Dodaj do ulubionych

platforma cyfrowa z tvn i polsatem

07.09.06, 20:00
Witajcie! Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o takie techniczne sprawy i
potrzebuje informacji :))) Slyszalam ze mozna za granica odbierac polskie
programy jesli sie ma cyfrowy odbiornik. Czy to prawda? Jesli tak to jak sie
takie cos montuje? I jeszcze jedno- czy istnieje jakis odbiornik na ktorym
bylyby jednoczesnie polsat i tvn? Tak naprawde to bardziej zalezy mi na tvn(
TzG :)))))
Z gory dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 07.09.06, 20:29
      za kilka tygodni wystartuje platforma ITI (czyli TVNu), tam TVN powinien być;)
      gorzej z Polsatem. na C+ również go nie ma, z kolei wątpię czy na platformie
      Polsatu jest TVN.
      na FTA (czyli wśród kanałów ogólnodostępnych, bez dekodowania czy dodatkowych
      opłat), chyba tych kanałów również nie znajdziesz.
      jest jeszcze droga mniej legalna;)
      • kasiecka Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 07.09.06, 22:15
        w cyfrowym polsacie jest.. a przynajmniej bylo w styczniu kiedy tam pracowalam :)
        • joladam3 Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 07.09.06, 23:23
          Jaka szkoda, że w dyskusji zabierają głos Ci,którzy niewiele mają do
          powiedzenia.Polsat i TVN-owskie programy, tylko i wyłącznie poprzez dekoder
          Cyfrowego Polsatu za jedyne 35,00PLN miesięcznie. Cyfra+ to oszustwo i
          złodziejstwo. Platforma TVN jest jeszcze w powijakach. Pozdrawiam.
          • mameluch Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 07.09.06, 23:55
            ktoś pyta, więc odpowiadam na ile wiem i zaznaczam, że dane mam niezbyt świeże,
            coś nie pasuje specjalisto?
            a platformy żadnej obecnie nie posiadam, miałem Polsat, którego wtedy bym raczej
            nie polecił, ale przez dwa lata sporo mogło ulec zmianie.
            może i w powijakach, ale wystartować mogą już w najbliższych tygodniach, więc
            chyba jako opcję można brać ją powoli pod uwagę.
            • yagres Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 08.09.06, 06:21
              No to ja ci w takim razie pomogę skoro tyle odpowiedzi a nikt nic nie
              powiedział konkretnego. TVN możesz z powodzeniem odbierać za granicą (ale nie
              mam pewności czy dasz radę w UK czy Irlandii) za pośrednictwem tunera ale nie
              cyfrowego tylko zwykłego, analogowego tzn. starszego typu. TVN nadaje jeszcze
              przekaz analogowy niekodowany a więc ogólnodostępny na satelicie Hot Bird 1.

Muszę cię zmartwić bo długo niestety nie pociągnie, bo ten satelita jest już
              przestarzały i przeznaczony do likwidacji czy też przesunięcia na inne cele,
              dokładnie nie pamiętam co zamierzają z nim zrobić.

A co do nowej platformy cyfrowej w Polsce to faktycznie ma wystartować jeszcze
              w tym roku z grupy ITI a więc TVN. Będzie to już trzecia platforma cyfrowa w
              Polsce. Takim osiągnięciem nie może się poszczycić żaden kraj europejski.
              Prawdopodobnie Polsat Cyfrowy padnie na wskutego ogromnej konkurencji, no chyba
              że Polsat obniży cenę za abonament. Nowa platforma TVN bedzie zupełnie inna od
              dotychczasowym obecnych na rynku. Sami się niedługo przekonacie jakie cuda
              będzie oferować: 10 lat do przodu od CP i Cyfry+.
    • aasiak Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 08.09.06, 18:21
      Dzieki za wszystkie odpowiedzi!!!
      Napiaslam maila do cyfry + z pytaniem czy bede ich mogla odbierac w Szwecji.
      Odpowiedzieli mi ze nie mozna uzywac ich zestawow poza granicami PL. Czy to
      znaczy ze nie beda odbierac? Czy tez beda odbierac, tyle ze nielegalnie?
      Moze ktos uzywa jakiejs platformy cyfrowej poza granicami Pl i wie ? :))))
      • rusinu Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 08.09.06, 18:41
        Za granicą oczywiście można oglądać polskie platformy cyfrowe, ale w obrębie satelit przez które
        przechodzi sygnał. Jak jesteś poza granicą sygnału to może pomóc większy talerz.
        Zdaje się,że oglądanie c+ zza granicy jest legalne tylko nikt nie zagwarantuje jakości sygnału na
        dalekich fiordach.
        Co do ilości platform cyfrowych to jasne jest, że C+ i polsat muszą się połączyć bo nie wyrobią.
        Podobnie jak kiedyś wizjaTV.
        Polsat raczej nie upadnie. Pomimo kiepskich programów tematycznych, gdzieś przeczytałem, że ma
        spore zyski.
        W sumie to dla Polaków lepiej, że będzie jakiś wybór, a HDTV brzmi zachęcająco
        • marucha07 Re: platforma cyfrowa z tvn i polsatem 08.09.06, 22:42
          Dowiedz sie, czy w tej Szwecji gdzie mieszkasz dochodzi sygnal z satelity
          HotBird i jak duza antena jest potrzebna dla dobrego odbioru. Nastepnie musisz w
          Polsce nabyc dekoder Polsatu lub Cyfry (mialem Cyfre, teraz mam Polsat)i oplacic
          abonament np. na rok. Podlaczasz, obierasz, delektujesz sie. Rodzina / znajomi /
          adres w Polsce sa potrzebni aby nadal ten abo oplacac itp.
          Ale moze zaczekaj, az ruszy HDTV ITI. Moze byc ciekawie. Sam jestem
          zainteresowany, bo mam plazme HD-ready :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka