Dodaj do ulubionych

Sopoty ranking

02.09.05, 21:15
proponujemy ocenć Sopockie festiwale ! jak dla nas:
1. TVP,
2. Polsat top trendy
3... tvn sopot festiwal

niestety stacja o największym komercyjny potencjale dała ciała przynajmniej na
poczatku :( bardzo nam się nie podoba
Obserwuj wątek
    • iskax Re: Sopoty ranking 03.09.05, 01:16
      1. TVP 1

.... długo długo nic
      • flojd2 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 07:45
        Wiecie że imprezy nie ocenia się przed jej zakończoniem?
        • kaseta89 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 10:21
          Otóż to... gratuluję twórcy tematu OBIEKTYWNEJ oceny - nawet pierwszy Dzień Festiwalu TVN się nie skończył, a ten już go stawia na ostatnim miejscu... Dla mnie już pod względem realizacji jest o wiele lepiej niż od Polsatu - gwiazdy i gwiazdki też lepsze - prowadzenia również (TOP Trendy prowadziła nudna Luft i Max Kolonko z którego żartów nikt się nie śmiał). Warto dodać, że w Polsacie publiczność pełna nie była, a wiele miejsc po prostu było pustych. Przynajmniej na TVNowym Sopocie ludzie się świetnie bawili!
          • m15 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 15:10
            kaseta89 napisał:

> Otóż to... gratuluję twórcy tematu OBIEKTYWNEJ oceny - nawet pierwszy Dzień
            Fes
            > tiwalu TVN się nie skończył, a ten już go stawia na ostatnim miejscu... Dla
            mni
            > e już pod względem realizacji jest o wiele lepiej niż od Polsatu - gwiazdy i
            gw
            > iazdki też lepsze - prowadzenia również (TOP Trendy prowadziła nudna Luft i
            Ma
            > x Kolonko z którego żartów nikt się nie śmiał). Warto dodać, że w Polsacie
            publ
            > iczność pełna nie była, a wiele miejsc po prostu było pustych. Przynajmniej
            na
            > TVNowym Sopocie ludzie się świetnie bawili!
            którzy,fani mandaryny,beztalencia totalnego
          • ewikal Re: Sopoty ranking 06.09.05, 08:26
            No i co skończył się sopot tvn i nic się nie zmieniło,był najgorszy
        • mike-great I tak najlepsza była Chylińska !!! 05.09.05, 20:11
          I tak najlepsza była Chylińska !!!
      • temida3 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 12:55
        Nr. 1/ Sopot 1976 występ Procol Harum i ich nr.2- Grand Hotel.
        Nr. 2/ Sopot 1970 Karel Gott!!!
    • farfal1 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 10:35
      TVP1 co by o nich nie powiedziec potrafia robic takie impry. TVN jeszcze zdecydowanie nie
      • iskax Re: Sopoty ranking 03.09.05, 11:52
        dokłądnie, zgadzam się z pzredmówcą.
        Zobaczcie jak tylko kiedyś TVN mecz transmitowało, była to jedna wielka porazka
        jak cały ich ten Sopot.
        Oni powinni zająć się komercja, plastikiem, kiczem, reklamami i brazylijskimi
        telenowelami i wykręć numer bo jest wolna linia.
        • paulinaa Re: Sopoty ranking 03.09.05, 11:58
          1. TVN
          2. POLSAT
          3. TVP
        • puzle2005 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 12:00
          wiecie co...wszystko przez ten diabelny monopol...do tej pory takie imprezy
          robila tylko tvp...wiec sie wyszlifowali....dajcie im troche
          czasu...monopolista zabija wszystko....
          • farfal1 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 12:06
            przeciez nikt nie zabrania im sie uczyc... tylko troche pokory. najbardziej drazni mnie zarozuzumialstwo TVN. "tego jeszcze w Polsce nie było". Owszem było i to troche lepiej...
            • puzle2005 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 12:10
              no coz... czy podobalby ci sie spot reklamowy zawierajacy tekst-nie umiemy ale
              sprobujemy? to nie zarozumialstwo-to tylko marketing....prawda ze dziala?
              ogladales przeciez :-) a ze musza sie uczy to prawda....
              • kiloff Re: Sopoty ranking 03.09.05, 12:50
                Nie podobał mi sie festival na TVN. Festiwal w TVP miał jakiś fajny klimat
                zabawy, a tego w pierwszym dniu festiwalu zabrakło. No Maryla na końcu porwała
                publiczność, ale tak jest zawsze i wcale nie ma tu zasługi organizatorów (tak
                samo bedzie z Bajmem). No i najwiekszy minus to REKLAMY. Za kazdym razem
                przalaczalem na inną stacje i zdarzało mi sie obejrzeć połowe filmu czy
                programu dzieki temu. 15 min. reklam to przegięcie!

Mój ranking:

TVP
                TVN
                Polsat
                • dorotawl Re: Sopoty ranking 05.09.05, 12:00
                  A mi tak posmiac sie mozna było hiihih zwłaszcza z
                  tego:media.putfile.com/mandaryna3
            • zenon5 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 13:29
              prywatne stacje w Polsce/tv/to nowobogaccy ktorzy chca na sile robic
              kulture.Ale praktycznie jest to reklama wiatrowki,jakiegos kosmodysku,badziewia
              amerykanskiego ktorego nikt nie oglada/przynajmniej normalny/.To jest taka
              roznica jak pomiedzy serwisem Mercedesa a dziupla zlodzieji samochodow,temat
              ten sam ale jakosc straszna.Ponadto na Sopot w danym roku wplyw maja wykonawcy
              a nie organizatorzy,jak kto zaspiewa tak jest,i nie ma na to rady.Niektorzy
              najpierw placza ze sie ich nie postrzega/mowie o wykonawcach/ a jesli ,to tylko
              ich biust etc,etc.Ale to nie ja wystepowalem w programach Wojewodzkiego gdzie
              belkot dominuje nad rozsadkiem.A ten PROROK z TVN Lis,rzuca pytanie po tym jak
              go wyrzucono z pracy,CO Z TA POLSKA?O to sie pyta kazdy menel.I te stacje maja
              u nas dominowac?Kiedys pijany zajac szedl przez las i krzyczal-jestem krolem
              zwierzat a dalej jak bylo to wie kazdy.
            • skun2 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 17:05
              TVP robiła lepiej tą imprezę - wystarczy przypomnieć legendarne gwiazdy, które
              zapraszała:
              Sabrinę,
              Chrypi Drupi...
              Łza się w oku kręci...
      • missball Re: Sopoty ranking 05.09.05, 13:56
        chyba nie widziales(as) żeny jaka odstawili podczas wyborow miss polonia...
        totalna niedorobka organizacyjna
    • czesiekkk Re: Sopoty ranking 03.09.05, 13:36
      Nie krytykowałbym tak TVN, to dzięki tej stacji zobaczyliśmy w otwartej
      telewizji Rodzinę Soprano, Kompanię braci albo Monka.
      Natomiast z festiwalami, zdecydowanie lepiej idzie TVP i Polsatowi.
      • kaseta89 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 14:11
        Dodam, że to pierwszy Festival organizowany przez TVN więc nie ma co się oburzać do jakichś pomyłek, błędów - jak na pierwszy raz jest bardzo dobrze, za rok powinno być lepiej ...
        • xxx131 Re: Sopoty ranking 03.09.05, 15:23

Kiepska wymowka... Jakby wiecej zaoferowali to bylo OK, a konkurencja czyha...
          • flojd2 zmiana 03.09.05, 23:59
            Dziś było nawet OK. Myślę że TVN chciałby częściowo zapomnięć o wczorajszym
            dniu.Z oceną poczekam do jutra, więcej we mnie wiary w TVN....
            • tomu19 Re: zmiana 05.09.05, 09:11
              1.sopot festival był najlepszy choć nie idealny(za dużo gadania i reklam)
              2festiwal jedynki
              3.toptrendy
              4.opole
              Wniosek:wygrały festiwale z "gwiazdami" zagranicznymi, ale pod uwage brałem też
              realizacje,prowadzenie itp
              • piotr7777 Re: zmiana 05.09.05, 09:22
                1. Opole (zwłaszcza koncert na 80-lecie Polskiego Radia)
                2. Top trendy (bardzo dobry koncert w drugim dniu)
                3. Festiwal Jedynki (jeden dobry koncert rockowy zepsuty polityką, reszta
                badziewie)
                4. Sopot Festival (niestety, ale może w przyszłym roku będzie lepiej).
                • dupekzoledny Re: zmiana 05.09.05, 09:45
                  1.przystanek wooodstock.
    • kukus68 TVN - najgorszy 05.09.05, 10:01
      Festiwal TVN był najgorszy z wszystkich trzech jakie się do tej pory odbyły. Za
      dużo gadania przerywanego reklamami i za mało śpiewania. W piątek w czasie
      jednej z przerw na reklamy przełączyłem na TVP2 na wybory Miss. Odnoszę
      wrażenie że na tej imprezie było więcej śpiewania niż w TVN Sopot. Zdecydowanie
      za dużo przynudzania gadaniem i za mało muzyki a jeśli już była to co chwilę
      przerywana reklamami. Według mnie totalny niewypał.
      • bodymen Re: TVN było ciekawiej 05.09.05, 10:42
        Realizacja i pomysł na festiwal w TVN były najlepsze ze wszystkich.

Gorzej tylko z wykonawcami (po raz 150 Maryla Rodowicz i "Niech zyje bal" i
        poraz 1187-my Bajm i "Biała armia"). Festiwal z powodzeniem może się nazywać
        Festiwalem Złotych Przebojów.
        Scorpions, Hordon Haskell - to jakieś pomyłki, no chyba, że był to koncert dla
        "Klubu seniora". Oprócz Lemara i Patrizio z Włoch sama stęchlizna. Festiwal
        potrzebuję młodości, świeżości, a przynajmniej równowagi między starymi prykami
        a młodzieżą sceny. Simply Red ok, ale to dla mnie za mało, jak na główną
        gwiazdę. Też odgrzewane placki.

W TVP z wykonawcami zagranicznymi było jeszcze gorzej.

Polsatowski "Sopot", nie ma gwiazd zagranicznych, nie kwalifikuje się do tego
        rankingu.

Jedno, drugie i trzecie to telewizyjny jarmark muzyczny....

• pe1 Re: TVN było ciekawiej 05.09.05, 14:49
          > Scorpions, Hordon Haskell - to jakieś pomyłki, no chyba, że był to koncert dla
          > "Klubu seniora". Oprócz Lemara i Patrizio z Włoch sama stęchlizna.

Nieprawda, Simply Red było wyrąbiste
          • bodymen Re: TVN było ciekawiej 05.09.05, 15:15
            toz napisałem potem:

Simply Red ok, ale to dla mnie za mało, jak na główną
            gwiazdę. Też odgrzewane placki.

Przed skomentowaniem czegokolwiek, warto się z tym zapoznać.
    • bart_m3 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 11:56
      zdecydowanie TVN na pierwszym miejscu, kto nie był na fesytiwalu niech go nie
      ocenia, sama realizacja telewizyjna w pewnych momentach pozostawiała nieco do
      życzenia, ale ta atmosfera...
      1.TVN
      2.TVP
      3.Polsat
    • e_katt nieno, ludzie! 05.09.05, 12:01
      jeszcze od biedy można by nad sopotem by tv publiczna dyskutować, no nad top
      trendy, ale ten tvnowski? toż on nieklasyfikowalny w ogóle... kryteriów brak! ;-
      (
    • clk Re: Sopoty ranking 05.09.05, 12:46
      top trendy nie widzialam
      tvp w ogole mi sie nie podobalo
      tvn?: sztywna molek, mnostwo reklam i komercji, slabe gwiazy i MANDARYNA
      • piotr7777 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 13:28
        Raczej wybory miss to był totalny niewypał.
        Poza tym Festiwal Jedynki w Sopocie ratował tylko koncert z musyką lat 80
        (chodzi o wykonawców bo całą ta martyrologiczno - kombatancka otoczka to był
        koszmar) a nie od rzeczy będzie dodać, że realizacja tego festiwalu kosztowała
        siedem premierowych przedstawień Teatru Telewizji.
        TVN przynajmniej wyłożył własną kasę no i wskrzesili Bursztynowego Słowika za
        co też należy się uznanie.
        Dlatego może nawet summa summarum Sopot Festival należy ocenić ciut wyżej niż
        Festiwal Jedynki.
        • dorota.gajewska Re: Sopoty ranking 05.09.05, 14:02
          Byalam na sobotnim koncercie i musze wam powiedziec ze bylo nparwde suuper!!
          Fakt faktem jesli chodzi o jednego wykonawce-nie popisal sie zupelnie ...ale
          sama organizacja super!!!!!
    • woytekp5 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 14:04
      Dla mnie równiez
      nr 1 - TVP - pomimo że momentami nudne, i od lat w tej samej konwencji, (między
      innymi przez wielmożnie panującego reżysera "Kumana" Kumańśkiego, z drugiej
      strony to TV publiczna a więc misja itd.)
      nr 2 - TVN - powiew swieżości, rezyseria w dobrym wydaniu, było widac
      nawiązanie do nagród MTV, niestety loża komentatorów była raczej nudna, a
      występy po nudnych przemównieniach szacownego jury tez nie były elektryzujące.
      Myślę, że po ostatnich rewelacjach internetowych na temat mandaryny,
      paradoksalnie to właśnie ona zapewniła ogłądalność temu widowisku. Umieszczenie
      jej na samym końcu było bardzo dorbym rozwiązaniem. Ludzie mimo dłużyzn i
      reklam przełączali na TVN żeby zobaczyć czy w ogóle wyjdzie i jak bardzo się
      zbłaźni.
      3 Polsat - tandeta, szkoda słów
      • jona_ Re: Sopoty ranking 05.09.05, 18:51
        jesli ktos mial watpliwosci to po wczorajszym koncercie Simply Red powinien sie
        ich pozbyc- najlepszy koncert wszystkich wymienionych imprez, dopiero wtedy
        bylo widac jak zalosnie wypadl przy tak swietnym koncercie ten caly konkurs czy
        chocby koncerty przebrzmialych gwiazd TVP Sopot.. a i tak especially pietno dla
        tvn za nieznosnie dlugie bloki reklamowe..
    • lipton01 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 19:15
      Sopot w wydaniu TVN to zwykła profanacja i choć lubię Majewskiego jego "image"
      było godne pożałowania zupełny brak zrozumienia czasu i miejsca w jakim się
      zmalazł,wygląd zewnętrzny przypominał menela w najgorszym wydaniu.O marcie W.
      nie będę nic pisać bo szkoda moich paluszków nadwyrężać,szkoda słów.
    • sjarecki30 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 20:34
      a ty co w tvp pracujesz?
      TVN był najlepszy
      • baron_85 Re: Sopoty ranking 06.09.05, 11:46
        A Ty w tvn?
    • joann11 Re: Sopoty ranking 05.09.05, 20:53
      sopot w telewizji TVP byl lepszy i powinien tam zostac
      • t.o.m.e.k Re: Sopoty ranking 05.09.05, 21:44
        Najlepszy Sopot - 1979, z Demisem Roussosem i Boney M. Wszystko szło z
        playbacku, ale jednak show był...
    • anglus majewski 05.09.05, 21:45
      nieeeeeeeeee...
    • ndzwck Re: Sopoty ranking 05.09.05, 22:52
      Najlepiej iść na dobrą impreze ze znajomymi niż oglądac jakies badziewie w
      telewizji(szczególnie sopot festival z tymi nibygwiazdami ze sztucznymi cyckami)
      i marnowac sobie weekendowe wieczory.
      • anaila Re: Sopoty ranking 05.09.05, 23:45
        ach, cały ten tvn-owski festiwal to było kompletne nieporozumienie. nuda, żenujący poziom - symbolem tego wszystkiego było oparcie imprezy na skandalu z p. Mandaryną.
        jarmark, jarmark, jarmark.
        dodam tylko, że zapowiadający dopasowali się do poziomu - czy tez: ich trafnie dobrano. żenada totalna, wszystko krzykliwe, puste i bez klasy.
        • anaila Re: Sopoty ranking 05.09.05, 23:51
          jeszcze jedno: normalnie organizatorzy takiego przedfsięwzięcia dokonuja kwalifikacji artystów, których zapraszają. fakt, że znalazła się tam p. Mandaryna świadczy tylko, jakie wyobrażenieo kulturze i rozrywce panuje w tvn.
          trwałym symbolem tego kiczu jest majewski, program typu "ciao darwin" itp. Mandaryna to po prostu kolejny chłam, na którym tvn zaraba - wcześniej solidnie urabiając gust polskiego motłochu (do spółki z innymi badziewnymi mediami).
          rozumiem, że taki margines zwykle istnieje - ale u nas, m.in. za sprawą tvn-u ten margines zagarnia całą scenę powoli...
    • poliwo Re: Sopoty ranking 06.09.05, 09:37
      Z tego co pamiętam to widzowie wybrali Mandarynę do śpiewania na festiwalu -
      czyli my;). Co do festiwali - to tvp ma ogromna wprawę w robieniu takich imprez
      i nasze pieniądze na ich realizację. No cóż - chciałabym trochę więcej świeżych
      gwiazd, a nie tylko te które swoją świetność mają już za sobą. A Festiwal TVN -
      muszę jeszcze trochę podszlifować jego organizację.
      • arthur15 No to sami wybiezmy sobie "gwiazdy" Sopotu ... 06.09.05, 10:31
        No to sami wybiezmy sobie "gwiazdy" Sopotu na nastepny rok. Mozemy przynajmniej
        cos zasugerowac TVNowi. Macie jakies propozycje?
        • steadirookie Chyba najlepiej TVP... 06.09.05, 10:51
          TVN padł realizatorsko, skupił się na pokazie światła. TVN jest chyba najmniej
          profesjonalną telewizją (to ocena z praktyki - współpracowałem z nimi jakis czas
          temu) co było widac właśnie podczas festiwalu - zle dobrane kadry, wpadki
          realizatorskie - poprostu brak prób (kiedys widziałem próbe kamerową bez
          kamer!). Prowadzący wypadli chyba tylko lepiej od prowadzacych Polsatowski
          festival. No i polskie "gwiazdy" jak Mandaryna, zaczynam się zastanawiac czy
          celowo ta stacja nie wywołała tej afery z nią. Ale mimo że nie lubie Dody,
          słowika publiczności odebrała zasłużenie. Miała byc rewolucja a wyszło co
          najwyżej przeciętnie...
          • miodzio06 Re: TVP-zdecydowanie! 06.09.05, 11:28
            ta naturalna atmosfera na widowni...Sztuczne mam bombki na choince i to mi
            wystarczy.Nie potrzeba sztucznej prowadzacej, sztusznych braw i sztucznej
            atmosfery
          • baron_85 Re: Chyba najlepiej TVP... 06.09.05, 11:50
            Fakt Doda wypadła nieźle... do momentu zanim nie zaczeła paplać tym swoim
            niewyparzonym jęzorem...
            • steadirookie Re: Chyba najlepiej TVP... 06.09.05, 12:00
              No właśnie dlatego jej nie lubie :) ale głos i show jaki zrobiła to miodzio :)
    • pwachnik Re: Sopoty ranking 06.09.05, 14:08
      tak przeglądając całość trzeba się zastanowić nad tym dlaczego akurat tvn i
      polsat sie za to zabrali, mianowicie dla pieniedzy ! i jest to ich podstawowa
      wada - tvp1 na szczescie moze pozwolic sobie na brak reklam w ilosciach
      przyslaniajacych sens koncertow.

moze po prostu jak chca zaoferowac wiecej od tvp1 za prawo transmisji to niech
      podniosa ceny reklam - 5 minut da sie zniesc ;) a jak nie szanuja ogladajacego
      to niech dadza to osoba ktore priomo sie na tym na prawde dobrze znaja, secundo
      potrafia skupic sie na podstawowym przekazie takiego typu imprezy - znaczy
      kulturze

i wybaczcie ale rozwodzenia sie jurorow w sumie dluzsze od samych wystepow
      podczas tvn sopot festival mozna bylo ominac -> panowie zenada po prostu
      zenada - a poza tym kto dopuscil tam mandaryne -> to sie powinno w zoo trzymac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka