Dodaj do ulubionych

co z napisami??

27.04.05, 22:02
nie wiem czy nie mam szczęścia, czy TVP tylko raz uszczęśliwiła
widzów 'seansem z napisami'...ale jakim - język angieslki - plus ogromny!
mniejsza uwaga, że prosto z dzieł Shakespeara, więc nawet rodowity Brytyjczyk
niewiele by zrozumiał... ktoś wie, co dalej?
Obserwuj wątek
    • hex_x Re: co z napisami?? 29.04.05, 15:59
      Ja wiem co dalej: NIC. Oczwiście zdecydowana większość chciałaby oglądać filmy w wersji z napisami, ale TVP z niewiadomych powodów nie zleciła jeszcze przeprowadzenia jeszcze sondażu w tej sprawie, aby te informacje zweryfikować (w tym roku kwestia napisów w tv była niejednokrotnie poruszana i TVP o tym wie). Można wręcz powiedzieć, że zmiany idą w przeciwnym kierunku. Np. ostatnio zaczęły się ukazywać filmy na DVD (nie tylko gazetach (!)) w wersji z lektorem, a niektóre nie dają nawet możliwości wyboru wersji z napisami!!!!!
      • lolarent Re: co z napisami?? 29.04.05, 21:08
        A czy z lektorem jest źle?Pomyślcie o starszych telewidzach. Moja Babcia
        uwielbia dobre filmy,lektor jest dla niej wygodną opcją,gdyż na napisach wzrok
        się męczy,a poza tym po prostu nie nadąża.
        • xxx131 Re: co z napisami?? 29.04.05, 22:22
          mojej babci to musze w kinie czytac, to innym przeszkadza, moze jak bedzie TVP Cyfrowy bedzie wybor?
      • habudzik Re: co z napisami?? 29.04.05, 23:23
        hex_x napisał:

> Ja wiem co dalej: NIC. Oczwiście zdecydowana większość chciałaby oglądać filmy
        > w wersji z napisami, ale TVP z niewiadomych powodów nie zleciła jeszcze przepro
        > wadzenia jeszcze sondażu w tej sprawie, aby te informacje zweryfikować (w tym r
        > oku kwestia napisów w tv była niejednokrotnie poruszana i TVP o tym wie)

Wiesz napewno że nie zleciła ????

Wiec zamknij buzie.
        • hex_x Re: co z napisami?? 30.04.05, 00:39
          Powiem inaczej: wydaje mi się, że nie zleciła. Gdyby zleciła, raczej poinformowałaby o tym widzów. A może coś przegapiłem?
          • habudzik Re: co z napisami?? 30.04.05, 01:07
            Teraz lepiej.
            • patrycjarokicka Re: co z napisami?? 30.04.05, 19:32
              to pewne, że napisy nie ucieszyłyby wszystkich, ale przeciez nie o to chodzi,
              żeby wszystkie filmy wyświetlane były w tej wersji. Osobiście ucieszyłby mnie
              nawet jeden w tygodniu, byleby o 'ludzkiej' porze;) JEDYNY film z napisami do
              tej pory był w czwartek, ok 23 - świetna pora, dostępna dla wszystkich, a i
              informacja była o tym znakomita...(trafiłam na niego zupełnie przypadkowo)
    • iurandum Re: co z napisami?? 04.05.05, 12:34
      Z tego co pamiętam z jakiś badań jedynie 20% procent społeczeństwa nadąża z
      czytaniem napisów przy filmach z napisami... Co zdecydowało ze w TVP wersje z
      napisami są dla "elitarnych" filmów.

W zasadzie problem rozwiazany jest technicznie w TV cyfrowej... Canal+ emituje
      prawie wszystkie filmy obcojęzyczne jednocześnie w wersji z napisami i lektorem
      i problem rozwiązany. Każdy wybiera to co woli. A dla wielu ta możliwośc wyboru
      jest decydujaca przy zakupie Cyfry... Szkoda że jest to jedyna stacja która tak
      jednoznacznie postawiła na napisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka