Dodaj do ulubionych

Dokument - wpadka TVP 1

IP: *.datastar.pl 18.06.02, 15:38
Wczoraj o 20:10 TV pokazało wstrząsający dokument o molestowaniu dwóch sióstr przez trenera. Wszystkie
nazwiska zostały z niego "wymazane" - wg zapewnien realizatorów. Nie całkiem jednak!! Przeoczono jedną
wypowiedź, w której pada nazwisko sióstr. Obciach... Z drugiej jednak strony jestem ciekawa, po co w ogóle
usuwali ich nazwisko i dane, skoro ci ludzie pokazali twarze, i na pewno co najmniej parę setek osób już wie, o
kogo chodziło.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kama ???? IP: 149.156.213.* 18.06.02, 15:58
      Wystarczy sprawdzic kto byl mistrzynia w 1999 roku... NIe sadze nawet by te
      rodzine to poruszylo. Maja chyba powazniejszy problem, niz przeoczenia w TVP.
      Twoja blyskotliwosc poraza. Czy tylko tyle przychodzi do glowy po obejrzeniu
      tego dokumentu?
      • Gość: Jo Re: ???? IP: *.datastar.pl 19.06.02, 08:38

> Twoja blyskotliwosc poraza. Czy tylko tyle przychodzi do glowy po obejrzeniu
        > tego dokumentu?

Wiesz co - odczep się ode mnie.
      • Gość: Tysslen Re: ???? IP: 213.17.165.* 19.06.02, 09:01
        Wiesz co ? Należysz do osób, których wypowiedzi powinno się częściowo filtrować.
        Początek Twojej odpowiedzi był ok, a potem co ? Atak na przedmówcę... I po co ?
        Skoro masz jakieś inne spostrzeżenia z tego programu to proszę - podziel się
        nimi z nami - z chęcią Cię wysłuchamy i podyskutujemy. Ale zrób to tak, żeby
        jednocześnie uszanować rozmówcę, który również ma prawo do swoich przemyśleń i
        spostrzeżeń, niekoniecznie pokrywających się z Twoimi. I to nie oznacza, że od
        razu musisz rzucać bzdurne hasła pt. "twoja błyskotliwość poraża"... Bo jak na
        razie poraża Twoje ograniczenie, które nie pozwala Ci normalnie dyskutować z
        ludźmi.
        Skutek jest tego taki, że przez takich jak Ty, coraz mniej ludzi bierze udział
        w tym forum i coraz więcej ciekawych wątków kończy się na jednej czy dwóch
        odpowiedziach...
        • Gość: Jo Re: ???? IP: *.datastar.pl 19.06.02, 09:22

> Początek Twojej odpowiedzi był ok, a potem co ? Atak na przedmówcę... I po co ?

Dziękuję Tysslen. Może i ja źle zareagowałam. Nie lubię jednak, jak to określiłeś, ataków. Przecież ja też mam swoja
          opinię n/t programu, wyraźnie napisałam że był wstrząsający. Zwróciłam, w dobrej wierze, uwagę na fakt, który
          może stać się - i często się staje - przyczyną poważnych kłopotów i dla rodziny, i dla TV (za niedbalstwo). A tu
          wskoczono na mnie "jak szpic na garbatego", i jeszcze z wyższością pouczono mnie o mojej "porażającej
          błyskotliwości". Cóż, jeśli atakującej poprawiło to samopoczucie, no to gratuluję.
          • Gość: Tysslen Re: ???? IP: 213.17.165.* 19.06.02, 09:42
            Spox. Zawsze do usług ;-)
            Ja sobię tak myślę (nie wiem - być może się mylę), że takie zachowanie należy
            tłumaczyć tym, że ludzie na piśmie nadrabiają to, na co nie stać ich i na co
            często nie odważyliby się w zwykłej rozmowie.
            Najadą na kogoś bez żadnych rozsądnych argumentów, zmieszają go z błotem i
            poczują dzięki temu się lepsi, bardziej inteligentni i przez to bardziej
            dowartościowani. I czują się bezkarni, bo jak tor dyskusji obróci się przeciw
            nim - zawsze mogą się wycofać. W zwykłej rozmowie nie jest już to takie proste.

Oczywiście nie zakładam z góry, że nasza przedmówczyni do nich należy i liczę,
            że wróci tu jeszcze i normalnie podyskutujemy ;-))
            • Gość: Teodor Re: ???? IP: *.tvk.tpsa.pl 19.06.02, 10:25
              Nie wróci. Musi dorosnąć.
          • sikawa Tylko histeryczka może być wstrząśnięta ! 19.06.02, 10:33
            Przecież cała ta opowieść może być tylko wytworem bujnej wyobraźni panienek,
            które mszczą się na trenerze.
            Znalazła sie naiwna siusiomajtka jo, która w to wszystko uwierzyła.
            Nie cierpię takiego żerowania na ludzkich uczuciach robionego przez telewizję.
            • Gość: Jo Re: Tylko histeryczka może być wstrząśnięta ! IP: *.datastar.pl 19.06.02, 10:44

> Przecież cała ta opowieść może być tylko wytworem bujnej wyobraźni panienek,
              > które mszczą się na trenerze.

Może być. Sam(a) powiedziałeś(aś): m o ż e. Nie musi.

> Znalazła sie naiwna siusiomajtka jo, która w to wszystko uwierzyła.

Siusiumajtka ma 30 lat i spotkała się z przypadkiem molestowania. Na szczęście nie wśród najbliższych, ale wie, jaki
              to dramat. A w ogóle to brawo. Najproście powiedzieć "to nieprawda". Wygodnie jest wierzyć, ze takie rzeczy nie
              mają miejsca i są wytworem czyjejś zbzikowanej wyobraźni. Twoja sprawa, mam tylko nadzieję, ze jeśli ciebie
              dotknie podobne nieszczęście, znajdzie się ktoś, kto ci uwierzy i nie pozostawi ciebie bez pomocy.

• Gość: Tysslen Re: Tylko histeryczka może być wstrząśnięta ! IP: 213.17.165.* 19.06.02, 10:48
              No cóż. Po to właśnie między innymi powstała telewizja.
              Szastasz tu jakimiś "histeryczkami", nie dostrzegasz, że wokół Ciebie mogą być
              ludzie bardziej wrażliwi niż Ty. I chwała im za to, bo ignorantów mamy już
              stanowczo zbyt wielu.
          • Gość: Michał Do obłudnej do szpiku kości Jo ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 23:06
            Z góry zaznaczam, że nie mam zamiaru rzucać epitetami.
            Chce tylko zwrócić uwagę na pewien problem.
            Napisałem w innym miejscu o "Ich Troje".
            Zostałem zaatakowany w wyjątkowo chamski sposób przez ciebie.
            Potem napisałaś, że bracia Golec to prostaki.
            Potem temu zaprzeczyłaś. Ale od razu zaznaczyłaś, że teksty Golców są
            prymitywne, dla miłośników piwa i golonki. Czyli twoim zdaniem osoba pijąca
            piwo jest prymitywem.
            Nic się tobie droga jo nie podoba. Szczekasz na wszystkich, a potem udajesz
            wielkie oburzenie, kiedy ktoś ciebie w rewanżu skrytykuje.

• Gość: Jo Po prostu do Michała IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 17:38
              Wiesz co, mnie się już nawet nie chce tobie odpowiadać.
              Lepiej ode mnie wiesz, jaka jestem, co myślę, gdzie bywam (vide bezpodstawna
              opinia że nigdy nie widziałam gór), co lubię i kto jest kim dla mnie. (Jak
              również to, że najwyraźniej nie lubię piwa.) OK. W porządku. Niech Ci będzie. Ja
              się nie czuję na siłach zmierzać z obłędnymi wnioskami, jakie wyciągasz. Może
              dlatego, ze mam co innego teraz na głowie. Pax vobiscum. Do widzenia. Spełniaj
              dalej swoją anty-SLD-owską misję. Jedyne, co mogę zrobić, to mieć to w nosie.
              • Gość: Michał Po prostu do jo IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 20:30
                Przedstawiłaś typową odpowiedź osoby, która nie żadnych argumentów !

• Gość: Baska Re: Po prostu do Michała IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 02:12
                Wystarczy tylko troche dobrej woli i zdolnosc formulowania mysli w taki sposob,
                by nie zaatakowac zbyt mocno pogladow innej osoby. Wbrew pozorom takie
                troche ,,brytyjskie'' wazeliniarstwo na forum pomaga. Nie sztuka obrazic
                rozmowcow albo sie na nich obrazic. Rozmowa polega na tym, ze przelyka sie
                sline i w momencie, gdy opadna troche emocje, odpowiada sie na argumenty innej
                osoby.
                Gdybym kazda opinie ludzi o innych pogladach brala zbyt osobiscie, pewnie po
                dwoch watkach dalabym sobie spokoj. Wlasnie dlatego forum jest ciekawe, ze
                ludzie tu prezentuja przerozne poglady, nawet te, ktore innym wydaja sie
                niedorzeczne i smieszne.
                Tez nie znam gor, nie bardzo znam sie na piwie. Co to ma do rzeczy?
                Na wielu innych rzeczach tez sie nie znam, ale zabieram glos wtedy, gdy wiem,
                ze to sobie dobrze przemyslalam i gdy ktos mnie skrytykuje bede umiala swoje
                stanowisko obronic.
        • Gość: Kama Re: ???? IP: 149.156.213.* 21.06.02, 11:56
          Gość portalu: Tysslen napisał(a):

> Wiesz co ? Należysz do osób, których wypowiedzi powinno się częściowo filtrować
          > .
          Wylacz mikrofon! To jest sposob na prowadzenie rozmowy. Swego czasu bardzo
          popularny.
          > Początek Twojej odpowiedzi był ok, a potem co ? Atak na przedmówcę... I po co ?
          > Skoro masz jakieś inne spostrzeżenia z tego programu to proszę - podziel się
          > nimi z nami - z chęcią Cię wysłuchamy i podyskutujemy. Ale zrób to tak, żeby
          > jednocześnie uszanować rozmówcę, który również ma prawo do swoich przemyśleń i
          > spostrzeżeń, niekoniecznie pokrywających się z Twoimi. I to nie oznacza, że od
          > razu musisz rzucać bzdurne hasła pt. "twoja błyskotliwość poraża"...
          Jestem zachwycona blyskotliwoscia kolejnej osoby, ktora wlasnie dokopala tej
          okropnej telewizji. Przeoczyli nazwisko ludzi, ktorzy nie dosc, ze pokazali
          twarze, ujawnili najdramatyczniejsze szczegoly swego zycia, to jescze w ogole nie
          probowali ukryc kim sa. Ta telewizja jest taka niechlujna... A moze tak
          odpowiedziec sobie na pytania: o czym byl program, kto wystapil a kto nie, w
          jakim celu. Okaze sie, ze przeoczenie to nie ma zadnego znaczenia.
          Bo jak na
          > razie poraża Twoje ograniczenie, które nie pozwala Ci normalnie dyskutować z
          > ludźmi.
          Nie przypominam sobie, zebysmy kiedys dyskutowali. Staram sie pilnowac, by nie
          atakowac wprost osob. Akurat tego mi nie mozesz zarzucic. Tym razem celowo
          obrazilam osobe, ktora po ogladajac taki program potrafi zwrocic uwage na tak
          nieistotna rzecz. Problem by byl, gdyby nie ukryto nazwiska trenera czy kolezanek.

Dyskutowanie na forum nie zwalnia z myslenia. Moge przeprosic, przepraszam.

> Skutek jest tego taki, że przez takich jak Ty, coraz mniej ludzi bierze udział
          > w tym forum i coraz więcej ciekawych wątków kończy się na jednej czy dwóch
          > odpowiedziach...

Tak, odpowiadam za cholere, dzume, malarie i mala ilosc forumowiczow.
          Poza tym, nie widzialam watkow, ktore urwalyby sie z mojego powodu. Jesli juz to
          raczej z powodu klotni zwalczajacych sie pracownikow TVP i TVN.
          • Gość: Tysslen Re: ???? IP: 213.17.165.* 21.06.02, 12:11
            Dobra, już dobra....
            Widzę, że też Cię za ostro oceniłem ;-)
            Sorrki ;-)
          • Gość: Jo Re: ???? IP: *.datastar.pl 21.06.02, 12:18
            > Tym razem celowo
            > obrazilam osobe, ktora po ogladajac taki program potrafi zwrocic uwage na tak
            > nieistotna rzecz.

Mój Boże, aż żałość bierze. A ja myślałam, ze na mnie naskoczyłaś, bo nie zrozumiałaś moich intencji. Tymczasem ja
            je wyjaśniłam parę postów wyżej, a ty pomimo tego przyznajesz, że obraziłaś celowo. Tysslen uznał, że ocenił Cie
            zbyt surowo, ja widzę, że naprawdę nie ma co z tobą rozmawiać. Obrażaj sobie celowo innych. To nie jest moja
            broń. EOT z tobą.
            • Gość: Tysslen Re: ???? IP: 213.17.165.* 21.06.02, 12:25
              No tak, tutaj nie mogę nie przyznać Ci racji.
              Celowe obrażanie kogokolwiek również wychodzi poza mój kodeks postępowania z
              ludźmi, co jednak nie zmienia faktu, że i ja niepotrzebnie za bardzo się
              zacietrzewiłem ;-))
              I jeśli się nadarzy okazja, to z chęcią podyskutuję z Wami obiema (nie ważne
              czy razem czy osobno... ;-))na jakiś interesujący temat.

• Gość: Jo Mnie jest po prostu przykro :-(( IP: *.datastar.pl 21.06.02, 12:29

> No tak, tutaj nie mogę nie przyznać Ci racji.

Sama sie nieraz zacietrzewiam, ale żeby tak z premedytacją... Nie umiem tak. Może to błąd?
                A nie wykluczam, że z Tobą tu jeszcze się spotkam :-)
                • Gość: Kama odp: IP: 149.156.213.* 21.06.02, 12:48
                  Twoja pierwsza odpowiedz i teraz druga sa skierowane wprost do mnie. Gdyby byly
                  w trzeciej osobie albo w tronie biernej swiadczyloby to checi unikniecia
                  konfrontacji. Widze, ze kruk krukowi oka nie wykole.
                  Jak sie zaczyna watek, to nie mozna liczyc na ze ludzie beda tylko potakiwac.
                  Moge Cie przeprosic za atak wprost. Bylo to celowe i niekulturalne. O
                  pozostalych kwestiach zdania nie zmieniam.
          • sikawa Do Kamy ! 21.06.02, 19:46
            Siusiumajtki forumowe budzą moje rozbawienie.
            Wierzą we wszystko, co zobaczą w telewizji.
            Trochę żyję na tym świecie i cały ten reportaż był dla mnie jedną wielką
            manipulacją.
            Nasze inteligentne inaczej dyskutantki nie zuważyły, że :
            - paniusia opowiadająca wstrząsającą historię miała w oczach chęć zabłyśnięcia
            za wszelką cenę w telewizji
            - trener-zamordysta został załatwiony przez prezesa i te opowieści panienek
            były dla prezesa klubu bardzo na rękę
            - dopóki nie będzie prawomocnego wyroku sądu to takie oskarżenia
            rozpowszechniane przez TV są zwykłym sk..syństwem

A siusiumajtkom nie życzę, aby ktoś ich publicznie oskarżył o przestępstwo nie
            mając żadnych dowodów, za to po swojej stronie mass-media !
            • Gość: Kama Re: Do Kamy ! IP: 149.156.213.* 24.06.02, 16:11
              ,,Silaczka'' jest dokumentem i kazdy ma prawo sobie sam skomentowac to, co
              widzi. Samozwancze podstarzale autorytety zawsze mnie bawia do lez. Nie wiek
              decyduje o umiejetnosci obserwowania swiata i wyciagania wnioskow.

Co do gwiazdorstwa bohaterki, to bidula czekala na ten moment az 3 lata. Rwie
              sie dziewucha do telewizji az strach.
              Sposob mowienia pana trenera o seksie wskazywal na to, ze jest to czlowiek
              niezwykle kulturalny, potrafiacy wyrazac swoje mysli na poziomie i bez
              wulgaryzmow.
              • Gość: Jo Re: Do Kamy ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 12:06
                > Sposob mowienia pana trenera o seksie wskazywal na to, ze jest to czlowiek
                > niezwykle kulturalny, potrafiacy wyrazac swoje mysli na poziomie i bez
                > wulgaryzmow.

Miałam już się nie wypowiadać, ale nie wytrzymałam. Przypominasz sobie fragment
                wypowiedzi "pana trenera", coś w stylu, że "jak ją ****** swędzi", wygłuszone to
                było, ale kontekstu można się domyślić. Takich kwiatków było więcej...
                Kulturalnie jak cholera.
                Tym razem odpowiadam na to, co napisałaś, więc mam nadzieję, ze nie doczepisz
                się, że zwracam uwagę na nieistotny drobiazg.
                • Gość: kama Re: Do Kamy ! IP: 149.156.213.* 25.06.02, 19:26
                  Nie doczepie się. Mam nadzieję, że będziemy jeszcze mialy okazje
                  ,,poforumowac''.
                  • Gość: Jo Re: Do Kamy ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 10:42
                    Gość portalu: kama napisał(a):

> Nie doczepie się. Mam nadzieję, że będziemy jeszcze mialy okazje
                    > ,,poforumowac''.

A wiesz, że ja też? :-) Do miłego zatem.
    • Gość: Baska Re: Dokument - wpadka TVP 1 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 01:57
      Ten wątek jest dowodem na to, że forumowicze potrafią się w kulturalny sposób
      dogadać.
      Obejrzałam ten dokument z niesmakiem. W normalnym kraju w takiej sprawie po
      roku ktoś by już dostał wyrok.
      Niestety nie spodobała mi się wypowiedź dziennikarki na temat listów, jakie
      otrzymywała od trenera. Miałam wrażenie, że to rzucało dodatkowo cień na sprawę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka