kubissimo 28.08.05, 02:17 kto skomponował muzykę do serialu? wie ktoś, bo nie mogę namierzyć info w sieci :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schabomil Re: Lalka (serial) 28.08.05, 02:28 Strona www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_kurylewicz_andrzej sugeruje ze Kurylewicz Andrzej "MUZYKA DO FILMU "LALKA" w reż. Ryszarda Bera (1977-78)" Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Lalka (serial) 28.08.05, 19:47 Fajna muzyka, co nie? A podpinając się pod wątek: Pod koniec jednego z odcinków żebrak pod kościołem śpiewa prześliczną piosenkę. Opowiada ona o powstaniach, a padają w niej min. takie słowa: "I nic nie mam na tym świecie prócz tej ręki do żebrania". Czy to jakaś stara powstańcza pieśń czy kompozycja Pana Kurylewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Lalka (serial) 29.08.05, 10:30 orald napisał: > Fajna muzyka, co nie? > A podpinając się pod wątek: > Pod koniec jednego z odcinków żebrak pod kościołem śpiewa prześliczną piosenkę. > Opowiada ona o powstaniach, a padają w niej min. takie słowa: > "I nic nie mam na tym świecie > prócz tej ręki do żebrania". > Czy to jakaś stara powstańcza pieśń czy kompozycja Pana Kurylewicza? Żebrak spiewa na melodię starej polskiej pieśni żołnierskiej (ułańskiej?) "Tam na polu błyszczy kwiecie...." Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Lalka (serial) 29.08.05, 15:55 Fju, fju. Nie przypuszczałem, że dostanę odpowiedź, a jednak. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś