Dodaj do ulubionych

GEST KUBY !!!!!

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 07:49
Wprawdzie Kuba nie należy do osób które darzę sympatią, ale przez to co zrobił,
zyskał u mnie duży plus. Wprawdzie nie ma się co czarować dlaczego to zrobił,
ale i tak "chwała mu", wcale tego nie musiał robić !
No i co na to wszyscy wielbiciele Irka, idę o zakład że niewielu z was
zdecydowałoby się na taki gest. O rezultatach nie mówię !
Jestem też pewna że Irek z tego niewiele zrozumie i nie wyciągnie żadnych
wmiosków. Stwierdzi poprostu że go zaakceptowali (jak naiwnie swierdził po
nominacjach) i nadal będzie arogancki do wszystkich !!! Ten typ tak ma !
No a co będzie dalej, zobaczymy !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ZUBER Re: GEST KUBY !!!!! - CALA PRAWDA O DURNEJ GRZE IP: *.*.*.* 18.10.01, 08:23
      Wkurza mnie tylko fakt ze to TVN wszystko zaplanowal z premedytacja. Na 100% we
      wszystkich szufladkach giwazd byly takie same zadania/nagrody - krecenie kolem
      to tylko pic na wode fotomontaz. Przeciez sie nie dowiedza co bylo w
      pozostalych :-) Dziwne przypadki ze po klotni rolnika z gruba i pedalkiem
      raptem przypadek zadecydowal ze ich zadania byly zwiazane z Irkiem/jego
      dziecmi. To samo jesli chodzi o Davida - nagle Kubanczyk wylosowal zadanie aby
      zatanczyc krakowiaka - TOTALNA SCIEMA! I ci debile mysla ze to byla super gra.
      Z gory wszystko ukartowane...
      A najbardziej podobala mi sie rozmowa Agnieszki oraz Kubusia z bliskimi -
      polaczenie multimedialne :-)))) Kurde w kolko - jest w porzadku, kochamy cie,
      jestes wspaniala ...itd. A dziewczyna Kuby to jakas podstawiona - czy nawet
      KOCHAM CIE nie mozna bylo powiedziec (czyzby niezgodne z regulaminem?).
      Przez to mieszkancy/gwiazdy slyszac od swoich rodzin ze sa wspaniali - jeszcze
      bardziej czuja ze sa na prawde jedyni w swoim rodzaju i na prawde super. A tu
      jakis tam rolnik w butach w gownie wchodzi do ich sterylnego domku i brudzi
      kuchenke. To prostak!!! Przeciez ta gruba swinia jest straszna i oblesna.
      • Gość: mackor Re: GEST KUBY !!!!! - CALA PRAWDA O DURNEJ GRZE IP: *.polkomtel.com.pl 20.10.01, 12:47
        Jakie "kocham Cię", przecież on ją pukał w rogi z Anią,po takim czymś dziwię
        jej się,że w ofóle wystąpiła przed kamerami.Ja bym się spalił ze wstydu...
    • Gość: Ina Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 08:36
      Nala, nie szokuj mnie! To jest ktos, kto oprócz mnie widzi prawdziwe oblicze
      Irka? Kuba tez jest dla mnie negatywna postacia, ale jak słusznie stwierdził,
      cos sie tym dzieciom należy dobrego. Nie ukrywajmy, ze przy takim tacie-
      psychopacie mają lekko. Zresztą nie za bardzo chca jego powrotu do domu.
      • Gość: Nala Re: Do Nali IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 09:05
        Gość portalu: Ina napisał(a):

> Nala, nie szokuj mnie! To jest ktos, kto oprócz mnie widzi prawdziwe oblicze
        > Irka? Kuba tez jest dla mnie negatywna postacia, ale jak słusznie stwierdził,
        > cos sie tym dzieciom należy dobrego. Nie ukrywajmy, ze przy takim tacie-
        > psychopacie mają lekko. Zresztą nie za bardzo chca jego powrotu do domu.

Wiesz, chyba mnie nie zrozumiałaś. Ja JUŻ DAWNO stwierdziłam że Irek irytuje mnie
        w najwyższym stopniu i wcale go nie bronię, Kuby zresztą też, bo go uważam go za
        człowieka zbyt zapatrzonego w siebie, i to wcale nie ze względu na przesadne
        dbanie o wygląd zewnętrzny, czego nie uważam za naganne, a wręcz przeciwnie. Irka
        natomiast nie znoszę za arogancję, ignorancję, prostactwo i wręcz nachalne
        narzucanie się ze swoimi "pseudo poglądami" innym mieszkańcom. Wcale nie dziwię
        się, że go nie cierpią.
        Tak naprawdę, to nie bardzo wiem o co ci chodzi. Czy możesz mi wyjaśnić ?

• Gość: Ina Re: Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 09:44
          ? Chodzilo mi o to, ze zdziwilam sie, ze jest jeszcze ktos na tym forum, kto
          oprocz mnie, dostrzega negatywne strony Irka. Wszyscy tutaj zachwycaja sie jego
          inteligencja, swoboda, otwarciem, luzem i szczeroscia. A ja dostrzeglam to samo
          co Ty: chamstwo, prostactwo, brak kultury, brak higieny.
          Czy teraz lepiej? spojrz na moj watek: "Co biegli mowia o Irku".
          • Gość: Nala Re: Do Nali IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 10:25

> ? Chodzilo mi o to, ze zdziwilam sie, ze jest jeszcze ktos na tym forum, kto
            > oprocz mnie, dostrzega negatywne strony Irka. Wszyscy tutaj zachwycaja sie jego
            >
            > inteligencja, swoboda, otwarciem, luzem i szczeroscia. A ja dostrzeglam to samo
            >
            > co Ty: chamstwo, prostactwo, brak kultury, brak higieny.
            > Czy teraz lepiej? spojrz na moj watek: "Co biegli mowia o Irku".

Przeczytałam, a jakże !
            >Kalina pisze - niegłupi facet - parę razy udało mu się powiedzieć coś, co miało
            sens. Było to na samym początku. Skąd więc tak zmiana ???
            >Amelia - dobre serce - kiedy i gdzie zaobserwowała coś takiego, nie wiem, nie
            oglądam wszystkiego jak leci, może nie powinnam się wypowiadać. Lecz jakoś trudno
            mi w to uwierzyć, ciekawe dlaczego ?
            >Basia - Irek usiłuje rozbawić towarzystwo - pytam, czym ? Tym swoim ustawicznym
            narzucaniem się ze swoimi kretyńskimi "poglądami" ? Tym wytykaniem wszystkim że
            go nie rozumieją i są "be" dla Ireczka ?
            A co tu rozumieć ??? Niech sam zrozumie jaki jest naprawdę. On nawet za dobrą
            monetę wziął to, że miał tak mało nominacji. Cieszył się, że go zrozumieli,
            ha,ha,ha !!! Na dodatek naiwny !
            Naprawdę nie mogę wyjść ze zdumienia że są ludzie którym on i jego zachowanie
            mogą się podobać, kim są te osoby i jaki poziom reprezentują ?

• Gość: Malgosia Re: Do Nali i Iny IP: *.*.*.* 18.10.01, 10:40
              Nala i Ina - myślę dokładnie to samo o Irku co i Wy. Nie cierpię go! A te
              jego szlochy na dworzu są pod publikę.
              • Gość: Ina do Małgosi IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 14:24
                Pozdrowionka. Odezwij się jeszcze.

Ina
              • Gość: 40-tka Re: Do Nali i Iny IP: *.man.polbox.pl 18.10.01, 14:46
                Uff, jak dobrze czytać takie słowa!
                Nie lubię Kuby i nie mam złudzeń, co do jego intencji (chociaż może po części
                go krzywdzę), ale zauważyliście, że ten prostak Irek nawet nie powiedział
                głupiego "dziękuję"! Pół życia spędziłam na wsi i znam wielu światłych i
                mądrych "wieśniaków" i jeszcze więcej prostaków z miasta. Ale pewne zasady nie
                zależą od miejsca urodzenia ani zamieszkania. Irek to po prostu przebiegły świr
                i zwyczajny cham. Myślę, że ci, którzy "darowali mu" w zeszłą niedzielę, przy
                następnych nominacjach już zmądrzeją. W przeciwnym wypadku znów będziemy mieli
                w TV apoteozę chamstwa i prostactwa.
                A swoją drogą uważam, że "wychowywanie" mieszkańców w taki sposób (zadanie Kuby
                i Bogusi w grze) jest ze strony Wielkiego Brata zagrywką bardzo niskiego lotu...
                • Gość: Ina Do 40-stki IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 08:57
                  Dopiero dzis przeczytalam Twoj post. Pozdrowienia.
              • Gość: mila Re: Do Nali i Iny IP: 156.17.187.* 18.10.01, 14:53
                Na pewnio masz racje. Zwłaszcza, że na dworzuuuuuu!!!!
            • Gość: Ina Re: Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 10:47
              Masz racje, mozna byc glupim, ale po co od razu chamem? Chyba te klopoty z
              alkoholem tlumacza jego agresje i niemoznosc wypowiedzenia mysli.
              • Gość: kata Re: Do Nali IP: 195.116.132.* 18.10.01, 11:15

> Masz racje, mozna byc glupim, ale po co od razu chamem? Chyba te klopoty z
                > alkoholem tlumacza jego agresje i niemoznosc wypowiedzenia mysli.

Jego niemożność wypowiedzenia się BYĆ MOŻE nie jest związana tylko z kłopotami z
                alkoholem. Myślę że chodzić może też o postawy wyniesione z jego domu rodzinnego
                (nie mam tu na mysli żony i dzieci, a jego rodziców). Wydaje mi się, że on
                emocjonalnie jest jeszcze dzieckiem, choć jemu być może wydaje się inaczej.

• Gość: Waran Naiwna Nala IP: *.elektrownia-lagisza.com.pl 18.10.01, 11:06
      Oj Nala, Nala, Kuba zachowałby się w porządku jeśli zgodziłby się od razu a ten
      się długo zastanawiał. Gadanie że wcale nie musiał się zgodzić jest bez sensu,
      jakby się nie zgodził to i mieszkańcy i publiczność by go zjadła, to jego
      długie zastanawianie zrobiło z niego jeszcze większego dupka. Biedaczek jak
      długo walczył o to a to 1 kolczyk, a to fryzura na jeża, żałosne, biedny Kubuś
      tak był dumny ze swoich żelowanych włosków.Oj naprawdę kolczyki i zgolenie
      włosów było tak wielkim poświęceniem jakby co najmniej kazali mu sobie rękę
      amputować. Tylko ktoś bardzo maiwny "Nala" może sądzić że był to czyn
      bohaterski.
      Co do Irka, to jest on dziwny, ma bardzo skomplikowaną osobowość, podejrzewam
      że dręczy go kompleks niższości i stąd jego ekshibicjonizm. To że grupa go
      odrzuca utwierdza go w przekonaniu że uważają go za kogoś gorszego i wywołuje u
      niego reakcję obronną. Irek przyznaję jest czasami męczący ale gdyby grupa
      chciała go lepiej zrozumieć, jak próbuje to robić Ilona to sytuacja wyglądałaby
      inaczej.Irek nie jest aż tak inteligantny żeby prowadzić grę, on już taki jest
      i to jest jego siła.
      • Gość: Nala Re: Naiwna Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 11:29
        Gość portalu: Waran napisał(a):

> Oj Nala, Nala, Kuba zachowałby się w porządku jeśli zgodziłby się od razu a ten
        >
        > się długo zastanawiał. Gadanie że wcale nie musiał się zgodzić jest bez sensu,
        > jakby się nie zgodził to i mieszkańcy i publiczność by go zjadła, to jego
        > długie zastanawianie zrobiło z niego jeszcze większego dupka. Biedaczek jak
        > długo walczył o to a to 1 kolczyk, a to fryzura na jeża, żałosne, biedny Kubuś
        > tak był dumny ze swoich żelowanych włosków.Oj naprawdę kolczyki i zgolenie
        > włosów było tak wielkim poświęceniem jakby co najmniej kazali mu sobie rękę
        > amputować. Tylko ktoś bardzo maiwny "Nala" może sądzić że był to czyn
        > bohaterski.
        > Co do Irka, to jest on dziwny, ma bardzo skomplikowaną osobowość, podejrzewam
        > że dręczy go kompleks niższości i stąd jego ekshibicjonizm. To że grupa go
        > odrzuca utwierdza go w przekonaniu że uważają go za kogoś gorszego i wywołuje u
        >
        > niego reakcję obronną. Irek przyznaję jest czasami męczący ale gdyby grupa
        > chciała go lepiej zrozumieć, jak próbuje to robić Ilona to sytuacja wyglądałaby
        >
        > inaczej.Irek nie jest aż tak inteligantny żeby prowadzić grę, on już taki jest
        > i to jest jego siła.

Ciekawe, czy ty byś to zrobił bez chwili wachania ??? Albo ktokolwiek ???
        Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Powtarzam, za Kubą nie przepadam, ale moim
        zdaniem, liczy się w końcu to, co zrobił. Wcale też nie stwierdziłam że był to
        czyn bohaterski, zrobił to z czystego wyrachowania.
        Natomiast co do Irka, to już wyrobiłam sobie o nim zdanie.
        Wytłumacz mi, dlaczego to grupa ma próbować go zrozumieć ? Bo nie bardzo
        rozumiem ? Przecież on twierdzi że chce się "wyedukować", to dlaczego on nie
        próbuje zrozumieć grupy ? Odpowiedź - bo jest taki tępy.
        Jeśli chodzi o naiwność, to ty wykazujesz o wiele większą, twierdząc, że Ilona
        usiłuje zrozumieć Irka. Nic bardziej błędnego, przecież ona wcześniej oglądała
        program i zorientowała się doskonale, że właśnie irek ma największe poparcie i
        ona sama najwięcej zyska "przyjaźniąc" się właśnie z nim. To jest dopiero
        umiejętność "sterowania" ludźmi !!!
        No i kto wychodzi na większego naiwniaka ??? Ha, ha ha !!!!!
        Jeśli tego nie dostrzegłeś (przebiegłości Ilony) to wychodzi na to, że to ty !

• Gość: Ina Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 12:35
          Dziewczyny! Myślicie tak jak ja. Juz myślałam, że tylko na mnie Irek robi tak
          negatywne wrażenie. Reszta domowników ani mnie ziębi ani grzeje. Z pewnoscią
          mogłoby byc nudno, stąd tak kontrowersyjna postać. Słuszne założenie tvn. Mnie
          poprostu rozwala to, ze ktoś moze być tym przygłupem zafascynowany i wierzyć,
          ze on ma w głowie coś poza sianem.
          A co do Ilony... Spójrz na watek: "Kogo przypomina Ilona".
          Pozdrawiam tych, którym nie brak zdrowego rozsądku i potrafia odróżnić tępotę
          od oryginalności.
        • Gość: Waran Re: Naiwna Nala IP: *.elektrownia-lagisza.com.pl 18.10.01, 12:52
          Mniam, mniam, lubię jak się bronią:-))
          Po pierwsze primo: wahać pisze się przez samo "h".
          Po drugie primo: Tak zrobił bym to bez wahania, nie jestem zapatrzonym w siebie
          narcyzem.
          Po trzecie primo: Ilona owszem widziała wcześniej program, ale powiedz mi z kim
          Ilona jak nie z Irkiem miałaby się tam przyjaźnić, mają pokrewne charaktery.
          To kto się z kim przyjaźni nie ma tu nic do gadania, zresztą Ilona najwięcej
          czasu spędza na rozmowach z Agnieszką.
          Tolerancja polega na tym iż jeśli ktoś jest trochę mądrzejszy to powinien temu
          , któremu tej mądrości trochę brakuje pomóc i wykazać przy tym trochę
          cierpliwości. A tak następuje tutaj sprzężenie zwrotne, jak slusznie zauważyła
          Aniko. Zastanówcie się , kto zasługuje na większą krytykę ten , któremu troche
          inteligencji nie staje czy ten, który z niej nie korzysta, pod rozwagę.
          Drażnią mnie wypowiedzi pseudointeligentów, którzy oskarżają Irka o tępotę a
          nie starają się zrozumieć człowieka , dlaczego jest taki jaki jest. Z dwojga
          wolę oglądać Irka niż popłakującego po kątach Jurka, którego ja uważam za
          wyśmienitego aktora.
          • Gość: Nala Re: Naiwna Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 13:40

> Mniam, mniam, lubię jak się bronią:-))
            > Po pierwsze primo: wahać pisze się przez samo "h".
            > Po drugie primo: Tak zrobił bym to bez wahania, nie jestem zapatrzonym w siebie
            >
            > narcyzem.
            > Po trzecie primo: Ilona owszem widziała wcześniej program, ale powiedz mi z kim
            >
            > Ilona jak nie z Irkiem miałaby się tam przyjaźnić, mają pokrewne charaktery.
            > To kto się z kim przyjaźni nie ma tu nic do gadania, zresztą Ilona najwięcej
            > czasu spędza na rozmowach z Agnieszką.
            > Tolerancja polega na tym iż jeśli ktoś jest trochę mądrzejszy to powinien temu
            > , któremu tej mądrości trochę brakuje pomóc i wykazać przy tym trochę
            > cierpliwości. A tak następuje tutaj sprzężenie zwrotne, jak slusznie zauważyła
            > Aniko. Zastanówcie się , kto zasługuje na większą krytykę ten , któremu troche
            > inteligencji nie staje czy ten, który z niej nie korzysta, pod rozwagę.
            > Drażnią mnie wypowiedzi pseudointeligentów, którzy oskarżają Irka o tępotę a
            > nie starają się zrozumieć człowieka , dlaczego jest taki jaki jest. Z dwojga
            > wolę oglądać Irka niż popłakującego po kątach Jurka, którego ja uważam za
            > wyśmienitego aktora.

Wiesz, mam nieodparte wrażenie że się czepiasz !
            Fakt, napisałam "wahać" niepoprawnie, cóż, w rozpędzie zdarza się nawet
            najlepszym, możesz mi wierzyć.
            I nie, "się bronią", lecz piszą (przepraszam że za kogoś wyrażam zdanie), tak,
            jak to widzą ! Tobie można, to dlaczego nie innym ? Takie jest moje zdanie na ten
            temat i nie pisz mi tu o tolerancji ! Pilnuj swojego zdania !
            Irka ci nikt nie zabrania oglądać, nawet zapłakanego (bo jak mnie się wydaje, to
            on częsciej roni łezki - "biedny, niezrozumiany misiu", - niż Jurek) i mieć na
            temat jego intelektu odmienne zdanie. Na temat inteligencji pozostałych
            uczestników nie będę się wypowiadać, bo jaka jest, każdy widzi. Jedno nie ulega
            wątpliwości, nie akceptują Irka i wolno im, to ich wizerunek. Nikt nie powiedział
            że każdego trzeba lubić. Ciekawe czy ty jesteś zawsze i dla każdego taki
            wyrozumiały ? Prawdziwy intelektualista i prawdziwy przyjaciel każdego
            człowieka !??? Myślałby kto ? Jakoś nie bardzo wierzę w TAKIE osoby i TAKIM
            osobom. Coś mi tu cuchnie !
            Pozdrowienia dla ciebie INTELEKTUALISTO ?!
            • Gość: Ina Re: Naiwna Nala IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 14:22
              Hej Nala, czytałas tamten wątek?
            • Gość: Waran Waran -pseudointelektualista. IP: *.elektrownia-lagisza.com.pl 18.10.01, 15:17
              Nala wrote:
              > I nie, "się bronią", lecz piszą (przepraszam że za kogoś wyrażam zdanie), tak,
              > jak to widzą ! Tobie można, to dlaczego nie innym ? Takie jest moje zdanie na t
              > en
              > temat i nie pisz mi tu o tolerancji ! Pilnuj swojego zdania !

Brawooo! A jednak przekonałaś się co do Irka, powyższa wypowiedź świadczy o tym
              że nawet argumentów używasz takich samych. :-))))

> wątpliwości, nie akceptują Irka i wolno im, to ich wizerunek. Nikt nie powiedzi
              > ał
              > że każdego trzeba lubić. Ciekawe czy ty jesteś zawsze i dla każdego taki
              > wyrozumiały ? Prawdziwy intelektualista i prawdziwy przyjaciel każdego
              > człowieka !??? Myślałby kto ? Jakoś nie bardzo wierzę w TAKIE osoby i TAKIM
              > osobom. Coś mi tu cuchnie !
              > Pozdrowienia dla ciebie INTELEKTUALISTO ?!

Ała! Bardzo mnie to zraniło!
              Jeśli nie wierzysz TAKIm osobom to nie martw się niewiara i zawiśc to typowe
              ludzkie cechy , bardzo dziś rozpowszechnione.
              Jako historyk nie używam słów nigdy i zawsze, więc wcale nie twierdzę że jestem
              dla wszystkich wyrozumiały, ale zanim się człowieka oceni trzeba mu się dobrze
              przyjrzeć. Nikt nie jest z gruntu zły, nawet ben Laden ma dobre cechy, ja nie
              ufam ludziom , którzy zbyt szybko ferują wyroki.
              A przodują w tym niestety kobiety :-))) , tak , tak szowinista, wiem.
              Czołem!
          • Gość: Ina Re: Naiwna Nala IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 14:33
            Juz wolę jeden błąd ortograficzny niż źle złozone zdanie :o)
            Więc kto jest tym lepszym aktorem wg Ciebie bo jakos to nie wyniknęło z Twojej
            wypowiedzi. No i dalej czekam na odp. dlaczego Irek jest jaki jest.
            Czy to wynika z jego obłędu?
            • Gość: Nala Re: Naiwna Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 14:46

> Juz wolę jeden błąd ortograficzny niż źle złozone zdanie :o)
              > Więc kto jest tym lepszym aktorem wg Ciebie bo jakos to nie wyniknęło z Twojej
              > wypowiedzi. No i dalej czekam na odp. dlaczego Irek jest jaki jest.
              > Czy to wynika z jego obłędu?

Wiesz, on po prostu sam chyba nie wie co napisać.
              Chyba zabrakło mu konceptu i argumentów ?

• Gość: Pedro Re: Naiwna Nala IP: *.ec.bialystok.pl 18.10.01, 13:41
          Nie bądź idiotką Nala, ogolić głowę i przekłuć uszy
          można zawsze, jednak rozumiem, że pedzio Kuba miał z
          tym kłopot. Spoko Kuba: dziury w uszach szybko
          zarastają, jeśli nie są używane.
          A Irek, co tu dużo mówić, nie jest to tytan intelektu.
          Jasne, że bywa czasem męczący ale sto razy wolę patrzeć
          na zakompleksionego Irka niż na plastikową i debilowatą
          resztę (poza Iloną oczywiście).
          A co do Twego wywodu, to zauważ, że trzymanie się przy
          Irku nic nie daje. Nie wiem kto Ci powiedział, że Irek
          ma takie wielkie poparcie? Moim zdaniem na wygraną nie
          ma szans. Wygra ktoś tak szary i przerażająco pospolity
          jak Janusz D.
          • Gość: Ina Re: Naiwna Nala IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 14:21
            To Ty nie bądź idiotą. Irek ma popracie, a że małe? Bo tylko u Ilony. Panienka
            chce na nim sobie troche pojeździć i zdobyc popularność, ale jak tylko opuszczą
            dom BB szybko o nim zapomni, bo doskonale zdaje sobie sprawe z tego jaki to
            tępak. Zreszta i tak ona czuje się od wszystkich lepsza.
        • Gość: werka Re: Naiwna Nala IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 19.10.01, 00:16
          gdybym znalazla sie w takim miejscu dom bb, to robila bym znacznie wiecej
          szalonych rzeczy, niz nedzne ogolenie glowy. Bylam zazenowana ta minuta wahania
          i robienia z Kuby bohatera. wedlug mnie naturalna reakcja bylaby natychmiastowa
          zgoda. Piekny Kubus z tego co wiem nie mial nastepnego dnia umowionego
          spotkania z prezydentem. Acha przypomnij jeszcze sobie jak Gulczas ogolil sie
          na lyso, gdy mial udawac Klaudiusza. Poza tym co to za koles ktory od skrzyki
          piwa wolalby jakis ciuch.
      • Gość: aniko Re: Naiwna Nala IP: 213.77.91.* 18.10.01, 12:15
        Ja się z tobą zgadzam, że Kuba zrobił to z premedytacją i niestety pewnie na
        tym zyska. Mi to Irka żal. Do kompleksów dochodzi ewidentne niezrównoważenie
        psychiczne. On sobie czasem nie radzi z niechęcią grupy i powstaje błędne koło
        agresji i niechęci. Przez to że czuje się gorszy czasem nawet się nie stara
        normalnie rozmawiać. Zresztą z takimi ludźmi jak jestem-najmądrzejsza-na-
        świecie Bogusia i jestem-taki-doskonały, którzy patrzą na niego z góry nie da
        się normalnie rozmawiać, Irek jest na to za prosty. Dlatego zgadzam się z tobą
        że on najmniej z nich udaje innego niż jest
        • Gość: widz20 Re: Naiwna Nala IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 14:45
          A ja z innej beczki. Dlaczego nikt nie gani baby smoka za obgadywanie Irka???
          Przeciez tak wszyscy za to tępili małgorzate z pierwszego BB.
          • Gość: Ina Re: Naiwna Nala IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 14:47
            Ona ma wiele różnych wad, ale kaurat obgadywanie Irka jest dla nas OK :o)
          • Gość: Nala Re: Naiwna Nala IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 14:53
            Gość portalu: widz20 napisał(a):

> A ja z innej beczki. Dlaczego nikt nie gani baby smoka za obgadywanie Irka???
            > Przeciez tak wszyscy za to tępili małgorzate z pierwszego BB.

Jak to nikt nie gani ??? A mało to postów już napisano ???
            Poza tym, po co ? Jakkolwiek Bogusia nie jest może zbyt ciekawą osobowością, to
            akurat z nią się zgadzam. Też nie cierpię chamstwa i prostactwa. A Irek, no cóż,
            moim idolem nie jest !
    • Gość: Margo Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 15:03
      Wyobraźcie sobie, że Kuba nie zgadza się. Co pomyśli grupa i telewidzowie (
      zwłaszcza teraz). Moim zdaniem Jego długie myślenie było zimną kalkulacją, co
      się bardziej opłaca. Chyba tylko naiwni wierzą w Jego szczere i dobre serce...
      • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 15:09
        Gość portalu: Margo napisał(a):

> Wyobraźcie sobie, że Kuba nie zgadza się. Co pomyśli grupa i telewidzowie (
        > zwłaszcza teraz). Moim zdaniem Jego długie myślenie było zimną kalkulacją, co
        > się bardziej opłaca. Chyba tylko naiwni wierzą w Jego szczere i dobre serce...

A kto tu pisze że wierzy w szczere i prawdziwe intencje Kuby ???

• Gość: Ina Do Nali IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 15:13
          O, hej. Widze ze tez jeszcze siedzisz. Gdybym zniknela bez pozegnania to do
          jutra.
          Poobserwujemy dzis zachowanie naszego "idola". Napewno nas nie zawiedzie i
          bedziemy mialy kolejna argumenty. Pa.

Ina
      • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 15:11
        No więc też żadni naiwni się tu nie odzywają. Tu się odzywają Ci co nie są tez
        naiwni wobec Irka.
        • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 15:16
          Cześć Ina ! Ja też się już zwijam. Do jutra !!!
          • Gość: kobitka Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.europolgaz.com.pl 18.10.01, 16:15
            Ponieważ juz sobie poszłyscie, to moge się troszkę rozpisać. A więc: Kuby to mi
            zwyczajnie żal. Tak naprawdę chłopak nie miał innego wyjścia, musiał się
            zgodzić, byłby spalony i w grupie i wśród widzów, gdyby się nie zgodził. Ot,
            znalazł się pod ścianą i taką sytuację zafundował mu wielkoduszny i mądry
            Wielki Brat. I wcale mnie nie dziwi, że troszkę się certolił. Ostatecznie to
            chodziło o Irka (wiem - dzieciaki Irka) i było wkrótce po koszmarnej kłotni z
            nim! Swoją drogą, Iras cały czas ma taryfę ulgową u WB. Wczorajsza loteria była
            właściwie pod hasłem "wszysko dla Irka", a kto go nie lubi, niech zrobi coś dla
            niego, chłe, chłe... Tym sposobem po raz kolejny WB przyczynia się do
            ugruntowywania jego dobrego samopoczucia. Megagwiazda żałosna na psychotropach
            i po codziennych sesjach z psychologiem. Wiem co mówię, to nie złośliwe plotki.
            Poza tym Baśka na czacie też stwierdziła, że przez cały czas lansowani są przez
            TVN Irek i Anka, ich obraz jest o wiele bardziej pozytywny niż w
            rzeczywistości. No i do wszystkich zachwycających się Irkiem: dla "oglądaczy"
            może jest OK i medialny, ale chcielibyście z takim gościem mieszkac, który nie
            liczy się z nikim, nic do niego nie dociera i jest zwyczajnie niezrównoważony i
            agresywny? A mieszkańcy nie są "oglądaczami", mają go 24 h na dobę - jego
            koszmarne śpiewy, niezrozumiały czesto bełkot, kontestowanie tego co robi
            grupa, brak higieny, dziwne zachowania i zwyczajne chamstwo. I z takiej pozycji
            go oceniają i traktują. A poza tym, na początku próbowali sobie ułożyć z nim
            stosunki, ale jak facet jest niereformowalny, uważa się za Bóg wie co, widzowie
            go wciąż oszczędzają, to co im pozostaje prócz psioczenia i niechęci? Kto nie z
            nami, ten przeciw nam, stara prawda, szczególnie w ekstremalnych warunkach BB.
            Podsumowując, można wiele zarzucić grupie i jej poszczególnym członkom, ale
            akurat stosunek do Irka wydaje mi się absolutnie normalny i uzasadniony.
            Ciekawe, ze to właśnie generalnie w sieci Irek ma dobre notowania. W realu, jak
            rozmawiam z ludźmi, to okazuje się, że coraz więcej traci. Zwyczajnie się
            przejadł i denerwuje. I tylko w sieci bronią go jak niepodległości. No bo
            oryginalny, autentyczny, bo indywidualista, bo nierozumiany, bo ma "gorszy
            start", bo nie jest intelektualistą, ble, ble, ble. Tylko ten nie-
            intelektualista w swoim małym rozumku opracował sobie niezłą strategię "na
            chama, outseidera i prowokatora". Bełkotliwy cud-miód z majtkami na głowie,
            ryczący przy byle okazji. Wiem, wiem Jurek, ten to dopiero fontanna. Ale
            przynajmniej nadal nieźle przy tym wygląda:-)
            • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 07:35
              Gość portalu: kobitka napisał(a):

> Ponieważ juz sobie poszłyscie, to moge się troszkę rozpisać. A więc: Kuby to mi
              >
              > zwyczajnie żal. Tak naprawdę chłopak nie miał innego wyjścia, musiał się
              > zgodzić, byłby spalony i w grupie i wśród widzów, gdyby się nie zgodził. Ot,
              > znalazł się pod ścianą i taką sytuację zafundował mu wielkoduszny i mądry
              > Wielki Brat. I wcale mnie nie dziwi, że troszkę się certolił. Ostatecznie to
              > chodziło o Irka (wiem - dzieciaki Irka) i było wkrótce po koszmarnej kłotni z
              > nim! Swoją drogą, Iras cały czas ma taryfę ulgową u WB. Wczorajsza loteria była
              >
              > właściwie pod hasłem "wszysko dla Irka", a kto go nie lubi, niech zrobi coś dla
              >
              > niego, chłe, chłe... Tym sposobem po raz kolejny WB przyczynia się do
              > ugruntowywania jego dobrego samopoczucia. Megagwiazda żałosna na psychotropach
              > i po codziennych sesjach z psychologiem. Wiem co mówię, to nie złośliwe plotki.
              >
              > Poza tym Baśka na czacie też stwierdziła, że przez cały czas lansowani są przez
              >
              > TVN Irek i Anka, ich obraz jest o wiele bardziej pozytywny niż w
              > rzeczywistości. No i do wszystkich zachwycających się Irkiem: dla "oglądaczy"
              > może jest OK i medialny, ale chcielibyście z takim gościem mieszkac, który nie
              > liczy się z nikim, nic do niego nie dociera i jest zwyczajnie niezrównoważony i
              >
              > agresywny? A mieszkańcy nie są "oglądaczami", mają go 24 h na dobę - jego
              > koszmarne śpiewy, niezrozumiały czesto bełkot, kontestowanie tego co robi
              > grupa, brak higieny, dziwne zachowania i zwyczajne chamstwo. I z takiej pozycji
              >
              > go oceniają i traktują. A poza tym, na początku próbowali sobie ułożyć z nim
              > stosunki, ale jak facet jest niereformowalny, uważa się za Bóg wie co, widzowie
              >
              > go wciąż oszczędzają, to co im pozostaje prócz psioczenia i niechęci? Kto nie z
              >
              > nami, ten przeciw nam, stara prawda, szczególnie w ekstremalnych warunkach BB.
              > Podsumowując, można wiele zarzucić grupie i jej poszczególnym członkom, ale
              > akurat stosunek do Irka wydaje mi się absolutnie normalny i uzasadniony.
              > Ciekawe, ze to właśnie generalnie w sieci Irek ma dobre notowania. W realu, jak
              >
              > rozmawiam z ludźmi, to okazuje się, że coraz więcej traci. Zwyczajnie się
              > przejadł i denerwuje. I tylko w sieci bronią go jak niepodległości. No bo
              > oryginalny, autentyczny, bo indywidualista, bo nierozumiany, bo ma "gorszy
              > start", bo nie jest intelektualistą, ble, ble, ble. Tylko ten nie-
              > intelektualista w swoim małym rozumku opracował sobie niezłą strategię "na
              > chama, outseidera i prowokatora". Bełkotliwy cud-miód z majtkami na głowie,
              > ryczący przy byle okazji. Wiem, wiem Jurek, ten to dopiero fontanna. Ale
              > przynajmniej nadal nieźle przy tym wygląda:-)

Cześć !!!!!!!!
              Lejesz miód na moje serce !!! Podejrzewam że na serca innych też !
              Rozśmieszył mnie i zdziwił nieco post niejakiego Histeryka-Barana, o przepraszam
              historyka ? (jakoś dziwnie nie wierzę), i chyba Warana !
              Usiłuje wmówić mi akceptację dla prostaka-Irka. Dziwne, bo jako człowiek
              wykształcony?????, powien znać znaczenie cudzysłowa. A nie zna ! No ale nic to !
              Pisze jeszcze, że trzeba kogoś dobrze poznać żeby móc go ocenić. Fakt. Z tym się
              zgodzę, ale akurat Irek jest łatwy do rozszyfrowania. W nim nie ma nic
              skomplikowanego. Po prostu on jest taki w rzeczywistości. Chodzi oczywiście o
              jego prostactwo, brak wychowania i brak umiejętności współżycia w grupie.
              Dziwię się tym bardziej, że jako osoba wykształcona?????? usiłuje tłumaczyć
              zwyczajne chamstwo. Naprawdę dziwne ???
              Ciszę się, że znalazła się jeszcze jedna trzeźwo myśląca osoba, dla której
              prostactwo, kompletna !!! ignorancja i brak wychowania nie są czymś godnym
              podziwu. Cieszę się tym bardziej, że (jak już pisałam) zastanawiam się cały czas
              nad poziomem ludzi, którym to imponuje. Panu historykowi???? najwyraźniej też.
              Pozdrawiam serdecznie !!! NALA.

• Gość: Waran Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.elektrownia-lagisza.com.pl 19.10.01, 12:29
                > Cześć !!!!!!!!
                > Lejesz miód na moje serce !!! Podejrzewam że na serca innych też !
                > Rozśmieszył mnie i zdziwił nieco post niejakiego Histeryka-Barana, o przeprasza
                > m
                > historyka ? (jakoś dziwnie nie wierzę), i chyba Warana !
                > Usiłuje wmówić mi akceptację dla prostaka-Irka. Dziwne, bo jako człowiek
                > wykształcony?????, powien znać znaczenie cudzysłowa. A nie zna ! No ale nic to
                > !
                > Pisze jeszcze, że trzeba kogoś dobrze poznać żeby móc go ocenić. Fakt. Z tym si
                > ę
                > zgodzę, ale akurat Irek jest łatwy do rozszyfrowania. W nim nie ma nic
                > skomplikowanego. Po prostu on jest taki w rzeczywistości. Chodzi oczywiście o
                > jego prostactwo, brak wychowania i brak umiejętności współżycia w grupie.
                > Dziwię się tym bardziej, że jako osoba wykształcona?????? usiłuje tłumaczyć
                > zwyczajne chamstwo. Naprawdę dziwne ???
                > Ciszę się, że znalazła się jeszcze jedna trzeźwo myśląca osoba, dla której
                > prostactwo, kompletna !!! ignorancja i brak wychowania nie są czymś godnym
                > podziwu. Cieszę się tym bardziej, że (jak już pisałam) zastanawiam się cały cza
                > s
                > nad poziomem ludzi, którym to imponuje. Panu historykowi???? najwyraźniej też.
                > Pozdrawiam serdecznie !!! NALA.

Ałła , i znowu bardzo mnie zraniłaś, ale nic to taki już pewnie moj los.
                Przyznam się że bronię Irka trochę z przekory i przyznaję że z każdym tygodniem
                troche traci w moich oczach. Jego niektóre odzywki wołają o pomstę do nieba,
                Ilona wykazała wczoraj dużo cierpliwości po tym jak nazwał ją ulicznicą.
                Zauważcie że nie zwyzywała go od razu a starała mu się wytłumaczyć jak jego słowa
                mogłyby być odbierane przez innych.
                ALE. Na początku programu Irek jakby zachowywał się lepiej, dlatego zastanawia
                mnie to w jakim stopniu na jego zachowanie miał wpływ ostracyzm grupy.I nie
                przekonają mnie żadne argumenty że takiego wpływu nie było, można dyskutować jeno
                o stopień tego wpływu.
                Mam nieodparte wrażenie że pewne rzeczy Irek robi z przekory. Kiedy Jurek zwrócił
                mu uwagę że niedokładnie umył podłogę po wizycie Klaudiusza, Irek odp. że tłuszcz
                konserwuje podlogę, nie chce mi się trochę wierzyć żeby myślał tak naprawdę, a
                była to reakcja obronna na nie zawsze uprzejme docinki Jurka.
                Może to ja jestem naiwny ale tak chcę wierzyć. I proszę nie wkładać mi w usta
                słów "imponuje" nie powiedzialem tego, Irek wcale mi nie imponuje ani go nie
                podziwiam, staram się tylko go zrozumieć.
                Nie możemy oceniać człowieka bez oceny środowiska w jakim przebywa.
                Proszę o odpowiedź: czy grupa wpłynęła na zachowanie Irka?

• Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 12:37
                  Mozna tez zapytac czy Irek wplynal na zachowanie grupy. sadze ze to chyba
                  zadzialalo raczej w ta strone.
                • Gość: kobitka Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.europolgaz.com.pl 19.10.01, 12:58
                  Ina i Nala pewnie odezwa się później, więc choć pytanie chyba nie do mnie (?)
                  chętnie na nie odpowiem. Oczywiście, że zachowanie grupy wływa na zachowanie
                  Irka. Trudno żeby było inaczej, gdzie akcja tam reakcja. Ale przekora,
                  obrażanie się, płacz, rzucanie przedmiotami to, sorry, ale reakcja dziecinna,
                  nieracjonalna, nawet chora. Świadczy właśnie o zaburzenich osobowości,
                  kompleksach, zaburzeniu procesu socjalizacji (nie mylic z socjalizmem:-), bo
                  facet w tym wieku i chyba z doświadczeniem życiowym, które wszak głosi wszem i
                  wobec powinien coś jednak kojarzyć, że nie tędy droga, że skądś się reakcje i
                  stosunek grupy biorą. Ta przekora staje się żałosna. Ja w kazdym razie widząc
                  Irka w akcji jestem coraz częściej zażenowana, widze, że facet się męczy. No i
                  wiem to z tzw. źródła. A teraz moje pytanie: kto bardziej krzywdzi Irka? Grupa,
                  która daje mu coś do zrozumienia, sygnalizuje nominacjami - również wobec
                  widzów "ludzie, zróbcie coś" niż bezkrytyczni, często bezmyślni i samolubni
                  widzowie, którzy pozostawiają go w grze, no bo "z Irkiem to jest jazda!" i "on
                  im pokaże" (niczym Lepper, chłe, chłe). Nie łudźmy się, że udział w programie w
                  czymkolwiek mu pomaga, raczej szkodzi. Pomogłoby mu coś innego, on po prostu ma
                  BIG PROBLEM, i to niejeden. Swoją drogą, również obrona Irka z przekory też
                  wydaje mi się co najmniej zbędna i nieracjonalna, gdy nie brak mu obrońców
                  wśród tych, którym imponuje ze względu na arogancję, ignorancję, rzekomy
                  autentyzm czy odjazdowość "jak to się mówi po młodzieżowemu":-) Pozdrawiam,
                  • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 13:11
                    Wiec czeste sa spotkania Irka z psychologami?
                  • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 13:19
                    Widze tez znajomy cytat uczestnika, ktory akurat wzbudza chyba moja najwieksza
                    sympatie. Co sadzisz o nim?
                    • Gość: kobitka Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.europolgaz.com.pl 19.10.01, 13:32

> Widze tez znajomy cytat uczestnika, ktory akurat wzbudza chyba moja najwieksza
                      > sympatie. Co sadzisz o nim?

Hej, ten cytat to w sieci już prawie klasyka, obok "coś tam, coś tam", min. na
                      ciekawym forum www.twoj.net. A jeśli chodzi o D. to cóż, czasami nie wiem, czy
                      śmiać sie czy płakać. Bywa taki rozbrajający. Ratuje go wdzięk i sympatyczny
                      wygląd, jakkolwiek TVN uprzejmie lansuje go jako lalusia, który do dwóch nie umie
                      zliczyć. A przy tym jest faworytem miarodajnych osób - Janusza Dziecioła i Pici,
                      a Baśka po wyjściu określiła go jednym słowem: super. Tak więc mnie pozostaje
                      zachować ostrożność i rezerwę wobec takiego ideału:-)) Tak czy siak, dobrze mu
                      życzę.
                      No i jeszcze jesli chodzi o psychologa. To że Irek codziennie (!) ma sesje z
                      psychologiem, to pestka. Oni wszyscy potrzebują od czasu do czasu pogadać z kimś
                      takim i w dodatku z zewnątrz. Ale w przypadku Irka trzeba podawać antydepresanty.
                      I to już gorzej, nieprawdaż? Ale ten temat chciałabym zakończyć, bo nie jest moim
                      celem szpanowanie dojściami do Endemola i przeciekami. Wierz mi, ciekawiej się
                      ogląda jeśli się nic o nich nie wie:-)Pozdrawiam,
                      • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 13:36
                        Ok. czyli zafundowali mu darmowa terapie :o)
                      • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 13:55

> Gość portalu: Ina napisał(a):
                        >
                        > > Widze tez znajomy cytat uczestnika, ktory akurat wzbudza chyba moja najwie
                        > ksza
                        > > sympatie. Co sadzisz o nim?
                        >
                        > Hej, ten cytat to w sieci już prawie klasyka, obok "coś tam, coś tam", min. na
                        > ciekawym forum www.twoj.net. A jeśli chodzi o D. to cóż, czasami nie wiem, czy
                        > śmiać sie czy płakać. Bywa taki rozbrajający. Ratuje go wdzięk i sympatyczny
                        > wygląd, jakkolwiek TVN uprzejmie lansuje go jako lalusia, który do dwóch nie um
                        > ie
                        > zliczyć. A przy tym jest faworytem miarodajnych osób - Janusza Dziecioła i Pici
                        > ,
                        > a Baśka po wyjściu określiła go jednym słowem: super. Tak więc mnie pozostaje
                        > zachować ostrożność i rezerwę wobec takiego ideału:-)) Tak czy siak, dobrze mu
                        > życzę.
                        > No i jeszcze jesli chodzi o psychologa. To że Irek codziennie (!) ma sesje z
                        > psychologiem, to pestka. Oni wszyscy potrzebują od czasu do czasu pogadać z kim
                        > ś
                        > takim i w dodatku z zewnątrz. Ale w przypadku Irka trzeba podawać antydepresant
                        > y.
                        > I to już gorzej, nieprawdaż? Ale ten temat chciałabym zakończyć, bo nie jest mo
                        > im
                        > celem szpanowanie dojściami do Endemola i przeciekami. Wierz mi, ciekawiej się
                        > ogląda jeśli się nic o nich nie wie:-)Pozdrawiam,

Witam !
                        Czytam to wszystko z zapartym tchem. Aż chciałoby się powiedzieć - a nie mówiłam ?
                        Ale takim dobrym psychologiem, to ja nie jestem.
                        Jedno mnie tylko zastanawia. Czy współtwórcy tego programu, tzn. Endemol i TVN z
                        całą premedytacją umieścili tego nieszczęśnika w tym Domu (jak by nie było)
                        Wariatów ??? Jeśli tak, to w imię czego ??? Co przez to chcieli osiągnąć ???
                        Odpowiem sobie chyba sama.
                        - Chcieli mieć jak największą publikę i oglądalność !!!!!
                        Tylko dlaczego jego kosztem ? Przecież on może z tego wyjść (i chyba tak będzie)
                        jeszcze bardziej pokręcony ! Po co mu więc robią taką krzywdę ??? Dopiero teraz
                        zaczynam mu współczuć !!!
                        Kto ich do tego upoważnił ??? Możecie mi wytłumaczyC ???

• Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 14:02
                          Wydaje mi sie, ze dojdzie do pierwszej trojki. Wyobrazasz sobie ile wtedy moga
                          zarobic?
                  • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 13:40

> Ina i Nala pewnie odezwa się później, więc choć pytanie chyba nie do mnie (?)
                    > chętnie na nie odpowiem. Oczywiście, że zachowanie grupy wływa na zachowanie
                    > Irka. Trudno żeby było inaczej, gdzie akcja tam reakcja. Ale przekora,
                    > obrażanie się, płacz, rzucanie przedmiotami to, sorry, ale reakcja dziecinna,
                    > nieracjonalna, nawet chora. Świadczy właśnie o zaburzenich osobowości,
                    > kompleksach, zaburzeniu procesu socjalizacji (nie mylic z socjalizmem:-), bo
                    > facet w tym wieku i chyba z doświadczeniem życiowym, które wszak głosi wszem i
                    > wobec powinien coś jednak kojarzyć, że nie tędy droga, że skądś się reakcje i
                    > stosunek grupy biorą. Ta przekora staje się żałosna. Ja w kazdym razie widząc
                    > Irka w akcji jestem coraz częściej zażenowana, widze, że facet się męczy. No i
                    > wiem to z tzw. źródła. A teraz moje pytanie: kto bardziej krzywdzi Irka? Grupa,
                    >
                    > która daje mu coś do zrozumienia, sygnalizuje nominacjami - również wobec
                    > widzów "ludzie, zróbcie coś" niż bezkrytyczni, często bezmyślni i samolubni
                    > widzowie, którzy pozostawiają go w grze, no bo "z Irkiem to jest jazda!" i "on
                    >
                    > im pokaże" (niczym Lepper, chłe, chłe). Nie łudźmy się, że udział w programie w
                    >
                    > czymkolwiek mu pomaga, raczej szkodzi. Pomogłoby mu coś innego, on po prostu ma
                    >
                    > BIG PROBLEM, i to niejeden. Swoją drogą, również obrona Irka z przekory też
                    > wydaje mi się co najmniej zbędna i nieracjonalna, gdy nie brak mu obrońców
                    > wśród tych, którym imponuje ze względu na arogancję, ignorancję, rzekomy
                    > autentyzm czy odjazdowość "jak to się mówi po młodzieżowemu":-) Pozdrawiam,

Witam ponownie !!!
                    Bardzo mi się podoba Twoja argumentacja. W pierwszym odruchu miałam odpowiedzieć
                    na post'a Warana, lecz po przeczytaniu Twojego, doszłam do wniosku, że wszystko
                    już zostało powiedziane.
                    Jedno mnie tylko rozbawiło, a mianowicie, nagłe stwierdzenie że wszystko co
                    pisał, pisał tylko z przekory ! Czy tylko ?
                    Natomiast reakcja Ilony, która do tej pory uparcie obstawała za Irkiem, która
                    wręcz zachwycała się jego nietuzinkową "osobowośćią", ubawiła mnie do łez.
                    Ciekawe czy teraz też uważa Irka za tak sympatyczną postać ? Śmiem wątpić. Hi,
                    hi, hi !!!!
                    Mina, jaką miała po tym osobliwym stwierdzeniu, mówiła sama za siebie !!!

Pozdrawiam wszystkich !!!
                • Gość: aniko Re: GEST KUBY !!!!! IP: 213.77.91.* 20.10.01, 14:46

> > Cześć !!!!!!!!
                  > > Lejesz miód na moje serce !!! Podejrzewam że na serca innych też !
                  > > Rozśmieszył mnie i zdziwił nieco post niejakiego Histeryka-Barana, o przep
                  > rasza
                  > > m
                  > > historyka ? (jakoś dziwnie nie wierzę), i chyba Warana !
                  > > Usiłuje wmówić mi akceptację dla prostaka-Irka. Dziwne, bo jako człowiek
                  > > wykształcony?????, powien znać znaczenie cudzysłowa. A nie zna ! No ale ni
                  > c to
                  > > !
                  > > Pisze jeszcze, że trzeba kogoś dobrze poznać żeby móc go ocenić. Fakt. Z t
                  > ym si
                  > > ę
                  > > zgodzę, ale akurat Irek jest łatwy do rozszyfrowania. W nim nie ma nic
                  > > skomplikowanego. Po prostu on jest taki w rzeczywistości. Chodzi oczywiści
                  > e o
                  > > jego prostactwo, brak wychowania i brak umiejętności współżycia w grupie.
                  > > Dziwię się tym bardziej, że jako osoba wykształcona?????? usiłuje tłumaczy
                  > ć
                  > > zwyczajne chamstwo. Naprawdę dziwne ???
                  > > Ciszę się, że znalazła się jeszcze jedna trzeźwo myśląca osoba, dla której
                  >
                  > > prostactwo, kompletna !!! ignorancja i brak wychowania nie są czymś godnym
                  >
                  > > podziwu. Cieszę się tym bardziej, że (jak już pisałam) zastanawiam się cał
                  > y cza
                  > > s
                  > > nad poziomem ludzi, którym to imponuje. Panu historykowi???? najwyraźniej
                  > też.
                  > > Pozdrawiam serdecznie !!! NALA.
                  >
                  > Ałła , i znowu bardzo mnie zraniłaś, ale nic to taki już pewnie moj los.
                  > Przyznam się że bronię Irka trochę z przekory i przyznaję że z każdym tygodniem
                  >
                  > troche traci w moich oczach. Jego niektóre odzywki wołają o pomstę do nieba,
                  > Ilona wykazała wczoraj dużo cierpliwości po tym jak nazwał ją ulicznicą.
                  > Zauważcie że nie zwyzywała go od razu a starała mu się wytłumaczyć jak jego sło
                  > wa
                  > mogłyby być odbierane przez innych.
                  > ALE. Na początku programu Irek jakby zachowywał się lepiej, dlatego zastanawia
                  > mnie to w jakim stopniu na jego zachowanie miał wpływ ostracyzm grupy.I nie
                  > przekonają mnie żadne argumenty że takiego wpływu nie było, można dyskutować je
                  > no
                  > o stopień tego wpływu.
                  > Mam nieodparte wrażenie że pewne rzeczy Irek robi z przekory. Kiedy Jurek zwróc
                  > ił
                  > mu uwagę że niedokładnie umył podłogę po wizycie Klaudiusza, Irek odp. że tłusz
                  > cz
                  > konserwuje podlogę, nie chce mi się trochę wierzyć żeby myślał tak naprawdę, a
                  > była to reakcja obronna na nie zawsze uprzejme docinki Jurka.
                  > Może to ja jestem naiwny ale tak chcę wierzyć. I proszę nie wkładać mi w usta
                  > słów "imponuje" nie powiedzialem tego, Irek wcale mi nie imponuje ani go nie
                  > podziwiam, staram się tylko go zrozumieć.
                  > Nie możemy oceniać człowieka bez oceny środowiska w jakim przebywa.
                  > Proszę o odpowiedź: czy grupa wpłynęła na zachowanie Irka?
                  >
                  Ja się zgadzam z toba Waranie całkowicie. Irek jest irytujacy, niezrównoważony i
                  dziwny. Dlatego też chciałabym go zrozumieć. Na to jacy jesteśmy i jak się
                  zachowujemy wpływa w bardzo duży stopniu środowisko. Nie znam osoby, która zawsze
                  i wszędzie jest taka sama. Tym bardziej jesli środowisko jest wrogie. Jak nas
                  totalnie nie akceptują to się bronimy, co często przybiera dziwne formy. irek nie
                  robi tego w sposób mądry i powstaje pętla wzajemnej niechęci. Ilona na przykład
                  podchodzi do niego jak do człowieka i na ogół on też traktuje ją normalnie. Z
                  reguły Irek przypomina rannego psa który odszczekuje się i gryzie wszystkich.
                  Dlatego mi go przy okazji żal. ja też bym nie była miła dla większosci z tych
                  mądrali współmieszkańców, gdyby trakotwali mnie z góry. Na szczęscie nie mam
                  kompleksu bycia głupszym i gorszym. On ma.
                  • Gość: WARAN Dziękuję Aniko IP: *.elektrownia-lagisza.com.pl 21.10.01, 00:08
                    W końcu ktoś się za mną ujął, chlip, chlip.
                    A tak przy okazji dobrze by było się zastanowić nan tym jak bardzo nasze
                    społeczeństwo jest konformistyczne i jak każdy odmieniec od razu jest
                    krytykowany. Irek nie jest zbyt mądry, zresztą jest tego świadom, często nie
                    potrafi się zachować, dziwnie się ubiera ale cóż z tego! Jest za to
                    naturalny,nie jest na tyle błyskotliwy aby cały czas udawać kogoś kim nie jest.
                    Jak zauważyła uszczypliwa Nala że niby to na początku inaczej wyrażałem się o
                    Irku, wcale nie, bronię tylko prawa do inności.I prawa do swobodnego wyrażania
                    siebie.
                    A to że to Irek wpłynął na grupę świadczy tylko o słabości charakterów reszty
                    owieczek, że pozwolili na siebie wpłynąć.
                    Nalu, ja potrafię przyznać że pomimo rozlicznych wad widzę w Irku dobrego
                    człowieka, można się oczywiście sprzeczać gdzie przebiega granica, ale nie
                    można dawać się zaślepiać w ocenach.
                    Dawaj Nala, możesz się po mnie przejechać, bez krępacji , Warany mają grubą
                    skórę.
            • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 09:10
              Czesc Kobitka! Czesc Nala!
              Kobitko, jestes rewelacyjna. Twoja argumentacja jest logiczna do bolu.
              Ilez to osob zarzuca nam i mieszkancom domu BB nietolerancje (dla Irka. A wg
              Irka na czym polega tolerancja? Na tym, ze inni powinni go tolerowac przy czym
              on sam innych nie musi tolerowac..
              A do czego doprowadza tolerowanie takich jednostek? Do tego ze staja sie one
              ekscentryczne, wszystkowiedzace, nie liczace sie ze zdaniem innych! w historii
              byly juz takie przypadki: Hitler i Stalin. Tez "nietuzinkowe osobowosci".
              Oczywiscie to nie jest na miare Irka, ale w duzym pomniejszeniu probuje w
              podobny sposob podporzadkowac sobie innych.
              • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 09:24
                Witaj Ina !!!
                Rany, ale ja już dzisiaj "napościłam" lub "napostowałam", najwyższy czas wziąśc
                się trochę do pracy (he, he, he !), jak dobrze że jutro sobota.
                Pozdrowieństa !
                • Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 09:38
                  A cos gdzies jest kescze ciekawego? jak Ci sie podobala odzywka Irka do
                  Ilony "ulicznica"? Ha ha ha. Troche mu to tlumaczenie nie wyszlo.
                  • Gość: Nala Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 14:29
                    Do Kobitki i Iny !!!

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i żegnam na dzisiaj !!!
                    Ja już zwijam dzisiaj żagle i odpływam do domciu !
                    Jeszcze raz pozdrowionka i cześć !!! Do poniedziałku !
                    Mam nadzieję że się odezwiecie ? Może będzie coś, co będzie można
                    przedyskutować ?
                    Pa !

• Gość: Ina Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 14:31
                      Pa pa :o)
                    • Gość: kobitka Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.europolgaz.com.pl 19.10.01, 14:38
                      Gość portalu: Nala napisał(a):

> Do Kobitki i Iny !!!
                      >
                      > Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i żegnam na dzisiaj !!!
                      > Ja już zwijam dzisiaj żagle i odpływam do domciu !
                      > Jeszcze raz pozdrowionka i cześć !!! Do poniedziałku !
                      > Mam nadzieję że się odezwiecie ? Może będzie coś, co będzie można
                      > przedyskutować ?
                      > Pa !
                      >
                      Też się niedługo zwijam, więc miłego weekendu zycze nam wszystkim. Ale za bardzo
                      z wami nie podyskutuję w poniedziałek, bo na weekend wyjeżdżam gdzieś gdzie nie
                      ma TVN. Ale bez obaw, jak tylko stawię się w pracy zostanę przez moje firmowe
                      koleżanki zbombardowana wieściami nt. BB i to z komentarzem:-) No to pa,
    • Gość: BACHA Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 22:20
      owszem gest mi sie podobal,natomiast Irek zachowal sie jak ostatni kretyn
      zapraszajac Ilone na wygrana kolacje!!!
    • Gość: bodzio Re: GEST KUBY !!!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 20.10.01, 11:45
      A cóż to za gest???!!! Nie rób z niego BOHATERA zrobiłby to każdy, a to że
      trafiło to na Kubę to tylko efekt manipulacji BB. Bez tego Kuba (nominowany!!)
      po swoim tekście o gównie i polu wyleciałby z hukiem. Tekścik zresztą ukazuje
      jaki ten Kubuś jest naprawdę - pusty burak i cham ostatni a do tego (sądząc po
      jego akcenciku) nie grzeszący inteligencją. Myślę że większość ludzi poprawnie
      odczytała gostka. Dla mnie jest przegrany. Niech spada
    • Gość: G Re: GEST KUBY !!!!! IP: 156.17.61.* 20.10.01, 15:15
      CO ZA BZDETY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka