mili01 20.02.05, 20:22 Witam. Czy ktoś może wie kiedy są planowane najbliższe eliminacje do Wielkiej Gry. Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skubi99 Re: wielka gra 21.02.05, 10:37 Następne eliminacje odbędą sie 29 maja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mili01 Re: wielka gra 21.02.05, 13:17 Wielkie dzięki. A nie wiesz może kiedy będą znane tematy z których będą eliminacje? Odpowiedz Link Zgłoś
skubi99 Re: wielka gra 22.02.05, 14:54 Mam nadzieję,że na przełomie marca i kwietnia. Prawdopodobnie będzie cos z literatury: obstawiam Żeromskiego lub Fitzgeralda. Na liście tematów pojawił się tez po raz pierwszy Szekspir. Można powoli zaczynać czytać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszuna Re: wielka gra 23.02.05, 01:36 Cze Skubi99 Mam pytanie, czy spisales wszystkie tematy jakie wywiesili na najblizsze eliminacje? Jesli tak, bylabym ogromnie wdzieczna gdybys sie z nami podzielil. Dzieki ogromne Kaszuna Odpowiedz Link Zgłoś
skubi99 Re: wielka gra 23.02.05, 11:01 Witam, wszystkich nie spisywałem, bo z założenia nie mogę grać z tematów historycznych:-(((((. Ale z literatury są: Żeromski i Prus(ale z tego tematu była gra pół roku temu, dlatego sądzę, że większe szanse ma ten drugi),Szekspir i Fitzgerald(obaj po raz pierwszy) oraz Homer. Ze sztuki jest Rafael, ale ponieważ teraz był da Vinci to chyba na razie nie ma szans(dopiero po wakacjach). Jest jeszcze malarstwo starożytnej Grecji(czy coś takiego, ale dla mnie to egzotyka) Ponadto fauna krainy australijskiej oraz wodne i wodno-lądowe ssaki świata. Z historii, z tego co pamietam, nowością są starożytny Egipt i starożytna Grecja. Więcej niestety nie pamietam, ale łatwiej mi będzie powiedzieć, czy dany temat jest na liście jeżeli go napiszesz. Zresztą niekoniecznie będą tematy z listy, ponieważ są niespodzianki tak jak było z Afryką(jak ktos jest ciekawy pytań to proszę pisać) Odpowiedz Link Zgłoś
homer1954 Re: wielka gra 23.02.05, 12:57 Tematy historyczne ELŻBIETA I IJEJ IMPERIUM STAROŻYTNY EGIPT STAROŻYTNA GRECJA WIELKIE DYNASTIE HELLENISTYCZNE DYNASTIE FLAWIUSZY I ANTONINÓW RZYM - DZIEJE MIASTA OD POCZĄTKU DO 410r ROSJA W XIXw JAN III SOBIESKI I ODSIECZ WIEDEŃSKA NAPOLEON BONAPARTE I JEGO CZASY POLSKA PIASTÓW HISZPANIA KAROLA V FILIPA II Odpowiedz Link Zgłoś
kaszuna Re: wielka gra 23.02.05, 16:43 Witam wszystkich milosnikow wielkiej gry. Jestem niezmiernie zainteresowana prawdopodobnymi tematami do przyszlych eliminacji.Jesli ktos byl na eliminacjach 20 lutego i spisal tresc wszystkich tematow bylabym wdzieczna o ich napisanie. Dziekuje niezmiernie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mili01 Re: wielka gra 23.02.05, 20:08 Witam. Chciałam zapytać czy to są ewentualne tematy na następne eliminacje, z których jeden zostanie wybrany? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
homer1954 Re: wielka gra 24.02.05, 11:59 Witam. To są tematy z historii które wisiały na ostatnich eliminacjach,ale nie ma żadnej gwarancji że któryś z nich pojawi się w maju Odpowiedz Link Zgłoś
akondze Re: wielka gra 25.02.05, 08:12 Nie sądzicie, że takie tematy, jak np. STAROŻYTNY EGIPT STAROŻYTNA GRECJA RZYM - DZIEJE MIASTA OD POCZĄTKU DO 410r są nieco zbyt ogólne....? Trochę ciężko się przygotować z tak wielkiego zakresu informacji i łatwo później zagiąć jakimś szczegółem... Ale nie wiem - być może i tak się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszuna Re: wielka gra 07.03.05, 11:09 Pozdrawiam serdecznie Mam pytanie, Czy ktos slyszal cos na temat majowych eliminacji? Cos blizszego, jesli chodzi o tematy? Dzieki ogromne, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś