Dodaj do ulubionych

Lis - amatorszczyzna

03.04.05, 10:58
Wywiad Lisa z zaproszonym do studia "Wydarzeń" gosciem:

Teraz chciałbym zapytać naszego gościa. Panie profesorze, pan jest
filozofem...
- Nie
- Nie?
- Nie
[Lisa w tym momencie zatkało]

Z tego wynika, że pan redaktor Lis nawet nie wie kogo zaprasza do studia.
Rozumiem, że nawet dziennikarze reagują emocjonalnie na śmierć papieża ale
nawet takie wydarzenie nie zwalnia od myślenia, bo inaczej równie dobrze
moglibysmy usprawiedliwić pilota, który dowiadując się o śmierci papy prawie
doprowadził do katastrofy swojego samolotu...
Obserwuj wątek
    • Gość: artur Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 13:19
      Jak wczoraj sie wkurzylem na tvn (chociaz chyba wychamowali pozniej juz) to
      ogladalem Lisa na Polsacie.I fakt leje wode,duzo mowi ale widzialem u niego
      szczere przejecie i smutek w momencie gdy oglosili smierc Jana Pawla II (czytal
      wtedy jeden z Jego cytatow,glos mu sie zalamal,przerwal,zaczal cos nerwowo
      przezuwac chyba tamujac lzy i kamera zmienila kadr.Tak samo ta Pani z Watykanu
      z ktora sie laczyli w studio.

:(
      • Gość: Nicky Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.org 03.04.05, 13:29
        Lis był wczoraj autentycznie wzruszony,z trudem opanowywał łzy,Smoktunowicz to
        prawie nic nie mówiła.TVN zrobiła ze śmierci papieża kolejny sensacyjny news,a w
        TVP tylko Durczok stanął na wysokości zadania.
        • Gość: s Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 14:05
          TVN robiła sensację?!
          Co Ty wygadujesz? W tym gnojeniu TVN posuwacie się zdecydowanie za daleko.
          Wszystkie stacje TVN przerwały program, nadano spacjalną planszę, a później
          były tylko zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia... i to jest sensacja?

Miecugow się odezwał po godzinie, a i tak był spokojny i taką prowadził
          rozmowę, w studio były zgaszone światła... w Polsat? widziałem fragment, w
          którym jakiś ksiądz z radością coś 'wykrzykiwał' na tle różowego studia.
          Przełączyłem od razu.
          • dzika_rzeka Re: Lis - amatorszczyzna 03.04.05, 15:48
            Bardzo proszę nie kłamać.
            O śmierci Papieza dowiedziałam się wczoraj z TVN parę minut przed 22. Pan
            Miecugow wcześniej powiedział - Reuters i PAP potwierdziły doniesienia włoskich
            mediów. To chyba rzeczywiście już koniec. Następnie pokazaną planszę i
            emitowano ją przez parę minut. Potem była ponad godzinna transmisja z placu
            św.Piotra, a Miecugow dopiero po niej rozmawiał z Piesiewiczem, Pałasińskim i
            łączył się z polskimi miastami. To było show? Było najdostojniej jak wogóle
            można było to pokazać.
            Dajcie spokój.
            Weźcie kogoś bliskiego na spacer, porozmawiajcie, pomilczcie. Do tych dni, do
            tego jak je spędziliśmy będziemy wracać przez lata.

pozdarwaim serdecznie,
            dzika_rzeka
      • dagnyjuel Re: Lis - amatorszczyzna 05.04.05, 14:47
        szczere przejęcie u redaktora Lisa???Ty chyba kpisz...mi wydaje się że Lis
        traktuje tą sytuacje jako niezłą trampoline i "darmowa reklamę" przedwyborczą...
    • Gość: kk Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 13:32
      Lis nikogo nie zaprasza, bo caly czas siedzi w studio. Ma od tego ludzi. Widac
      zle mu przekazali kto bedzie w studio.
      • kamuii2 Re: Lis - amatorszczyzna 03.04.05, 16:12
        Lis był przejęty nie przeczę ale niestety robił sobie też reklame...
        najbardziej mnie wkurzył jak połączył się z jakimś reporterem tylko po to by
        zaraz mu przerawć bo on musi wygłosić jakieś swoje wiekopomne zdanie...
        • Gość: Robercik Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.chello.pl 03.04.05, 17:47
          Lis był żenująco nieprzekonywujący. Zmieniłem kanał z niesmakiem :(
    • Gość: E. NIeprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:49
      Uważam zupełeni odwrotnie. Nie silił się na ciągłe gadanie, nie dawał wcześniej
      przygotowanych reportaży (TVP) i był autentyczny. Wyważony, naturalny, OK.
      • Gość: kilof Re: NIeprawda! IP: *.icpnet.pl 03.04.05, 18:57
        To, że Lisa zatykało, nie jest żadnych zarzutem. Przeciwnie - to akurat dobrze o
        nim świadczy. Bo będąc profesjonalistą, nie przestaje się być człowiekiem.
        Zarzut można robić z tego, że wcisnął się do programu, który miała prowadzić
        Hania Smoktunowicz. Że chciał się za wszelką cenę pokazać. Że woził się na
        śmierci Papieża.
        Ale nie z tego, że go zatykało przy takiej okazji!!!!
        • malagowy Re: NIeprawda! 03.04.05, 21:22
          U Lisa były same gadające głowy, a poziom tych rozmów jak humoru z zeszytów
          szkolnych. Czasami lepiej nic nie mówić, czasami wsyatrczą same zdjęcia. A to,
          że jedna stacja przygotowała materiały wczesniej świadczy tylko o jej
          pracowitości. Tak samo postąpiły Rzepa i Wyborcza - polecam ostatni PRESS
        • Gość: mnm Re: NIeprawda! IP: *.chello.pl 03.04.05, 23:29
          Zgadzam się z przedmówcą. Smoktunowicz była ok, dystans, szacunek, dodatek do
          informacji i obrazu. Obecność Lisa zburzyła nastrój, wprowadziła chaos i to
          prowadzący stali się głównymi postaciami.
      • Gość: ewa Re: NIeprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:36
        KAZDA profesjonalna stacja MUSI miec przygotowane reportarze 'na wypadek' i
        Polsat tez je mial tylko ze tak niestrannie zrobione ze mialo sie wrazenie ze sa
        robione w ostaniej chwili.
        Ps Naprawde przemyslany, obiektywny i profesjonalny material o Papiezu (napewno
        robiony przez wiele tygodni) widzialam tylko na BBC
        • Gość: Jacenty Re: NIeprawda! IP: *.chello.pl 04.04.05, 18:07
          Też oglądałem BBC, choć niektórym ich zdystansowane podejście by nie
          odpowiadało. Co do Lisa, to jaki Lis jest każdy widzi ;)
    • Gość: dario Re: Lis - amatorszczyzna IP: 62.233.213.* 03.04.05, 23:49
      A poza tym jedna z jego podopiecznych się walnęła. Podała, że ojciec Wojtyły
      miał na imie Karol. A to nie całkiem tak- prawda Panie Tomku? A TVN też nie
      lepszy. Pan Kajdanowicz utworzył nagle nową mmiejscowość: PODkrakowskie
      Łagiewniki. Zapewniam Pana Redaktora, że Łagiewniki są dzielnicą Krakowa. To
      tak jakby pan powiedział: Kościół Stanisława Kostki w podwarszawskim Żoliborzu.
      • Gość: l Re: Lis - amatorszczyzna IP: 195.116.92.* 04.04.05, 21:45
        uwazam ze lis taki wielki a zrobil marny progfam. nie dal dojsc do glosu hani.a
        o 12 skonczyli.wstyd
        • Gość: tomek Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.torun.mm.pl 04.04.05, 23:06
          a po co mieli przeciągać skoro nie mieli już materiałów i gości
          a po za tym położyłem się spać trochę przed 1:00 i jeszcze byli
        • Gość: lala Re: Lis - amatorszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:55
          byli do 2 tak samo tvn, nie widziałeś , nie gadaj. Uważam że Lis wypadł bardzo
          profesjonalnie ale hania kompromitacja i to tragiczne rzucanie włosami
      • doprawdy5 Re: Lis - amatorszczyzna 05.04.05, 10:33
        > "A poza tym jedna z jego podopiecznych się walnęła. Podała, że ojciec Wojtyły
        > miał na imie Karol. A to nie całkiem tak- prawda Panie Tomku? "

A JAK twoim zdaniem miał na imię ojciec paieża?

W krytykowaniu trzeba znać umiar, bo łatwo zrobić z siebie durnia... co stało
        się twoim udziałem.
        • ko_bie_ta Re: Lis był normalny 05.04.05, 15:05
          Wydaje mi się że Lis przyjął taką opcję, iż do prowdzenia tego programu nie
          wystarczy być tylko profesjonalnym dziennikarzem, ale też trzeba pokazać widzom
          ludzką twarz, emocje, smutek, żal i to mu się udało. Ja też skakałam po
          kanałach i to co widziałam w tvn mocno mnie zniesmaczyło - kolejny newsowy
          program wyjazdowy, wyścig o to: kto pierwszy ogłosi śmierć Papieża, zero
          refleksji, zatrzymania się, pochylenia nad człowiekiem... Od stronmy
          technicznej było iedalnie - tak jak to zawsze w tvn - ale brakowało tego
          czegoś, brakowało tego ciepła i ludzkich uczuć, dlatego tvn oceniam najgorzej
          ze wszystkich stacji telewizyjnych w tych ostatnich dniach.
          O dziwo telewizja publiczna stanęła na wysokości zadania. Kamil Durczok był
          naprawdę przekonywający, czuć było że jest naprawdę przejęty tym wszystkim i
          wie co mówi i czuje - to duży plus.
          Posat, gdyby nie Lis posypałby się. H. Smoktunowicz nie radziła sobie na żywo,
          więc nie dziwię się, że Lis w tak kryzysowej, a za razem ważnej sytuacji wrócił
          na wizję by ratować co się da. Duet stworzyli całkiem niezły, wydaje mi się, że
          Lis znalazł złoty środek (o którym nawet wspominał w programie), jak pogodzić
          pracę profesjonalnego dziennikarza z uczuciami zwykłego człowieka - i widziałam
          że jemu to się udało.

• chrisb004 Lis - amatorszczyzna - niestety potwierdzam. 05.04.05, 15:24
      Czy TVN zrobilo sensacje ? Jak kazda ze stacji potraktowala smierc Papieza,
      jako material na news, na program, na cokolwiek. I trudno sie dziwic. Za to
      im płacą. Pamiętajmy ze nie zawsze musimy ogladac TV.

LIS - SMOKTUNOWICZ - dziwny byl ten program, po ilus godzinach oboje (zreszta
      nie tylko oni) byli zmeczeni i sluchanie ich to byla mordega. Tak jakby nie do
      konca wiedzieli co mowia. Przerywali sobie w pol kwestii. Zadawali pytania, nie
      oczekujac odpowiedzi. Mozemy to tlumaczyc zmeczeniem, smutkiem, ludzkimi
      odruchami, ale takie prowadzenie na sile to nie jest nic dobrego.

Najgorsze pytanie: I CO DALEJ ? - jakby kogokolwiek z nich obchodziło ...

Mysle ze transmisja z Watykanu wydarzen na zywo w zupelnosci by wystarczyla.
      Powtarzanie w kolko tego samego, co lecialo w pasku, pytanie dziwnych ludzi o
      bzdety, to metoda na wypelnienie czasu antenowego.

Ale jak mowil Papiez, szanujmy i kochajmy bliznich, wybaczajmy im i miejmy
      milosierdzie.
      Uczcijmy jego pamiec, nie badzmy malostkowi - czym jest TVN wobec Jego nauk,
      wobec geniuszu Boga.
    • mamciama Re: Lis - amatorszczyzna 06.04.05, 15:02
      Przez ostatnie dni sledzilismy z minuty na minute stan Papieża...a moje
      refleksje na temat stacji telewizyjnych:

POLSAT w sobotę LIS I SMOKTUNOWICZ - cieple i spkojne wypowiedzi - bardzo
      dobrze ich odbieralam...widac bylo uczucie...

TVP 1 i TVP 2 ok, Durczok przekonujacy...ok.

Ale TVN T R A G E D I A!!!!!! Pochanke byla dobra w TVN24 ale w Faktach hest
      tragiczna... suchy i zimny profesjonalizm....zero uczucia i sympatii....ktos
      inny powinien prowdzic w tych dniach serwisy informacyjne... BLE
      • kamuii2 Re: Lis - amatorszczyzna 06.04.05, 21:44
        za to jak by płakała na wizji to byście po niej jechali ze jest
        nieprofesjonalna i nie umie panoawć nad emocjami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka