Dodaj do ulubionych

JUŻ WKRÓTCE RUSZĄ NAWIEDZONE SERIALE W TVP !

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 23:08
Mam na myśli nowe odcinki jedynie-słusznych-ideologicznie i zawsze-poprawnych-
dydaktycznie KAZAŃ pt. "Klan", M jak miłość" i "Plebania".

Znowu do akcji wkroczą dobra zakonnica, która zawsze ma rację, nawrócone
Monika i Hanka, zawsze dobrzy księża z wiejskiej parafii.

TVP czyni to w tak totalnie nieudolny i sztuczny sposób, że bardziej nie
można.
Czasami mam wrażenie, że chodzi o totalne ośmieszenie Kościoła.

Polska jest krajem, gdzie dawni komuniści kierujący TVP ubrali się w
serialowe ornaty i wspominanymi wyżej tytułami na mszę dzwonią.

Obserwuj wątek
    • Gość: Mar musicie tak wszystko na serio? IP: *.skorosze.2a.pl 15.08.02, 16:04
      Przecież Klan czy Plebania to super komedia. Z dialogów i "gry" "aktorów" można
      zrywac boki!
      • Gość: Michał Ale przecież to są bardzo serio seriale ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 16:24
        Wszystko jest tam tak poważne i tak patetyczne !
        Najbardziej na kolana rzuciła mnie Monika śpiewająca w kaplicy kolędy
        wielkanocne.

A na poważnie : nie mam nic przeciwko księżom w serialach ( np. ksiądz
        ze "Złotopolskich" jest świetny, bo jest prawdziwy, a nie udawany ),
        ale oglądając "Klan", "Plebanię" i "M jak miłość"
        mam dziwne wrażenie, że NADGORLIWOŚĆ jest gorsza od zbrodni.
        • Gość: mallas Re: Ale przecież to są bardzo serio seriale ! IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 17:25
          Zgadzam się, że "Klan" jest obrzydliwie poprawny. Ale księża w "Plebanii" moim
          zdaniem są w porządku i prawdziwi mogliby brać z nich przykład. Babcia Józia
          czy Halinka to większe dewotki niż proboszcz z wikarym razem wzięci ;)
          Ale oczywiście ksiądz Orzechowski jest najlepszy!!
      • perlotiel Re: musicie tak wszystko na serio? 15.08.02, 18:04
        Gość portalu: Mar napisał(a):

> Przecież Klan czy Plebania to super komedia. Z dialogów i "gry" "aktorów"
        można
        >
        > zrywac boki!

zgadzam sie ;) na zly humor najlepszy jest Klan ;P szczegolnie rodzina Ryśka ;)
        • Gość: Michał Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plastik ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 20:29
          O Ryśku nie wspominam, bo jest poza konkurencją.
          Wśród kobiet wszystko jest jasne :
          NAJGORSZĄ AKTORKĄ W DZIEJACH POLSKI JEST I POZOSTANIE DO KOŃCA ŚWIATA IZA TR.
          AUS BERLIN !

PS : "M jak miłość" było całkiem fajne, dopóki jakiś ważniak z TVP (?) nie
          uznał, że jest za mało sztuczne.
          Odtąd mamy cudowne nawrócenie złej Hanki, cudowny powrót nagle czułego ojca
          synka sędzi Mostowiak, cudowne wybaczenie Hance wszystkich win przez
          Mostowiaków itd...
          Do tego dochodzi infantylne do granic absurdu potępienie związków pozaślubnych
          córek Mostowiaków ( wstrętny hazardzista Jacek, zły Wadecki ).
          Gdzieś przeczytałem, że w następnych odcinkach ma wrócić do domu, do Marysi i
          bliźniaków, skruszony Krzysztof, któremu wszyscy wszystko od razu wybaczą.

CZY PRODUCENCI ZUPEŁNIE MAJĄ W D..IE COŚ TAKIEGO JAK PRAWDOPODOBIEŃSTWO
          PSYCHOLOGICZNE ?
          • belami1 Re: Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plasti 15.08.02, 20:50
            Producenci są pod wrażeniem sondaży. Dla 99,9 % Polaków autorytetem jest Jan
            Paweł II, dla 99,9 % Polaków wartością największą jest rodzina. I tym tropem
            podążają twórcy scenariusza M-jak miłość, zapominając o czymś takim że wartości
            dzieli się na te deklarowane ( JP II, rodzina-to je wpisujemy do ankiet);
            wartości wyznawane (jesteśmy na codzień pragmatykami niekoniecznie katolikami,
            z podziwem patrzymy na Bagsika lub Wieczerzaka ile kasy potrafili natrzepać) i
            wartości realizowane ( walczymy o byt i konkurujemy ze sobą).
            Ja też uważam że niejedna laska zaakceptowałaby układ w Wadeckim w ramach
            normalnego sponsoringu i nie robiłaby o to hałasu, że ma żonnę i dzieciaki. Ale
            na pokazanie takiej sytuacji twórców M jak miłość nie stać, bo nie lubią
            pokazywać takiej rzeczywistości w której żyjemy i która nas otacza.
            • Gość: brutuska Re: Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plasti IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 23:42
              To może w PRL nie było tak źle. Kosciół nie miał takiej władzy, społeczeństwo
              nie było takie pobożne więc można było zrobić serial Alternatywy 4 :)
              • anx seriale 16.08.02, 09:43
                Tak, tak. Zgadzam się w 100% - Alternatywy 4, Czterdziestolatek (pierwsza
                wersja) , Wojna domowa itd. to były serile! Można je oglądac w nieskończoność.
                Aż się dziwię momenatmi że rzeczywiście są polskie. Bo te dzisiejsze to po
                prostu gnioty!
            • Gość: Ginny Re: Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plasti IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 17.08.02, 19:23
              belami1 napisał:

> Ja też uważam że niejedna laska zaakceptowałaby układ w Wadeckim w ramach
              > normalnego sponsoringu i nie robiłaby o to hałasu, że ma żonnę i dzieciaki.

Możliwe... Ale mam wrażenie, że mnóswto dziewczyn jednak NIE zaakceptowałoby
              tego układu. Więc tu akurat nie ma co się czepiać. A co do związku Marty i
              Gonery- myślę, że to jeszcze będzie aktualne. Ten nawrócony tatuś jest jednak
              zbyt słodki.

• Gość: Michał Re: Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plasti IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 20:12
                Nie wierzę w antycuda, czyli powrót Jacka.
                To przecież byłoby sprzeczne z nową ideologią serialu.
                Nową, bo w pierwszych odcinkach ojciec minister był zwykłym sk...synem.
                • belami1 Re: Wujek Józek jest tak sztuczny jak 100% plasti 18.08.02, 08:01
                  W ostatnich emitowanych przed przerwą wakacyjną pan minister najpierw odepchnął
                  od Marty zbira a potem posłodził jej przez dzieciaka kit że jak był we Włoszech
                  to modlił się czy coś takiego żeby byli razem i ona to kupił.

• Gość: ryża małpa Re: musicie tak wszystko na serio? IP: *.lublin.mm.pl 17.08.02, 10:40
          I tak najważniejsze jest to , że Rysio juz nie będzie mieszkał z antychrystem
          pod jednym dachem.
          Bożenka szczęśliwie została ochrzczona!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka