Dodaj do ulubionych

Nie oglądam programów z JPII

01.04.06, 18:35
Primaaprilis?
Obserwuj wątek
    • piwonia37 Re: Nie oglądam programów z JPII 01.04.06, 21:32
      przelacz sie na inny kanal
      • kwietniowytelewidz Re: Nie oglądam programów z JPII 01.04.06, 22:13
        rozumiem że jest rocznica śmierci wybitnego Polaka i zrozumiałe jest aby tę
        rocznicę uczcić np.jakmś dokumentem o Jego życiu ale faktycznie dużą część
        ramówki programowej zmieniać z uwagi na tę rocznicę to chyba przesada.Nie
        rozumiem dlaczego nie było dziś zapowiadanych np.w tygodniku "To i Owo"
        serialu "Sąsiedzi" lub programu "Herbatka u Tadka"./pomijając fakt że rocznica
        jest dopiero jutro/.Nawet dziś w Wiadomościach korespondent mówił że w samych
        Włoszech niewiele się mówi o rocznicy,gdyż Włosi mają bieżące,ważniejsze sprawy
        jak np.wybory.Domyślam się że jutro na wszystkich kanałach będą msze /jak
        dobrze że mam HBOi Europę/.Wychodząc z tego założenia rocznicy śmierci każdego
        wybitnego Polaka /np.Piłsudskiego/ też trzeba będzie poświęcać całe dni w
        TVP./?/A już rożśmieszyło mnie,że dziś TVP1 po raz 1489 emituje "Pana
        Wołodyjowskiego" wieczorem...
        • adam81w Re: Nie oglądam programów z JPII 01.04.06, 23:54
          ja tez nie ogladam . ogladam co innego . uwazam ze taka liczba programow o tym
          czlowieku to przesada .
          • dziedzicznacytadelafinansjery No, ulżyliście sobie 02.04.06, 08:31
            I na pewno jest wam teraz lepiej, prawda?
            • obraza.uczuc.religijnych Nie bo bombardowanie sie zwiększyło. 02.04.06, 10:21

• kubissimo Re: Nie bo bombardowanie sie zwiększyło. 02.04.06, 17:56
                swietny ten tekst Joyce'a
                jestes w stanie powiedziec z czego to jest, albo przynajmniej w jakim
                kontekscie to bylo napisane/powiedziane?
        • adam81w Re: Nie oglądam programów z JPII 01.04.06, 23:56
          fakt pan wolodyjowski to smiech na sali . przez chwile wydawalo mi sie ze nie
          mamy 1 kwietnia tylko boze narodzenie , 2 dzien swiat czy wielkanoc :)
        • grek.grek Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 15:18
          To ty nie wiedziałeś/aś,że w TE DNI nie wolno się śmiać,cieszyć życiem,słuchac głośno muzyki,czytać zbereźnych (czyli każdych innycb niż o JP) ksiązek i robic innych brzydkich,niemoralnych rzeczy ?
          Dzień ma się zaczynac od mszy,potem polegiwanie krzyżem przez dwie godziny,nastepnie 2,5 godziny oglądania programów o JPII klęcząc na grochu,potem lekki obiad (chleb i woda), następnie udział w rytualnym paleniu gumek,potem kolejne dwie godziny leżenie krzyżem,następnie bieg na bosaka po żwirze z samobiczowaniem,potem znów oglądanie telewizji z wiadomymi programami w znanej pozycji,potem wieczorna msza i cała pensja na tacę,a przed snem jeszcze "ścieżka zdrowia" czyli trzy okrązenia wokół świątyni na kolanach,skibka chleba i łyczek wody i można iśc spać,oczywiście na twardym drewnianym łożu :) Dla gorliwych lektura dzieł zebranych czcigodnego jegmościa,oczywiście lewa ręką przewracając kartki (Można pomóc sobie językiem,ale bez przesady),a prawą biczując się w tam gdzie plecy traca swoją szlachetną nazwę.
          Tak,moi drodzy wierni,uczcicie tą zaprawdę wam powiadam wyjątkową rocznicę wyjątkowego zdarzenia w dziejach wszechświata czyli Polski Naszej Kochanej, która jest jego pępkiem rzecz jasna..
          .Kto nie spróbował ten powinien to nadrobić czym prędzej,a przedstawiłem wersję soft zaledwie... :)

• radar5 Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 16:47
            > Dla gorliwych lektura dzieł zebranych czcigodnego jegmościa,oczywiście lewa
            ręką >przewracając kartki (Można pomóc sobie językiem,ale bez przesady

Eee tam, po co? Kartki wiatr przecież będzie przewracał...

Poza tym bez przesady, np. na TVP1 filmy o JPII są przedzielone m. in. serialem
            "Plebania".
        • czy.ja.wiem Juz nie moge !!! 02.04.06, 23:20
          O co chodzi-facet umarl rok temu???
    • kalinazkalinowa Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 08:35
      serio - ja nie oglądam
    • yomajka Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 09:17
      bez przesady. Jeden czy dwa dni to nie tak duzo chyba, co ? Ludzie potrzebują
      takich wspomnień, a strata " herbatki..." no , ale de gustibus...Ja mam 28 lat,
      nie latam do koscioła co niedziela, jestem tzw " wyzwolona',zyje sobie na
      kocia łapke od 6 lat, wiem ,że to niezgodne z tym , co mówił Ojciec Swięty,ale
      jakoś potzrebuję posłuchać jeszcze jego głosu, bo krzepi...I smutno jest,
      naprawdę.
      Sąsiedzi jeszcze będą nie martwcie się , telewizja az kipi od debilnych
      seriali ...
      • dennis26 Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 10:26
        Napewno trzeba poswiecic troche takiemu człowieku ale w tv publicznej od rana do
        do nocy sa same programy o papiezu to chyba troszke za duzo,jak ktos chce uczcic
        to moze to zrobic w ciszy skupieniu a nie robic wszystko na pokaz..
        • wioskowy_glupek Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 17:27
          Oburzające... !!!! to powinna pójść skarga do KRRItv jak oni smią dzisiaj
          pokazywac filmy o jednym z najwybitniejszych polaków ???

Ja sobie nie życzę ja musze codziennie obejrzeć chociaż jeden debilny serial i teleturniej bo ja nie obejrze za tydzien to mnie szlag normalnie trafi...
          A o Papieżu to moga sobie puszczać o 2.00 w nocy albo na 1 kanale tylko. Polacy nie potrzebują mądrych pokrzepiających słów Ojca świętego tylko seriali... i herbatek u Tadka...

Ludzie choć w takim dniu moglibyście nie pokazywać co przeciętny polak ogląda w TV :/ troche ambitnego przekazu słów JP II was nie skrzywdzi. To jest 1 dzien w roku...
    • paul_ina Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 19:38
      Ludzie, dajcie spokój... pewnie wolicie, żeby Wasze dzieci zamiast wspomnień o Ojcu Świętym pooglądały jakieś reality show albo serial, ale raz do roku chyba moglibyście odpuścić tej reszcie, którą taki nastrój w tv krzepi?
      • paul_ina Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 19:42
        Acha, nawet jeśli zwisa Wam duchowy wydźwięk dzisiejszej rocznicy, to proszę doceńcie, że jest to obiektywnie - historycznie jeden z niewielu Polaków, z którego cała reszta rodaków od początku do końca może być dumna.
    • t.mobile To Twoja sprawa, nic nas to nie obchodzi. n/t 02.04.06, 19:58
    • aallicja Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 20:25
      jeden dzień bez tv to pewnie dla Ciebie dzień stracony?
      • bokaj Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 21:23
        raz na 1000 lat w tym narodzie urodził sie ktoś naprawdę wielki - wiadomo, że
        rocznicę jego śmierci niektórzy muszą odchorować - bo kompletnie nie kumają,
        jakiej skali był to człowiek.
        macie kilkaset programów na satelicie - ale koniecznie musicie pokazać
        publicznie, że nie jesteście zdolni do refleksji?
        nie chcesz - nie myśl o NIM. ale po co ta demonstracja? taniego nonkonformizmu u
        nas zawsze jest w nadmiarze, tylko jak przyjdzie co do czego to się ludzie
        chowają po kątach...
        • jwoj Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 21:30
          dla mnie JPII był intelektualistą,żadnym tam świętym,nie wierze w boga i inne
          bzdety,w pewnym sensie był nieszczęśliwy bo nie miał wyboru,był inteligentny i
          nie wierzę że on to tak wszystko na poważnie brał
          • bokaj Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 21:46
            jeżeli rzeczywiście masz umysł do myślenia, to na pewno kiedyś zrozumiesz, że
            napisałeś parę głupstw..
            • bokaj Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 22:12
              cytat z wiadomosci.onet.pl/1,15,11,18932182,52997725,2116102,0,forum.html

"Oglądając niedzielny program telewizyjny z zaskoczeniem stwierdziłem że CNN
              cały dzień nadaje wspomnienia o JP2 włączając w to wiele wzruszających scen z
              jego życia i pogrzebu. Przejrzałem też dyskusje na forum różnych polskich
              internetowych portali na ten temat po czym szybko je zamknąłem. Były tam steki
              epitetów ludzi wymyślających sobie przy tej okazji od komunistów, ateistów,
              przewijało się słowo kasa a także bajdurzenie nawiedzonych. Wróciłem do CNN
              które nie słynie z bezkrytycznego stosunku do katolicyzmu i wielokrotnie
              prezentowało poglądy niemiłe Polakom a jednak i tym razem podobnie jak rok temu
              postanowiło poświęcić cały program dla upamiętnienia tego człowieka. Tak jak
              przed rokiem tak i teraz w wypowiedziach wielu znaczących osób przewijało się
              stwierdzenie że jest on największą postacią naszych czasów..."

(to nie jest cały tekst)
              • dona.a Re: Nie oglądam programów z JPII 02.04.06, 22:51
                Natura ludzka nie zawsze potrafi stłumić w sobie elementy zła i tak jest na
                portalach internetowych pod każdą szerokością geograficzną, wszędzie są również
                złodzieje, pedofile, bandyci - margines nieszczęśliwych ludzi, pomodlę się za
                nich.
    • tomek9991 Hmm, wolny wybór 02.04.06, 22:40
      Mnie denerwuje tylko jedno :
      sztuczna, na pokaz religijność niektórych gazet i niektórych osób.
      Jutro zaczną na nowo głosić poglądy sprzeczne z tym, co mówił JP II.
      • jck.x Re: Hmm, wolny wybór 02.04.06, 23:01
        to prawda, plus spora dawka faryzeuszostwa VIPów
    • blackfield APEL ! 02.04.06, 23:17
      Do wszystkich niezadowolonych z pokazywania programów o Janie Pawle II:
      spokojnie, to były tylko dwa dni. Od nowego tygodnia wszystko wróci do normy:
      wyjdzie prominentny działacz partii skupiających świętszych od papieża i powie,
      że to PO jest winna puszczenia po raz 2763973523 Pana Wołodyjowskiego w TV.
      • bokaj Re: APEL ! 02.04.06, 23:55
        >Do wszystkich niezadowolonych z pokazywania programów o Janie Pawle II:
        spokojnie, to były tylko dwa dni. Od nowego tygodnia wszystko wróci do normy:
        wyjdzie prominentny działacz partii skupiających świętszych od papieża i powie,
        że to PO jest winna puszczenia po raz 2763973523 Pana Wołodyjowskiego w TV.<

obawiam się, że to niestety jest cała prawda o politycznym pokoleniu JP2
        (optymistycznie możnaby powiedziec - gdzieś to usłyszałem - że "już widzą zło, tylko jeszcze nie dojrzeli, by dostrzec jego źródło")
        • kwietniowytelewidz Re: APEL ! 03.04.06, 17:49
          Nie-to już przesada!Zasiadłem o 17.30 z filiżanką kawy aby obejrzeć
          odcinek "Klanu" /akurat dzisiejszego odcinka byłem ciekawy coby nie powiedzieć
          o tym serialu/ a tu znowu jakaś msza./przecież rocznica była wczoraj i myślałem
          że już dziś wracamy do normalności czyli m.in.normalnej ramówki
          programowej/.Czy to już jest przesądzone że TVP jest telewizją przede wszystkim
          religijną?Akurat nie spojrzałem w program że odcinek Klanu był dziś już o
          12.55...A może już codziennie na stałe będą programy papiesko-religijne i
          powtarzane na tę okoliczność także po tysiące razy stare polskie filmy / dziś
          na TVP2 Trędowata ze Starostecką/...Uff...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka