Dodaj do ulubionych

Film polski- czasy PRL-u, czy znacie?

IP: *.chello.pl 17.12.02, 10:06
Uwielbiam, kocham atmosferę tych filmów, i nawet nie komedii Barei, chociaż
też je lubię. Im wolniejsza akcja, tym lepsza. Te realia, scenografia
pokazująca meblościanki o wysokim połysku i moda, moda, moda. Ze dwa lata
temu TVP emitowała w wakacje cykl filmów z PRL-u, które namiętnie oglądałam.
Utkwiły mi w pamięci "Punkt Widzenia", to taki serial, i "Białe Tango", też
niby serial. Oczywiście kocham "Daleko od Szosy", "Dom"- zwłaszcza te nowsze
odcinki", "Alternatywy 4". Czy pamiętacie tytuły jeszcze innych filmów PRL-
owskich? Gdzie ich szukać? Chętnie zakupiłabym je do swojej wideoteki.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Film polski- czasy PRL-u, czy znacie? IP: *.chello.pl 20.12.02, 10:46
      nikt nie podziela mojej fascynacji??? :(((
      • Gość: McCuskey Re: Film polski- czasy PRL-u, czy znacie? IP: *.uml.lodz.pl 20.12.02, 14:31
        Jasne, że podziela. Do tych tytułów dorzuciłbym jeszcze parę sztandarowych
        produktów "kina mrolanego niepokoju": Indeks, Kung Fu, Bez znieczulenia,
        Wodzirej, Barwy Ochronne, czy nieco późniejszy serial Dojrzewanie, a także
        wcześniejszy "produkcyjniak" Dyrektorzy. Ech, pooglądałbym te filmy, ale co
        zrobić skoro TV i tzw. większość preferuje obecne seriale i telenowele.
        A najbardziej brakuje mi teatrów Kobry, no ale tego już chyba nigdy nie
        przypomną.
        • Gość: Monca POWTÓRZYĆ KOBRĘ!!! IP: 195.116.62.* 20.12.02, 18:26
          oj, za Kobrą ja też jestem. Kiedyś powtórzyli TV Polnia o jakichś dzikicvh
          godzinach, na jedną się załąpałam.
          • Gość: McCuskey Re: POWTÓRZYĆ KOBRĘ!!! IP: *.uml.lodz.pl 23.12.02, 08:48
            Zachowanie polskiej TV jest dziwne. Rozumiem, że ludzie chcą oglądać "Na dobre
            i na złe". Ale wątpię czy liczną widownię będzie miał prezentowany po raz 3 w
            ciągu ostatnich dwóch miesięcy "Znachor". Pokazywały go ostatnio TVP1, Polonia,
            a teraz ma być regionalnej 3. Nie sądzicie, że zamiast tylu powtórek jednego
            filmu (a takich przykładów znalazłoby się więcej) widzowie chętnie obejrzeliby
            choć raz któryś z przytoczonych przez nas w tym wątku filmów, że nie wspomnę
            już o tęsknocie wielu ludzi za osławioną Kobrą.
            • Gość: ata Re: POWTÓRZYĆ KOBRĘ!!! IP: proxy / *.natned.com.pl 23.12.02, 10:57
              no wlasnie; znachora juz znam na pamiec. obejrzalabym sobie stary film z
              krzysztofem janczarem i joanna pacula pt. "nie zaznasz spokoju". ale akurat
              tego nigdzie nie puszczaja. ciekawe dlaczego?
          • Gość: Baska Re: POWTÓRZYĆ KOBRĘ!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 19:57
            Gość portalu: Monca napisał(a):

> oj, za Kobrą ja też jestem.

Marzy mi się to już od paru lat.
            • Gość: McCuskey Re: POWTÓRZYĆ KOBRĘ!!! IP: *.uml.lodz.pl 24.12.02, 09:55
              No proszę tyle zwolenników (właściwie -czek), a Kobry prędko nie będzie. Ja już
              kiedyś do TVP list wysmarowałem w tej sprawie. Prosiłem - niech Kobra poleci
              choćby o 1.00 w nocy na Polonii. Lepsze to niż nocna powtórka "Klanu", który
              już pokazywali w dzień. Wystarczy godzinka raz w tygodniu. A ile osób by się
              ucieszyło. Odpisali grzecznie, że na razie nie planują emisji Kobry. Może też
              spróbujcie napisać - im więcej głosów tym większa szansa, że w końcu to
              puszczą. Ten wątek mógłby być też dołączony do "ciekawe czy ludzie TV czytają
              to forum?"
              Pozdrawiam fanki Kobry.
              P.S. A może by jakieś kasety wypuścili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka