Dodaj do ulubionych

Grabina-Zdrój (Mjm)

IP: *.necik.pl / *.necik.pl 26.01.05, 10:13
Pomóżcie mi ustalić gdzie ta Grabina się mieści, cobym nadwątlone grzesznymi
uciechami zdrowie mógł tam podreperować.
Patrząc wczoraj na Tante Wande jakiego to szwungu dostała a latała jak
perszing - przecierałem oczy ze zdumienia!
Toż przywieźli ją niemal na marach, kuśtykała o kijku, a teraz OKAZ ZDROWIA!
Ani chybi - niezbadane moce lecznicze Grabiny to sprawiły.
Jęknąłem tylko z zachwytu :"Nospaniale idzie! A tako była chorutko!!!"

Obserwuj wątek
    • Gość: miś Re: Grabina-Zdrój (Mjm) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:20
      a jakieś okolice Grójca... bo to i sady i niedaleko stolycy...
    • paool Raczek z Grabiny 26.01.05, 11:24
      Pamietacie Benefis MjM w Kerakowie? Tam był zapr Tomasz Raczek. Myslę sobie -
      co on robi? To niby krytyk. Ale przy takim filmie? A on mówi, że jest tu, bo on
      mieszka w Grabinie...... heheheh
      A z tego co wiem, to on mieszka w Warszawie Grabowie, to okolice Pyr
      • Gość: xemxija Re: Raczek z Grabiny IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.01.05, 13:31
        Nie, no on mieszka w jakiejs nadmorskiej miejscowosci, chociaz ta cala Grabina
        to mi sie raczej z okolicami Radomia kojarzy, chociaz w zyciu tam nie bylam.
        Trzeba by na mapie sprawdzic, tylko ze mi sie nie chce...
        • Gość: Aga_Ata Re: Raczek z Grabiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:20
          Pierwsze co mi się pojawiło w wyszukiwarce jak Grabina napisałam :
          <<<Malowniczo położona wieś na krawędzi wysokiego tarasu na północ od Leszna,
          otoczona lasami i błotnistymi łąkami, założona jako budy w 1777 roku. W XIX
          wieku siedziba leśnictwa Kampinos. W centrum wioski rośnie około 300-letni dąb o
          obwodzie 430 cm, wysokości 23 m.>>>

ale dąb...? aż dziw, że jeżeli to ta Grabina, to tego dębu jeszcze nie
          wykorzystali do serialowych intryg :P
          • lisa_simpson Re: Raczek z Grabiny 26.01.05, 14:27
            Teraz Wandzie trzeba będzie zmienić ksywkę...Zamiast Ciotka_Samo_Zło, to
            Ciotka_Samo_Zdrowie ;)
    • Gość: m_jak_maruda Re: Grabina-Zdrój (Mjm) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 23:59
      Przede wszystkim nie w Polsce. Gdyż ponieważ jak w zeszłym roku we Warszawie
      był siarczysy mróz (a Kinga ciągała ciężarną Muchę do rodziców licząc na
      odruchy rodxzicielskie tychże), to w tym samym czasie przed agroturystyką
      okupowaną przez jedynego osobnika płci męskiej, z którym nie puściła się
      Myszka, wiosenna bujność traw (i innych roślin) królowała.
      • Gość: rambo Re: Grabina-Zdrój (Mjm) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:58
        to jakać cudowna kraina jest.Mieszkańcy wsi chodzą tam na długie spacery ,łowią
        rybki , zbierają grzybki,grają całymi dniami w szachy , przesiadują od rana w
        barze piwnym , wszyscy prawie jeżdżą mercedesami - słowem sielanka. Czasem
        tylko ten durny Lucek karmi jakieś barany.Powinni go wywieżć z tej wioski na
        furze gnoju jak kiedyś Jagnę , żeby statystyki nie psuł.........
        • to.futerko.jest.lepsze Re: Grabina-Zdrój (Mjm) 28.01.05, 09:13
          Grabina to taki raj, gdzie mucha nie siada, a komar tnie tylko tych złych!
          Zresztą oni są źli tylko chwilowo, bo za naście odcinków przejdą na jasną
          stronę mocy :)
          Ciotka Tante wyciągnie kapuchę z gaci i odda na dom dziecka, Myszka weźmie
          legalny ślub ze Sztefanem i przestanie cudzołożyć (bo wyrko Sztefana bedzie już
          formalnie jej) a i Papuga przestanie sie miotać, co się jej rzuca na fryzurę, i
          zdecyduje się na tego najlepiej rokującego. Młody Papug odfrunie za ocean i
          tyle go widzieli :)))
          Grabina ma na wszystkich zbawienny wpływ, chociaż nie mieszka tam ani jeden
          ksiadz, jak w Plebanii. Chyba, ze coś przeoczyłam?
          futerko
          • Gość: roomcia.pl Re: Grabina-Zdrój (Mjm) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 15:13
            Mieszka,mieszka i nawet niedawno mówił Luckowi,że go w kościele nie widuje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka