gaudencja 12.04.08, 19:52 dziewczynki: Aleksandra 12 Julia 9 Wiktoria 8 Anna 5 Karolina 5 Maja 5 Maria 5 Natalia 5 Zuzanna 5 Alicja 4 Gabriela 4 Oliwia 4 Amelia 3 Kinga 3 Nikola 3 Emilia 2 Magdalena 2 Małgorzata 2 Marianna 2 Matylda 2 Weronika 2 Antonina Barbara Bella (nazwisko ormiańskie) Dagmara Dominika Hanna Helena Iga Izabela Jana Janina Justyna Karina Klaudia Laura Lena Łucja Marta Martyna Milena Monika Nadia Natasza Olga Pola Sandra (nazwisko wietnamskie) Wanda Zofia chłopcy: Kacper 10 Mateusz 9 Aleksander 4 +Alexander +Aleks Jakub 6 Michał 6 Bartosz 2 +Bartuś +Bartek Filip 4 Maciej 4 Szymon 4 Antoni 3 Jan 3 Krzysztof 3 Mikołaj 3 Stanisław 3 Adam 2 Bartłomiej 2 Dawid 2 Franciszek 2 (w tym Franciszek Ksawery) Hubert 2 Karol 2 Łukasz 2 Maksymilian 2 Marcel 2 Oskar 2 Patryk 2 Adrian Benjamin (polskie nazwisko!) Błażej Bruno Dominik Gustaw Ignacy Igor Józef Julian Juliusz Krystian Maurycy Miłosz Olgierd Olivier Paweł Piotr Radosław Seweryn Stefan Tymon Tymoteusz Tytus Witold Wojciech Trojaczki: Franciszek Ksawery, Marianna, Jana Bliźniaki: Magdalena i Michał, Szymon i Weronika, Matylda i Maja, Julia i Izabela Pary imion: Wiktoria Iga Kinga Marta Natalia Blanka Tymoteusz Oskar Bella Eryka Jan Franciszek Zuzanna Wiktoria Gustaw Stanisław Antoni Andrzej Maciej Krzysztof Franciszek Ksawery (już wymieniany) Julia Wiktoria Olgierd Jan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 20:01 Zdecydowanie zbyt wiele moich imienniczek. Cieszą Janina, Wanda, Jana, dwie Marianki, Helena, Łucja, Błażej, Gustaw, Józef, Juliusz, Maurycy, Olgierd, Stefan, Tytus i Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 20:36 A Jan Franciszek urodził się uczestniczce naszego forum i śliczny z niego maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 20:45 Zachwyca mnie Wandzia i Łucja. Do tego dorzucę jeszcze Franciszka Ksawerego, Stefana i Juliusza. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 21:36 zachwyciłby mnie Beniamin przez "i"... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 23:29 Bella Eryka mnie zaskoczyła! Cieszy niezmiernie Tytus! A zadziwiły imiona trojaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 29 marca 12.04.08, 23:40 Wygladają, jakby jednej z dziewczynek nadawała imiona inna osoba- i może tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: WnŚ Warszawa 29 marca 13.04.08, 12:08 gaudencja napisała: > Wygladają, jakby jednej z dziewczynek nadawała imiona inna osoba- i > może tak było. > Z tego co wiem, to imię Jana pojawiło się z sentymentu rodziców do Czech Ale i tak Franciszek Ksawery wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 29 marca 13.04.08, 14:58 To prawda A Jana jest formą, która była notowana i w Polsce w średniowieczu, zanim ustaliła się forma Joanna (i grubo, zanim wymyślono Janinę), więc od biedy może uchodzić za archaizm językowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: WnŚ Warszawa 29 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 15:32 Bella bardzo ładnie. To co bardzo podoba mi się w imieniu Izabella to właśnie skrót Bella a nie Iza, taka właśnie była panna Łęcka Prusa. Pojawienie się kolejnej Poli również mnie bardzo ucieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: WnŚ Warszawa 29 marca 14.04.08, 16:50 Z imieniem Bella wiaze sie jednak pewne ryzyko, bo dziewczynka moze wyrosnac na, powiedzmy delikatnie, malo urodziwa i wtedy to imie bedzie klocic sie z wizerunkiem wlascicielki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 29 marca 14.04.08, 17:05 z imieniem Bella wiąże się jeszcze jedno ryzyko. co mi przypomina historyjkę, kiedy byliśmy w górach w zapadłej dziurze na Sylwestra i chłopcy któregoś dnia jechali do Stronia po większe zakupy. pytali oczywiście co chcemy, jedna z koleżanek poprosiła o "Jogobellę". Dostała jogurt "Jogo" i podpaski "Bella"... Odpowiedz Link Zgłoś