Dodaj do ulubionych

Utalentowany pan Ripley

IP: *.centrum.gliwice.pl / 192.168.11.* 22.03.03, 15:13
Calkiem przyzwoite kino. Jednym z plusow filmu jest to, ze amerykanskie
gwiazdy z obsady nie zdaja sie byc az tak amerykanskie, bo akcja toczy sie w
Europie. Dla kogos kto nie wie jaki to gatunek filmowy zaskoczeniem beda
wypadki majace miejsce po kilkudziesieciu minutach.
Obserwuj wątek
    • laurka1 Re: Utalentowany pan Ripley 22.03.03, 19:25
      Bardzo lubię ten film - za dobre aktorstwo ale przede wszystkim za piękne zdjęcia: rewelacyjne krajobrazy i świetne zdjęcia Rzymu. To takie kino kontemplacyjne dla tych co lubią się wyciszyć. Matt Damon (choć nie przepadam) stworzył niejednoznaczną i fascynującą postać ale przede wszystkim i boski Jude :)))
      • Gość: Lala Re: Utalentowany pan Ripley IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 14:17
        ...i jaka cudowna muzyka!

Tu vuo' fa' ll'americano
        mericano, mericano...
        sient'a mme chi t' 'o ffa fa'?
        tu vuoi vivere alla moda,
        ma se bevi whisky and soda
        po' te siente 'e disturba'...
        • Gość: Edziak Re: Utalentowany pan Ripley IP: 212.85.7.* 23.03.03, 14:49
          Matt zagral tak przkonywujaco ze balam sie pana R i mialam bardzo negatywne
          odczucia o nim Brrryyy.....
          • Gość: shelleyan Re: Utalentowany pan Ripley IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.03, 22:02
            Damon jak zwykle fantastyczne.
            • Gość: kuba Re: Utalentowany pan Ripley IP: *.acn.pl 24.03.03, 18:31
              A ja i tak wole "W pelnym sloncu" z A.Delon'em
              • Gość: cukier Re: Utalentowany pan Ripley IP: *.chello.pl 24.03.03, 21:21
                mam pytanie.czy na koniec filmu pan Ripley zabil kolega plynacego z nim na
                statku??
                • Gość: ninka Re: Utalentowany pan Ripley IP: 212.160.135.* 25.03.03, 00:24
                  Ano zabił, nie da się ukryć. Niestety, i tak zdemaskuje go ta panna od
                  tekstyliów.
                  • Gość: Lala Re: Utalentowany pan Ripley IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 07:16
                    Nie zdemaskuje, spoko, jeszcze sporo morderstw mu ujdzie na sucho:)))) -
                    odsyłam do lektury (Patricia Highsmith)
        • silie Re: Muzyka - do Lali 25.03.03, 10:54
          Witam;
          ten kawałek, który cytujesz, był niesamowity!
          Czy można jakoś , gdzies go znaleźć co by słuchać w nieskończoność?
          Nie mam niestety magnetowidu, żeby to zrobic jakimś domowym sposobem...

Wdzięczna będę za pomoc;)
          Pzdr, s.
          • Gość: Lala Re: Muzyka - do Lali IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 21:56
            silie, ja mam kasetę z soundtrackiem(której od soboty non stop slucham w
            samochodzie), są normalnie w sklepach ("talented mr. ripley"), a tą konkretnie
            piosenkę śpiewają jude law i matt damon:) plus The Guy Barker International
            Quintet. scieżka dźwiękowa jest suuuper, te jazziki (charlie parker, miles
            davies, gillespie), ale także śliczne lullaby for cain sinead o'connor, marino
            marini:) i stabat mater (aż ciarki przechodzą:)))
            zajrzyj do empiku, myślę, że znajdziesz:)
            pzdrw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka