30.05.05, 23:32
Pozwolę sobie zacząć od informacji ze strony Idola:
idol.interia.pl/news?inf=629140
Czy może ktoś z Warszawiaków wybiera się do Empiku na Wołoskiej żeby
przyjrzeć się z bliska, ewentualnie zapolować na autografy? :)
Obserwuj wątek
    • tokyo1 Re: IDOL 4.33 30.05.05, 23:48
      Myślisz, że tylko autografy będą rozdawali najwierniejszym fankom?;P Hmm
      zastanowię się ;)

Co do następnego koncertu, to myślę, że Dominice mogliby z powodzeniem dać do
      zaśpiewania coś z repertuaru Evy Cassidy albo choćby Tracy Chapman.. Ja jednak
      mam nadzieję, że jedna z piosenek będzie żywsza i że nie zasnę przy
      tymwykonaniu. Bartka znów chętnie bym zobaczyła w emocjonalnych klimatach -
      może jakiś Dżem? Tylko teraz tak - ludziom to może się spodobać i to bardzo, a
      jurorzy i tak powiedzą, że to profanacja :>
      • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 00:07
        Niom, może masz racę. Ja w przypadku Bartka nastawiłam sie na coś
        energetycznego, żeby mógł sobie chłopak poszaleć. Ale jego głęboki głos jak ze
        studni dobrze wypada w emocjonalnych piosenkach. Trzeci raz Kultu nie pozwolą
        mu wziąć. Szkoda, bo mógłby zmierzyć sie z Kubą Kęsym z poprzedniej edycji i
        zaśpiewać "Do Ani". Albo, tak jak piszesz, Dżem. Ale to są nasze sugestie. Jury
        pewnie nie będzie tak łaskawe. :)
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.33 31.05.05, 01:58
          O nie, protestuję. Bartek + blues to zdecydowanie nie jest najlepsze
          zestawienie. Mnie by się mogło nie spodobać.;)
          • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 09:45
            Lucy, żyjesz. :) Już myślałam, że z powodu stania Sławka na kole postanowiłaś
            zbojkotować program. :)
            A z Bartkiem to ryzyk fizyk, może mu wyjść piosenka w najmniej oczekiwanym
            klimacie.
            • lucy_harmon Re: IDOL 4.33 31.05.05, 20:06
              Nie no, Sławka na kole na szczęście się spodziewałam, bo uznałam, że skoro
              postawili tam Maćka, to i Sławka by wypadało.;)
              Co wcale nie znaczy, że zareagowałam na to ze stoickim spokojem.;)

• atamanek Re: IDOL 4.33 31.05.05, 07:42
          Witam :)

Protestuje, "Do Ani" Kuby i koniec! :)
          • agata_to_ja Re: IDOL 4.33 31.05.05, 14:23
            Nawet mój małżonek dał się porwać, chociaż Kubę bojkotował ostentacyjnie ;)
      • aguszak Re: IDOL 4.33 31.05.05, 12:17
        A ja bym Dominice dała coś do zaśpiewania z repertuaru Shani Twain... hmmm...
      • aronia Re: IDOL 4.33 31.05.05, 12:48
        > Co do następnego koncertu, to myślę, że Dominice mogliby z powodzeniem dać do
        > zaśpiewania coś z repertuaru Evy Cassidy

Z ust mi to wyjęłaś (że sie tak brzydko wyrażę ;-))! W trakcie kapieli dumałam
        właśnie, co mogłaby Dominika zaspiewać - i tak mi Eva przyszła do głowy.
        Wprawdzie Eva Cassidy wykonywała głownie covery (a w każdym identyfikuję ją,
        być może niesłusznie, przede wszystkim z takim repertuarem), ale robiła to w
        smoothjazowo-oazowo-ogniskowych klimatach, w których Dominika powinna doskonale
        wypaść. Ot, choćby "Fields of Gold" czy "Ain't no sunshine". Ewentualnie
        chetnie posłuchałabym jej wersji Bagdad Cafe, choć wykonywała to juz Gosia
        Kunc, więc szczerze wątpię, by mogło sie to pojawic po raz drugi.

Silskiego chętnie usłyszałabym w czymś Republiki (jego Mamona jakoś zapadła mi
        w pamięć), ewentualnie zmierzyłabym go z jakimiś kamieniami milowymi rocka w
        rodzaju Doorsów, bo mam dziwne przeczucie, że to mógłby byc pierwszy udany
        cover tego zespołu.

Dla Uniatowskiego z czystej ciekawości wybrałabym coś Norah Jones albo - także -
        Evy Cassidy, bo dobrze sprawdza sie w kobiecym repertuarze (vide Diana Krall,
        która wprawdzie pasowała do koncertu latino jak kwiatek do kożucha, ale wypadła
        moim zdaniem bardzo dobrze, czy Alicia Keys)

Tylko dla Bartka nie mam żadnego pomysłu, ale on mi sie w ogóle nie podoba (co,
        zdaje sie, stawia mnie w mniejszości, bo tu jest chyba silna grupa jego fanek ;-
        ). Na pewno cos polskiego, bo z angielskim męczy sie okrutnie.

• kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 13:17
          oj nie
          kompletnie nie widze Dominiki w repertuarze Evy Cassidy
          juz predzej Norah Nudna Jones ;)
          • aronia Re: IDOL 4.33 31.05.05, 14:10
            > kompletnie nie widze Dominiki w repertuarze Evy Cassidy

Oj, dlaczego? "Fields of Gold" E.Cassidy wykonuje takim krystalicznie czystym
            głosem, jakim Dominika zaspiewała np. Angel. Moim zdaniem byłby to bardzo dobry
            wybór. Tylko troche obniżyłabym tonację, bo w wersji oryginalnej (czyt.
            cassidovej) mogłoby być dla Dominiki za wysoko.
            O, albo "Time after time"? Właśnie słucham i już wyobrażam sobie w tym kawałku
            Dominikę.

> juz predzej Norah Nudna Jones ;)

No, no. Tylko nie nudna. ;-)

• kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 14:23
              coz, poza pierwszym wystepem Dominika nie pokazala nic ciekawego, wiec nie wiem
              czy to nie byl wypadek przy pracy. spiewa czysto ale raczej bez wyrazu, dlatego
              w porownaniu z Eva Cassidy, naprawde wielkim talentem i osobowoscia, Dominka
              wypadnie raczej blado.
              chociaz z drugiej strony Eva Cassidy nie jest w Polsce bardzo znana, wiec moze
              Kasprzyckiej udaloby sie powtorzyc zabieg z klubu - zrobienie udanej kopii.
              wiekszosc widzow, nie znajac oryginalu, bedzie zachwycona
              • aronia Re: IDOL 4.33 31.05.05, 14:50
                > wiekszosc widzow, nie znajac oryginalu, bedzie zachwycona

No, dokładnie. ;-)
                Zresztą ten patent juz pare osób w Idolu przećwiczyło, że wspomnę Gosię Kunc i
                jej "Little Wings" czy Brodkę i jej "Blue Velvet", nad którego oryginalnością
                jurorzy piali z zachwytu, choć była to baaardzo wierna kopia tego, co pokazała
                Dorota Miskiewicz na płycie Tomasza Stanki - "fałszyki" i załamania głosu
                dokładnie w tych samych miejscach, jedynie sama aranżacja bardziej bandowa.

• bigrock Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:21
                  Protestuje! :-) Zrobienie udanej kopii innej nienajgorszej kopii to nie to samo
                  co nieudolne kopiowanie oryginalu ;-)
                  • kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:56
                    a to a propos kogo? Evy Cassidy?
                    • bigrock Re: IDOL 4.33 31.05.05, 17:52
                      The Corrs i Doroty Miskiewicz
                      • aronia Re: IDOL 4.33 31.05.05, 22:02
                        Zaraz, zaraz. Trochę się zgubiłam. Chcesz powiedzieć, że the Corrs i Dorota
                        Miskiewicz zrobili nieudolne kopie oryginałów, a dopiero Gosia i Brodka
                        wyniosły je na wyzyny artyzmu? Czy że the Corrs zrobili nienajgorsza kopię, a
                        Dorota Miskiewicz nieudolną, czy może coś zgoła innego, bo jeszcze kilka
                        kombinacji (czy tam permutacji - nigdy nie byłam mocna w matematycznej
                        terminologii ;-)) z tego układu dałoby sie wycisnąć. :P

Jakbyś rozwinął zdziebko myśl, to mogłabym się ustosunkować - a coś czuje, że
                        będziemy sie kłocić. :P
                        • bigrock Re: IDOL 4.33 01.06.05, 19:45
                          > Zaraz, zaraz. Trochę się zgubiłam. Chcesz powiedzieć, że the Corrs i Dorota
                          > Miskiewicz zrobili nieudolne kopie oryginałów,

Wrecz przeciwnie, przeczytaj dokladnie ;-)
                • andrzej26 Re: IDOL 4.33 31.05.05, 23:09
                  aronia napisała:

> Zresztą ten patent juz pare osób w Idolu przećwiczyło, że wspomnę
                  > Gosię Kunc i jej "Little Wings" czy Brodkę i jej "Blue Velvet",
                  > nad którego oryginalnością jurorzy piali z zachwytu,

Jeśli chodzi o ten patent, pierwsza była Ania Dąbrowska w I edycji. Obecnie
                  wykorzystuje go intensywnie Sławek.
                  • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:11
                    hmmm, a mozesz podac jakies konkretne tytuly?
                    bo Ania w idolu zaspiewala raptem trzy piosenki, wiec za duzo sie nie
                    naspiewala, a Slawek dobiera bardzo znany repertuar
                    • andrzej26 Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:27
                      Jeśli chodzi o Anię to miałem na myśli piosenkę z I koncertu: "Can't run away".
                      Po jej wykonaniu Ania sama powiedziała że chodziło o element zaskoczenia. A
                      jeśli chodzi o Sławka, to miałem na myśli także piosenkę z I koncertu (mało
                      znaną M. Jacksona) a także pierwszą z ostatniego "The look of love" nieznaną
                      nawet Leszczyńskiemu (ja ją oczywiście znam i to z wielu wykonań).
                      • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:35
                        eeee, ale 'Sledgehammer' to wielki hit Petera Gabriela
                        • andrzej26 Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:44
                          Przepraszam, pomyliły mi się koncerty, na początku bardzo do siebie podobne.
                          Chodziło mi o 3. koncert Sławka. Mam nadzieję że z Anią się nie pomyliłem.
                      • aronia Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:54
                        > jeśli chodzi o Sławka, to miałem na myśli także piosenkę z I koncertu (mało
                        > znaną M. Jacksona) a także pierwszą z ostatniego "The look of love" nieznaną
                        > nawet Leszczyńskiemu (ja ją oczywiście znam i to z wielu wykonań).

Ale mnie raczej chodziło o utwory dość znane (choc oczywiście to rzecz bardzo
                        względna), tylko że wykonane/zaaranżowne na podstawie swoich mniej znanych
                        coverów. Z dokonań Sławka to tylko Roxanne przychodzi mi do głowy, którą sama
                        znam tylko w wersji Stinga (i pewnie tym stwierdzeniem ujawniam żenujące braki
                        w muzycznej edukacji ;-)), a mam niesmiałe przypuszczenie, że to mogła być
                        kopia jakiegoś covera.
                        • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 12:40
                          Otóż interpretacja Sławka bardzo przypominała tę z musicalu Moulin Rouge
                          (wersja z Nicole Kidman) - nie pamiętam kto tam śpiewał tę piosenkę.
                          Ale mi się i tak bardzo podobało :D
                          • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:11
                            to Ty chyba jakas inna wersje Moulin Rouge ogladalas ;)
                            w filmie byla zaspiewana z pazurem, Slawek polecial w strone pijanego swingu ;)
                            • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:15
                              ... no ale coś w podobie było, przyznaj ;)
                              • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:20
                                ja nic nie slysze. Slawkowi blizej do wersji George'aMichaela
                                • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:42
                                  Nie słyszałam wersji GM - chyba mi szkoda (jakby jakieś mp3 ;)))
                                  Dooobraaa!!! Niech Ci będzie ;P
                                  • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:24
                                    mówisz - masz
                                    zazipowalem Ci dwa pliczki dla porownania :)
                                    s29.yousendit.com/d.aspx?id=2CX1HF2Z1Y2PL3CZMTLXPLE7KR
                                    • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:27
                                      Jesteś niezastąpiony :)))
                                      Odsłucham w domciu :)
                                      :-*
                            • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:22
                              Wersja z "Moulin Rouge" była faktycznie bardzo drapieżna, śpiewał ją niejaki
                              Jacek Koman. Ale pijany swing też był fajny, nie mogę Rockowi wybaczyć tego
                              wycia w kulisach..
                              • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:41
                                aasiek napisała:

> Wersja z "Moulin Rouge" była faktycznie bardzo drapieżna, śpiewał ją niejaki
                                > Jacek Koman. Ale pijany swing też był fajny, nie mogę Rockowi wybaczyć tego
                                > wycia w kulisach..

Rock faktycznie jakiś chyba był stymulowany do tych głupawych komentarzy...
                                jakieś takie niepotrzebne to było...
                              • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:43
                                Ach! Pamiętam, że ten Jacek Koman, to chyba Polak, no nie...?
                                • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:29
                                  Tak, tak, widziałam nawet jakiś wywiad z nim po premierze "MR".
                              • peace_and_love Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:15
                                Mieli tam też swój udział Jose Feliciano i Ewan McGregor.
                                Jak na moje ucho, to te dwa wykonania nie miały ze sobą nic wspólnego :) Wersja
                                z Moulin Rouge była zrobiona na dynamiczne tango, z pazurem. U Uniatowskiego
                                był jedynie mały paznokietek ;) Może tylko tempo i rytm wokalu były podobne.
                                Mnie jakoś pijana wersja bardziej przypadła do gustu.
                              • yane.yane Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:29
                                Jak juz bym miala szukac podobienstw to Slawek nieco wzorowal sie na Michaelu, ale ten ostatni zaspiewal to tak lagodnie, ze sie oplywa czlowieka jak ciezki jedwab. Slawek to zaspiewal jak taki bardzo juz zmeczony sznsonista, ktorego ktos wepchnal na scene o 4 rano.
                                A wersja z Mulin Rouge to juz w ogole inna bajka, ale jak piekna :D
                                • yane.yane Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:31
                                  yane.yane napisała:

>... ze sie oplywa czlowieka jak ciezki j
                                  > edwab.

Sama nie wiem co chcialam napisac ;))) W kazdym razie mialo byc poetycko ;]

> A wersja z Mulin

Moulin :P
                                • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:31
                                  Ewan tak przejmująco śpiewał te swoje partie... Oj, chyba sobie włączę
                                  soundtracka ;)
                                  • yane.yane Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:32
                                    Ja wlasnie sobie juz slucham :D
                                  • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:45
                                    ale żeście dały po garach... lecę po pracy do wypożyczalni do DVD z MR.
                                    Baby jedne!
                                    ;)
                                • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:34
                                  Sławek wyglądał w swojej wersji mniej więcej tak, jakby pijany przyszedł do
                                  Roxanne i błagał (tylko skąd ten uśmieszek? ach, procenty robią swoje ;)), żeby
                                  nie nakładała wiadomej czerownej sukienki...
    • jodarek1 Re: IDOL 4.33 31.05.05, 10:45
      ankya napisała:

> Czy może ktoś z Warszawiaków wybiera się do Empiku na Wołoskiej żeby
      > przyjrzeć się z bliska, ewentualnie zapolować na autografy? :)

Eh, gdybym była 10 lat młodsza...
    • yane.yane Leszczu 31.05.05, 11:28
      Obejrzalam wlasnie koncowke powtorki sobotniego koncertu i musze przyznac, ze jedynie Leszczynski zachowal w nim twarz. Powiedzial po drugim wystepie Piotra, ze podoba mu sie jego reakcja na oceny jury. Wlasciwie jako jedyny staral sie nie kpic z Piotrka jako osoby i dzieki temu ma przynajmniej u mnie malego + ;)))
      A p. Ela przeszla sama siebie, nie dosc ze gadala to samo co Cygan to dodatkowo z taka intonacja, ze szkoda az pisac... I faktycznie mine miala Zapedowska nietega jak Piotr podszedl i podziekowal, bo tak to odebralam :)
      Piotr mimo niedociagniec wokalnych, jako czlowiek zostawil po sobie bardzo mile wrazenia :)
      • tokyo1 Re: Leszczu 31.05.05, 11:42
        No dokładnie, zgadzam się. I podszedł do Piotrka nawet Leszczu.
        Jednak po tym jury to różnych rzeczy można się spodziewać... Ela ma potężnego
        minusa :/ Głównie ona, bo chyba po niej się najmniej czegoś takiego
        spodziewałam.
      • aasiek Re: Leszczu 31.05.05, 11:48
        Szczerze mówiąc, to w tej edycji Leszczu mówi najbardziej do rzeczy (pomijając
        nadmierny entuzjazm w stosunku do Sławka, pan Robert nie uczy się na błędach). W
        poprzednich zdarzało mu się pleść bez sensu co koncert, nawet na początku tej
        edycji miał niezłe wpadki (casting i: "czemu mnie nie uprzedziliście?"), ale
        rozkręcił się i co jakiś czas argumenty rozsądne przedstawia... Nie wiem, skąd
        to się wzięło, może na tle Cygana i p. Eli wypada tak dobrze? Bo Kuba to
        zupełnie inna bajka ;)
        • ankya Re: Leszczu 31.05.05, 12:24
          Zgadzam się, Leszczu ostatnio jakiś bardziej zrównoważony się zrobił. Nie
          spodziewałam się, że akurat od niego będzie można usłyszeć najbardziej,
          hmmm... 'fachowe' komentarze.
          Podobało mi się to, że podzszedł do Piotrka i podał mu rękę, w ogóle zachował
          się bardzo w porządku. Natomiast Jacek C. i Ela Z. pewnie byli w swoim
          mniemaniu bardzo zabawni :/.
          • hebat Re: Leszczu 31.05.05, 12:52
            ankya napisała:

Natomiast Jacek C. i Ela Z. pewnie byli w swoim
            > mniemaniu bardzo zabawni :/.

Ela chyba pod koniec zorientowała się, że wcale zabawna nie była. To by
            tłumaczyło jej głupią minę, kiedy Piotrek do niej podchodził. No chyba, że
            obawiała się, że Piotrek podejdzie i ją skrzywdzi ;)
            Zgadzam się też, że Leszczu jako jedyny z jurorów w tej edycji stara się , na
            miarę swoich skromnych możliwości, robić to co juror zrobić powinien.
            • ankya Re: Leszczu 31.05.05, 15:53
              > To by tłumaczyło jej głupią minę, kiedy Piotrek do niej podchodził. No chyba,
              > że obawiała się, że Piotrek podejdzie i ją skrzywdzi ;)

Hehe, o tym samym pomyślałam, wyglądała na nieco przerażoną. :)
              Ciekawa jestem, czy oni nie chcieli trochę sprowokować Piotra i sprawić, że
              wreszcie się wkurzy i powie im co nieco do słuchu. Jeśli tak, to pod sam koniec
              musiało im się zrobić wyjątkowo głupio, a przynajmniej powinno.
      • rejdzmen Re: Leszczu 31.05.05, 17:00
        a ja siem chyba nie zgodze ;-) otoz dlatego, iz w trakcie gdy jury wypowiadalo
        sie nt najlepszych i najgorszych wykonan w tym odcinku, leszczu powiedzial, ze
        chcialby poklepac piotrka po plecach i podziekowac za udzial w programie. nie
        pamietam dokladnie jak to powiedzial, ale cos w tym stylu. i dlatego niejako
        musial podejsc do piotrka, bo chyba nie wypadalo sie wycofywac sie z tego, co
        sie zadeklarowalo pare minut wczesniej. zreszta mialem nawet wrazenie, ze robi
        to jak najbardziej z przymusu - tak by szybko poklepac po tych piotrkowych
        plecach i odejsc jak najszybciej. dlatego plusa nie ma, najwyzej mialby minusa
        gdyby jednak tego nie zrobil.
    • aguszak A to do Atamanki :))) 31.05.05, 13:09
      Pewnie gdzieś Ci to już pisałam, jak nie w tej edycji, to w poprzednich, że
      Twoje zdjęcia, to arcydzieła! Naprawdę są super, z taką duszą... niesamowite :)
      Tylko mam żal do Ciebie jeden malutki ;) Nie uchwyciłaś zbliżenia Dominiki P.,
      tylko każesz mi ja oglądać z tak daleka ;)
      Pozdrowionka :)))
      • atamanek Re: A to do Atamanki :))) 31.05.05, 14:02

dzieki za mile slowa o moich zdjeciach. Za arcydziela ich nie uwazam, robie, bo
        lubie fotografowac :)
        Dominike mam na wielu zdjeciach, postaram sie kilka przygtowac i jeszcze dzis
        wrzucic na strone :)
        • aguszak Re: A to do Atamanki :))) 31.05.05, 14:25
          Wrzuć choć jedno w koncertu na TV4 - jeżeli mogę prosić :)
          Pozdrowionka :D
    • aguszak Re: IDOL 4.33 31.05.05, 14:57
      Po przemyśleniu mam jeszcze dwa typy dla Dominiki K.:
      - coś Goyi
      lub
      - coś Dido
      • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 15:57
        A mi przyszło do głowy, że jury może wpaść na pomysł, żeby Dominice dać Tori
        Amos. To chyba nie byłoby najszczęśliwsze, bo dziewczyna raczej nie
        udźwignęłaby tego "emocjonalnie". Natomiast z Dido mogłoby wyjść ok.
        • kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:00
          Dido by jej podpasowala :)
          a jakby to mial byc ktorys z kawalkow z drugiej plyty, to byloby fajnie
          zreszta w gdyby Dominika w przyszlosci chciala pojsc w ta strone, to byloby
          dobre. tylko tradycyjne pytanie - kto jej napisze takie piosenki?
          • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:08
            Dido ma taki bardzo ładny kawałek z pierwszej płyty - "Isobel". Wydaje mi się,
            że w tym Dominika mogłaby dobrze wypaść. Jeśli chodzi o pisanie piosenek to
            wszyscy (oprócz tych co sami piszą i mają jakieś ciekawe pomysły - vide Kuba
            Kęsy i wino ;)) mogą mieć z tym problemy.
          • kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 20:27
            w ramach rozwazan o sobotnim repertuarze przyszla mi do glowy Emiliana Torrini
            taki delikatny wokal, w sam raz dla Dominiki :)
    • dzika_rzeka Re: IDOL 4.33 31.05.05, 15:00
      No to jeszcze moje 3 grosze z poślizgiem.
      Sobotni koncert znużył i zniesmaczył mnie do tego stopnia, że po 1 rundzie
      wyłączyłam TV. Wróciłam akurat na wykonanie La isla bonita i dostałam tak
      żenujące zachowanie jury, że aż fizycznie czułam ogarniający wstyd za ich
      popisy. Słabe to było i pozbawione klasy. Plus dla Piotra, że wyszedł z tej
      stajni Augiasza z klasą i podniesionym czołem. Samego koncertu nie chce mi się
      oceniać, bo naprawdę Idol 4 jest nudny jak diabli i nic mi się w sobotę nie
      podobało. Uniatowski nudny, Kasprzycka nudna, Szymoniak żaden, a Silski
      dodatkowo mnie zirytował wdzięczeniem się do publiczności vide everybody czyli
      cała sala śpiewa z nami.

Koncert Idol Ekstra tradycyjnie był ciekawszy. Popisy Rolanda pomijam, tudzież
      reszty - dla mnie nie identyfikowalnej. Natomiast występ Jakuba Wuefisty
      wprawił mnie w dobry nastrój, bo po pierwsze widać, że chłopak coś tam sam
      próbuje, jest fajny zespół, piosenka o winie zabawna, chociaż oczywiście nic
      porywającego to nie było. Ale ja mu wierzę. (kwestii image nie poruszam, bo
      kompletnie mnie ta strona czyjejkolwiek działalności artystyczno-scenicznej nie
      interesuje). Kiedy 20 latek śpiewa utwór o winie, a całość jest w konwencji z
      tzw. "tezą" to naprawdę nie jest źle. Czekam na więcej.

• agata_to_ja Re: IDOL 4.33 31.05.05, 15:18
        A ja dopiero obejrzę te wszytskie popisy, jak dojdzie do mnie kaseta nagrana
        przez koleżankę. Oczywiście wtedy to już będzie po ptokach, wszystko zostanie
        już dokładnie omówione tudzież zjechane. Nie widziałam więc jeszcze występu
        Jakuba, ale sądząc z Waszych opisów, to nawet jeśli mi się spodoba ta konwencja,
        i tak będzie mi żal. Jakoś nie tego sie po nim spodziewałam. Właściwie nie tyle
        spodziewałam, co miałam nadzieję.
        • atamanek Re: IDOL 4.33 31.05.05, 19:51

Na zywo Kuba byl, wiesz jaki... :))
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.33 31.05.05, 20:21
          Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale momentami gitary przywodziły na myśl Nirvanę.
          Ja nie wiedziałam czego się po Kubie spodziewać, a to co usłyszałam i przede
          wszystkim zobaczyłam;)) trochę mnie zaskoczyło, ale było fajne.:)
    • yane.yane Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:08
      Tak sobie myslalam (troche bolalo, ale co tam ;]) i wymyslilam, ze mozna by Bartkowi podsunac Fisza, i nie wiem dlaczego moze by to bylo "Bla bla bal", ale moze cos calkiem innego :) Tylko, ktory zuror na to wpadnie? :]
      • kubissimo Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:16
        nie dalby rady, a jezeli nawet by dal (ale szczerze watpie), to przeciez nie
        jest muzyka do takiego programu
        jak sam Fisz mowi na ostatniej plycie z Envee (genialnej zreszta)
        za bardzo pop na podziemie,
        za bardzo podziemny na pop :/

taka karma ;)
        • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 16:29
          To chyba przez to wino Kuby Kęsego, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że jeśli
          Powiatowy będzie wybierał Bartkowi kawałek, to może skończyć się na "Otwieram
          wino ze swoją dziewczyną". :) Chyba, że będzie chciał wykończyć go czymś po
          angielsku.
          • yane.yane Re: IDOL 4.33 31.05.05, 17:41
            Winem to go na pewno nie wykonczy, bo piosenke Polaka to Bartek spokojnie zaspiewa, choc ja wole "Chomiczowke" :)
            Ale moze by Bartkowi kazac Rammstein zaspiewac :] Ciekawe jakby mu poszlo spiewanie po niemiecku ;))))
            • ankya Re: IDOL 4.33 31.05.05, 18:37
              Ja za tą piosenką o winie z dziewczyną nie przepadam, już wolałabym 'Ragga Rap'
              Sidneja - tu Bartek mógłby się fajnie sprawdzić.
              Na fali piosenek obcojęzycznych, ale nieanglojęzycznych - ciekawe czy Leszczu
              każe komuś śpiewać Tatu? :))
              • piotr7777 Re: IDOL 4.33 31.05.05, 18:42
                A może będzie tak, że każdy juror zajmie się jednym uczestnikiem, np bo jak
                jest 4:4 to nawet pasuje.
            • hebat Re: IDOL 4.33 31.05.05, 19:00
              yane.yane napisała:

> Ale moze by Bartkowi kazac Rammstein zaspiewac :] Ciekawe jakby mu poszlo spiew
              > anie po niemiecku ;)))

Jesli o języki obce chodzi to mnie taka fantazja naszła, żeby któryś z
              uczestników, wszystko jedno który, zaspiewał coś z czeskiego death metalu. Po
              czesku oczywiście ;)
    • never_never prywata do Piotra Lato 31.05.05, 19:45
      Piotr a widziałeś to:
      muzyka.interia.pl/info/infid/617076
      może pogadałbyś z nią, w końcu ma swoją wytwórnię i pomaga "młodym", więc jeśli
      tak bardzo chcesz wydać płytę, może coś byś wskórał?
      choć tak sobie myślę, że klimaty Kayah to bardziej Uniatowski niż Lato...;)
    • never_never Re: IDOL 4.33 31.05.05, 19:47
      do Galerii Mokotów mam 5 minut ale kogo tu oglądać skoro najfajniejsi już
      poodpadali?;)
      • never_never Re: IDOL 4.33 31.05.05, 19:48
        źle to weszło, powinno być tuż pod pierwszym postem ankyi
      • 513lato Re: IDOL 4.33 31.05.05, 23:08
        HELLO.....wpadłem na chwilkę, gdyż jak zwykle o tej porze, mój brat smiga
        kimać, ...rano do pracy, ale chętnie pogawędziłbym sobie z Wami, np jutro ok
        9:00?
        MOże będą was jakies zagadnienia interesowały, może ja sie rozpiszę na którys z
        tematów kłębiących się aktualnie w mej czaszencji.....może np zasugerujecie mi
        co miałbym zaspiewać w sobotę na tv4?:)
        Pozdrawiam!
        Do jutra!
        • tokyo1 Re: IDOL 4.33 31.05.05, 23:31
          No hello, to do sklikania jutro rano ;)
        • atamanek Do Piotra 31.05.05, 23:46

Odezwij sie do mnie prosze Piotrze na priv :)
          • 513lato Re: Do Piotra 01.06.05, 11:01
            Jak???:)))
            • atamanek Re: Do Piotra 01.06.05, 14:47

Kliknij mojego nicka pod naglowkiem tego listu :)
              Napisz poprosu emila, albo wez od Michala adres emial :)
        • malgi Re: IDOL 4.33 01.06.05, 00:48
          Mam kilka pytań
          1. Czy jury wreszcie zadowolone (po Twoim odpadnięciu) ? ;-)
          2. Ile mniej więcej czasu poświęcałeś na przygotowania jednego kawalka
          zaśpiewanego w finale (chodzi mi o czas jaki poświęcali Ci specjaliści) ?
          3. Czy to prawda, że Bartek śpiewa w jakiejś grupie punkrockowej ?
          4. Czy uczestnicy Idola spoza Warszawy mieszkają cały czas w hotelu ?
          5. Co się stało z koncertem rockowym w Idolu ? Czyżbym miał się nie doczekać ?

A poza tym - to gratulacje za eleganckie pożegnanie się z jury - czyli za siłę
          pokoju i spokoju ;-)
          Jeśli chodzi o TV4 - to może "Dziś prawdziwych cyganów już nie ma" ;-)
          A tak poważnie - to jakiś rockowy kawałek - taki rozrywający duszę na strzępy ;-
          )

pozdrówka skandaliczne
          • 513lato Re: IDOL 4.33 01.06.05, 10:27
            OLE MALGI....

1) Myslę, że tak:) nie mniałem sposobności porozmawiać z jurorami, sam jestem
            ciekaw jak teraz czują:) czy otworzyli butelke szampana czy może czegoś im
            zabraknie, hahaha....tak czy inaczej, rispekt dla roberta leszczyńskiego,nawet
            w trakcie wygłaszania opinii zakończył zupełnie inaczej, ale chodzi o to , że
            dopchał sie do mnie przy pożegnianiu, pogratulował, poklepał po
            plerach....cóż....Na sali jeszcze pożegnałem sie z Elą i Jackiem, a Kuba juz
            wcześniej wystrzelił z sali jak z procy, nie wiem czemu, ale potem mi pare osób
            przekazało, że wyjątkowo dobrze się wypowiadał na mój temat w radiu
            zet,....nawet padło jakies stwierdzenie kosmiczne typu...że ten program wygrały
            dwie osoby, z róznych powodów, Nina Cieslińska, z drugiej strony Piotrek
            Lato....miły gest:) Jak słyszałem, równieżi Jacek cygan w końcu otworzył sie na
            jakąs pochlebną wypowiedź.:)) Pożegnałem się z nim, umówiliśmy się w tym samym
            miejscu o tej samej porze za tydzień, :) mam dla niego prezent, jak i dla
            reszry jurorów...singielka sprzed 2 lat....oby mi sie udało przygotować do tv4
            bo chciałbym, żeby ta krzywa satysfakcji po koncertach wróciła do miejsca gdy
            skończył sie półfinał:)
            2)Zawsze mielismy jeden dzień warsztatów, czyli po godzinie na uczestnika,
            ustalalismy tonacje i forme kawałka, ...do tego sobie ćwiczylismy w przerwach w
            kręceniu filmików do programu, no i w piątek była próba z bandem, nagrywali nam
            to na cd, i podkłady służyły nam s piątku na sobote i w dzien koncertu ...tempo
            było zabójcze, zupełnie robota dla profesjonalistów....
            3) bartek ma kapelke, moze i dwie, nie wiem, Children of the corn...to jest
            jakis mix punkrocka z beatboxem, może skrzypcami....brzmi nieźle..:)
            4) Tak jest, hotel ibis jest naszym,...był:( naszym drugim domem
            5)Niestety nie było nam, a przede wszystkim mi dane....szkoda....ale cóż....

Dziękuję za miłe słowa, przydaja się mimo wszystko, nie jestem robocikiem:)
            Ważne jest to natomiast, czy teraz uda mi siępoznac kogos, kto pozwoli mi
            wykorzystać ten czas spędzony w idolu....ponieważ za pół roku nikt nie będzie
            pamietał tego programu, pozostanie on za mgłą, a gdy zaczną wychodzic single
            zwycięzcy, bądź osób, którym sie poszczęści, tam odbędzie sie weryfikacja tego
            klimatu nakręconego przez program i jury...sądzę, że generalnie mają szansę
            wyjść z tego programu bardzo fajne rzeczy...z czasu po programie...i to jak
            sądzę, jak dobrze pójdzie, połowa uczestników mogła by zaprezentować dobrą
            jakość....może tak się stanie.
            Skandalicznie pozdrawiam:)
        • ankya Re: IDOL 4.33 01.06.05, 01:02
          Cześć Piotrek.
          Będę jutro siedziała na egzaminie, więc pozwolę sobie już teraz zarzucić Cię
          pytaniami. :)
          Przede wszystkim jak Twoje samopoczucie? Mam nadzieję, że nie jest Ci strasznie
          żal odpadnięcia?
          Jak oceniasz swój sobotni występ? I co sądzisz o zachowaniu jury odnośnie
          Twojej osoby? Jak pozostali uczestnicy reagowali na krytykę jury względem
          Ciebie i jak reagują na opinie dotyczące ich samych?
          Czy masz już jakieś konkretne plany dotyczące tego co zrobić z materiałem,
          który masz nagrany? Tzn. czy masz na oku kogoś kto mógłby Ci go wydać? Albo
          jakiś pomysł żeby kogoś takiego znaleźć?
          Podpowiedziałbyś nam coś odnośnie zbliżającego się koncertu? :) Tego na TV4
          też - jaka będzie tematyka? Chyba dla Ciebie jury nie będzie wybierało
          piosenki? :)
          Ok, na razie starczy tego 'sto pytań do'. :)
          Pozdrawiam. :)
          • 513lato Re: IDOL 4.33 01.06.05, 11:00
            Samopoczucie w miarę dobrze....ale generalne podsumowanie mojego udziału w tym
            programie..cóż, nie moge bycnajszczęśliwszy....jestem skołowany takimi
            recenzjami jury ( podsumowujęjuż teraz )...szczególnie, że za mało, bo prawie w
            ogóle, nie usłyszałem od jurorów wskazówek na przyszłośc....ostatnie koncerty
            były zupełnie obok tego, co jurorzy pokazywali w pozostałych 3 edycjach....to
            dziwne....szkoda, że nie skoncentrowali się nawet w najmniejszym stopniu na
            tych rzeczach, które były pozytywne, jednak tak było a nie inaczej, nie żywie
            do nich wielkiej urazy, hehehe....program jak program, a że słabszy byłem, to
            juz sam musze się z tym uporać:)
            Zal mi jest troszkę, gdyz opuszczę dwa najbliższe memu sercu
            koncerty....właśnie w tych 2 mógłbym dogoni c czołóweczkę, a przynajmniej
            udowodnić że w bliższych mi klimatach inaczej mi wszysko wychodzi...ale inny
            los mi pisany był, trudno....wysoka poprzeczka, ale zamierzam ja przeskoczyć....
            Swój sobotni występ oceniam lepiej 3 razy niż ten w wielkim stylu:)
            Co prawda odsłuch mi z ucha wypadałk, ale był to jak sie opkazało mój ratunek,
            tzn zupełnie zacmiony byłem, że nie poprosiłem o to wczesniej, ...nie kazdemu
            pasuja odsłuchy w uchu, z róznych wzgledów, mi bardzo sie dobrze
            przysłużył....szkoda ze tak późno...muza latino??? wiesz, niezupełnie mój
            klimat, aleuwielbiam tamuzę, uwielbiam zespół kóry z nami grał, uwielbiam
            wspomnienie tych 2 dni przygotowań, super...słońce, samba, piłka nozna, pifko,
            dobre jedzenie w brazyliskiej knajpie, taniec, pozytywna
            energia....super....poradziłem sobie z tymi utworami jako tako, nie było
            xle....no, ale poprzedni koncert a szczególnie wynik był niesprawiedliwy, więc
            odbiło się to przy okazji tego koncertu....zachowanie jury....cóż....jak mam to
            ocenić....dobrze, że się ppo prostuy jakos trzymałem, ale przykro mi
            było....ale ja tam miałem juz po prostu taka funkcję:)
            A to że jury tak się zachowało, świadczy o tym, że nie znaja wczesniej
            wyników...zastanawiałem się nad tym....jednak nie znają....darowaiby sobie tych
            złośliwości, gdyby wiedzieli że lecę, tak jak to było tydzień
            temu...spodziewali się wssyscy....grupa jest super, zero zastrzerzeń, tu nie
            mam nic do dodania....ludzie mają ze soba dobre stosunki.
            Materiał mój nie jest jeszcze nagrany, jest w fazie podstawowej, czyli wokal i
            gitara.....na razie mam w planach 3 rozmowy, z których mam nadzieję, wykluje
            sie jedna konkretna, która zaowocuje produkcją......man, TRZYMAJCIE
            KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!
            Piosenke na tv4 wybieram sam, niestety chyba nie da rady zagrać sowjego kawała,
            gdyz instrumentarium które jest wymagane do zagrania go live, przekracza
            mozliwości produkcyjne, a raczej chęci do płacenia za to wszystko, bo trzeba by
            było sprowadzić bongoski, chór gospelowy, kwartet smyczkowy...za duzo zachodu
            jak na jedno wykonanie...tak więc pozostajemi wykonac jakis konkretny rockowy
            kawałek....
            OLE!!!
        • bemii Piotrze! 01.06.05, 09:27
          czekam na Twoją płytę i na pewno ją kupię :)
        • agata_to_ja Re: IDOL 4.33 01.06.05, 09:37
          Cześć Piotrze
          co do propozycji utworu do TV4, to myślę, że twoja chrypka wypadłaby nieźle w
          numerach (nie będę oryginalna) - Bruce'a Springsteena i Chrisa Rea (nie
          odmieniam, bo nie umiem).
          serdecznie pozdrawiam i życzę konsekwentnego podążania wybraną drogą (z powodzeniem)

• aasiek Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 09:46
          513lato napisał:
          może np zasugerujecie mi
          > co miałbym zaspiewać w sobotę na tv4?:)

A może mały prztyczek w nos szanownemu jury? "Be yourself" Audioslave, jak
          kiedyś wspominałeś?
          Aha, Piotrek, co to są te "dzikie łosie"? ;)
          Pozdrawiam
          • 513lato Re: Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 11:09
            :))))) to trzeba zobaczyć:))
            Ale widzieliście może sławka w idolu extra poprzednim...chyba ...jak na próbach
            był taki nitęgi, poimprezowy, to właśnie wtedy np pokazał czego go uczyłem
            przez miesiąc:))))
            Może jeszcze będzie okazja:)
            • aura.ranna Re: Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 11:16
              513lato napisał:
              > :))))) to trzeba zobaczyć:))
              > Ale widzieliście może sławka w idolu extra poprzednim...chyba ...jak na
              próbach
              >
              > był taki nitęgi, poimprezowy, to właśnie wtedy np pokazał czego go uczyłem
              > przez miesiąc:))))

Patrz, a tutaj sie to nazywa, że był nudny ;)))
              Piotrek, wiesz, że na priv tzn. atamanek@gazeta.pl? Jak nie sprawdzasz
              skrzynki, to sprawdź czy się nie zapchała ;)
              • aasiek Re: Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 11:23
                > Patrz, a tutaj sie to nazywa, że był nudny ;)))

Bo z Warszawy to wszystko gorzej widać ;))))
                • yane.yane Re: Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 11:29
                  aasiek napisała:

> Bo z Warszawy to wszystko gorzej widać ;))))

A moze wlasnie wszystko widac (slychac) lepiej, bo blizej mamy ;))))
                  • aura.ranna Re: Piosenka na koncert w tv4 01.06.05, 11:31
                    Najciemniej jest zawsze pod latarnią ;)
                    Widzimy lepiej, bo mamy dystans ;))
        • seszenen Re: IDOL 4.33 01.06.05, 09:51
          513lato napisał:

> może np zasugerujecie mi
          > co miałbym zaspiewać w sobotę na tv4?:)

A jakby tak coś własnego? :)
          • kasiula1202 Re: IDOL 4.33 01.06.05, 09:58

> A jakby tak coś własnego? :)

popieram, popieram :) szkoda tylko, że tego nie zobaczę :(
        • siuil_a_run Re: IDOL 4.33 01.06.05, 20:45
          ja jak zwykle zapozniona :) ech, sesja, praca, wszystko razem, w ogole ostatnio
          wylaczona z zycia jestem :/ jutro tez smigam miedzy praca a uczelnia, wiec
          na "czat" z Toba sie pewnie nie zabiore. coz... asi es la vida ;)

513lato napisał:

może np zasugerujecie mi co miałbym zaspiewać w sobotę na tv4?:)

wiesz, o czym ja marze ;) wciaz czekam az ktos sie zmierzy z U2... ;)
    • atamanek Festiwal w Opolu i Idolowcy 01.06.05, 09:05

Tak jak w tamtym roku, na scenach opolskich nie zabraknie idolowcow.

W Debiutach 10 czerwca wystapi Michal Karpacki z zespolem prowokacja.
      ww2.tvp.pl/4308,20050509203439.strona
      W premierach 11 czerwca Brodka
      ww2.tvp.pl/4309,20050509203121.strona
      i Szymon Wydra z Carpe Diem
      ww2.tvp.pl/4309,20050509203152.strona
      A 12 czerwca o statuetke Superjedynki beda walczyc- kat. wokalistka: Brodka,
      Ania Dabrowska, Hania Stach, Ewelina Flinta. Kategoria przeboj: "Ten" Brodki.
      Kategoria Debiut: Brodka, Hania Stach.
      Plyta rock- Makowiecki Band "Piosenki na nie".
      Plyta pop- Monika Brodka "Album".

Jak widac, najwiecej jest Moniki :)
      • andrzej26 Zmarnowana II edycja 01.06.05, 09:15
        Rzuca się w oczy brak jakiegokolwiek reprezentanta II edycji, ani Mariusza
        Totoszki, ani Gosi Kunc. Zalewski i tak był bez szans. Moim zdaniem to wszystko
        przez niego, przez egoistyczne przeciąganie nagrywania swojej płyty.
        • kubissimo Re: Zmarnowana II edycja 01.06.05, 09:44
          Hania Stach to pies? ;)
          • andrzej26 Re: Zmarnowana II edycja 01.06.05, 10:05
            Rzeczywiście, nie zauważyłem. Dziękuję za zwrócenie uwagi.
            Ponadto, jeśli dobrze pamiętam, Hania wyszła sama z Idola ze względu na jakiś
            inny kontrakt, więc nie zmienia to sensu mojej wypowiedzi, że "Idol II" jako
            instytucja promująca młodych wykonawców zawiódł. Na pewno nikogo z czołówki
            Idola II (o odróżnieniu od Idola I i III) nie ma w Opolu '05 i jest to smutne.
            • kubissimo Re: Zmarnowana II edycja 01.06.05, 10:14
              Hania byla w top4, a gdyby zostala mysle, ze spokojnie by weszla do finalu
              natomiast jej decyzja o odejsciu w swietle tego co sie dzieje z innymi
              finalistami byla decyzja sluszna
              szkoda tylko, ze jej plyta byla taka slabienka :/
      • bigrock Re: Festiwal w Opolu i Idolowcy 01.06.05, 19:48
        > Jak widac, najwiecej jest Moniki :)

Zasluzenie ;-)
    • kasiula1202 :-) Jak miło :-) 01.06.05, 09:25
      Hej Piotrek!
      Cieszę się, że wróciłeś :) Nie wiem, czy miałeś czas prześledzić forum, ale
      powiem Ci, że jesteś tu postacią centralną :) I bardzo dobrze, czemu nie ;)
      Po ostatnim koncercie masz u mnie dużego plusa :) Oczywiście zachowałeś klasę,
      ale nie o to mi chodzi (bo klasę to miałeś zawsze). Bardzo podobało mi się, jak
      tańczyłeś :) I może nie był to taniec mistrza ;) ale byłeś naturalny i było super :)
      Jak się teraz czujesz? Mam nadzieję, że ok :) A co do koncerty w tv4, to
      zaśpiewaj im taki numer, że nie będa w stanie nic powiedzieć! Z zachwytu
      oczywiście :)

3maj się cieplutko :)
      Kasia
      • 513lato Re: :-) Jak miło :-) 01.06.05, 11:06
        Kasiula, jak Ty się cieszysz, to i ja jestem zadowolony...:)
        Ja jestem raczej wątkiem chwilowym, ale dobrze, że mogę się wyrzyć i troche
        popisać, bo nie ma na to wszystko czasu przed kamerami w idolu:)
        Jka tańczyłem???:) Hehee...to miło, jak sobie myslę o tym tańcu to staje mi
        przed oczyma Grzesiek Mielec z BB, kolega, który podróżuje po świecie, i on
        własnie tak smisznie skakał jak tańczył sambę, ale tak to wyglądawłaśnie, nawet
        tancerze nam to pokazywali, więc po prostu jury nie bardzo miało pojęcie o czym
        mówi:)))))
        Ale to nic, ich reakcje od paru koncertów sa tak jednobiegunowe, że aż
        ciekawe:)))
        W tv 4...mam pomysł na kawałek, który znam, nawet go nagrałem na singlu
        kiedyś...Neila Younga...zobaczymy....
        Pozdrowionka
    • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:46
      Jeszcze jeden pomysł na Dominikę K.: "May it be" Enyi
      :)))
      Oczywiście chcę jej przejścia dalej, a nie porażki - z tym mogłaby dać niezły
      klimacik :)
      • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 13:59
        jezeli juz cos z LOTRa, to raczej GOLLUM'S SONG wspomnianej przeze mnie
        Emiliany Torrini
        • aura.ranna Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:07
          Sławkowi mogliby kazać dośpiewać to Free z castingu... Już myslałam, że w
          ostatnim koncercie będzie raczej Summer in the city niż Ricky
        • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:25
          A tego nie śpiewała przypadkiem Annie Lennox...?
          • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:28
            Annie spiewala INTO THE WEST
            nawet Oscara dostala
            chociaz ja wole Emiliane z 'Dwoch wież'
            • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:36
              "Gollum's Song" przeszło niezauważone, niestety. A było moim zdaniem dużo
              ładniejsze od "Into the West". Choć i tak uważam, że Oskar najbardziej należał
              się "May It Be". Nie potrafię o niej myśleć w oderwaniu od filmu.
              • kubissimo Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:42
                "Nie potrafię o niej myśleć w oderwaniu od filmu."

obawiam sie, ze to chyba zle swiadczy o piosence ;)
                • aguszak Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:48
                  Uważam, że wcale nie świadczy źle, kiedy pamiętamy, że jest to piosenka
                  napisana na potrzeby filmu i kiedykolwiek ją usłyszymy powinna przypominać
                  klimaty filmu. Wiele było takich produkcji, które ni w ząb nie przypominały mi
                  filmu... ale nie pamiętam tak ad hoc...
                • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 14:53
                  Czemu? Nie chodzi mi o to, że muszę mieć przed oczami film, żeby móc ją
                  wysłuchać. To właśnie odwrotnie wygląda... Słyszę piosenke i przypomina mi się
                  film. Nie mówię, że jest to jakiś wskaźnik, według którego powinno się
                  przyznawać Oskara za piosenkę, ale jak wspomnę, co wtedy dostało nagrode... :/
                  Ale Akademia ma widać inny gust ;)
                  • yane.yane Re: IDOL 4.33 01.06.05, 15:07
                    Ja akurat wtedy stawialam na Stinga, ale coz... Zreszta to i tak maly pikus wg mnie, bo rok pozniej Oscara dostal Eminem, choc moim zdaniem powinno dostac U2, ale widac na nich tez polozyla sie klatwa Scorsese ;)))
                    • aasiek Re: IDOL 4.33 01.06.05, 15:11
                      Tamtego pamiętnego roku ;) szansę pewną (choć mniejszą niż "May It Be") dawałam
                      także Stingowi :) To był taki śliczny utwór... Heh, a Eminem nastepnego roku, to
                      faktycznie niezły numer był :)
                    • siuil_a_run Re: IDOL 4.33 01.06.05, 21:06
                      to ze U2 nie dostalo wtedy Oscara to byl skandaliczny skandal :)
              • siuil_a_run Re: IDOL 4.33 01.06.05, 21:05
                aasiek napisała:

> i tak uważam, że Oskar najbardziej należał się "May It Be".

slusznie prawisz :)
      • siuil_a_run Re: IDOL 4.33 01.06.05, 21:04
        oj nie.... nie zgadzam sie, zupelnie inny wokal, Dominice blizej do Dido... nie
        chcialabym uslyszec May It Be w wykonaniu Dominiki, raczej wolalabym w tym
        kawalku Gosie Kunc :)

klimat jaki stwarza rodzenstwo Brennan jest niepowtarzalny, nie sadze, by
        Dominika potrafila go odtworzyc. zwlaszcza, ze ich piosenki sa takie...
        niesceniczne. ale piekne...
    • izucha16 Do Piotrka 01.06.05, 15:03
      hej Piotrek!

czy masz moze gadu gadu i jesli tak, to podasz mi Twoj numer?:)) mozesz tutaj
      albo wyslac mi go na emaila gazety. mam ochote podyskutowac z Toba o tym
      wszystkim, o muzyce, jury:))
      • paq wiem wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.05, 22:49
        OASIS "wonderwall" albo "live forever":)))))))
      • sisi9 Cześć Piotrek!!! 03.06.05, 23:03
        Witam! Po długich poszukiwaniach wreszcie udało mi się znaleźć tą stronkę!;)
        Nie chcę Cię dobijać, ale straszna szkoda że odpadłeś w tym koncercie bo myślę
        że obydwa Twoje występy były jednymi z lepszych!!!:) No ale cóż... jury Idola i
        telewidzowie mają klapki na oczach- widzieli że słabo Ci poszły ostatnie
        występy i Cię zgeneralizowali, zresztą - jak wszyscy wiedzą - jurorzy juz od
        początku mają swoich faworytów i przez cały program ich promują... To jest
        poprostu żenujące!!! 3mam kciuki za Twój sobotni występ w TV4!!! Pokaż
        wszystkim jaki jesteś dobry!!! Dasz radę!!!;)
        Poza tym mam do Ciebie kilka pytań... Tylko nie pomyśl sobie że jestem jakąś
        gó..arą siusiumajtką z gimnazjum... hehehe
        Chodzi o Sławka Pecę...;)
        1. Czy on ma dziewczynę?
        2. Czy jest jakies forum na którym on się wypowiada czy tylko Ty wpadłeś na
        taki zarąbisty pomysł?
        3. Jest jakaś możliwośc żebys mi podał jego numer gg albo maila?
        Z góry dziękuję Ci za wszystkie odpowiedzi!:) Gorąco pozdrawiam i jeszcze raz
        życzę powodzenia na TV4!!!;)

Marysia
        • sisi9 To znów ja...;) 05.06.05, 18:53
          Hejka!
          Kurcze - nie miałam jak zobaczyć Twojego wczorajszego wystepu w TV4...;(
          Szkoda że tego nie powtarzają:(
          Ale z wypowiedzi ludzi wynika że dobrze Ci poszło!!!:) GRATULUJĘ!!! Oby tak
          dalej...:))))) Teraz 3mam kciuki za Twój i Sławka P. występ w koncercie
          finałowym!!! Chłopaki - dajcie czadu!!!!!!!!!!;)))))))
          Buziolki!!!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka