Dodaj do ulubionych

Oto jest pytanie

21.08.06, 11:47
Teleturniej Dowbor w TVP2

W jesiennej ramówce telewizyjnej Dwójki pojawi się nowy teleturniej
Obserwuj wątek
    • tomrejten Re: Oto jest pytanie 21.08.06, 19:21
      Ech, gdzieś mi skasowało cały wpis.
      ‘Oto jest pytanie’, którego gospodarzem będzie Katarzyna Dowbor, prezenterka
      stacji. Uczestnicy programu będą musieli dokończyć w formie pytania kwestię
      wypowiedzianą przez prowadzącą.
      O nowej produkcji TVP2 poinformował Dziennik. Pierwszy odcinek ‘Oto jest
      pytanie’ widzowie stacji zobaczą już 4 września. Teleturniej nadawany będzie w
      poniedziałki i wtorki o godzinie 19.10. Z kolei w środy, czwartki i piątki o
      tej porze pojawiać się będzie program ‘Jeden z dziesięciu’.

Katarzyna Dowbor, prowadząca program, zapewnia Dziennik, że pytania będą bardzo
      różne i wymagają ogólnej i rozległej wiedzy. – Od podania wzoru na związek
      chemiczny do wymienienia wokalistek zespołu muzycznego – mówi gazecie
      dziennikarka.
      • zbych56 Re: Oto jest pytanie 21.08.06, 20:30
        A czy ktoś słyszał o jakichś eliminacjach?
        Czy też może telewizja skorzysta ze "starych znajomych?
        Pozdrawiam.
        • tomrejten Re: Oto jest pytanie 21.08.06, 21:36
          Podobno już w maju nagrano odcinek i kręcą kolejne, więc chyba jacyś Ci "starzy
          znajomi" muszą być :)
          Pozdrawiam
    • jurmar98 Re: Oto jest pytanie 03.09.06, 09:46
      Właśnie przeczytałem ,ze producentem "Oto jest pytanie" jest grupa ATM.To juz
      jest zatem prawie pewne,że stosując swą metodę firma ta nie weżmie do programu
      zbyt silnych zawodników.W reklamówkach widziałem,że przewinęły się osoby znane
      z występów z "Gry w ciemno" i innych produkcji ATM-u ,zatem nawet jeśli to
      teleturniej wiedzowy to poziom jego przy takiej metodzie,będzie niezbyt
      wysoki.A eliminacje-to chyba znowu będzie wysyłanie sms-ów ,by zbić kasę jak
      najmniejszym kosztem.Bardzo chciałbym się mylić,bo jedyny wiedzowy "rodzynek"
      jaki został czyli 1z10,jest dla większości teleturniejowiczów niedostępny ze
      względu na pięcioletnią karencję
      • stare_psisko Re: Oto jest pytanie 03.09.06, 18:40
        jurmar98 napisał:
        > Właśnie przeczytałem ,ze producentem "Oto jest pytanie" jest grupa ATM.

No to wreszcie rozumiem. Obejrzałam sobie stonę grupy ATM
        www.atmgrupa.pl/
        Wielka Gra nie figuruje pośród licznych produkcji telewizyjnych wymienionych
        tam. Nie może zatem zostać na antenie, bo nie przynosi dochodu tej potężnej
        grupie ani innym osobom z nią współpracującym. Proste.
        Obecny zarząd TVP otwiera szeroko drzwi dla różnych Kiepskich, Barów,
        Gladiatorów i blondynek itp, w czym specjalizuje się grupa ATM.

Przychodzi mi na myśl słowo "pazerność". Nie wiem, czy słusznie.
    • jurmar98 Re: Oto jest pytanie 05.09.06, 09:05
      Interesujące jest,że telewizja publiczna kupuje produkcję ATM,który jak wiadomo
      jest głównym producentem konkurencyjnego Polsatu.Dlaczego nie chcieli
      skorzystać z własnych producentów? Oto jest pytanie!Druga sprawa-ktoś na tym
      forum napisał,że p. Ryster nie mogłaby prowadzić już WG ,bo wystąpiła w
      reklamie,a regulamin TVP tego zabrania.A przecież Dowbor wyleciała z TVP za
      reklamę kiełbasy i w zaowalowany sposób do TVP wróciła.Interesujące układy
      • zbych56 Re: Oto jest pytanie 05.09.06, 10:15
        Telewizja zawsze coś kręci, nie tylko dosłownie.
        A co forumowicze sądzą o samym teleturnieju?
        Moim zdaniem daleko mu do poziomu "1 z 10", "wielkiej Gry" czy
        wczśniej "Vabanque". jednym słowem chałtura niegodna telewizji publicznej.
        • tulius Re: Oto jest pytanie 05.09.06, 13:36
          Dla mnie w każdej grze najważniejsza jest wysokość nagród i szanse jakie mam na
          ich zdobycie. Nagroda w tym teleturnieju nie jest imponująca, żeby zdobyć 10
          tyś. trzeba wygrac 2 odcinki. Poziom pytań - niewysoki, przynajmniej na razie,
          niemniej sama wiedza nie wystarczy do zwycięstwa, potrzeba jeszcze trochę
          zdolności kryptologicznych, żeby jak najszybciej rozszyfrować hasło. W sumie
          szanse na zwycięstwo takie jak w przeciętnym teleturnieju, o wszystkim i tak
          zadecyduje szczęście i poziom przeciwnika. :) Biorąc pod uwagę, że w jednym
          odcinku startuje tylko dwójka graczy tygodniowy "przerób" nie będzie wysoki w
          związku z czym niełatwo być może będzie się tam dostać.
          • beti00112 Re: Oto jest pytanie 05.09.06, 20:56
            oglądalam dziś ten nowy teleturniej. Beznadzieja, nie potrzeba w nim wogóle
            wiedzy ( no moze odrobinę : ) nie ma go co porównywać z "Wielką grą" czy "1 z
            10". Prowadząca ten program też mi nie bardzo w nim pasuje. No cóż teraz tylka
            takie "super" teleturnieje nam pozostały do oglądania ;(
    • jurmar98 Re: Oto jest pytanie 06.09.06, 12:36
      Poziom rzeczywiście niewysoki.Pytania na poziomie gimnazjum.Ale to typowe dla
      ATM-u.Jedyna zaleta,że nie "ciągnie się" jak inne produkcje tej firmy.Myślę,żę
      bardziej adekwatna byłaby tu nazwa zabawa ,a nie teleturniej.Co do dostania się
      do gry to miałem rację pisząc ,że będą to SMS-y.Po wysłaniu takowego dostaje
      się adres zwrotny na który należy wysłać ŻYCIORYS! wraz ze zdjęciem i wówczas
      ktoś zadecyduje kogo wybrać.Nie będą to jednak ludzie przeciętni,bo przecież
      wiadomo,że wszyscy oglądamy teleturnieje nie dla wiedzy ,ale by zobaczyć kogoś
      kto lata na lotni,był na wycieczce w Argentynie,lub posiada zbiór starych
      garnków lub może coś zaśpiewać na antenie.Dlatego też radzę pisać
      kandydatowi,że hoduje gołębie,tańczy flamenco lub objechał na rowerze kulę
      ziemską(a najlepiej zrobił to wszystko naraz).Ciekawe czy ta tendencja spadkowa
      TVP będzie się dalej utrzymywać ,bo do osiągnecia dna wystarczy wildsteinowi
      (to nie jest błąd ta mała litera) zlikwidować jeszcze 1z10.
      • tulius Re: Oto jest pytanie 18.09.06, 14:18
        Czy ktoś z Was po wysłaniu maila otrzymał już zaproszenie na casting ?
        • zbych56 Re: Oto jest pytanie 18.09.06, 19:34
          Po wysłaniu maila ze zdjęciem i życiorysem na razie kompletna cisza.
          Albo mają tyle odcinków nagrane, albo chodzi o jak najwięcej zgłoszeń dla
          nabicia kasy.
          • jurmar98 Re: Oto jest pytanie 27.09.06, 12:47
            Otrzymałem dziwny telefon ,z którego wynika,że nagrania odbędą się w przyszłym
            tygodniu.Do konca tego tygodnia mają zostać wybrani uczestnicy na te najbliższe
            nagrania
            • tomrejten Re: Oto jest pytanie 27.09.06, 21:07
              Też otrzymałem dzisiaj telefon. Jadę na eliminacje właśnie w przyszły tydzień.
              Podobno z grupy 4 osób wybiorą dwie. No i tyle wiem.

Pozdrawiam

www.teleturnieje.fora.pl
              • dejwa2 Re: Oto jest pytanie 28.09.06, 13:28
                A gdzie odbędą się te eliminacje?
                • filippides Re: Oto jest pytanie 28.09.06, 21:48
                  > A gdzie odbędą się te eliminacje?
                  Wrocław (a konkretnie Bielany Wrocławskie)
    • jurmar98 Re: Oto jest pytanie 10.10.06, 10:55
      tomtrejn opowiedz coś o eliminacjach do Oto jest pytanie
      • tomrejten Re: Oto jest pytanie 10.10.06, 17:52
        Oczywiście. O występie napisałem na swoim forum, ale rzeczywiście mało miejsca
        poświęcilem eliminacjom.
        Więc:
        Na eliminacje przybyło 7 osób. 2 przechodziło od razu, a 2 w oczekiwaniu na
        lepsze jutro :)
        Test składał się z 30 pytań. Przy wyniku takim samym decydowało kto lepiej się
        zaprezentował. Wystarczyło być arogancki, wchodzić w połowę zdania oraz robić z
        siebie głupka oraz uzyskać największą ilość punktów i pierwsze miejsce
        zapewnione w eliminacjach :) Wtedy czekasz na nagrania.
        Całość (Od przyjazdu do nagrania) trwała8 godzin, dzięki temu można nieźle się
        zdenerwować,wkurzyć itp....
        Jakby co to proszę o pytania bo nie mam zdolności opowiadania.

Pozdrawiam
        • tulius Re: Oto jest pytanie 12.10.06, 23:41
          Próbuję wysłać zgłoszenie na adres : otojestpytanie@waw.tvp.pl i cały czas
          otrzymuję zwroty, czy ktoś z Was miał podobnie, czy może adres się zmienił ?
          • tomrejten Re: Oto jest pytanie 13.10.06, 15:22
            Spróbuj na otojestpytanie@atmgrupa.com
          • tomrejten Re: Oto jest pytanie 13.10.06, 15:24
            zobacz też na otojestpytanie@atmgrupa.pl lub inne kombinacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka