Dodaj do ulubionych

Reklama pekao z tą cizią ! A fuj !

18.01.03, 20:42
Już drugi raz ta arogancka cizia mówiąca do potencjalnych klientów jak Stalin
do ludzi radzieckich ROZKAZUJE zainteresować się ofertą pewnego banku.
Przypomina agentki KGB, ale te miały chyba więcej dobrych obyczajów.
Traktowanie przez cizię ludzi przynoszących do banku pieniądze jak idiotów
i WYDAWANIE WIDZOM POLECEŃ może też się kojarzyć z jakimś horrorem.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) :):):):) IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 21:43
      bebokk napisał:

> Już drugi raz ta arogancka cizia mówiąca do potencjalnych klientów jak
      Stalin
      > do ludzi radzieckich ROZKAZUJE zainteresować się ofertą pewnego banku.
      > Przypomina agentki KGB, ale te miały chyba więcej dobrych obyczajów.
      > Traktowanie przez cizię ludzi przynoszących do banku pieniądze jak idiotów
      > i WYDAWANIE WIDZOM POLECEŃ może też się kojarzyć z jakimś horrorem.
      wiesz jak określa się twórców takich reklamówek??? PIERDOLENI OSZUŚCI
      • Gość: Gruby Lukasz Re: :):):):) IP: PLSMS* / 212.189.1.* 20.01.03, 10:12
        > wiesz jak określa się twórców takich reklamówek??? PIERDOLENI OSZUŚCI

Zwrocicie uwage, na zakonczenie reklamy pojawia sie wielkimi cyframi "12,4%" co
        jakoby ma swiadczyc o tym ile to czlowiek inwestujac w fundusz zarobi. Szkoda
        tylko, ze ostatnia plansza jest na ekranie tylko przez m/w 2 sekundy i "12,4%"
        jest jedyna rzecza, ktora mozna zarejestrowac. Za to ponizej, drobnym maczkiem -
        musialem kilkakrotnie te reklame uwaznie obejrzec - dopisano cos jak: "ze sa
        to dane historyczne dotyczace sredniorocznego zysku i ze nie moga stanowic
        podstawy do roszczen w przypadku gdyby realne zyski tyle nie osiagnely".
        To jest dopiero robienie czlowieka w balona.
      • Gość: ArdiaN Re: :):):):) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 11:37
        hiech - jestem pierdolonym oszustem, bo przez 4 lata was oklamywalem -
        niezle:):):)
        sam nie robilem tej reklamki, ale wiele innych. A zaluje - bo jest prost i
        pomyslowa. Nie chodzi o tresc przekazu, ktora moze jest troszke prosta, ale o
        forme, w jakiej sie ja przekazuje. Intrygujaca kobieta mowiaca o uslugach
        bankowych??? tego nie bylo. poogladajcie papke reklamowa a zobaczycie, ze ta
        sie wyrooznia. Autorzy doskonale wiedzieli, ze facetoow w wieku 26-40, z
        wyzszym wyksztalceniem, o dochodach rednich-wyzszych, na niezaleznych
        stanowiskach (to jest tzw. target-group) zainteresuje taka wlasnie seksowna
        "urzedniczko-nauczycielka". Prawdopodobnie po emisji, na badaniach ogladalnosci
        wyszlo, ze bardziej interesuje ich kobita niz to, co ma do przekazania, i
        dlatego druga reklama. Tym razem kobieta tlumaczy dokladnie to, co napisalem
        wczesniej. dla dodania pikanterii dopiero w polowie reklamy widzimy, ze tak
        naprawde to ona... JEST UBRANA - niebieski pasek na dole przez pierwsza czesc
        skrzetnie to ukrywa, dajac pole naszej wyobrazni. I na koncu nawet jej ruch
        stopa (klapniecie pantoflem), jest starannie przemyslane.
        Jednym slowem - COS PIEKNEGO.

jako pierdolony oszust i byly copywriter gratuluje tworcom pomyslu a klientowi
        odwagi:):):)

ArdiaN
        • bebokk Nadawanie na innych częstotliwościach 22.01.03, 11:55
          Jestem w grupie, która ma być najbardziej podatna na reklamę z cizią.
          I co ? I kompletna klapa, bo cizia choć ładna jest antypatyczna, a do tego nie
          kojarzy się z bankiem Pekao. Sam bank pojawia się jako margines, myli się z
          PKO, a to on ma być najważniejszy.
          Bo jeśli klient nie skojarzy cizi z konkretnym bankiem, to fiasko !
          To nie jest reklama wrednej cizi, tylko banku.
          A co wrednej cizi, to powinna ona reklamować klub dla masochistów.
          Widac tacy faceci są nadreprezentowani w agencjach reklamowych.
    • Gość: true Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: 62.233.169.* 20.01.03, 01:46
      przyjedź na jakiś spektakl w Teatrze Wybrzeże, z nia w obsadzie, a zmienisz
      zdanie
      • Gość: Biopaliwo Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 09:29
        Jak sie nazywa ta cizia?
        • Gość: dorenia20 Tamara Arciuch IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.3.* 20.01.03, 10:42
          Gość portalu: Biopaliwo napisał(a):

> Jak sie nazywa ta cizia?

Nazywa sie Tamara Arciuch i jest aktorka.
    • Gość: sikor Re: Reklama z cizią ! IP: proxy / *.koszalin.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 01:52
      bebokk napisał:

> Już drugi raz ta arogancka cizia

Człowieku! Wyluzuj, wyłącz fonie i patrz na panienkę.
      • Gość: Michał Re: Reklama z cizią ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 06:48
        A ja myślę, że bebokkowi chodziło o reklamę, a nie o występującą w niej
        panienkę.
        Panienka jest bardzo ładna, ale w tej reklamie bardzo antypatyczna.
    • Gość: Antoni Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.chello.pl 20.01.03, 10:30
      bebokk napisał:

> Już drugi raz ta arogancka cizia mówiąca do potencjalnych klientów jak Stalin
      > do ludzi radzieckich ROZKAZUJE zainteresować się ofertą pewnego banku.
      > Przypomina agentki KGB, ale te miały chyba więcej dobrych obyczajów.

To jest rzeczywiście wyjątkowo chamska i idiotyczna reklama.
      A ta panienka przypomina bardziej Niemrę z obozu niż agentkę KGB.
      Kim takim ona jest że traktuje widza jak śmiecia ?
      • Gość: ag Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 10:53
        Gość portalu: Antoni napisał(a):

> bebokk napisał:
        >
        > > Już drugi raz ta arogancka cizia mówiąca do potencjalnych klientów jak Sta
        > lin
        > > do ludzi radzieckich ROZKAZUJE zainteresować się ofertą pewnego banku.
        > > Przypomina agentki KGB, ale te miały chyba więcej dobrych obyczajów.
        >
        > To jest rzeczywiście wyjątkowo chamska i idiotyczna reklama.
        > A ta panienka przypomina bardziej Niemrę z obozu niż agentkę KGB.
        > Kim takim ona jest że traktuje widza jak śmiecia ?

no co Ty tak powaznie do tego podchodzisz? Przeciez to tylko reklama (z
        zalozenia glupia i tandetna:). Polecam "Generation P" Wiktora Pielewina -
        ksiazka akurat w temacie :)
        • Gość: zuza Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.chello.pl 20.01.03, 12:05
          ja nie wiem co to za młody ambitny z agencji reklamowej wymyślił taką reklamę,
          bo może ona podziałać jedynie na męską część odbiorców, i to z tych co za dnia
          bossami są, a w nocy lubią poczuć bacik na tyłku i obcas na torsie; mnie, jako
          kobietę taka laska nie zachęca do korzystania z usług banku, gdyż nie lubię jak
          ładniejsze ode mnie (powiedzmy) coś mi nakazują, ale widocznie dysydentom w PKO
          (patrzcie, nawet nie wiem którym, tak mnie przejęła ta reklama)nie zależy na
          pieniądzach kobiet, zresztą ja swoje konto w PKO S.A. (może to ICH reklama) już
          dawno zamknęłam i lokatę rozwiązałam
          • forward Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! 20.01.03, 12:26
            Ta reklama jest mocno odtwórcza zwłaszcza pierwszy film, bo nawiązuje do
            Nagiego Instynktu z Sharon Stone. Modelka jest całkiem ładna i trudno nie
            zwrócić uwagę na tę reklamę. Drugi film to mocno wkurzające pouczenie, całkiem
            inteligentne. Jeżeli przyjąć że reklama powina przyciągać uwagę widzów to
            twórcom udało się to w 100 % wynika to nawet z naszych wpisów, ciekawe co z
            wynikami sprzedaży lokat?

Forward
            • Gość: hihi Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.acn.pl 21.01.03, 00:27
              forward napisał:

> Ta reklama jest mocno odtwórcza zwłaszcza pierwszy film, bo nawiązuje do
              > Nagiego Instynktu z Sharon Stone. Modelka jest całkiem ładna i trudno nie
              > zwrócić uwagę na tę reklamę. Drugi film to mocno wkurzające pouczenie,
              całkiem
              > inteligentne. Jeżeli przyjąć że reklama powina przyciągać uwagę widzów to
              > twórcom udało się to w 100 % wynika to nawet z naszych wpisów, ciekawe co z
              > wynikami sprzedaży lokat?

Masz całkowitą słuszność. Dobra reklama wcale nie musi być miła i układna.
              Najważniejsze, żeby zwróciła uwagę i mieściła się w granicy dobrego smaku. I
              ta reklama taka właśnie jest.
    • Gość: g.t. Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: proxy / 204.48.22.* 20.01.03, 14:40
      To jest właśnie siła reklamy !
      Dobra lub zła byle było głośno o niej !
    • Gość: Wenus a ja nie mam nic przeciwko... IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.03, 15:01
      A mi sie podobala ta reklama i "cizia" szczegolnie w 1 czesci tejze reklamy!
      I niewazne czy jest ladniejsza ode mnie czy brzydsza (cizia), czy zrobiona
      pod "facetow" (reklama) czy nie - wazne, ze wyroznia sie z pozostalych reklam,
      a to wcale latwe zadanie stworzyc cos nowego w dziedzinie, gdzie niemalze
      prawie "wszystko juz powiedziano i zrobiono". Reklama jako reklama mi sie
      podoba....... inna sprawa, ze mam dystans do calej sytuacji, bo lokaty w tym
      banku NIE ZALOZE....... he he he........i to bynajmniej nie ze wzgledu na
      reklame)! :-)
      • Gość: Kosa Re: a ja mam ... IP: *.acn.waw.pl 20.01.03, 16:48
        Reklama ,ktora w ogole nie informuje, tylko maci jest glupia i nie ma nic do
        tego niewatpliwa arogancja aktorki. Pracownicy PKO SA tez nie sa zadowoleni z
        tej formy reklamy i nie cizia ale dobre warunki oprocentowania rachunkow moga
        przyspozyc bankowi nowych klientow. Na razie Bank jest w zdecydowanym odwrocie.
        Pozdrawiam.
        • swir1945 Re: a ja mam ... 20.01.03, 16:53
          Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Reklama ,ktora w ogole nie informuje, tylko maci jest glupia i nie ma nic do
          > tego niewatpliwa arogancja aktorki. Pracownicy PKO SA tez nie sa zadowoleni z
          > tej formy reklamy i nie cizia ale dobre warunki oprocentowania rachunkow moga
          > przyspozyc bankowi nowych klientow.

Pracownicy Pekao SA mają gówno do gadania w tej sprawie.
    • swir1945 Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! 20.01.03, 16:52
      Fajna sztunia z tej Tamary. Reklama jest wporzo.
      Do tej pory zwykle brano do reklam znanych aktorów i aktorki, a teraz wzięto
      mało znaną aktoreczkę, która może zrobić karierę dzięki tej reklamie.
      • Gość: Michał Polska jazyyka za trudne ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 19:43
        Czy mógłbyś pisac normalnie, bo nie jesteś przed blokiem ?
        Jezeli lubisz jak ktoś mówi do ciebie niczym strażniczka z obozu,
        to jesteś zboczony.
        Nazywa się to masochizm.
        • swir1945 Re: Polska jazyyka za trudne ? 20.01.03, 21:39
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Czy mógłbyś pisac normalnie, bo nie jesteś przed blokiem ?

Kiedy ja właśnie jestem przed blokiem.
          Kupiłem se laptoka i wyszłem z nim przed blok, żeby chłopaki zobaczyli jaka to
          fajowska zabawka ten laptok.
          Pokazuję chłopakom różne forumy, oglondamy se zdjęcia gołych babek. Klawo jak
          cholera.

> Jezeli lubisz jak ktoś mówi do ciebie niczym strażniczka z obozu,
          > to jesteś zboczony.
          > Nazywa się to masochizm.

Dziękuję za zdiagnozowanie mojej przypadłości. Mam nadzieję, że zamkną mnie w
          szpitalu dla czubków a moją strażniczką będzia pani Tamara Arciuch.
          • bebokk Kompletna klapa reklamy z cizią ! 20.01.03, 22:14
            Po przeczytaniu postów opada szczeka :
            - tylko ja zwróciłem uwagę na to, że chodzi o reklamę banku pekao. Pozostali
            jak już wspomnieli o banku, to mylnie o PKO. Zakładając, że telewidzowie
            zareagowali podobnie, to może 5% skojarzyło cizię z właściwym bankiem
            - ci co skojarzyli cizię z pieniędzmi, od razu dostrzegli prymitywizm reklamy,
            bo opowieści o 13% na rok są dobre dla przedszkolaków
            - ci, co skojarzyli cizię z obiektem seksualnym, są masochistami lub nie mieli
            jeszcze żadnej dziewczyny, bo nawet najładniejsza cizia posiadająca wredny
            charakter to czysty horror dla faceta !
            • Gość: Antoni Re: Kompletna klapa reklamy z cizią ! IP: *.chello.pl 21.01.03, 00:57
              Ta reklama jest w ogóle nielogiczna: przyłazi do mnie nieproszona baba i mówi
              że nie ma dla mnie czasu. To po co mi zawraca głowę? Paszła won !!!
              Ona miała w pierwszej wersji czerwoną sukienkę i ktoś z kręgów finansowych się
              odezwał, że nikt tam tak wyzywająco się nie ubiera. To by było w złym guście, a
              chodzi przecież o zdobycie zaufania klienta. Więc zmieniła w drugiej wersji
              sukienkę na jakąś szarą i od razu z gębą na widza że poprzednia się nie
              spodobała.
              To jest naprawdę jeden z głupszych pomysłów naszych speców od reklamy.
              Jedyna inteligentna polska reklama jaką ostatnio widziałem jest o facetach w
              kinie podających sobie piwo Lech za plecami dziewczyn. Ma szansę trafić do
              przeglądów światowych reklam.
    • Gość: Pio Re: Reklama pekao z tą cizią ! A fuj ! IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 21.01.03, 12:44
      Szczerze mowiac ta panienka (choc moze "obiektywnie" ladna - reguralne rysy,
      blond, szczupla) w ogole mi sie nie podoba. Powiem wiecej, gdy ta reklama
      startuje to tak mnie odpycha jej maniera mowienia i tembr glosu, ze przelaczam
      kanal. Ach te cudowne bezprzewodowe cacka (piloty) :))

Pio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka