotką w pelni. W rankingu Wprostu Janda jest 14 wśród osob
        najbardziej wpływowych w Polsce. Przed politykami, Michnikiem, Walęsą, Belką,
        Najsztubem itp. Do teraz nie mogę wyjść ze zdumienia gdzie i jakie wpływy na
        Polske ma Janda. Czytuję jej dziennik, w sprawach waznych politycznie, afer i
        ludzi nie przypominam sobie żeby kiedykoolwiek zajęła stanowisko, nazwala
        rzeczy po imieniu lub przeciw czemuś protestowala. Na moje nerwy na pewno mają
        wplyw żenujace trójkąciki i jeszcze gorsze bzdury damsko-męskie.
    • Gość: Kotka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:19
      Jeszcze dwa słowa - w trójkąciku to kobieta się po prostu ośmiesza - przez ten
      nieszczęsny program straciła dużo w moich oczach.
      "Jak śpiewaczka, ktora w południe ugotowała krupnik i usmażyła kotlety, może
      wejść wieczorem na scenę jako Aida", słowo daję. Po prostu ręce opadają.
      • Gość: makowa panienka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:53
        No wlasnie jak? jak moze wyjsc po krupniku na scene? ludzie ! nie macie pojecia
        o czym piszecie, byle dokopac.Nie musicie na Nia patrzec ani Jej sluchac,
        zapewne wystarczy Wam jakas Doda brrrr.
    • Gość: Jawa Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:40
      Pytasz poważnie, czy żartujesz?
      Weź pod uwagę, że Janda jest aktorką, zapewne czasem też gotuje krupniki,
      ogrókowe, pomidorowe i diabli wiedzą jeszcze jakie, a potem wychodzi na scenę
      jako ktośtam.
      • kaprysia Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? 27.12.04, 14:45
        raczej nie ryzykowałabym ogladania jej w teatrze, więc oceniam na podstawie
        filmu i telewizji: jest aktorką żadną, jej cały warsztat polega na histerycznym
        trzepaniu łbem i nerwowym paleniu papierochów. co gorsza, córeczka ma taką samą
        manierę. wylansowała się na "człowieku z..." i odgrywaniu ciotki rewolucji.
        oprócz tego, że kiepska aktora, to bardzo nieciekawy człowiek.
        • Gość: Jawa Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:47
          Jednakowoż proponowałabym wybrać się do teatru. Najlepiej na "małą Steinber".
          Dopiero wtedy widać, że Janda gra dobrze.
          • Gość: makowa panienka Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:51
            Kaprysia! Ty to musisz byc ciekawy czlowiek, az sie boje. Pozdrawiam
            • Gość: baba Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.acn.waw.pl 27.12.04, 15:07

Widzialam ja raz w teatrze, bardzo dawno temu.Podobala mi sie ogromnie.
              Z filmow natomiast swietna byla w Czlowieku z marmuru(rola ewidentnie pod nia
              pisana)
              i w Przesluchaniu (bardziej liryczna, ale bardzo przekonywujaca).
              Reszta rzeczywiscie bywa drazniaca.
              Zastanawiam sie, dlaczego, takie typy osobowosci draznia ludzi- moze to kwestia
              ich energii, ktorej zazdroscimy, bo wydaje nam sie, ze ich zycie jest ciekawsze,
              bardziej barwne ?
              To takie luzne przypuszczenie.
              Pozdrawiam
              • Gość: Kosa Re: Krystyna Janda - wielka aktorka? IP: *.acn.waw.pl 27.12.04, 16:43
                Kobieta opoka, kobieta instytucja, chce kreować rzeczywistość, wierzy w to ,że
                może. Dla mnie zawsze taka sama, prywatnie w wywiadach, w filmie i na scenie.
                Takie przedwojenne aktorstwo, rozpoznawalność, autokreacja ponad wszystko!
                Niektórzy to lubią, ja nie. Chcę oglądać Modrzejewską, Callas a widzę Jandę, tę
                samą co w Człowieku z marmuru i Przesłuchaniu. Aktorstwo nachalne, manieryczne,
                pełne egzaltacji, zawsze te same środki wyrazu. A gdzie tajemnica aktorstwa?
                Odkrywanie ,zbliżanie się do granego bohatera. Wolę aktorstwo Łomnickiego,
                Fronczewskiego, Zapasiewicza i wielu innych, to wejście w skórę innego człowieka
                to wprowadzanie nas widzów w inny nieznany świat. Przewidywalność aktorstwa
                K.Jandy powoduje pewnie, moje uprzedzenie do niej. Czy jest dobrą aktorką?
                Chyba nie?! Natomiast jest z pewnością gwiazdą, nie moją ale jest.
                Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka