Dodaj do ulubionych

Wystąpienie Jarka

27.09.06, 20:11
No i.... poszły konie po betonie :)
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 20:13
      yyyyyyy, co to było?
      • ikaz Jarek z taśmy 27.09.06, 20:15
        a może to był Lechu
      • lepal Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 20:19
        Pan Premier przypomniał, że wie że ma rację i tej wiedzy nic nie wykorzeni. Jest git, bo są u wladzy, a są u
        władzy bo są git, a są git, bo wczesniej nie było git i oni tych niegit rozliczają w naszym imieniu więc my
        też musimy wiedzieć, że oni są git, bo jakby nie byli git to by znaczylo, że tamci niegit byli git, a nie byli
        przecież no i dlatego jest teraz git i git będzie, tak nam dopomóż...
    • henryczek-czewa Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 20:14
      o matko, nie zdążyłem się rozsiąść i jużkoniec. Czy on wogóle odniósł sie do sprawy beger bo chyba tylko wychwalał swoje działania budżetowe z tego co ułyszałem
      • mnietka.kokietka Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 20:15
        aha, czyli w sumie beknął i koniec tak?
    • brusli1 Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 20:19
      ueee.. tak krótko?
      I o platformie nie było... w sumie dobrze że chciaż "układ" wymieniony został :)
      • modotv Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 20:23
        ... winna Platforma. <rotfl>
        Czy teledysk będzie do obejrzenia na sieci?
        • mnietka.kokietka Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 20:24
          ej no co wy! gdzie to orędzie?
          przegapiłam!??!
          • amikeo Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 20:31
            Ja nie oglądałam. Powiedzcie chociaz czy miał rączki na stole?... Ooo oglądam
            powtórkę, nie było rączek. Jestem zaiedziona:(
            O czym on mówi???
            • henryczek-czewa Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 20:33
              trudno powiedzieć , akcja toczyła się tak szybko....
            • marcus81 Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:38
              ?... Ooo oglądam
              > powtórkę, nie było rączek. Jestem zaiedziona:(
              Rączki miał pod stołem???!! Oj nieładnie;)

• modotv Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:39
                To co? Komisja śledcza ws. rączek?? ;)
                • mnietka.kokietka Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:45
                  rączek oraz beznadziejnego montazu i nie patrzenia w obiektyw oraz czytania z
                  kartki oraz kasety z dropami!
                  now!
                  • modotv Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:47
                    Szlag by to trafił, że nie obejrzałem w tv.
                    Tożto nie mogli zainwestować w nową BETĘ???? Sam bym im jedną odstąpił, mam ich
                    parę. Wystarczyło poprosić - analogowa, cyfrowa, dziesiątka,
                    dziewięćdziesiątka. Do wyboru, do koloru.
                    Cóż, każdy ma takie orędzie, na jakie zasłużył.
                • tipsiara Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:48
                  podobno rączki służyły do utrzymania równowagi bo premier na krześle stał
                  • modotv Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 23:51
                    Jak słyszę w odniesieniu do szczytów władzy "utrzymania równowagi", widzę
                    Charków ;) Myślisz, że historia się powtarza?? ;)
                    • tipsiara Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 28.09.06, 00:07
                      :D tamten to w koncu wytrzeźwiał a temu juz nic nie pomoże
              • fanna-beria Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 28.09.06, 12:10
                bo "raczki" sa specjalnoscia Lecha...a nie Jarka..:-))
          • tipsiara Re: Ale przecież i tak wszystkiemu... 27.09.06, 20:35
            szybciej sie skończyło niż zaczęło
    • mnietka.kokietka co powiedział Jaro 27.09.06, 20:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=49367538&a=49368102
      prosz:)
      • krzys111 a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 21:48
        upil sie czy co, a moze mu z wrazenia tak reka latala? Jeszuuuuu toz to nawet
        na weselach lepiej wido robia. Bliski plan, daleki, bliski kazdy kilka sekund,
        i premier ktory wygladal jakby mu nogi jakims czerwonym postumentem zastapili
        (wmurowalo go?). Ani sluchac ani ogladac sie tego nie dalo!
        • modotv Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 21:53
          Wiesz, premier w weekend widział się z Marcinkiewiczem. Robi sobie pijar ;)
        • neoplan Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 22:43
          Według mnie w orędziu zabrakło lotów kamerowych
          • modotv Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 22:45
            I obowiązkowo steadycam oraz ujęcia z ukrytych kamer ;)
            Zresztą, dlaczego niezrobić by z orędzia show w amerykańskim stylu?!
            • neoplan Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 22:49
              Dokładnie! I dodać do tego efekty pirotechniczne jak na Sopot Festival oraz
              takie lecące konfetti z nieba. Deszcz konfetti! Może on by zmył obłudę i
              zakłamanie ze sceny politycznej
              • modotv Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 22:59
                Nie wiem czemu, ale zamiast konfetti przeczutałem kartofle ;)
                Anyway, ja sobie wyobrażałem, że ładne, skąpo ubrane (a niech!) panie
                zaśpiewałyby jakąś rewiową piosenkę o Jarosławie, która chwaliłaby jego zasługi
                dla kraju. I potem, zza cekinowego horyzontu wyszedłby Jaro.
              • krzys111 Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 23:00
                nic straconego, z zaciekawieniem czekam na jutrzejsze, zapowiedziane
                wystapienie prezydenta!
                • modotv Re: a co temu kamerzyscie bylo? 27.09.06, 23:02
                  ale to juz nie to samo. Pora nie ta i napięcie też niebardzo.
    • krzys111 a kto to byl ten 'wielki analityk'? 27.09.06, 23:04
      na ktorego tak uroczo sie premier powolywal, bo nie bardzo zalapalem? moze
      jakas wrozke do tego spektaklu przepowiadajaca przyszlosc dodac?
    • neoplan Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:29
      Ja mam taką fantazję. Schody...długie, z szarfami i konfetti. Schodzą seksowne
      panie w podwiązkach i śpiewają "karmmy kaczki, bo nadszedł dla nich trudny
      okres". A po tym wstępie po schodach schodzi gwiazda wieczoru. A dalej? Co
      dalej widzicie?
      • modotv Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:36
        Mimo wszystko jestem pod wrażeniem. Pod wrażeniem bezczelności. Nie jestem
        jakimś zagorzałym tradycjonalistą. Mimo wszystko, orędzie do narodu to nie
        show. To suche zdanie relacji z kondycji państwa. I tyle. Po co dzisiejsze
        miksy, nie wiem. Za to jestem pewny, że były nie potrzebne. Kolejny raz dodam,
        że nie wiem, kto to robił. Natomiast nawet jeśli chcieli miksować obraz, to
        mogli to zrobić z GŁOWĄ! I ustawić kamery tak, żeby obraz się KLEI, a nie
        prawie ANIMOWAŁ. Były dwa plany, ona na ten sam profil. Noż cholercia, czemu
        drugiej kamery nie ustawili po przecinek stronie trybunki. Jaro i tak nie
        nakręciłby się zbyt głową, bo widać, że nie był to standardowy miks
        symultaniczny, ale montaż. A tak, miałem wrażenie, że prezes za chwilę wskoczy
        mi do mieszkania.
        • mnietka.kokietka Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:46
          do mieszkania?
          do pokoju hotelowego chyba? :)
          • modotv Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:50
            Ej, mnietka, a co to ja, Beger? Czy Mojzesowicz? ;)
            Z szacunkiem... ;););)
            • mnietka.kokietka Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:52
              a ja nie wiem, wiesz ostatnio chyba senyszyn czy szczuka? powiedziała że każdy
              jest bisexem!
              • modotv Re: Wystąpienie Jarka 27.09.06, 23:59
                Ciiiiii... Uważaj na słowa. Układ podsłuchuje.
                BTW... doszedłem właśnie do wniosku, że "1984" Orwella jest z dnia na dzień
                coraz bardziej aktualny.
                • mnietka.kokietka Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 00:01
                  dopiero teraz do tego doszedłeś?
                  przecież jak on to pisał to już chyba 'dwóch takich' było w kinach? :)
                  • modotv Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 00:08
                    Tożto z Orwella prorok jaki, czy co?! Dobrze, że obcokrajowiec, bo PIS
                    powiedziałby pewnie, cytując słowa z Oświeconej Księgi, że "nie można być
                    prorokiem we własnym kraju". ;););)
                    • anaila Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 01:58
                      jestem w szarej sieci.
                      kto jeszcze?
                      • bazyliszek4 Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 02:32
                        anaila napisała:

> jestem w szarej sieci.
                        > kto jeszcze

ja bym własciwie mógł się dołączyć.
                        dobrze poczuć się kimś ważnym, kimś kto "decyduje o polskich sprawach"...
    • teri_b Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 10:31
      po tym oredzi stwierdzam, ze zyje chyba na innej planecie niz premier, bo jakos
      nie zauwazylam, zeby byl to najlepszy rok od 17 lat (moze dla rzadzacych i dla
      tych co uciekli z kraju), no coz ale premier bedzie bronil swoich "nawet przed
      opinia publiczna".

Poza tym kto to montowal??? no i skonczylo sie tak nagle, ze myslalam, ze moze
      cos wcisnelam przez pomylke w pilocie, albo ze telewizor sie zepsul. Nawet
      premier nie raczyl powiedziec cokolwiek na koniec np. aby kochani wyborcy
      pocalowali go w kuper.
      • mozambique Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 10:41
        a rączki premier miał na blacie czy mu tak wisiały ????
        • dobrakobra Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 11:30
          zwisaly bezwolnie. za to oczka mu lataly , temu misiu, czytał tekst jak
          nakrecony.
          • anmanika Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 11:54
            Szczególnie podoba mi się fragment:"Jesteśmy przekonani, że pod naszym
            kierownictwem Polska idzie we właściwym kierunku. I będziemy tego kierunku
            bronić, będziemy go bronić w parlamencie, będziemy go bronić przed opinią
            publiczną itepe itede....."

Opinio publiczna drżyj
            • siuil_a_run Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 13:18
              tinyurl.com/gk6y4
              no. chwala nam i naszym kolegom! :P
    • grek.grek Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 13:45
      Ot,poodwracał trochę kota ogonem i pobełkotał,co on innego umie...

I nawet kawał powiedział - że ostatni rok jest najlepszy od 16 lat :)
      Chyba w dziedzinie kompromitacji Polski w świecie i wewnętrznym robieniu
      chlewu...

Zas gospoadarcze sukcesy,są : a) i tak cienizną w porównaniu z rozwojem np.
      państw Bałtyckich.Cholera,nawet Białoruś miała 8 czy 9 % wzrost...

A jesli sukcesy są,to sa one odłożonym efektem działań rządów Millera i Belki,
      czyli rządów fachowej kadry,a nie jakichś wiejskich wykształciuchów; integracji z
      UE,której Kaczki i Roman byli przeciwni, przedsiębiorczości POlaków, polityce NBP.
      PiS gospodarki nawet palcem nie tknał,tonąc w martrylogii,lustracji,ganianiu
      czarownic,oskarzaniu bez dowodów,ściganiu Hubertów,zawłszczaniu mediów,zmianach
      ordynacji na 5 minut przed wyborami,kompromitowaniu urzędu prezydenta,MENu,wysyłaniu wojsk do Afgranistanu,"zawiszowaniu",promowaniu siebie reklamówkami mającymi zero wspólnego z realiami,obsobaczaniu wszystkich,którzy mają choć inne zdanie niż oni,lizaniu KK dotacjami na jakieś babilońsie gmachy etc,etc,etc X 1000. Nic więcej nie zrobili prze ten rok - obok rządu Buzka w schyłkowej jego fazie,jest to najgorsza ekipa jaka Polską rządziła od 89.
      • santa_esmeralda Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 14:09
        >Zas gospoadarcze sukcesy,są : a) i tak cienizną w porównaniu z rozwojem np.
        >państw Bałtyckich.Cholera,nawet Białoruś miała 8 czy 9 % wzrost...

Weź się nie ośmieszaj. Bałtowie są małymi europejskimi pikusiami ;), a
        Łukaszenko to może i nawet 80 czy 90% wzrost ogłosić. Jak po kimś jedziesz, to
        chociaż dobieraj sensowne argumenty.
        • grek.grek Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 14:18
          A co to zmienia,że są "małymi pikusiami" ? Małym pikusiom łatwiej
          jest wypracować takie wskaźniki ,wg ciebie ? Rozwijają się na poziomie
          dwucyfrowym,a Polska o połowię mniejszym - takie są gołe fakty,nie mające
          nie wspólnego z jechaniem,pełzaniem,czołganiem czy czymkolwiek innym.A jeśli
          chcesz je inaczej zinterpretowac,to proszę bardzo,tylko nie
          merytorycznymi bombami a'la "weź się nie ośmieszaj",bo to ty się ośmieszasz najbardziej...
          A wyniki Białorusi sa związane z bliskości z Rosją i innymi
          byłymi krajami sowieckimi - więc Łukaszenka nie musi kłamać,dane
          mówiące o 8 % nie moga byc zawyżane.
          • anmanika Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 14:20
            Podobno nawet Rumunia i Bułgaria mają lepszy wzrost gospodarczy niż Polska a
            przecież byliśmy liderami w tej części Europy.
          • santa_esmeralda Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 14:28
            > A co to zmienia,że są "małymi pikusiami" ? Małym pikusiom łatwiej
            > jest wypracować takie wskaźniki ,wg ciebie ? Rozwijają się na poziomie

Nie, nie wg mnie, nie znam się na tym - opieram się na analizach specjalistów.

> byłymi krajami sowieckimi - więc Łukaszenka nie musi kłamać,dane
            > mówiące o 8 % nie moga byc zawyżane.

Jesteś pewien, że _nie mogą_ być zawyżane? To pewnie te twoje "gołe fakty"?

Nadal uważam, że się ośmieszyłeś porównując Polskę do Bałtów i Białorusi.
            • grek.grek Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 14:51
              Aha,"nie znasz się na tym",ale uważasz,ze "ośmieszam Polskę" swoim
              porównaniem... To mi wiele wyjaśnia...

Dobry rozwój Białorusi potwieradzają takze obiektywni obserwatorzy
              procesów gospodarczych,tam problemem jest trzymanie za gębe opozycji
              i brak demokracji.
    • esss Re: Wystąpienie Jarka 28.09.06, 20:25
      tekst: Józef Cyrankiewicz. Pierwsze czytanie: czerwiec 1956r. Poznań. TEKSTY PO
      ZNAKU/ moje. Gdyby Pan Pre... kurde, nigdy nie wiem który: obaj tak samo
      wyglądają, mówią, nazywają się i mają funkcje rozpoczynające się od: Pre- (a
      jeden z nich nawet dwie), więc gdyby któryś z panów Pre- potrzebował kolejnych
      przeróbek z klasyków (mogę postarać się o dostęp do znakomitszych autorów:
      Adolfa H., Józefa S., Mat T.T, Fidela C.) to uprzejmie służę swoim talentem.
      Zupełnie gratis - dla dobra Polski!

[...] nie trzeba ukrywać faktu, że zbrodniczy prowokatorzy wykorzystali
      istniejące bezsprzecznie bolączki i niezadowolenie w NIEKTóRYCH ZAKŁADACH
      PRACY/POLSCE z powodu TRUDNOŚCI EKONOMICZNYCH/SUKCESÓW PiS [...] decyzja o
      poprawieniu tych błędów zapadła ze strony rządu i partii jeszcze kilka dni temu.
      [...]. Nie przeszkodziło to PROWOKATOROM/LIBERAŁOM I UKŁADOWI w zorganizowaniu W
      CZWARTEK DEMONSTRACJI/WE WTOREK HANIEBNEGO PROGRAMU W TVN, którą od dawna
      przygotowywali także przy pomocy PRZYJEZDNYCH ORGANIZATORÓW/POSTKOMUNISTÓW.
      [...] zamierzenia wichrzycieli spaliły na panewce w momencie, gdy zostało to
      rozeznane przez olbrzymią większość klasy ROBOTNICZEJ/RZąDZąCEJ, która odcięła
      się i odstąpiła od następnej fazy demonstracji, od ponurych popisów agentów i
      prowokatorów, występujących z BRONIĄ W RĘKU/KAMERAMI W GłOŚNIKACH i atakujących
      GMACHY PUBLICZNE/NIEPOSZLAKOWANĄ OPINIĘ PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI. [...]. KREW
      PRZELANA W POZNANIU/GRANDA W HOTELU SEJMOWYM obciążyła wrogie Polsce OŚRODKI
      IMPERIALISTYCZNE/RENATĘ BEGER i reakcyjne podziemie, które są bezpośrednimi
      sprawcami zajść.[...]. Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść
      rękę przeciw władzy LUDOWEJ/PiSOWEJ, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza
      LUDOWA/PiSOWA odrąbie w interesie klasy ROBOTNICZEJ/RZĄDZĄCEJ, w interesie
      CHłOPSTWA PRACUJĄCEGO/PRZEKUPYWANYCH POSŁÓW i INTELIGENCJI/ARTURA ZAWISZY, w
      interesie walki o podnoszenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej
      demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka