ignatz Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 14:07 Obcy Scotta i Coś Carpentera. No, może jeszcze Noc żywych trupów. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 23:00 Noc żywych trupów ale ta wersja czarno biała (nie pamiętam z którego roku).. moim zdaniem ma fenomenalne zakończenie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 14:12 A więc spełniłeś swoja groźbe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 14:15 A mogłoby byc chronione hasłem znanym tylko zaproszonym???? A horror to chyba Krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 17:05 Obcy to bardziej film S-F niz horror, chociaż... moze byc. Ja preferuję filmy Sataniczne; Dziecko ReseMary, Egzorcysta, Omen Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 19:16 Obcy- decydujące starcie, to może nie typowy horror ale można sie zesrać ze strachu i ma super klimacik. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 19:31 O właśnie. Pięknie to ujęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.10.02, 21:38 No wlasnie. jesli sie jest zadowolonym z tego, te sie cos ogladalo w bialy dzien an video , a nie w kinie wieczorem, to znaczy , ze to "cos" jest horrorem =>o)= Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 08:53 Otóż to. Wczoraj miałem wątpliwą przyjemność oglądania "Od zmierzchu do świtu" Rodrigueza i od połowy filmu zaczęło mnie dręczyć pytanie "po co?" Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 10:02 Roberto, czy Romano Rodrigueza? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 12:05 Zdecydowanie Noc żywych trupów. Chociaz po ostanich powtorkach Obcego, tez moge go postawic na 1 miejscu (ale tylko cz. 1). Odpowiedz Link Zgłoś
mir-elka Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 13:08 Największe wrażenie (w sensie strachu) zrobił na mnie "Kkoszmar z ulicy Wiązów" - może dlatego, że było to już tak dawno :). Lubiłam też zakończenia kolejnych części filmu - ale po którymś tam razie zrobiło się to męczące -i zbyt skomplikowane. A co sądzicie o filmach na podstawie powieści Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 14:47 Akurat koszmary z ulicy wiązów czytałem. Kazda następna część była tak samo lepsza od poprzedniej, jak kolejne części Rocky od Rocky I. Chwilami miałem wrażenie, że autorowi brakuje juz pomysłów. Tak samo, jak Obcy IV. Uśmiercili bohaterke w III i musieli kombinować coś z klonowaniem. Przy okazji sklonowali Obcego. Bzdura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 16:44 a pamiętacie może taki film " Zemsta po latach"?. Oglądałam go jako dzieciak i autentycznie dwie noce pod rząd nie spałam, cała mokra ze strachu z utęsknieniem czekałam świtu, dopiero wtedy zasypiałam. Teraz pewnie nie zrobiłby na mnie takiego wrażenia ale wtedy jako dzieciak to gacie miałam pełne. Najbardziej utkwiły mi w pamięcie dwie kilka scen: spadająca piłeczka ze schodów, łańcuszek wychodzący z ziemi i dzieciak utopiony w basenie. Czy można jeszcze ten film gdzies dostać?!!!!! chętnie bym go teraz obejrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.10.02, 16:47 aaaa i jeszcze jeden film mi się przypomniał który mnie nieźle nakręcił podczas oglądania " Otwieracz piekieł" naprawde niezłe:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Ranking ulubionych horrorów. 10.10.02, 01:48 Wakacje z duchami. Bałem się, ale ogladałem. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Ranking ulubionych horrorów. 10.10.02, 09:06 Całkiem ostatnio oglądałem Piekielną głębię - film o zmutowanych moderczych rekinach. Szczęki to przy nim bajka o niegroźnych rybkach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia Re: Ranking ulubionych horrorów. 10.10.02, 21:42 łłeee tam to obejrzyj sobie mordercze ślimaki he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ranking ulubionych horrorów. 11.10.02, 12:56 "Zemsta po latach" była naprawde dobra , ja pamiętam te sceny. I jescze obracający sie w miejscu wózek inwalidzki na poddaszu . Odpowiedz Link Zgłoś
liloom tak tak tak ja tez!!!!!! ulica wiazow 11.10.02, 16:50 Koszmar jest dla mnie koszmarnie ukochany do dzis a KINGA kocham tez!!!!! mir-elka napisała: > Największe wrażenie (w sensie strachu) zrobił na mnie "Kkoszmar z ulicy Wiązów" > - może dlatego, że było to już tak dawno :). Lubiłam też zakończenia kolejnych > części filmu - ale po którymś tam razie zrobiło się to męczące -i zbyt skompli > kowane. > A co sądzicie o filmach na podstawie powieści Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
wamper Re: Ranking ulubionych horrorów. 11.10.02, 11:55 Jako szanujący się wampir polecam: Dracule Coppoli Nosferatu z Klausem Kinsky oraz .... Buffy - postrach wampirów:) Odpowiedz Link Zgłoś
olaboga1 Lsnienie - Shining - thebesciak 11.10.02, 16:14 Jack Nicholson niesamowity, najlepsza adaptatcja Kinga Numer 2 - Lokator - Polanskiego Numer 3 - Odmienne Stany Swiadomosci - Kubrick za najlepszych lat czy wasz naprawde musza strszyc nakrecane rekiny slimaki, albo inne obce... Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Ranking ulubionych horrorów 11.10.02, 16:25 Co racja, to racja. Polański kiedys robił niezłe horrory. Np. taki Wstręt. Lokator. Dziecko Rosemary. Filmy inteligentne, zmuszające do myslenia i zostawiające coś po sobie. Potem to były juz tylko ślimaki, jakieś flegmy i dużo zbędnej farby. Ot czysta komercja, wśród której zdarzały sie jednak perełki. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom nr 3 tez sie zgadzam!!!!!! 11.10.02, 16:52 olaboga1 napisał: > Jack Nicholson niesamowity, najlepsza adaptatcja Kinga > > Numer 2 - Lokator - Polanskiego > > Numer 3 - Odmienne Stany Swiadomosci - Kubrick za najlepszych lat > > czy wasz naprawde musza strszyc nakrecane rekiny slimaki, albo inne obce... > Odpowiedz Link Zgłoś
kate1 "Odmienne Stany..." to Ken Russel nie Kubrick 05.11.02, 08:18 ... ten sam Russel co nakręcił "Gotyk" czy "Dzikiego Mesjasza" "Candyman" - re-we-la-cja :) Nie znam nikogo, kto patrząc w lustro powie pięć razy "Candyman" :) "Nosferatu" Murnaua (ten niemyyy!!!!) No i oczywście przywoływana klasyka: "Omen" "Egzorcysta" "Koszmar" W.Cravena(ale jedynka)-ten ostatni nakręcił również dość fajny w klimacie horrorek "Ludzie pod schodami", z Kinga oczywiście "Smętarz dla zwierzaków" i "Opętanie" Żuławskiego z Isabelle Adjani :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
archivald Re: 'Odmienne Stany...' to Ken Russel nie Kubrick 18.03.03, 15:27 > ... ten sam Russel co nakręcił "Gotyk" czy "Dzikiego Mesjasza" > > "Candyman" - re-we-la-cja :) Nie znam nikogo, kto patrząc w lustro powie pięć > razy "Candyman" :) Hehe, no to wlasnie poznalas kogos takiego, choc gacie mialem pelne strachu :) > ostatni nakręcił również dość fajny w klimacie horrorek "Ludzie pod schodami", Zgadzam sie, niezle trzyma w napieciu. Milo sie ogladalo, zwlaszcza w ciemnym pokoju :) > z Kinga oczywiście "Smętarz dla zwierzaków" i "Opętanie" Żuławskiego z Isabelle Smetarz widzialem, zarowno jedynke jak i dwojke. Ogolnie rzecz biorac to ksiazki Kinga sa znacznie lepsze niz filmy. Polecam rowniez "sometimes they come back" (tez Kinga). No o takich filmach jak Misery, TO! czy Christine mowic chyba nie trzeba :) Zreszta to jest dostepne na DVD (niestety, nie w polsce :( - ale z polskim tlumaczeniem :) ) Swojego czasu byl dostepny rowniez w wypozyczalniach (to juz nie Kinga, nawet nie pamietam kogo) Phantazm - cz II i III (a sa 4). Jak dla mnie cos niesamowitego, klimacik extra. Oczywiscie obie czesci posiadam :) > Jakby ktos szukal jeszcze czegos dobrego, to polecam Hellraiser (zwany tu przez kogos "Otwieraczem Piekieł" tego jest 6 czesci!), The Evil Dead (hehe, klasyka) no i ogolnie Carpentera, ale tego mowic chyba nie musze :) Z polskich "opowiesci z dreszczykiem" to polecam chociazby "slepy tor". Byl kiedys tez teatr telewizji, o pewnym drozniku, tytulu niestety nie pamietam... Troche pozno ten post napisalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: 'Odmienne Stany...' to Ken Russel nie Kubrick 18.03.03, 15:34 archivald napisał: > Z polskich "opowiesci z dreszczykiem" to polecam chociazby "slepy tor". Byl > kiedys tez teatr telewizji, o pewnym drozniku, tytulu niestety nie pamietam... był tez taki fajny Ja gorę - trochę komedia, trochę horror, lubiałam to, szkoda że ostatnimi czasy nie powtarzają :( > > Troche pozno ten post napisalem :) lepiej późno niż wcale Odpowiedz Link Zgłoś
eddiekruger Re: 'Odmienne Stany...' to Ken Russel nie Kubrick 26.04.03, 21:12 "Opętanie" Żuławskiego - nr 1, choć Candman pięć razy też nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 05.11.02, 09:16 jak byłam dzieckiem - to I cz. Akademii Pana Kleksa (wątek wilkołaków), jak trochę podrosłam - Nieustraszeni Pogromcy Wampirów (chociaż nie wiem czy powinnam to klsyfilować jako horror czy jako komedię), Dziecko Rosemary, Krzyk (ale tylko I cz.), a obecnie Inni Odpowiedz Link Zgłoś
refor_mator Re: Ranking ulubionych horrorów. 07.11.02, 18:27 Do całości brakuje Carrie z Sisy Speak Niedawno przypominany przez którąś z naszych telewizji. Film naprawdę straszy, zostawia cos po sobie (mokrą bieliznę na przykład) a jednocześnie nie szasta tanimi chwytami w stylu "potwór i dużo wnętrzności". Jednocześnie pragnę zauważyć, że chwilami zaciera się różnica między filmami SF, a horrorami (np. Obcy) oraz trillerami a horroroami. Na przykład taką Psychozę Mistrza Hitchoka trudno zaliczyć do horroru, podobnie jak Lokatora Polańskiego. A jednak te filmy bardziej straszą niz niektóre horrory. Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.01.03, 11:03 Kategoria o szatanie: 1. Dziecko ReseMary 2. Egzorcysta 3. Omen (wszytskie 3 części) O wampirach, może mało straszne ale z dobrymi! efektami: 1. Łowcy wamirów, drugiej części jeszcze nie wiedziałam 2. Blade (2 części) Inne: 1. Psychoza - widziałam ją 4 razy i nadal sie boję 2. Candyman - oczywiście i to 2 części, nigdy nie powiedziałam do lustra 3 razy "Candyman, Candyman, Candyman", brrr, na szczęście w erkenie komutera nie odbija sie twarz 3. "W paszczy szaleństwa" - bardzo lubię, najlepsza jest tam taka demoniczna cerkiew/kościół "Koszmar" dawno temu extra, ale jak widziałam to ostatnio to żenada, nie byłam w stanie obejrzeć do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
archivald Re: Ranking ulubionych horrorów. 18.03.03, 15:30 Druga czesc Łowców Wampirów jest co najmniej przynudnawa, a Jon Bon Jovi jakos nie przypadł mi do gustu jako aktor... A Blade-a horrorem bym nie nazwal:) A co sadzicie o Blair Witch Project ? Odpowiedz Link Zgłoś
brutuska Re: Ranking ulubionych horrorów. 23.04.03, 10:01 Ostatnio The ring chociaż było tam troche niedociągnięć i Stracone dusze Nie wiem czy Królestwo von Triera zalicza się do horrorów ale też się bałam. Odpowiedz Link Zgłoś
miasiu Re: Ranking ulubionych horrorów. 24.04.03, 12:20 1."Lsnienie"; 2."Piatek13-cz.1"; 3."odmienne stany swiadomosci"; Odpowiedz Link Zgłoś
narcissus Re: Ranking ulubionych horrorów. 25.04.03, 23:22 moze by tak zaczac ranking najlepszych aktorow wystepujacych w horrorach u mnie pirewsze miejsce dla michala wisniewskiego i propozycja roli w 666 czesci koszmaru z ulicy wiazow Odpowiedz Link Zgłoś
sinbix Re: Ranking ulubionych horrorów. 26.04.03, 12:07 nikt jeszcze nie wspomniał: "Teksańska masakra piłą mechaniczną" rewelacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
albertx Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.04.03, 02:03 "Sok z żuka" i "Straceni chłopcy" to jeśli chodzi o lekkie. "Dziecko Rosemary"-ulubiony "Omen" i "Smętarz" - mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
hjk11 Re: Ranking ulubionych horrorów. 29.04.03, 07:13 "Ring",chyba po polsku "Pierscien" "Inni" "Noc zywych trupow" i "Powrot zywego trupa" "Teksanska masakra" Odpowiedz Link Zgłoś
hjk11 Re: Ranking ulubionych horrorów. 29.04.03, 07:19 Czy ktos z Was ogladal "Oblicza smierci",film dokumentalny. To byl dopiero horror i niestety calkowicie realny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 29.04.03, 08:42 hjk11 napisała: > Czy ktos z Was ogladal "Oblicza smierci",film dokumentalny. To byl dopiero > horror i niestety calkowicie realny. nie jestem pewna, bo nie pamiętam tytułu, ale oglądałam serial o tym jak medycy sdądowi rozwiązywali zagadki kryminalne... fajny film instruktażowy jak popełnić zbrodnię doskonałą. I kiedyś był taki film dokumentalny (też nie pamiętam tytułu) w którym japońscy weterani wojenni opowiadali co robili podczas II wojny światowej Chińczykom - też byłby niezły horror, gdyby nie fakt, że autentyk Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 29.04.03, 08:39 hjk11 napisała: > "Ring",chyba po polsku "Pierscien" po polsku tłumaczony jako "krąg", tłumaczenie chybione, bo chyba bardziej chodziło o dzwodnek telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
hjk11 Re: Ranking ulubionych horrorów. 30.04.03, 00:23 To pewnie moze byc i jedno i drugie. I dzwonek telefonu i krag. Masz racje z tym dzwonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hjk11 Re: Ranking ulubionych horrorów. 30.04.03, 00:29 "Oblicza smierci" to krotkie relacje z zabijania ludzi i zwierzat. Smierc na krzesle elektrycznym, w komorze gazowej, egzotyczna restauracja, gdzie podaje sie zywa malpe i klienci wyjadaja jej mozg....makabryczne. I wiele innych takich "historyjek". Film dziala wyjatkowo depresyjnie, nie do obejrzenia po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
tkaczuks Re: Ranking ... BRAINDEAD rulezz. 29.04.03, 13:46 Jest tylko jeden horror horrorow - Braindead ('Dead Alive') P. Jacksona. www.houseofhorrors.com/deadalive.htm Sa tez numery dwa - fajne starocie jak Teksanska, Noc Zywych, nawet Piatek 13. Evil Dead (ale 2, potem 1), Re-Animator, pierwszy Hellraiser (fajna forma)... no jeszcze troche by sie znalazlo... Obcy 2,3,4,5,6,7 itd to nie horrory tylko hollywodzkie kasowe produkcje, ludzie... sa przyzwoite, ale to nie ta kategoria (jedynka byla super, ale to s- f thriller, nie horror). Lsnienie, Lokator, czy to horrory... pierwszy tak, drugi nie (fajne filmy). Psychoza tez nie (kryminal-thriller czy jak go nazwac....). Nie kazdy film ktory jest straszny to horror, ludzie.. Candymany, Kingi i inne hollywoody sa fajne dopoki sie nie zobaczy tych wyzej.... Blob to komedia (a moze thriller dla 12 latkow, za stary jestem niewiem) Ale Independence Day to tez najwiekszy horror w swojej kategorii, jak mozna zrobic cos tak glupiego na poważnie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 09.06.03, 08:49 nie jestem pewna czy to w ogóle klasyfikować jako horror czy jako thriller... Wczoraj widziałam Oszukać przeznaczenie 2 (stanowiłam 50% widowni w kinie ;)) Film zapragnęłam zobaczyć, po tym jak koleżanka powiedziała, że przypominał jej bajeczki przyjaciół ze szczęśliwego drzewa (czy jakkolwiek inaczej się to tłumaczy). Faktycznie, film z czystym sumieniem polecić można wielbicielom rzeczonych bajeczek (z tą różnicą, że jednak film trawa trochę dłużej, co może nudzić). Nagromadzenie drastycznych scen daje momentami efekt komiczny. Co straszy, to nie atmosfera, ale fakt, że nie ma tam prawie nic nadprzyrodzonego - żadnych zjaw, duchów upiorów, tylko świadomość, że przeznazenie i tak upomni się o swoje... To sprawia, że po wyjściu z kina człowiek czuje sie trochę nieswojo... Odpowiedz Link Zgłoś
nevadaa Re: Ranking ulubionych horrorów. 02.07.03, 20:44 HOUSE ON HAUTED HILL!Po prostu jest SUPER,musicie go oglądnąć można go z kazy ściągnąć-POLECAM!. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: Ranking ulubionych horrorów. 03.07.03, 21:32 Najlepszym horrorem jest "Amerykański wilkołak w Paryżu". Oraz wszystkie inne o wilkołakach w tyn mający premierę 25 lipca film "Armia Wilków". Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 04.07.03, 11:33 O wilkolakach? to chyba była "Akademia Pana Kleksa" cz. II... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 04.07.03, 11:59 cz. I, druga to była Tajemnica Golarza Filipa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: Ranking ulubionych horrorów. 05.07.03, 23:36 Bardzo śmieszno. Jak nie ogladałeś to, nie wypisuj takich głupot. Mi się filmy o wilkołakach podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Ranking ulubionych horrorów. 08.07.03, 15:46 To tak, jak mi. Tyle, że traktuje je jako komedie. Najlepsze sa filmy o wampirach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 28.07.03, 09:36 ostatnio usiłowałam coś oglądać o wilkołaku, w tvn - tytułu nie pamiętam, a i filmu niewiele obrjrzałam, bo był beznadziejnie nudny i usnęłam w fotelu (potem jak się budzę i mnie wszystko boli to jest dopiero horror ;)) ale przypomniał mi sie jeden filme tego nurtu, który uważam za dobry... znaczy za dobry film, choć nie jest to jakiś bardzo przerażający horror - to Wilk z J. Nicholsonem i M. Pfaiffer... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 22.08.03, 11:30 Polecam "Niewinną krew" dzisiaj w TVN wieczorem. Może nie horror, ale całkiem przyjemnie sie ogląda... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 25.08.03, 09:54 tia... może Tobie, bo główna bohaterka to atrakcyjna kobieta... i chyba jednyna atrakcja filmu... niestety z bohaterami gorzej, takoż z treścią ;( Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Ranking ulubionych horrorów. 25.08.03, 10:31 Hi Hi , właśnie chciałem to samo ci zareklamować . Ale wobec tego chyba już nie będę :) A bohaterka faktycznie niczego sobie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 25.08.03, 11:03 Film mało ambitny, ale trochę smaczków miał. A bohaterka nie w moim typie. Raczej Piotra, hyhyhy. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 25.08.03, 11:41 mmpm napisał: > Film mało ambitny, ale trochę smaczków miał. hihihi... a widział kto kiedy ambitny horror??? ja po prostu wolę mroczne horrory a nie krwiste... a to mi się nawet komedią średnią zdało... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 10:15 Wczoraj był całkiem przyjemny horrorik na TVP3. Nie pamietam tytułu. Tym niemniej Wampir znów przegrał. Chciałbym kiedyś zobaczyć horror w którym zło triumfuje i wampir wygrywa. Zna ktos cóś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 10:45 O wampirach chyba nie widziałem. Ale parę filmów, w których zło wygrywa, jest np. wpsomniany wyżej "Omen" czy chociażby "Siedem", choć to nie horror. A rzeczywiście takie, w których ciągle pozytywny bohater wygrywa wygrywa, są nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 11:40 a takie, też wspomniane wyżej Dziecko Rosemary - kto mi powie, czy to się dobrze, czy źle kończy??? i Nioc żywych trupów się fajnie kończy - wprawdzie główny bohater wykończył wszystkie żywe trupy, ale w finale sam zostaje wzięty za żywefgo trupa i wykończony :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 11:49 Cciałbym zobaczyć taki film, w który gł. bohater po wykończeniu wszystkich przeciwników i chwili triumfu nagle niespodziewanie dostaje cios od tyłu od kogoś, kogo przeoczył albo uznał za tak mało ważnego, że nawet nie było warto go wykańczać... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 12:06 to może się przebranżowiny i sami nakręcimy coś takeigo??? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 12:22 Jeszcze poprzedni scenariusz niedokończony... Znaczy mam już zakończenie, tylko muszę je przepisać... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 12:34 A ja chciałbym zobaczyć film, w którym cały czas zło triumfuje i po kolei wykańcza pozytywnych bohaterów. No może Omen jest najbardziej zbliżony do tego schematu. Niestety nakręcone potem jeszcze Omen 2 i 3 i chyba w części 3 Damian przegrywa. Ciekawe, czy Polański nakręci "Dziecko Rosemary 2", ewentualnie "Powrót dziecka Rosemary". Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 12:42 To byłby równie nudny, jak odwrotny schemat (np. "Piątek, 13" czy inne wyrzynanki). Ma być wyrównana i ciekawa walka z niespodziewanym zakończeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 13:01 to Inni mają takie niespodziewane zakończenie... tylko tam żadnej walki nie ma... ale i tak to dobry horror... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Ranking ulubionych horrorów. 27.08.03, 15:27 Dlatego z zainteresowaniem oglądnąłem po raz pierwszy "Siedem". Nie wiedziałem, jak to się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: Ranking ulubionych horrorów. 31.08.03, 01:13 Tak jest taki film. Nazywa się Queen Of The Damned. Super film. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Ranking ulubionych horrorów. 01.09.03, 10:15 Może cos więcej powiesz na temat tego filmu, bo ja jakos nie jarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ranking ulubionych horrorów. 17.01.04, 22:17 Dark water - moim skromnym zdaniem lepsze od Kręgu (o którym zasadniczo mam dobre zdanie)... dla wszystkich wielbicieli horrorów z klimatem, za to bez mięsa i keczupu... Odpowiedz Link Zgłoś